تربچه‌های کاشته شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی به بار نشست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
«سویچی ناگوچی» (Soichi Noguchi) فضانورد آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) پیش از برداشت تربچه‌ها

دانشمندان ناسا با پرورش و برداشت موفقیت‌آمیز تربچه در ایستگاه فضایی بین‌المللی گام دیگری برای تولید محصولات غذایی تازه در فضا برداشتند که در سفرهای فضایی آینده بسیار کاربردی خواهد بود.

«کیت روبینز» (Kate Rubins) فضانورد ناسا، که یکی از اعضای تیم آرتمیس برای بازگشت به ماه هم هست، تربچه‌های تازه پرورش یافته در فضا را برداشت کرد تا دریچه‌ی تازه‌ای برای تولید غذا در ریزگرانش که در مأموریت‌های طولانی‌مدت آینده به ماه و مریخ استفاده خواهد شد، باز کند.

این تربچه‌ها در «زیستگاه پیشرفته‌ی گیاهی» (APH) داخل ایستگاه فضایی بین‌المللی پرورش داده شده‌اند و در فیلمی که ناسا منتشر کرده، رشد آن‌ها در طی ۲۷ روز در داخل APH دیده می‌شود.

در تاریخ ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر) کیت روبینز ۲۰ تربچه را از APH برداشت کرد و با پیچیدن هر یک از آن‌ها در یک فویل، آن‌ها را در سردخانه قرار داد. به گفته‌ی ناسا این تربچه‌ها سال آینده‌ی میلادی با مأموریت باری شماره ۲۲ اسپیس‌ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین فرستاده خواهند شد.

تربچه آخرین نوع از محصولات تازه‌ی پرورش‌یافته در ریزگرانش است که با موفقیت برداشت می‌شود. این محصول برای آزمایش زیستگاه گیاهی ۲ (PH-02) که همراه با دیگر آزمایش‌ها در اعزام ۶۴ به ایستگاه فرستاده شده، انتخاب شده بود زیرا این سبزی به خوبی توسط دانشمندان شناخته شده است و در مدت تنها ۲۷ روز به‌طور کامل رشد می‌کند.

تربچه همچنین یک آزمایش دوام برای مأموریت‌های طولانی‌مدت آینده به‌شمار می‌رود زیرا خوردنی و مقوی است. این سبزی از نظر ژنتیکی شبیه به گیاه «رشادی گوش‌موشی» (Arabidopsis) است که یک گیاه کوچک گلدار از خانواده‌ی کلم است و بارها در ریزگرانش مطالعه شده است.

«نیکول دوفور» (Nicole Dufour) مدیر برنامه‌ی APH ناسا در مرکز فضایی کندی گفت: «تربچه نوع دیگری از محصول در مقایسه با سبزیجات دارای برگ است که فضانوردان پیش از این در ایستگاه فضایی پرورش داده بودند یا در مقایسه با گندم کوتوله که نخستین محصول در APH بود. پرورش طیف وسیعی از محصولات به ما کمک می‌کند تا بفهمیم کدام گیاهان در ریزگرانش رشد می‌کنند و بهترین تنوع و تعادل غذایی را در مأموریت‌های طولانی‌مدت برای فضانوردان ارائه می دهند.»

آزمایش PH-02 به دانشمندان ناسا اجازه داد تا شرایط ایدئال را برای مراقبت و تغذیه‌ی هنگام رشد گیاهان باکیفیت در فضا مطالعه کنند. تربچه با استفاده از میزان دقیق مواد معدنی رشد کرده و به خدمه‌ی بسیار کمی برای رسیدگی نیاز داشت. محفظه‌ی APH از نورهای LED قرمز، آبی، سبز و طیف گسترده‌ی سفید برای تحریک رشد گیاه استفاده می‌کند و یک سیستم کنترل پیچیده در صورت لزوم آب را به گیاهان می‌رساند.

کیت روبینز فضانورد ناسا هنگام برداشت تربچه‌های کاشته شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی

کیت روبینز فضانورد ناسا هنگام برداشت تربچه‌های کاشته شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی
Credit: NASA

طبق اعلام ناسا APH به بیش از ۱۸۰ حسگر مجهز است که به پژوهشگران مرکز فضایی کندی ناسا امکان می‌دهد تا رشد گیاه را کنترل کرده و دما، رطوبت و میزان کربن دی‌اکسید (CO2) درون محفظه را تنظیم کنند.

«کارل هاسنشتاین» (Karl Hasenstein) پژوهشگر اصلی آزمایش PH-02 و استاد دانشگاه لوئیزیانا که در سال ۱۹۹۵ میلادی هم پروژه‌ی کاشت گیاهان را با ناسا پیش برده است، در بیانیه‌ای گفت: «تربچه به دلیل شیوه‌ی رشد زیرخاکی که دارد، امکان تحقیقات زیادی را فراهم می کند.»

علاوه بر پرورش محصول در فضا، محققان بر روی زمین هم از ۱۷ نوامبر (۲۷ آبان) در شبیه‌ساز محیط ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISSES) در تأسیسات پردازش مرکز فضایی کندی به کاشت تربچه مشغول بودند و محصولات این مرکز در ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) برداشت شد تا در نهایت با محصولاتی که در فضا رشد می‌کنند، مقایسه شوند.

به گفته‌ی ناسا این روزها فضانوردان آماده می‌شوند تا به زودی دور دیگری از دانه‌های تربچه را در دومین محفظه‌ی علمی APH بکارند. آزمایشی که به دانشمندان امکان می‌دهد تا برای افزایش دقت تجربه، اندازه‌ی نمونه‌ی تربچه‌ها را در فضا افزایش دهند.

دوفور در این زمینه گفت: «این کمکی به هدایت تیمی است که راه تولید محصولات در فضا را برای تلاش‌های اکتشافی ناسا هموار می‌کند. من از ابتدا بر روی APH کار کرده‌ام و هر محصول جدیدی که قادر به پرورش آن هستیم، لذت بزرگی برای من دارد. زیرا آنچه از این آزمایش‌ها می‌آموزیم به ناسا کمک می‌کند تا فضانوردان را به مریخ بفرستد و آن‌ها را با خیال راحت بازگرداند.»

عکس کاور: «سویچی ناگوچی» (Soichi Noguchi) فضانورد آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) که پیش از برداشت تربچه‌ها با خوشحالی از این موفقیت به آن‌ها نگاه می‌کند.

Credit: NASA

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. Amir

    یک قدم نزدیکتر به کولونی زدن در سیارات دیگر یا ساخت ایستگاه های شهری بزرگ در جو زمین.
    امیدوارم به سنم قد بده و ببینم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X