مریخ‌نورد ناسا در یک هفته دومین نمونه سنگ را هم جمع‌آوری کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
حفر دومین سوراخ برای نمونه‌برداری از مریخ توسط کاوشگر پشتکار

مریخ‌نورد «پشتکار» (Perseverance) که این روزها مشغول حفاری در مریخ است، طی یک هفته با سوراخ کردن دوباره‌ی تخته سنگ «روشه» (Rochette) دومین نمونه را هم از سیاره‌ی سرخ جمع‌آوری کرد.

اکنون دومین نمونه سنگ مریخی هم در لوله‌ی آزمایش جای گرفته است. این نمونه در حقیقت همتای نمونه‌ی قبلی است که از تخته سنگ روشه در منطقه‌ی «سیتا جنوبی» (South Seítah) جمع‌آوری شده بود.

نمونه‌برداری دوم تنها چند روز پس از نخستین نمونه‌برداری موفق انجام می‌شود. پیش از این کاوشگر پشتکار یک بار ۵ آگوست (۱۴ مرداد) برای جمع‌آوری نمونه تلاش کرده بود اما در نهایت به دلیل نرم بودن خاک محدوده‌ی نمونه‌برداری با لوله‌ی آزمایش خالی مواجه شده بود.

سپس با هدایت تیم مأموریت و البته کمک بالگرد نبوغ برای شناسایی منطقه، مریخ‌نورد پشتکار به منطقه‌ی سیتا جنوبی رفت که سطح آن ساختار پایدارتری دارد.

روز ۲ سپتامبر (۱۱ شهریور) سنگ سخت روشه را سوراخ کرد و این بار به نخستین نمونه سنگ مریخ دست یافت. پس از تأیید موفقیت‌آمیز بودن نمونه‌برداری، لوله‌ی آزمایش ۲۶۶ که حاوی هسته‌ای سنگی از مریخ بود، برای مأموریت‌های آینده مهروموم و ذخیره شد.

با انجام موفق دومین عملیات برداشت نمونه از روشه، اکنون هسته‌های سنگی ذخیره شده توسط مریخ‌نورد پشتکار به ۲ عدد با ارتفاع حدود ۶ سانتی‌متر رسید. ضخامت قطعات حفاری شده توسط پشتکار هم کمی بزرگ‌تر از یک مداد است و در لوله‌هایی از جنس تیتانیوم ذخیره می‌شوند.

نمونه‌ی شماره 2 کاوشگر پشتکار از مریخ

قطعه‌ی دوم از سنگ مریخ در لوله‌ی نمونه‌برداری
Credit: NASA/JPL-Caltech

علاوه بر نمونه‌برداری دوم، پشتکار به حفاری خاک و سنگ مریخ در دهانه‌ی جزرو ادامه خواهد داد. در حالی که ابزارهای داخلی خود را هم برای تجزیه‌وتحلیل ابتدایی نمونه‌ها به‌کار می‌گیرد اما هدف اصلی حمل آن‌ها به زمین طی مأموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا است. این مأموریت در اوایل دهه‌ی ۲۰۳۰ میلادی انجام خواهد شد و فرصت علمی بی‌نظیری برای بررسی قطعات مریخ روی زمین فراهم خواهد کرد.

این‌طور که «توماس زوربوچن» (Thomas Zurbuchen) مدیر علوم ناسا می‌گوید: «با استفاده از پیچیده‌ترین ابزارهای علمی روی زمین، انتظار کشف‌های شگفت‌انگیزی را در گستره‌ی وسیعی از زمینه‌های علمی، از جمله اکتشاف در مورد وجود احتمالی حیات باستانی در مریخ، داریم.»

عکس کاور: حفر دومین سوراخ برای نمونه‌برداری از مریخ توسط کاوشگر پشتکار

Credit: NASA/JPL-Caltech

منابع: NASA, Digital Trends



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X