موشک غول‌پیکر نخستین مأموریت جدید ناسا به ماه بر سکوی پرتاب آرام گرفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
مجموعه‌ی موشک آرتمیس 1 به سمت سکوی پرتاب

پس از حدود ۸ ساعت در راه بودن، سرانجام موشک غول‌پیکر SLS مأموریت آرتمیس ۱ به سکوی پرتاب رسید تا برای انجام تمرین لباس خیس آماده باشد.

این عملیات تقریبا در ساعت ۰۰:۱۵ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۸:۴۵ به وقت تهران) و با خروج موشک مأموریت «آرتمیس ۱» (Artemis I) سفر خود را از ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه‌ی (VAB) مرکز فضایی کندی آغاز شده بود و سرانجام در ساعت ۰۸:۲۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۶:۵۰ به وقت تهران) تکمیل شد.

مجموعه‌ی موشک «سامانه‌ی پرتاب فضایی» (Space Launch System) و فضاپیمای «اوریون» (Orion) که در بالای آن قرار دارد، سفری ۶.۴ کیلومتری را به سمت سکوی پرتاب ۳۹B انجام دادند تا آزمایش «تمرین لباس خیس» (Wet Dress Rehearsal) بعدی را انجام دهند.

این موشک عظیم، بزرگ‌ترین موشکی است که تا کنون توسط ناسا ساخته شده و محور برنامه‌ی بازگشت به ماه آرتمیس است. این برنامه قصد دارد در اواخر دهه‌ی جاری، فضانوردان را به سطح ماه بازگرداند. پرواز آرتمیس ۱ یک مأموریت نمایشی برای فرستادن کپسول انسانی بدون سرنشین اوریون به اطراف ماه و بازگشت آن به زمین است تا سیستم‌های این سفر آزمایش شوند.

اولین تلاش برای آزمایش لباس خیس موشک آرتمیس ۱ در ۱۷ مارس ۲۰۲۲ (۲۶ اسفند) آغاز شد و برای نخستین بار در ۱۸ مارس به سکوی پرتاب رسید. پس از سه تلاش جداگانه برای سوخت‌رسانی به موشک SLS، این تمرین بدون موفقیت به پایان رسید و بدین ترتیب موشک سکوی پرتاب را ترک کرد و به ساختمان مونتاژ منتقل شد. اکنون با تلاش‌های انجام شده، این موشک غول‌پیکر، دوباره به سکوی پرتاب ۳۹B مرکز فضایی کندی بازگشته است.

تیم‌های مأموریت با موفقیت همه‌ی اهداف اصلی برنامه‌ریزی‌شده و شناسایی شده در تلاش‌های قبلی تمرین لباس خیس و همچنین برخی اقدامات دیگر را که قبلا برای پس از تست مخازن برنامه‌ریزی شده بود، انجام دادند. برداشتن مجموعه‌ی نهایی اتصالات ساختمان مونتاژ، در ۳ ژوئن با قرارگیری خودروی حمل عظیم در زیر مجموعه‌ی موشک و فضاپیما کامل شد. امروز هم راهپیمایی ۶.۴ کیلومتری این مجموعه تقریبا ۸ساعت طول کشید تا به سکوی پرتاب برسد.

اکنون خودروی عظیم حمل موشک، به پایین سطح سکو و سپس خارج از محدوده‌ی آن منتقل خواهد شد. سپس مهندسان، مجموعه‌ی موشک و فضاپیما را به سیستم‌های زمینی متصل می‌کنند و بازرسی‌هایی را برای آماده‌سازی برای آزمایش مخازن آن انجام می‌دهند که طبق برنامه‌ریزی در مجموع حدود دو هفته پس از رسیدن موشک به سکو پایان می‌یابد.

عکس کاور: مجموعه‌ی موشک آرتمیس ۱ به سمت سکوی پرتاب
Credit: Michael Cain / Spaceflight Now / Coldlife Photography

منابع: SciTechDaily, SpaceFlight Now



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما