ایلان ماسک از کاشت اولین تراشه نورالینک در مغز انسان خبر داد
ایلان ماسک، بنیانگذار میلیاردر استارتاپ نورالینک، روز گذشته در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که اولین انسان تراشه مغزی نورالینک را دریافت کرده و دوران نقاهت خود را به خوبی سپری میکند. ماسک در پست خود نوشته: «نتایج اولیه حاکی از شناسایی امیدوارکنندهی فعالیت نورونی است.»
فعالیت نورونی یا Spike، همان سیگنالهای الکتریکی و شیمیایی هستند که سلولهای عصبی (نورونها) در مغز برای انتقال اطلاعات به سایر بخشهای مغز و بدن از آنها استفاده میکنند. سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) سال گذشته مجوز انجام اولین آزمایش انسانی این ایمپلنت را صادر کرد که گامی مهم در راستای تحقق بلندپروازیهای نورالینک برای کمک به بیماران مبتلا به طیف وسیعی از اختلالات عصبی محسوب میشود.
نورالینک در ماه سپتامبر اعلام کرد که مجوز لازم برای جذب داوطلبان برای آزمایش انسانی را دریافت کرده است. این پژوهش از یک ربات برای کاشت دقیق رابط مغز-رایانه (BCI) در ناحیهای از مغز که کنترلکنندهی قصد حرکت است، استفاده میکند. هدف اولیه این پروژه، برقراری ارتباط بین امواج مغزی افراد و رایانه و کنترل کارکردهای آن، مانند جابجایی اشارهگر ماوس یا تایپ با فکر است. ماسک در پستی جداگانه در شبکه اجتماعی X بیان کرد که اولین محصول نورالینک، «تلپاتی» نام خواهد گرفت.
ارزش این شرکت در ژوئن گذشته حدود ۵ میلیارد دلار برآورد میشد، اما در اواخر نوامبر، چهار قانونگذار آمریکایی از کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) درخواست کردند تا تحقیقاتی در مورد گمراهکردن احتمالی سرمایهگذاران توسط ماسک درمورد ایمنی این فناوری را آغاز کند. این درخواست متعاقب گزارشهایی مطرح شد که طبق سوابق دامپزشکی، آزمایش این ایمپلنت روی میمونها با عوارض جانبی همچون فلج، تشنج و تورم مغز همراه بوده است.
ماسک در پستی که روز دهم سپتامبر در شبکههای اجتماعی منتشر کرد، ادعا کرد که «هیچ میمونی در نتیجهی استفاده از ایمپلنت نورالینک جان خود را از دست نداده است.» او همچنین افزود که این شرکت برای به حداقل رساندن ریسک برای میمونهای سالم، از میان آنها، حیوانات در «مرحله پایانی زندگی» را انتخاب کرده است.
منبع: Reuters