هواوی P50 ماه آینده با سیستمعامل هارمونی بهینهشده برای اسنپدراگون ۸۸۸ عرضه میشود
اینطور که به نظر میرسد، هواوی قصد دارد گوشی P50 خود را با نسخهای از سیستمعامل هارمونی که برای کار با پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ بهینه شده است راهی بازار کند.
هواوی به خاطر تحریمهای سنگینی که دولت آمریکا روی آن وضع کرده است، مثل سابق قادر به برقراری ارتباط با زنجیرهی تأمین نیست و نمیتواند از تراشهی ۵G کرین ۹۰۰۰ که خود طراح آن بوده است در گوشیهایش استفاده کند. به همین خاطر این شرکت با کمبود تراشهی ۵G و پرچمدار مواجه شد و نتوانست طبق برنامهریزیهای قبلی خود، از محصولاتش رونمایی کند.
در نتیجهی این موضوع، شاهد رونمایی از هواوی P50 پرو در اوایل این ماه بودیم در حالی که شرکت معمولا اوایل هر سال از پرچمداران سری P خود رونمایی میکرد. این گوشی در حال حاضر در مدل ۵G خود به باقیماندهی ذخایر هواوی از تراشهی کرین ۹۰۰۰ مجهز شده است اما برای تعداد زیادی از این گوشی، از پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده شده است که از اینترنت ۵G پشتیبانی نمیکند. سیستمعاملی هم که درون این گوشی ایفای نقش میکند HarmonyOS 2.0 است چرا که گوگل هم دو سال قبل این شرکت را از دریافت نسخهی رسمی اندروید تحریم کرد.
هواوی مثلا اواخر هر سال از گوشیهای پرچمدار سری میت خود رونمایی میکرد. این سری از پرچمداران شرکت چینی از همه لحاظ بهترین بودند و میشد آنها را بهترین پرچمدار سال هم خطاب کرد. منتها به خاطر دلایل زیاد از جمله تحریم و کمبود تراشه، هواوی تصمیم گرفت امسال فقط پرچمداران سری P را راهی بازار کند و رونمایی و عرضهی سری میت ۵۰ به سال ۲۰۲۲ موکول خواهد شد.
هواوی P50 ماه آینده با نسخهی بهینهشدهی سیستمعامل هارمونی عرضه میشود
به گزارش وبسایت Huawei Central، مدل استاندارد از سری پرچمدارهای هواوی P50 قرار است ماه آینده و با نسخهی آپدیت شدهی سیستمعامل هارمونی راهی بازار شود. این نسخه در واقع HarmonyOS 2.1 نام دارد و برای کار با پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ بهینه شده است منتها اینکه آیا شرکت چینی قابلیتهای جدیدی را هم به آن اضافه کرده است یا خیر مشخص نیست. اما خب چون سیستمعامل منحصرا متعلق به هواوی است، باید انتظار داشته باشیم عملکرد محصولات مجهز به آن در اتصال به یکدیگر بینقص و فوقالعاده سریع باشد.
برای مثال یکی از قابلیتهای جذابی که با سیستمعامل اختصاصی هواوی به گوشیهای این شرکت اضافه شد، ادامهی بازی در محصول دیگر است در حالی که آن را روی یک محصول دیگر آغاز کرده بودید. مثلا روی گوشی هواوی P50 خود مشغول بازی هستید منتها دوست دارید آن بازی را روی نمایشگر بزرگتری تجربه کنید که به لطف هارمونی میتوانید بازی را در هر مرحلهای که قرار دارید رها کنید و بدون نیاز به دانلود فایلهای مرتبط به آن، بازی را روی تبلت ادامه داده و لذت ببرید.
یکی دیگر از قابلیتهای خوب این سیستمعامل هم یکپارچگی آپدیتها روی دستگاههای مختلف است. مثلا اینطور که وقتی از چند دستگاه مختلف با سیستمعامل هارمونی استفاده میکنید که در همهی آنها اپلیکیشن واتساپ نصب شده باشد، با آپدیت یکی از این اپلیکیشنها در یک دستگاه، در سایر دستگاهها هم نسخهی آپدیتشدهی این اپلیکیشن را در اختیار خواهید داشت و این در عین حال که عجیب است، فوقالعاده هم هست.
تلاش هواوی برای اضافه کردن چنین قابلیتهایی به سیستمعامل اختصاصیاش آن هم در شرایطی که شرکت زیر تحریمهای سنگین قرار دارد واقعا تحسینبرانگیز است. اینکه تحریمها علیه این شرکت منصفانه است یا خیر خارج از بحثی است که در این مطلب به آن میپردازیم منتها از همهی اینها گذشته، بسیار جالب است که میبینیم هواوی هنوز تسلیم نشده است و با قدرت به کار خود در تولید گوشیهای باکیفیت با قابلیتهای نرمافزاری بسیار جذاب ادامه میدهد.
