نیسان برنامه‌ای جاه‌طلبانه برای الکتریکی شدن تا سال ۲۰۳۰ دارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
رندر برخی از خودروهای الکتریکی نیسان تا سال 2030

نیسان قصد دارد تحت برنامه‌ی هدفمند «نیسان امبیشن 2030» تا پایان سال 2030 میلادی به یکی از بازیگران اصلی دنیای خودروهای الکتریکی تبدیل شود.

«نیسان امبیشن 2030» (Nissan Ambition 2030) عنوان برنامه‌ی این خودروساز ژاپنی برای حرکت در مسیر الکتریکی شدن است و طی آن قصد دارد 23 مدل الکتریکی ازجمله 15 خودروی تمام‌الکتریکی و همچنین باتری‌های حالت جامد را به خط تولید وارد کند.

نیسان پس از اصلاح کامل خط تولید خود (به استثنای GT-R) اکنون به آینده نگاه می‌کند تا برای عصر اجتناب‌ناپذیر خودروهای الکتریکی (EV) آماده شود. این خودروساز ژاپنی شرکت بعدی در صف اعلام سرمایه‌گذاری هنگفت در زمینه‌ی الکتریکی شدن است و در این زمینه طی پنج سال آینده حداقل 2 تریلیون ین (حدود 17٫8 میلیون دلار) سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

مراسم رونمایی از طرح نیسان امبیشن 2030

مراسم رونمایی از طرح نیسان امبیشن 2030
Credit: Nissan

در این موج جدید وسایل نقلیه‌ی در حال توسعه، به گفته‌ی نیسان باید منتظر «وسیله‌ی نقلیه‌ی هیجان‌انگیز، الکتریکی و نوآوری‌های فناورانه» باشیم. در مجموع 23 مدل الکتریکی شده، از جمله 15 خودروی تمام‌الکتریکی تا سال مالی 2030 که در 31 مارس 2031 در ژاپن به پایان می‌رسد، به بازار عرضه خواهد شد. همه‌ی این‌ها بخشی از دستور کار نیسان امبیشن 2030 است که طی آن برخی از این مدل‌ها هم توسط واحد خودورهای لوکس این شرکت یعنی «اینفینیتی» (Infiniti) به فروش خواهد رسید.

در همین حال، 20 خودروی الکتریکی و هیبریدی شامل مدل‌های «ای‌پاور» (e-Power) در پنج سال آینده عرضه می‌شوند و نیسان امیدوار است که مدل‌های الکتریکی شده تا سال مالی 2026 به سهم 75 درصدی فروش در اروپا برسند. در ژاپن، انتظار می‌رود که این درصد به 55 در همین بازه‌ی زمانی برسد، در حالی که در چین این خودروساز 40 درصد را هدف قرار داده است. در آمریکا هم باید خودروهای الکتریکی تا پایان سال مالی 2030، به تنهایی 40 درصد از فروش را به خود اختصاص بدهند.

طرحی گرافیکی از خودروی الکتریکی احتمالی نیسان

طرحی گرافیکی از یکی از خودروهای الکتریکی احتمالی نیسان
Credit: Nissan

برای حمایت از عرضه‌ی خودروهای هیبریدی و بدون آلایندگی، نیسان تا سال مالی 2028 به توسعه‌ی فناوری باتری‌های لیتیوم-یون و استفاده از فناوری بدون کبالت در جهت کاهش 65 درصدی هزینه‌های تولید، ادامه خواهد داد. در همین زمان قرار است نخستین خودروی الکتریکی تولیدی مجهز به باتری حالت جامد وارد بازار شود. پیش از این اتفاق هم تا سال مالی 2024 یک کارخانه‌ی آزمایشی در یوکوهاما راه‌اندازی خواهد شد.

باتری‌های حالت جامد نه تنها زمان شارژ مجدد بسته‌ی باتری را به میزان یک‌سوم کاهش می‌دهند، بلکه هزینه‌ی باتری را تا سال مالی 2028 به 75 دلار به ازای هر کیلووات ساعت و در نهایت به 65 دلار در هر کیلووات ساعت کاهش خواهند داد.

نیسان معتقد است که در بلندمدت به برابری هزینه بین خودروهای مجهز به موتورهای درون‌سوز و خودروهای برقی دست خواهد یافت. همچنین در زمینه‌ی باتری‌ها، ظرفیت تولید جهانی تا سال مالی 2026 به 52 گیگاوات ساعت افزایش می‌یابد و تا سال مالی 2030 به 130 گیگاوات خواهد رسید.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از خودروهای الکتریکی متنوع نیسان در برنامه‌ی نیسان امبیشن 2030
Credit: Nissan

منبع: Motor1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X