۱۰ باور غلط در مورد نویز کنسلینگ هدفون که باید کنار بگذارید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۴ دقیقه
نویز کنسلینگ

در سال ۱۹۳۳، دکتر پل لوگ دنیای صوت را برای همیشه تغییر داد. او با کشف نحوه خنثی کردن امواج صوتی با فرکانس مخالف، پایه‌های فناوری نویز کنسلینگ را بنا گذاشت. ده‌ها سال طول کشید تا این فناوری به هدفون‌ها راه پیدا کند و در ابتدا فقط برای محافظت از شنوایی خلبانان هلیکوپتر استفاده می‌شد. در سال ۲۰۰۶، بوز پیشگام عرضه هدفون‌های لغو نویز برای مصرف‌کنندگان شد و از آن زمان تاکنون، این فناوری به طور گسترده‌ای در انواع مدل‌ها به کار رفته است.

این محبوبیت با تبلیغات اغراق‌آمیز همراه بوده و اطلاعات نادرستی را در مورد عملکرد واقعی این هدفون‌ها به وجود آورده است. هدفون‌های نویز کنسلینگ بی‌شک فوق‌العاده هستند و می‌توانند نجات‌دهنده‌ای در برابر آلودگی صوتی در شهرهای شلوغ باشند. اما قبل از اینکه پول هنگفتی برای چنین هدفونی خرج کنید، باید بدانید که چه کاری می‌توانند و چه کاری نمی‌توانند انجام دهند. در این مقاله ۱۰ باور غلط رایج در مورد نویز کنسلینگ هدفون را مطرح می‌کنیم که باید این باورها را کنار بگذارید.

انواع نویز کنسلینگ مثل هم هستند

نویز کنسلینگ

نویز کنسلینگ می‌تواند گیج کننده باشد (موضوعی که بازاریابان عاشق سوءاستفاده از آن هستند) زیرا دو روش برای انجام آن وجود دارد: حذف نویز به صورت غیرفعال و حذف نویز به صورت فعال. حذف نویز به صورت غیرفعال به سادگی به هر دستگاهی – چه هدفون یا گوش‌گیر – با خاصیت مسدود کردن صدای قوی اشاره دارد. این نوع هدفون‌ها دارای گوشی‌های ضخیم و عایق صوتی خوبی هستند که بخش زیادی از صدای محیط را تنها با قرار گرفتن روی گوش، بدون نیاز به باتری، مسدود می‌کنند. در حالی که اینها از لحاظ فنی هدفون‌های «حذف کننده نویز» هستند، اما اصطلاح دقیق‌تر برای آن‌ها «عایق کننده صدا» است. به وسایلی مانند گوشی‌های ایمنی که هدایت‌کننده‌های هواپیما در باند فرودگاه استفاده می‌کنند یا به فوم‌های نرم‌کننده‌ای که در گوشتان در هنگام تیراندازی قرار می‌دهید، فکر کنید.

حذف نویز فعال (ANC) یک قدم فراتر می‌رود. این فناوری از یک پردازنده و میکروفون برای تجزیه و تحلیل صدای ورودی و حذف هر فرکانس آزار دهنده در لحظه استفاده می‌کند و معمولا در هدفون‌های بلوتوثی دیده می‌شود. در حالی که عایق‌سازی صدا تنها می‌تواند صدای محیط را کاهش دهد، حذف نویز فعال (بسته به شرایط و فرکانس صدا) می‌تواند آن را تقریباً به طور کامل از بین ببرد. علاوه بر این، یک جفت هدفون حذف نویز فعال (ANC) خوب معمولا از خاصیت عایق‌سازی صدای غیرفعال نیز برخوردار است و به شما بهترین عملکرد از هر دو دنیا را ارائه می‌دهد. بنابراین، چرا ذکر این تمایز مهم است؟ مراقب فروشگاه‌هایی باشید که ادعای کاهش نویز را بی‌دلیل مطرح می‌کنند. آن‌ها ممکن است شما را فریب دهند و فکر کنید که ANC دریافت می‌کنید، در حالی که در واقعیت فقط عایق‌کننده صدا است.

