فضانوردان مأموریت کرو-۵ در ایستگاه فضایی ساکن شدند
گروه تازهی فضانوردان طی مأموریت کرو-۵ اسپیسایکس با فضاپیمای دراگون اسپیسایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی رسیدند.
بامداد امروز فضاپیمای ایدیورنس دراگون اسپیسایکس در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) پهلو گرفت تا اعضای مأموریت کرو-۵ به خدمهی مأموریت اکسپدیشن ۶۸ بپیوندند.
«نیکول مان» (Nicole Mann) و «جاش کاسادا» (Josh Cassada) از ناسا، «کویچی واکاتا» (Koichi Wakata) از آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن و «آنا کیکینا» (Anna Kikina) فضانورد روس در ساعت ۱۷:۰۱ پنجشنبه ۶ اکتبر منطقهی زمانی شرقی (۰۰:۳۱ بامداد ۱۵ مهر) در حالی به ایستگاه فضایی بینالمللی رسیدند که فضاپیما در ۴۱۵ کیلومتری بر فراز سواحل غربی آفریقا پرواز میکرد.
فضاپیمای ایندیورنس دراگون که در این مأموریت استفاده شد، پیش از این برای فرستادن فضانوردان مأموریت کرو-۳ هم به ایستگاه فضایی بینالمللی رفته بود. هرچند برخی از اجزای فضاپیما مانند سپر حرارتی، چتر نجات و دماغهی جلو برای مأموریت تازه تعویض شدند اما توانایی استفاده از وسایل نقلیهی بازگشتی از جمله فضاپیما و پرتابگر، به اسپیسایکس برای کم کردن فاصله میان پرتابهای متوالی کمک کرده است.
پس از اتصال دراگون به ماژول هارمونی، فضانوردان روند استاندارد بررسی نشت و فشار قفل هوا را پیش از باز کردن دریچه آغاز کردند و سپس با باز شدن دریچهی دراگون در ساعت ۱۸:۴۹ منطقهی زمانی شرقی (۰۲:۱۹ به وقت تهران) فضانوردان کرو-۵ وارد محیط داخلی ایستگاه شدند.
«باب هاینز» (Bob Hines)، «کجیل لیندگرن» (Kjell Lindgren)، «فرانک روبیو» (Frank Rubio) و «جسیکا واتکینز» (Jessica Watkins) از ناسا، «سامانتا کریستوفورتی» (Samantha Cristoforetti) از آژانس فضایی اروپا و «سرگئی پروکوپیف» (Sergey Prokopyev) و «دیمیتری پتلین» (Dmitry Petelin) از آژانس فضایی روسیه پیش از این در ایستگاه حضور داشتند.
با اضافه شدن گروه تازهی فضانوردان، تعداد سرنشینان ایستگاه فضایی بینالمللی برای مدت کوتاهی به ۱۱ نفر افزایش مییابد. بهزودی اما با بازگشت فضانوردان کرو-۴ شامل هاینز، لیندگرن، واتکینز و کریستوفورتی به زمین، این تعداد به ۷ نفر خواهد رسید.
مان و کیکینا در مأموریت کرو-۵ بهنوعی رویدادی تاریخی را هم رقم میزند. مان نخستین زن بومی آمریکایی در فضا لقب گرفته است و کیکینا هم اولین فضانورد اهل روسیه است که با فضاپیمای دراگون اسپیسایکس پرواز میکند.
این گروه تازه از فضانوردان حدود شش ماه در ایستگاه فضایی بینالمللی اقامت خواهند داشت و به پیشبرد آزمایشهای گوناگون مانند چاپ سهبعدی اعضای بدن در فضا، بررسی سیستمهای سوخترسانی برای مأموریتهای ماه و تحقیق دربارهی بیماریهای قلبی کمک خواهند کرد.
عکس کاور: کمی پیش از اتصال فضاپیمای سرنشیندار دراگون اسپیسایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی
Credit: NASA
منابع: SciTechDaily, Space