همهی اینها در حالی است که شرکت چینی در نظر داشت به رتبهی نخست برترین تولیدکنندهی گوشی در جهان دست پیدا کند و سال گذشته هم در مقطعی به این مهم دست پیدا کرد. منتها تحریمها باعث شدند این جایگاه دوام نداشته باشد و هواوی یک سقوط آزاد بسیار بد را تجربه کند. در حال حاضر انتظار میرود هواوی در سال ۲۰۲۱، کار خود را بهعنوان هفتم شرکت از این حیث به پایان برساند در حالی که زیرمجموعهی سابق آن یعنی آنر با یک رتبه پایینتر در تعقیب آن است.
برگردیم به هواوی P50، پرچمداری که قرار است ماه آینده راهی بازار شود. این گوشی از نمایشگری ۶٫۵ اینچی با پنلی از نوع OLED و رفرشریت ۹۰ هرتز بهره میبرد که وضوح تصویر در آن به ۱۲۲۴ × ۲۷۰۰ پیکسل میرسد. پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ در مدل ۴G خود قلب تپندهی این محصول را تشکیل میدهد و در کنار ۸ گیگابایت حافظهی رم و ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی، میتواند از پس سنگینترین بازیها و اپلیکیشنهای سیستمعامل هارمونی بربیاید.
در بخش دوربین شاهد یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی اصلی خواهیم بود که در کنار تلهفوتوی ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری و ۱۳ مگاپیکسلی فوق عریض، مجموعهی عکاسی و فیلمبرداری محصول را تشکیل میدهند. دوربین سلفی هم سنسوری به بزرگی ۱۳ مگاپیکسل دارد و روی نمایشگر قرار میگیرد. منبع تغذیهی این مجموعهی قدرتمند یک باتری ۴۱۰۰ میلیآمپر ساعتی است که با در نظر گرفتن اندازهی نمایشگر و مشخصات آن، اندکی کم به نظر میرسد.
برای مقایسه، مدل P50 پرو که اکنون در دسترس هم قرار دارد به نمایشگری ۶٫۶ اینچی با پنلی از جنس OLED و رفرشریت ۱۲۰ هرتز مجهز شده است که وضوح تصویر در آن به ۱۲۲۸ × ۲۷۰۰ پیکسل میرسد. پردازندهی بکار رفته در این گوشی همانطور که گفته شد برای مدلهای ۵G، کرین ۹۰۰۰ و برای مدلهای ۴G، اسنپدراگون ۸۸۸ است. در این گوشی از ۸/۱۲ گیگابایت حافظهی رم استفاده شده است که مدل ۱۲ گیگابایتی را فقط میتوان با حافظهی ۵۱۲ گیگابایتی در اختیار داشت. البته ترکیب ۸/۵۱۲ را هم میتوان خریداری کرد منتها هواوی P50 پرو با ۸ گیگابایت رم، در حافظهی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی هم در دسترس قرار دارد.
به گفتهی هواوی، این شرکت قصد ندارد به خاطر تحریمها از تولید گوشی هوشمند دست بکشد. این در حالی است که اگر شرایط همینطور ادامه پیدا کند، فشار بسیار زیادی روی آن اعمال خواهد شد و پس گرفتن جایگاه از دسترفته هم تقریبا غیر ممکن میشود. شیائومی هم بهعنوان یک شرکت چینی و بزرگ دیگر، از موقعیت بهدست آمده نهایت استفاده را کرد و در کشور چین و به طور کلی در بازار جهانی خود را به بالاترین جای ممکن رساند تا جایی که اکنون با پشت سر گذاشتن سامسونگ، موفق شد بزرگترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان لقب بگیرد.
هواوی چگونه میتواند تراشهی قدرتمند کوالکام را خریداری کند؟
اگر به خاطر داشته باشید، مادامی که آنر زیر نظر هواوی مشغول به کار بود، محصولات این شرکت هم مشمول تحریمها بودند؛ این یعنی نه از نسخهی رسمی اندروید بهره میبردند و نه آنر میتوانست در آنها از تراشهی پرچمدار ۵G استفاده کند. آنر در نتیجهی این موضوع از هواوی جدا شد و با همین اقدام، از تحریمهای سفت و سخت آمریکا هم نجات پیدا کرد.
این شرکت اکنون گوشیهای خود را با پردازندههای قدرتمند و ۵G تولید میکند که سری مجیک ۳ را میتوان مثالی برای این موضوع در نظر گرفت. البته بسیاری از افراد معتقد بودند این سری همان میت ۵۰ با برندی متفاوت هستند اما ژائو مینگ، مدیرعامل این شرکت با قدردانی از زحمات تیم طراح خود اعلام کرد هواوی و آنر اگرچه مدتها با یکدیگر همکاری کردند اما از زمان جدایی تاکنون دو شرکت با دو هدف کاملا متفاوت هستند، هرچند روابط خوب خود را حفظ کردهاند.
اینکه میبینیم هواوی هم توانسته از کوالکام تراشه دریافت کند در حالی که طبق قانون این شرکت نمیتواند با شرکت چینی همکاری داشته باشد مگر اینکه مجوز لازم را دریافت کند این است که تحریم تراشه در صورتی فعال میشود که هواوی بخواهد از تراشههای قدرتمندی که با پشتیبانی از اینترنت ۵G تولید میشوند استفاده کند. در غیر این صورت برای خرید تراشههای پرچمدار اما با پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت همراه، هیچ مانعی پیش روی خود ندارد.
منبع: PhoneArena