اتحادیه‌ی اروپا شاید بتواند اپل را وادار کند سایدلود اپلیکیشن را بپذیرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اپل سایدلود

اتحادیه‌ی اروپا و پارلمان این قاره طی جلسه‌ای که در رابطه با فعالیت‌های دیجیتالی با یکدیگر داشتند به نتیجه‌ای رسیدند که شاید باعث دلخوشی کاربران بی‌شمار اکوسیستم اپل شود چرا که به موجب آن شرکت آمریکایی باید اجازه‌ی سایدلود اپلیکیشن‌ها روی محصولات خود را صادر کند.

مدت زمان زیادی است که کاربران اپل از این شرکت می‌خواهند اجازه‌ی سایدلود اپلیکیشن‌ها را روی سیستم‌عامل‌های این شرکت بدهد اما هربار اپل با مطرح کردن دلایل امنیتی، آن‌ها را قانع می‌کند که چنین کاری نباید صورت بگیرد. در حال حاضر هر اپلیکیشنی که بخواهید نصب کنید باید حتما این فرایند دانلود و نصب از طریق اپ‌استور صورت بگیرد. حتی اگر از اپلیکیشن‌های دانلود نرم‌افزار مخصوص iOS هم استفاده کنید باز باید مجوز از اپ‌استور این شرکت دریافت شود در غیر این صورت امکان سایدلود آن اپلیکیشن در گوشی وجود ندارد.

اتحادیه‌ی اروپا هم بارها این موضوع را به اپل گوشزد کرد که باید اجازه‌ی سایدلود اپلیکیشن‌ها را به کاربران بدهد اما اپل حتی از این درخواست هم سرپیچی کرد تا این اتحادیه با برگزاری جلسه‌ای مشترک با پارلمان اروپا، فکری به حال این وضعیت کند. این دو کمیته هفته‌ی گذشته در این رابطه با یکدیگر نشستی برگزار کردند و به نتیجه‌ی مشترکی هم رسیدند. در نتیجه‌ی صحبت‌های دو طرف هم قانونی وضع شد که شرکت‌های تبلیغاتی، پیام‌رسانی و فروشگاه‌های دیجیتالی باید مطیع آن قانون باشند.

اگر این لایحه‌ی جدید که از آن به عنوان لایحه‌ی فراگیر بازارهای دیجیتالی یاد می‌شود به تصویب برسد، اپل وادار می‌شود امکان نصب اپلیکیشن‌ها از منابع خارج از اپ‌استور را فراهم کند چرا که این موضوع یکی از اصلی‌ترین شرایط این لایحه به حساب می‌آید.

هر پلتفرمی هم که مشمول این قانون باشد باید به کاربران خود اجازه دهد نه فقط از استورهای متفرقه بلکه از هر منبعی که می‌خواهد، اپلیکیشن روی گوشی خود نصب کند که به این عمل همان سایدلود گفته می‌شود. گوگل در حال حاضر این اجازه را به کاربران خود می‌دهد که از هر منبعی که می‌خواهند اپلیکیشن روی گوشی خود نصب کنند. این کار امنیت این سیستم‌عامل را به شدت کاهش داده اما تصمیمی است که خود کاربران اتخاذ کرده‌اند و گوگل هم آن‌ها را مجبور به انجام این کار نکرده است. اگر کاربران اندروید هم فقط از فروشگاه خود گوگل اپلیکیشن‌های خود را دانلود کنند، از لحاظ امنیتی خیلی دچار مشکل نخواهند شد. در واقع یک عاملی که کاربران آن را همیشه به عنوان برتری iOS بر اندروید می‌دانند تصمیمی است که خودشان می‌گیرند. آن‌ها با ورود به دنیای iOS محدودیت را نشانه‌ی امنیت دانسته و از آن استقبال می‌کنند اما در دنیای اندروید آزادانه و اختیاری امنیت خود را به خطر می‌اندازند و گوگل را مقصر این کار می‌دانند.

پلتفرم‌هایی نظیر گوگل و اپل هم موظف خواهند بود ازین پس روش‌های پرداخت شخص ثالث را هم در اکوسیستم خود قرار دهند نه اینکه هزینه مستقیما به جیب خودشان برود. موضوعی که باعث جنگ اخیر بین اپل و اپیک‌گیمز هم بوده و برنده‌ی خاصی هم نداشته است. همچنین این شرکت‌ها بدون اجازه‌ی کاربران، اجازه‌ی استفاده از داده‌های شخصی آن‌ها برای اهداف تبلیغاتی را نخواهند داشت. طی این قانون، اپلیکیشن‌های پیام‌رسان بزرگ نظیر iMessage، واتساپ و فیسبوک مسنجر باید یک سطح از همکاری را با پیام‌رسان‌های کوچک‌تر فراهم کنند. حال منظور از این قانون جدید چیست،‌ نمی‌دانیم.

بعد از بررسی‌های قانونی، لایحه‌ی فراگیر بازارهای دیجیتالی احتمالا به تصویب اتحادیه‌ی اروپا و پارلمان این قاره خواهد رسید اما قوانین آن شش ماه بعد از تصویب، به اجرا در خواهد آمد. هرگونه نقض قوانین از سوی شرکت‌های مشمول این لایحه برای آن‌ها مساوی است با کاهش ۱۰٪ حجم معاملات صورت گرفته در گیت‌کیپری که اتحادیه‌ی اروپا آن را به عنوان پلتفرم کنترلی تعریف کرد. تکرار این عمل مساوی است با جریمه‌ی ۲۰% و اگر هم این نقض قوانین تکرار شود، احتمالا جریمه‌های سنگین‌تر نظیر ممنوعیت از خرید شرکت‌های دیگر در نظر گرفته خواهد شد. حال باید دید اپل با این قانون جدید چه خواهد کرد.

نظر شما در این رابطه چیست؟ فکر می‌کنید سایدلود اپلیکیشن‌ها باید به گزینه‌ای برای افراد تبدیل شود یا همین سیاستی را که اپل در پیش گرفته بیشتر می‌پسندید؟

منبع: TechSpot



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X