با چشم ناسا سیارکهای نزدیک زمین را بهصورت زنده ببینید
ناسا نرمافزار تحت وب جدیدی را معرفی کرده است که به کمک آن میتوان وضعیت همهی اجرام نزدیک به زمین ازجمله سیارکها و دنبالهدارها را بهصورت لحظهای دید.
ستارهشناسان هر ساله چندین سیارک و دهها دنبالهدار کشف میکنند. برخی از این اجرام، «اجرام نزدیک زمین» (NEO) هستند که در مدارهایی حرکت میکنند. ستارهشناسان با بودجهی ناسا این اجرام را به دقت ردیابی میکنند تا هر نوع خطر احتمالی که ممکن است برای زمین داشته باشند را تشخیص دهند.
ناسا یک ابزار مدلسازی لحظهای با نام «چشم ناسا بر سیارکها» (NASA’s Eyes on Asteroids) توسعه داده است که همه میتوانند از آن برای کاوش اجرام نزدیک به زمین که به همسایگی مداری سیارهی ما میرسند، استفاده کنند.
چشم ناسا بر سیارکها یک نرمافزار بر پایهی وب است که بهصورت لحظهای و سهبعدی تمام مدارهای شناخته شدهی اجرام نزدیک زمین را نمایش میدهد. همچنین کاربران میتوانند با استفاده از نوار لغزندهای که در پایین پنجرهی این اپلیکیشن قرار دارد، زمان را بهسرعت جلو یا عقب ببرند تا حرکت مداری اجرام را در طول زمان مشاهده کنند.
ناسا این نرمافزار را با تازهترین دادهها بهروز میکند. همچنین هنگامی که یک جرم تازه کشف میشود، مدار آن محاسبه و به برنامه افزوده خواهد شد. ناسا این ابزار را با پشتیبانی دفتر هماهنگی دفاع سیارهای این آژانس که در واشنگتن مستقر است و همچنین مرکز مطالعات اجرام نزدیک زمین آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) توسعه داده است.
این ابزار جدید نمایش لحظهای به کاربران امکان میدهد تا با بسیاری از مأموریتهای بشر به اجرام نزدیک به زمین هم از نزدیک تعامل داشته باشد. بدین ترتیب که زبانهی «رویداد» (Event) مدلهای متحرک با جزئیات بالا از فضاپیماها و مدار آنها در مسیر سیارکها یا دنبالهدارها ارائه میدهد.
اطلاعات بسیاری دربارهی این مأموریتها و علم شگفتانگیز پشت اجرام نزدیک به زمین و همچنین اهمیت ردیابی این اجرام بالقوه خطرناک ارائه شده است. چندی پیش مانور ناسا نشان داد که برخورد یک سیارک به زمین میتواند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد.
کاربران همچنین با استفاده از زبانهی «یادگیری» (Learn) میتوانند دربارهی گذرهای نزدیک به زمین بیشتر بدانند و یا از مدارهای فوقالعاده نزدیک مانند گذر سیارک آپوفیس در ۱۳ آوریل ۲۰۲۹ (۲۵ فروردین ۱۴۰۸ خورشیدی) بازدید کنند.
«جیسون کریگ» (Jason Craig) تهیهکنندهی فنی تیم توسعه و کاربردهای فناوری شبیهسازی در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا گفت: «ما میخواستیم که چشم بر سیارکها تا حد امکان کاربرپسند باشد و بتوانیم داستانهایی دربارهی کاوش بشر پیرامون این اجرام شگفتانگیز بیان کنیم. هر جرم نزدیک به زمین و همچنین بیشر فضاپیماهایی که از این اجرام بازدید کردهاند را میتواند داخل این برنامه پیدا کرد.»
این امکان وجود تا کاربران با انتخاب «تماشای سیارک» (Asteroid Watch) پنج مسیر نزدیک بعدی سیارکها را ببینند. به گفتهی کریگ این ویژگی به این علت گنجانده شده است که مردم اغلب به پیگیری سیارکهای در حال نزدیک شدن به زمین علاقهمندند. تیتر خبرگزاریها اغلب مسیرهای نزدیک به زمین را بهصورت خطرناکی نشان میدهند اما کاربران با استفاده از چشم ناسا بر سیارکها خواهند دید که بیشتر این مدارها چقدر از زمین دور هستند.
عکس کاور: بخشی از برنامهی چشم ناسا بر سیارکها
Credit: NASA
منبع: Tech Explorist
بدون تردید درسته ، بسیار بسیار از تلاش و کوشش شما سپاسگزارم و این بزرگواری و نیک اندیشی شما و سایر همکارانتان را ارج می نهم . هرچند ناچیزم ولی تکاپو و پویایی شما را قدردانم و دستتان را به گرمی می فشارم .
این برنامه ۵ سال پیش معرفی شد
شما تازه خبر دار شدین 😂😂😂
😂
احتمالا منظور شما کل برنامهی چشم ناسا است! که آن هم بیش از پنج سال پیش معرفی شده است. اما جزئیات کامل بخش اجرام و سیارکهای نزدیک زمین، بهتازگی مدلسازی و با ساختار چشم ناسا یکپارچه شده است و خود ناسا هم مثل ما، همین هفته این خبر را منتشر کرد.