هدفون بی سیم بوز مدل 700

حذف نویز‌ فعال تمام صداهای محیط را حذف می‌کند

نویز کنسلینگ

بر اساس تئوری حذف نویز، با داشتن فرکانس مخالف هر صدا، می‌توان به‌طور بالقوه هر صدایی را حذف کرد. اما در عمل، فناوری حذف نویز فعال (ANC) موجود در محصولات مصرفی، عمدتا روی صداهایی در محدوده ۵۰ هرتز تا ۱ کیلوهرتز کار می‌کند. این شامل صداهای با فرکانس پایین مانند غرش هواپیما در کابین، لرزش خودرو در بزرگراه، وزوز کولر یا هر صدای یکنواخت دیگر می‌شود. این فرکانس‌های پایین‌تر طولانی‌تر هستند و هدفون شما به راحتی می‌تواند آن‌ها را ظرف چند میلی‌ثانیه شناسایی و حذف کند.

اما فرکانس‌های بالاتر داستان متفاوتی دارند. هدفون شما (از نظر فنی) می‌تواند این کار را انجام دهد، اما تاخیر ایجاد می‌کند که باعث خارج شدن صدا از فاز و ایجاد فیدبک ناخوشایند می‌شود. بدیهی است که بسیاری از صداها فراتر از آستانه ۵۰ کیلوهرتز وجود دارند، به ویژه صدای انسان. محدوده فرکانس اصلی صدای زنان به طور کلی از ۳۵۰ هرتز تا ۳ کیلوهرتز و صدای مردان از ۱۰۰ هرتز تا ۹۰۰ هرتز است و هارمونیک‌های آن‌ها بسیار فراتر از این محدوده کشیده می‌شوند. بسیاری از صداهای رایج گفتاری فراتر از توانایی حذف نویز فعال برای حذف هستند. بنابراین، اگر کسی به شما گفت که حذف نویز فعال می‌تواند در محل کار، جنجال همکار آزاردهنده را از بین ببرد، حرف او را باور نکنید. حذف نویز فعال می‌تواند صداهای دور و گرفته‌شده در پس‌زمینه را حذف کند، اما قرار نیست گپ‌زدن کنار آبسردکن را به طور کامل از بین ببرد. بسیاری از صداهای روزمره‌ی دیگر نیز همچنان شنیده خواهند شد. با این حال، حذف نویز فعال همیشه در یک مکان پر سر و صدا بهتر از هیچ چیز است.

حذف نویز‌ فعال بهتر از حذف نویز غیرفعال است

نویز کنسلینگ

سیستم حذف نویز فعال (ANC) شاید فقط روی فرکانس‌های پایین مؤثر باشد، اما همچنان در کاهش کلی طیف نویز محیط، چه در یک شهر شلوغ و چه در یک فضای اداری پر سروصدا، عملکرد خیلی خوبی دارد. ممکن است این سیستم نتواند آن مکالمات آزاردهنده پس‌زمینه را به طور کامل حذف کند، اما حداقل آن‌ها را کم‌رنگ می‌کند. بنابراین، نتیجه منطقی این است که نویز کنسلینگ فعال بهتر از حذف نویز غیرفعال است، درست است؟ با این حال، به رغم اینکه این فناوری حتی در شرایط ایده‌آل فوق‌العاده است، حذف نویز غیرفعال در بسیاری از موارد ترجیح داده می‌شود.

به موقعیت‌هایی فکر کنید که در معرض صداهای خارجی بسیار بلند مانند موتور جت قرار می‌گیرید. هرگز نباید به جای محافظ‌های گوش استاندارد از هدفون‌های حذف نویز استفاده کنید. ممکن است وسوسه شوید که هنگام کوتاه کردن چمن‌ با دستگاه چمن‌زن یا بریدن الوار با اره برقی هدفون‌های سونی خود را بگذارید، اما این کار باعث آسیب دائمی شنوایی می‌شود. مطمئناً، ANC بهتر از هیچ چیز است، اما جایگزین مناسبی برای دستگاه‌هایی که به طور خاص برای جلوگیری از کم شنوایی طراحی شده‌اند، نیست.

