در آغاز حرکت به سوی ماه، ارتباط فضاپیمای کپستون ناسا با زمین قطع شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
طرحی گرافیکی از فضاپیمای کپستون ناسا

فضاپیمای کوچک کپستون ناسا که برای بررسی یک مدار کاملا جدید در اطراف ماه راهی قمر زمین شده است، در ابتدای سفر تنهای خود دچار قطع ارتباط با زمین شد.

کاوشگر ۲۵ کیلوگرمی کپستون ناسا، ۴ جولای (۱۳ تیر) مدت کوتاهی پس از اینکه با موفقیت از بستر فضاپیمای فوتون شرکت «راکت لب» (Rocket Lab) جدا شد و سفر طولانی خود به ماه را آغاز کرد، ارتباط خود را با تیم زمینی متوقف کرد.

«سارا فریزیر» (Sarah Frazier) سخنگوی ناسا در این باره نوشت: «تیم فضاپیما هم‌اکنون برای درک علت این موضوع و برقراری مجدد تماس تلاش می‌کنند. این تیم داده‌های مسیر خوبی از فضاپیما بر اساس اولین گذر نیمه‌تمام و دوم ایستگاه زمینی با شبکه‌ی فضای دوردست دارد.»

او افزود: «در صورت نیاز، این مأموریت تا چند روز سوخت کافی برای به تأخیر انداختن مانور اولیه‌ی تصحیح مسیر پس از جداسازی دارد. به‌روزرسانی‌های تکمیلی در اسرع وقت ارائه خواهند شد.»

«کپستون» (CAPSTONE) که نام خود را از سرواژه‌های عبارت «آزمایش عملیات و ناوبری فناوری سامانه‌ی موقعیت‌یاب خودکار مدار ماه» (Cislunar Autonomous Positioning System Technology Operations and Navigation Experiment) گرفته است، ۲۸ ژوئن (۷ تیر) توسط یک موشک الکترون راکت لب پرتاب شد و نزدیک به یک هفته را در مدار زمین سپری کرد تا در نهایت با کمک روشن شدن گاه‌به‌گاه موتور فوتون از سیاره‌ی ما دور و راهی ماه شد.

این مأموریت روز گذشته به دو نقطه عطف بزرگ رسید: بستر فضایی فوتون، موتور خود را برای آخرین بار روشن کرد و کپستون را از مدار زمین در مسیری به سمت ماه، شتاب داد. اندکی پس از آن، این فضاپیمای مکعب هم‌اندازه‌ی یک مایکروفر، با موفقیت از بستر فضایی جدا شد و آزادانه شروع به پرواز کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، کپستون مسیر طولانی و حلقوی را به سوی ماه طی می‌کند و در نهایت در ۱۳ نوامبر به یک مدار هاله‌ای تقریبا مستطیلی در اطراف تنها قمر زمین می‌رسد. هدف اصلی این مأموریت، آزمایش پایداری این مدار بسیار بیضوی است که ناسا آن را برای استقرار ایستگاه فضایی «گیت‌وی» (Gateway) یا «دروازه» ماه خود انتخاب کرده است. این ایستگاه بخش کلیدی برنامه‌ی کاوش ماه آرتمیس خواهد بود.

کپستون همچنین برخی از آزمایش‌های ناوبری و ارتباطی را در طول مدت حضور خود در مدار ماه انجام خواهد داد. این آزمایش‌ها در ادامه‌ی آزمایش‌هایی انجام می‌شود که سال ۲۰۰۹ توسط مدارگرد شناسایی ماه ناسا صورت گرفته بود.

با این حال، تیم کپستون ابتدا باید مشکل ارتباطی با فضاپیما را حل کند تا بتواند اهداف مأموریت را پیش ببرد. این تیم توسط شرکت «ادونسد اسپیس» (Advanced Space) مستقر در کلرادو هدایت می‌شود که این مأموریت را تحت قراردادی ۲۰ میلیون دلاری با ناسا در سال ۲۰۱۹ انجام می‌دهد.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از فضاپیمای کپستون ناسا
Credit: NASA/Daniel Rutter

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X