جزییات احتمالی پلیاستیشن ویآر نسل بعد منتشر شد؛ جهشی در واقعیت مجازی
چندی پیش سونی بهصورت ناگهانی هدست واقعیت مجازی نسل بعدی خود را معرفی کرد. اگرچه تاکنون تصویری از این هدست نمایش داده نشده، اما سونی بعضی از اطلاعات و همینطور تصویری رسمی از کنترلر آن را منتشر کرده است. حال یکی از سایتهای معتبری که در زمینهی واقعیت مجازی فعالیت میکند، ادعا کرده که جزییات تازهای را دربارهی هدست واقعیت مجازی جدید سونی از منابع خود شنیده است.
سایت UploadVR میگوید که نام نهایی این محصول را هنوز نمیداند اما چندین منبع معتبر اطلاع دادهاند که سونی جزییاتی را از این هدست واقعیت مجازی به شرکای خود داده است. در گذشته بهصورت رسمی اعلام شده بود که همچون دوالسنس، کنترلر این هدست از قابلیت «بازخورد لمسی» بهره خواهد برد اما به غیر از این موضوع اکنون اطلاعات جدید و جذاب دیگری هم فاش شده است که صحتها آنها میتواند تحولات بزرگی را برای هدست واقعیت مجازی جدید سونی رقم بزند. با توجه به این اطلاعات جدید، اعلام شده که این هدست از رزولوشن ۴۰۰۰ در ۲۰۴۰ پشتیبانی خواهد کرد (۲۰۰۰ در ۲۰۴۰ برای هر چشم). این رزولوشن از پرچمدار فعلی هدستهای واقعیت مجازی یعنی دستگاه HP Reverb G2 کمی پایینتر و از آکیولس کوئست ۲ کمی بالاتر است. همچنین در این گزارش بیان شده که ممکن است قابلیت تنظیم جداگانهی لنزها هم در فناوری واقعیت مجازی نسل بعدی سونی وجود داشته باشد.
با این حال این تمام چیزی نیست که در جریان این اطلاعات مشخص شده است. اگر این گزارش و جزییاتش صحت داشته باشد، شاید بتوان یکی از بزرگترین قابلیتهای هدست واقعی مجازی نسل بعدی سونی را فناوری پیشرفتهی رندرینگی دانست که با نام Foveated Rendering شناخته میشود. این قابلیت فوقالعاده بر مبنای رندر کردن با توجه به ردیابی چشم طراحی شده است. در روزگار فعلی ردیابی و دنبال کردن موقعیت چشم قابلیت بسیار عجیبی نیست اما کاری که این ویژگی انجام میدهد بسیار فراتر است. در واقع این قابلیت حرکت دقیق چشم شما را دنبال میکند و دقیقاً همان منطقهای را که چشمتان خیره شده، ردیابی کرده و فقط آن قسمت را با کیفیت بسیار بالایی رندر میکند.
درست است که چشم انسان یک فضای گسترده را در مقابل خود میبیند اما برخلاف تصوری که ما ممکن است داشته باشیم، وقتی چشم به منطقهای خیره میشود، گاه متوجه جزییات و حرکت دقیق اطراف آن نمیشود. هرچند این قضیه به متغیرهای مختلفی بستگی دارد. برای اثبات این موضوع آزمایشهای جالبی هم انجام شده است.
در واقع، این قابلیت کاری میکند تا پردازش گرافیکی مجبور نباشد که کل صفحه را در یکزمان رندر کند. در عوض منطقهای را که چشم شما به آن توجه دارد، با کیفیت بسیار بهتری رندر کرده و مناطقی که چشم شما تمرکز دقیقی روی آن ندارد با کیفیت کمتری رندر میکند. این ویژگی بهراحتی میتواند با ساختار هدستهای واقعیت مجازی سازگاری فوقالعادهای پیدا کند.
در صورت عملی شدن این ویژگی در هدست واقعیت مجازی نسل بعدی سونی میتوان شاهد تحول عظیم و انقلابی در سیستمهای واقعیت مجازی باشیم. هرچند، تحقق این قابلیت بهصورت کلی و در خارج از تکنولوژی واقعیت مجازی هم میتواند جهش بسیاری را به وجود بیاورد. با این وجود، بهتر است فعلاً به پیادهسازی این قابلیت در هدست واقعیت مجازی نسل بعدی سونی تردید داشته باشیم و منتظر اطلاعات بیشتر بمانیم.
احتمال دیگری هم وجود دارد که سیستمی که سونی به آن دست یافته است، بخشی از این فرآیند را انجام دهد یا حداقل قدمی در راه نزدیک شدن تکنولوژی امروز صنعت به این قابلیت بردارد. وبسایت UploadVR در گزارش خود میگوید که این ویژگیها میتواند به معنای واقعی تجربهی نسل بعدی واقعیتهای مجازی را که سونی برای دارندگان پلیاستیشن ۵ در نظر گرفته است، تعریف کند.