نینتندو مثل ایکسباکس و پلیاستیشن علاقهای به خرید استودیوهای بازیسازی ندارد
هر کسی که در ماه گذشته نگاهی به اخبار صنعت بازیهای ویدیویی و چشمانداز آن داشته باشد، ممکن است احساس کند شرکتها در حال جنگی مداوم برای خرید استودیوها یا شرکتهای مستقلی هستند که محصولات عالی تولید میکنند. این موضوع باعث شده بسیاری خواهان موضع نینتندو نسبت به این اتفاق باشند.
خرید استودیوها و شرکتها موضوعی نیست که فقط به این چند سال اخیر مربوط شود و از قدیم در صنعت وجود داشته است اما بدیهی است که خرید ۷.۵ میلیارد دلاری بتزدا توسط مایکروسافت رقابت برای تصاحب استودیوها و شرکتها را وارد مرحلهی دیگری کرد. سپس اوایل ماه ژانویه، شرکت تیک-تو اینتراکتیو در قراردادی با مبلغ ۱۲.۷ میلیارد دلار شرکت زینگا، سازندهی آثاری همچون FarmVille و Words With Friends را تصاحب کرد و فقط مدت کوتاهی بعد از آن مایکروسافت دوباره عظیمترین خرید تاریخ صنعت را رقم زد.
این خرید ۱۲.۷ میلیاردی برای ۸ روز بزرگترین خرید صنعت بود تا اینکه مایکروسافت در اقدامی شگفتانگیز خبر تصاحب اکتیویژن بلیزارد را با مبلغ ۶۸.۷ میلیارد دلار منتشر کرد. پس از آن، پلیاستیشن هم به این بازی وارد شد و اعلام کرد که در حال خرید استودیو بانجی با مبلغ ۳.۶ میلیارد دلار است. البته طبیعی است که این خریدها در واکنش به هم نبوده و هر کدام از مدتها قبل مذاکرات برای انجام آنها اتفاق افتاده است اما نکتهی اصلی این است که چنین رویهای در شرایط کنونی صنعت حاکم شده است.
پس از این اتفاقات، بسیاری گمانهزنی کردند که آیا نینتندو هم وارد این بازی خواهد شد و به خرید استودیوها یا شرکتهای مختلف خواهد پرداخت یا خیر. با این حال، با توجه به توضیحاتی که پس از اعلام گزارش مالی اخیر این شرکت ارائه شده، به نظر میرسد که نینتندو علاقهای به این کار ندارد و نمیخواهد سیاستهای خود را دگرگون کند.
شونتارو فوروکاوا، رئیس نینتندو، در بیانیهی خود میگوید: «نام تجاری ما بر اساس محصولاتی ساخته شده است که با تخصص و فداکاری کارمندان ما ساخته شدهاند و اینکه در گروهمان تعداد زیادی از افرادی که دیانای نینتندو را در خود نداشته باشند، امتیازی برای شرکت به حساب نخواهد آمد.»
همانطور که این نشریه اشاره میکند، فوروکاوا اخیراً در اواخر سال گذشته گفت که نینتندو قصد دارد حدود ۸۷۰ میلیون دلار برای تقویت بخش توسعهی بازیهای خود سرمایهگذاری کند که این تقویت عمدتاً بر رشد ارگانیک تمرکز دارد. به عبارت دیگر، به نظر میرسد که برنامهی نینتندو این است که روی استودیوهایی که در حال حاضر در اختیار دارد یا حداقل با آنها کار میکند سرمایهگذاری کند تا نتیجهی بازیهای آنها حتی فوقالعادهتر از قبل شود. این سیاستی است که میتوان نینتندو را به خاطر آن تحسین کرد.
بلومبرگ گزارش میدهد که فوروکاوا در جریان نتایج سهماههی امروز خود اعلام کرد که نینتندو برنامهای برای تغییر سیاستهای سرمایهگذاری خود ندارد اما این شرکت در صورت لزوم مخالف خرید نیست. در حالی که فروش نینتندو سوییچ از ۱۰۳ میلیون دستگاه عبور کرده است و رکورد پلیاستیشن ۱ را هم پشت سر گذاشته، نینتندو بیان کرده که هنوز نیمی از عمر این کنسول باقیمانده و پشتیبانی از آن ادامه خواهد داشت.
سال گذشته نینتندو استودیو Next Level Games را که سازندهی بازیهایی همچون Luigi’s Mansion 3 است، خریداری کرد اما این موضوع کاملاً با سیاستهای فعلی نینتندو همخوانی دارد و شاید حتی بتوان آن را تصمیمی برای حفظ این استودیو از تصاحب توسط دیگر شرکتها دانست.
منبع: Game Informer