به یاد داشته باشید، ANC برای فرکانس‌های پایین‌تر بهتر عمل می‌کند. حذف نویز غیرفعال طیف وسیع‌تری از فرکانس‌ها را از پایین به بالا کاهش می‌دهد، حتی اگر نتواند آن‌ها را به شیوه‌ای که ANC انجام می‌دهد، «حذف» کند. ممکن است متوجه شوید که حذف نویز غیرفعال در یک محیط خاص (که در آن محافظ گوش لازم نیست) عملکرد بهتری نسبت به ANC دارد، بنابراین برای چنین موقعیت‌هایی یک جفت گوش‌گیر قابل استفاده مجدد همراه داشته باشید.

هدفون بی سیم سونی مدل WH-1000XM5
۱۸ %
۱۹,۰۰۰,۰۰۰
۱۵,۵۹۹,۰۰۰ تومان

نویز کنسلینگ از شنوایی شما محافظت می‌کند

نویز کنسلینگ

تایید کردیم که سیستم حذف نویز فعال (ANC) جایگزین مناسبی برای محافظ واقعی گوش نیست. با این حال، ANC به طور کلی در محافظت از شنوایی عالی عمل می‌کند. آلودگی صوتی یکی از مشکلات بزرگ این روزهاست. در شهرها و محل‌های کار ما دائماً در معرض صداهایی با شدت بیش از ۸۵ دسی‌بل قرار داریم که در صورت طولانی مدت می‌تواند به طور دائمی به شنوایی ما آسیب برساند. به غیر از استفاده از محافظ گوش برای صداهای خطرناک (مانند دریل برقی)، هدفون‌های ANC راهی عالی برای کاهش آسیب شنوایی ناشی از، مثلاً، یک دفتر پر سر و صدا هستند. با این حال، استفاده بیش از حد از نویز کنسلینگ می‌تواند خطرات بالقوه‌ای برای سلامتی داشته باشد.

سیستم حذف نویز فعال (ANC) می‌تواند به چیزی به نام «کم‌شنوایی» که اصطلاحی است از دیوید مک‌آلپاین از بخش شنوایی دانشگاه مک‌کواری، کمک کند. کم‌شنوایی به جای آسیبی که به گوش داخلی وارد می‌شود، به «بازنویسی» پردازش شنوایی مغز اشاره دارد. ANC شما را در معرض سکوت غیرطبیعی زیادی قرار می‌دهد، سکوت‌هایی که می‌توانند نحوه‌ی درک محرک‌های صوتی توسط مغز شما را تحریف کنند. یک مطالعه نشان داد که سکوت طولانی‌مدت ناشی از استفاده از گوش‌گیر – که از نظر مفهومی شبیه به ANC است – باعث ایجاد وزوز گوش در افراد مورد آزمایش شد. اگرچه این عارضه اندکی پس از حذف گوش‌گیر از برنامه‌ی روتین آن‌ها از بین رفت، اما برای کسانی که به طور مرتب از ANC استفاده می‌کنند، نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند. نتیجه‌ی کلی این است: از ANC بیش از حد استفاده نکنید. در مسیر رفت‌وآمد از ایرپاد پرو خود استفاده کنید، اما اگر در رختخواب مشغول تماشای نتفلیکس هستید، بهتر است ANC را غیرفعال کنید.

نویز کنسلینگ کیفیت موسیقی را کاهش می‌دهد

نویز کنسلینگ

اگر با فناوری حذف نویز محیط (ANC) آشنا باشید، احتمالا بارها شنیده‌اید که استفاده از آن کیفیت صدای موسیقی را پایین می‌آورد. البته باید اعتراف کنیم در این زمینه باید به افراد حرفه‌ای حوزه صدا حق بدهیم اما چیزی نیست که نگرانش باشید. هدفون‌های حذف نویز، امواج «ضدفاز» تولید می‌کنند که همان شکل موج کشف‌شده توسط دکتر لوگ است و هر فرکانس مخالف را «خنثی» می‌کند. نتیجه اجتناب‌ناپذیر این است که ANC تا حدی باعث ایجاد اعوجاج در موسیقی شما می‌شود، زیرا این امواج ضدفاز ممکن است با برخورد به فرکانس‌های مشابه در یک آهنگ تداخل پیدا کنند. خلاصه اینکه، اگر به دنبال دقیق‌ترین تجربه شنیداری هستید، بهتر است ANC را خاموش کنید. اما صادقانه باید بگوییم که کمال‌گرایان در این زمینه به شدت اغراق می‌کنند.

اکثر مردم نمی‌توانند تفاوت بین یک آهنگ بدون افت کیفیت (lossless) و یک آهنگ با افت کیفیت (lossy) را تشخیص دهند و بسیاری از آن‌ها متوجه افت کیفیت هنگام گوش دادن با هدفون‌های بلوتوث نسبت به هدفون‌های سیمی نمی‌شوند. به همین ترتیب، تأثیر ANC روی کیفیت صدای شما ناچیز است. این باور غلط همچنین بر اساس سوءتفاهمی درباره‌ی نحوه‌ی عملکرد کلی نویز کنسلینگ بنا شده است.

موسیقی شما را به‌عنوان سیگنال «مطلوب» در نظر می‌گیرد و بنابراین از حذف آن اجتناب می‌کند. هر صدای «ناخواسته» (نویز محیط خارجی) حذف می‌شود. در نهایت، گوش دادن با ANC صداهایی را حذف می‌کند که در غیر این صورت تجربه‌ی شنود «خالص‌تر» را خراب می‌کردند، بنابراین می‌توان گفت که ANC در محیط‌های پر سر و صدا بازآفرینی صوتی برتر را برای شما به ارمغان می‌آورد.

هدفون بلوتوثی سونی مدل WF-1000XM5

نویز کنسلینگ باکیفیت هزینه زیادی دارد

نویز کنسلینگ

طبیعتا نویز کنسلینگ فناوری بسیار جذابی است اما هدفون‌هایی که این قابلیت را دارند با قیمت بالاتری به فروش می‌رسند. بهترین هدفون‌های بلوتوث با قابلیت حذف نویز، صدها دلار قیمت دارند. جدیدترین مدل از سری QuietComfort کمپانی Bose یعنی QuietComfort Ultra حدود ۴۳۰ دلار هزینه دارد و WH-1000XM5 سونی هم تقریبا به همین قیمت است. این وضعیت سال‌هاست که به همین شکل بوده است. برای مثال، مدل QuietComfort 3 کمپانی Bose که در سال ۲۰۰۶ عرضه شد، با قیمت ۳۴۹ دلاری آن زمان، حسابی سر و صدا به پا کرد. (برای درک بهتر، با این مبلغ در آن زمان می‌شد یک گوشی هوشمند اندرویدی میان‌رده و حتی یک هندزفری باکیفیت هم خرید، بدون اینکه حتی تورم را در نظر بگیریم.) چنین قیمت‌گذاری‌هایی این تصور اشتباه را به وجود آورده است که هدفون دارای حذف نویز، معادل یک ساعت رولکس در دنیای گجت‌های الکترونیکی است.

خبر خوب این است که امروزه می‌توان با کمتر از ۱۰۰ دلار هم هدفون‌های حذف نویز بسیار باکیفیتی پیدا کرد؛ چیزی که حتی یک دهه پیش هم غیرقابل باور بود. فناوری حذف نویز در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است و این پیشرفت‌ها به مدل‌های ارزان‌تر هم رسیده است. البته باید واقع‌بین باشیم، عملکرد حذف نویز در هدفونی مثل Sony WH-1000XM5 قطعا با مدلی مثل JBL Tune 660NC قابل قیاس نیست و می‌توان گفت که قیمت هدفون‌های باکیفیت حذف نویز برای محافظت از شنوایی شما در برابر آلودگی صوتی دائمی، ارزشش را دارد. با این حال، هدفون‌های ارزان‌تر را هم دست‌کم نگیرید. حتی ارزان‌ترین هدفون‌های حذف نویز هم می‌توانند در یک پرواز طولانی یا مسافرت با اتوبوس کارایی زیادی داشته باشند.

