موشک عظیم آرتمیس ۱ بر سکوی پرتاب به ماه قرار گرفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
آرتمیس 1 بر سکوی پرتاب

مجموعه‌ی موشک و فضاپیمای آرتمیس ۱ ناسا، با موفقیت بر سکوی پرتاب قرار گرفتند تا برای مأموریت مهم سفر به ماه آماده باشند.

«آرتمیس ۱» (Artemis I) یک پرواز آزمایشی بدون سرنشین است که برای بررسی عملکرد موشک عظیم «سامانه‌ی پرتاب فضایی» (SLS) و فضاپیمای «اوریون» (Orion) طراحی شده است. مجموعه‌ی راکت و کپسول فضایی، حدود ساعت ۲۲:۰۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۰۶:۳۰ چهارشنبه به وقت تهران) حرکت به سمت سکوی پرتاب مرکز فضایی کندی را آغاز کرده بودند.

این چندمین بار است که مجموعه‌ی موشک و فضاپیما به سکوی پرتاب برده می‌شود. سفر کوتاه از ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه (KSC) تا سکوی پرتاب نزدیک به ۱۰ ساعت طول کشید و در حدود ۰۷:۳۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۶:۰۰ به وقت تهران) پایان یافت.

با وجود فاصله‌ی کم، خودروی عظیم جابه‌جایی سخت‌افزار آرتمیس ۱ باید این مجموعه را با سرعت حدود ۱.۶ تا ۳.۲ کیلومتر بر ساعت به سوی سکوی پرتاب 39B جابه‌جا کند و این موضوع باعث طولانی شدن روند انتقال می‌شود.

ناسا این موشک را دو روز زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده از ساختمان مونتاژ بیرون آورد زیرا تیم مأموریت، آزمایش سیستم خاتمه‌ی پرواز را هم به‌خوبی به پایان رسانده است. عملکرد این سیستم آخرین فعالیت مهمی است که پیش از پیش از بسته شدن محفظه‌ی موشک و برداشتن سکوهای دسترسی، در ساختمان مونتاژ انجام می‌شود.

اگرچه معمولا ناسا جزئیات دقیقی از زمان‌بندی انتقال به سکوی پرتاب ارائه نمی‌دهد اما بسته به شرایط آب‌وهوایی، شرایط مسیر و موارد فنی دیگر، این روند بین ۸ تا ۱۱ ساعت طول می‌کشد.

حالا در روزهای آینده، مهندسان و تکنسین‌ها سیستم‌های مختلف را در سکوی پرتاب بررسی و پیکربندی می‌کنند. به گفته‌ی ناسا، متخصصان، روند اجرای مأموریت را نسبت به قبل بهبود داده‌اند و بر اساس نتایج تمرین لباس خیس، جدول زمانی پرتاب را به‌روزرسانی کرده‌اند.

پرتاب موشک آرتمیس ۱ هم‌اکنون برای ۲۹ آگوست (۷ شهریور) برنامه‌ریزی شده است و قرار است فضاپیمای بدون سرنشین اوریون را به مدار ماه بفرستد.

هرچند این نخستین مأموریت برنامه‌ی آرتمیس، بدون حضور فضانوردان انجام می‌شود اما مسافران مهم دیگری مانند یک مانکن برای بررسی شرایط فیزیولوژیکی بدن فضانوردان، دو شخصیت کارتونی معروف و یک حافظه‌ی رایانه‌ای که نام مردم در آن ذخیره شده است، در این سفر به مدار ماه فرستاده می‌شوند.

ناسا امیدوار است که در صورت موفقیت مأموریت آرتمیس ۱ و پس از بررسی نتایج این سفر، در سال ۲۰۲۴ مأموریت سرنشین‌دار آرتمیس ۲ را به مدار ماه بفرستد و سپس تا سال ۲۰۲۵ با مأموریت آرتمیس ۳ پس از چند دهه دوباره انسان را روی ماه فرود بیاورد.

عکس کاور: موشک و فضاپیمای مأموریت آرتمیس ۱ بر سکوی پرتاب
Credit: NASA

منابع: Space, NASA



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. میخائیلو

    اعزام مجدد انسان به کره ماه، اقدامی جالب و هیجان انگیزه، که مسلما دستاورد های ارزشمند و مهمی رو برای ما انسانها به همراه داره
    همچنین ایجاد پایگاه دائمی برای اقامت ادمها رو کره ماه هم لازمه و حتی از اوجب واجباته

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X