پیشنهاد ناسا برای رصد پدیده‌های نجومی مرداد ماه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

آسمان شب این ماه در نیمه‌ی تابستان، میزبان پدیده‌های نجومی زیبایی است که می‌تواند لحظات خوشایندی را برای رصدگران آسمان شب خلق کند. به همین بهانه ناسا توضیحاتی را درباره‌ی مهم‌ترین رویدادهای آگوست (مرداد) ارائه کرده است.

در ابتدا یک مقارنه‌ی سیاره‌ای هیجان‌انگیز مهمان آسمان شب است که ارزش دیدن با ابزار رصدی را دارد و در این میان ماه هم وارد عمل می‌شود.

این مقارنه شامل پیوند نزدیک مریخ و سیاره‌ی غول پیکر یخی دوردست یعنی اورانوس است که در اوایل آگوست (نیمه‌ی مرداد) قابل مشاهده است. به گفته‌ی ناسا در حالی که نمی‌توانید اورانوس را با چشم غیرمسلح ببینید، یک دوربین دوچشمی کمک می‌کند تا هر دو سیاره را به طور هم‌زمان مشاهده کنید.

می‌توانید با آوردن مریخ به میدان دید خود، دو سیاره را ببینید. سپس برای یافتن اورانوس به سمت شمال غربی سیاره‌ی سرخ نگاه کنید و به دنبال یک قرص کوچک و مایل به آبی باشید.

در اواخر مرداد ماه، بامداد ۱۵ آگوست (۲۴ مرداد) به آسمان نگاه کنید تا ماه را فقط به فاصله‌ی یک انگشت از سیاره‌ی مشتری ببینید. طبق اعلام ناسا «مانند مریخ و اورانوس، این دو جرم آسمانی هم با نگاه توسط دوربین دوچشمی یک مقارنه‌ی تماشایی را شکل می‌دهند و همچنین احتمالا می‌توانید نگاهی اجمالی به چهار قمر بزرگ مشتری داشته باشید.»

در روزهای پس از آن، ماه کم‌کم به سمت شرق حرکت می‌کند تا در ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد) به مریخ بپیوندد. این یک جفت خوب دیگر برای رصد با دوربین‌های دوچشمی و حتی چشم غیرمسلح است، به علاوه این جفت را بسیار نزدیک به خوشه‌ی ستاره‌ای پروین (Pleiades) خواهید یافت و حتی ممکن است بتوانید همه‌ی آن‌ها را در یک نما داشته باشید.

ناسا همچنین تأکید می‌کند که آگوست (مرداد) ماه بسیار خوبی برای رصد زحل است، زیرا از یک جرم در آسمان آخر شب و بامداد به یک جرم با فرصت تماشا در تمام طول شب تبدیل می‌شود. برای تشخیص آن، حدود ساعت ۹ شب به سمت شرق نگاه کنید و در جست‌وجوی یک نقطه‌ی نوری ثابت و زرد باشید. اگر هر شب به آسمان نگاه کنید، متوجه خواهید شد که چگونه طی چند شب کمی زودتر اوج می‌گیرد.

اما شاید تماشایی‌ترین رویداد آگوست (مرداد) هر سال را بتوان بارش شهابی برساووشی (Perseids) دانست. اگرچه امسال تابش ماه کامل همه‌ی شهاب‌ها را به جز درخشان‌ترین تیرهای شهاب پنهان خواهد کرد اما تماشای این پدیده باز هم لذت خودش را دارد و فرصتی برای آشتی با آسمان شب است.

بر اساس توصیه‌ی ناسا اگر می‌خواهید برخی از ذرات را که در حال سوختن در جو زمین هستند، شناسایی کنید، سعی کنید در شب ۱۲ و ۱۳ آگوست (۲۱ و ۲۲ مرداد) زمانی که اوج بار‌ش است، مکانی تاریک و دور از آلودگی نوری پیدا کنید و فراموش نکنید که گاهی حتی شهاب‌های بارش برساووشی می‌توانند از یک هفته قبل از آن هم در آسمان دیده شوند، بنابراین فرصت رصد آسمان را در این شب‌ها از دست ندهید.

عکس‌ها: پدیده‌های مهم آسمان شب مرداد

Credit: NASA

منبع: Digital Trends



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما