ناسا تاریخ پرتاب مأموریت آرتمیس ۱ به مقصد ماه را تعیین کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
فضاپیمای اوریون سوار بر سیستم جدایش از موشک در ساختمان مونتاژ

این طور که پیداست تا آغاز مأموریت‌های آرتمیس ناسا به مقصد ماه هنوز هفته‌های زیادی باقی است زیرا ناسا قصد دارد مأموریت بدون سرنشین «آرتمیس ۱» (Artemis I) را در دومین ماه سال ۲۰۲۲ پرتاب کند و پنجره‌ی پرتاب را برای ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) تعریف کرده است.

مأموریت آرتمیس ۱ پیش از این قرار بود در ماه نوامبر (آبان) توسط ناسا به سوی ماه پرتاب شود اما این زمان چند ماه تأخیر خواهد داشت و در صورت موفق بودن آزمایش‌های نهایی می‌تواند ۲۳ بهمن راهی تنها قمر زمین شود.

هم‌اکنون کپسول «اوریون» (Orion) در بالای موشک «سامانه‌ی پرتاب فضایی» (Space Launch System) نصب شده است و مجموعه‌ی آرتمیس ۱ در حالت نهایی برای آزمایش قرار دارد. موشک SLS یک مرحله‌ی اصلی دارد که در بالای چهار موتور RS-25 و دو بوستر سوخت جامد عظیم قرار گرفته است.

مرحله‌ی اصلی و چهار موتور موشک، امسال دو بار آزمایش آتش داغ را پشت سر گذاشتند تا از عملکرد صحیح اجزای موشک اطمینان حاصل شود. نخستین تلاش، به دلیل خاموش شدن موتورها تنها ۱ دقیقه پس از پرتاب، متوقف شد اما آزمایش دوم به خوبی پیش رفت.

در نهایت با پشت سر گذاشتن آزمایش‌های آتش ایستا، SLS به ساختمان مونتاژ در فلوریدا رسید؛ همان ساختمانی که موشک «ساترن ۵» (Saturn V) توسط مهندسان ناسا در آن ساخته شد. در آنجا متخصصان با پشتکار تمام، اجزای موشک را کنار هم قرار دادند و در نهایت این هفته موفق شدند کپسول اوریون را بر بالای آن سوار کنند.

فضاپیمای اوریون در حال قرارگیری بر روی موشک SLS

فضاپیمای اوریون در حال قرارگیری بر روی موشک SLS
Credit: NASA

با این وجود این آزمایش مجموعه‌ی موشک و کپسول، می‌تواند مدتی طول بکشید. ناسا آزمایش‌هایی را برای رابط‌ها، ساختار مهندسی، ارتباطات و سیستم شمارش معکوس مأموریت آرتمیس ۱ برنامه‌ریزی کرده است. مهم‌ترین آزمایش، آزمایش مؤثر «تمرین لباس مرطوب» (Wet Dress Rehearsal) است که طی آن خدمه‌ی آرتمیس ۱ چندین هفته پیش از پرتاب، عملیات بارگیری و تخلیه‌ی سوخت را تمرین می‌کنند. تا تمرین موفقیت‌آمیز بعدی، ناسا تاریخ پرتاب را مشخص نمی‌کند بنابراین فعلا زمان قطعی معلوم نیست.

آرتمیس ۱ قرار است یک کپسول اوریون را به همراه یک مانکن با حسگر و همچنین شبیه‌سازهای اندام‌ها و استخوان‌های بدن انسان، برای مطالعه‌ی اثر شتاب، تابش و ارتعاش در طول سفر، به مدار ماه بفرستد.

آرتمیس ۲ هم خدمه‌ی انسانی را به مدار ماه خواهد برد و در نهایت ناسا امیدوار است که تا سال ۲۰۲۴ دوباره بشر را بر روی ماه فرود بیاورد. هرچند نگرانی‌های بودجه و چالش‌ها بر سر قراردادهای فرودگر که در پی اعتراض بلو اوریجین و داینتیکس ایجاد شده، این هدف را دچار تردید کرده است.

در هر صورت اما انجام موفق مأموریت آرتمیس ۱ نقطه عطف بزرگی در این مسیر است. این امر قابلیت سلامت ماندن فضاپیمای اوریون و موشک SLS را نشان می‌دهد. مهم‌تر از همه با این مأموریت، انسان‌ها برای نخستین بار در دهه‌های اخیر، یک گام به رفتن فراسوی مدار زمین نزدیک می‌شوند.

عکس کاور: فضاپیمای اوریون سوار بر سیستم جدایش از موشک در ساختمان مونتاژ
Credit: NASA/Frank Michaux

منبع: Engadget



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X