سیستم حذف نویز‌ فقط مناسب محیط‌های شلوغ است

حذف صدای محیط

درک این نکته ضروری است که کاربرد ANC تنها به محیط‌های پر سر و صدا محدود نمی‌شود. بسیاری از افراد، به خصوص افراد نورودیورژنت (کسانی که عملکرد مغزی آن‌ها با الگوهای رایج مغایر است)، ترجیح می‌دهند از ANC در مکان‌هایی که عموماَ آرام تلقی می‌شوند، مانند کتابخانه، استفاده کنند. برای افراد مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، حتی در محیط‌های «آرام» هم ممکن است اضافه بار حسی رخ دهد. زمزمه‌ی یک مکالمه یا عبور فردی می‌تواند به راحتی تمرکز آن‌ها را برهم بزند. در چنین موقعیت‌هایی، ANC می‌تواند ابزاری حیاتی باشد.

مورد مشابه در مورد افرادی با آستانه‌ی تحمل پایین برای محرک‌های حسی صادق است. در این حالت، صدای نسبتاً بلندی (مانند گذاشتن کتاب روی قفسه‌ی فلزی توسط کتابدار) می‌تواند آنقدر آزاردهنده باشد که باز هم ANC به کمک آن‌ها بیاید. فهرست افرادی که این فناوری می‌تواند به آن‌ها کمک کند، همچنان ادامه دارد. حتی اگر نورودیورژنت نباشید، ANC می‌تواند حداقل از آلوده شدن موسیقی‌تان توسط صداهای مزاحم جلوگیری کند. شاید در خانه‌ی آرام خود باشید که با صدای خفه‌ی چمن‌زنی همسایه مختل شود؛ صدایی که چندان بلند نیست، اما به اندازه‌ی کافی می‌تواند به خلوت و آرامش گوش دادن به موسیقی‌تان خدشه وارد کند. به طور خلاصه، ANC به جای اینکه شما را مجبور به جابه‌جایی به دلیل سر و صدای فردی بی‌ملاحظه کند، آرام‌ترین مکان ممکن را در هر کجا که هستید برای شما فراهم می‌کند.

هدفون بلوتوثی سونی مدل WF-1000XM4

نویز کنسلینگ فقط در زمان پخش موسیقی فعال می‌شود

حذف صدای محیط

در مورد قابلیت حذف نویز فعال (ANC) و تأثیر آن بر شفافیت صدای موسیقی و تمرکز صحبت کرده‌ایم، اما این صحبت‌ها اغلب این فرض را در بر دارند که در حال گوش دادن به موسیقی باخ یا بتهوون هستید. واقعیت این است که ANC تا زمانی که هدفون از طریق بلوتوث به دستگاه شما متصل باشد، کار می‌کند. اکثر هدفون‌ها امکان غیرفعال کردن خاموش شدن خودکار را ارائه می‌دهند، بنابراین در صورت تمایل می‌توانید بدون اتصال به دستگاه نیز از آن‌ها استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا هدفون‌های شما به نوعی گوشی‌های ایمنی با قابلیت حذف نویز برای هر موقعیتی تبدیل شوند – البته لازم به ذکر است که هرگز از آن‌ها به عنوان جایگزین محافظ گوش حرفه‌ای استفاده نکنید. بنابراین اگر این سوال برای شما پیش آمده که آیا استفاده از نویز کنسلینگ هدفون بدون پخش موسیقی ممکن است؟ در پاسخ باید بگوییم که جواب این سوال بله است.

یکی دیگر از مزایای ANC بهبود کیفیت تماس‌های شما است. هدفون سونی WH-1000XM5 بار دیگر نمونه‌ی خوبی برای این مورد محسوب می‌شود. ANC مناسب با میکروفون‌های خوب، از شنیدن صدای محیط پر سروصدا توسط مخاطب در مکالمه جلوگیری می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که از تماس در همان سکوت نسبی لذت ببرید.

سیستم حذف نویز‌ فشار زیادی به باتری وارد می‌کند

حذف صدای محیط

بله، درست است که فناوری حذف نویز فعال (ANC) بخش قابل توجهی از باتری را مصرف می‌کند. اما این امر منجر به این تصور غلط شده است که ANC باتری را به سرعت خالی می‌کند و ممکن است در مواقع ضروری، هدفون شما را خاموش کند. امروزه، عمر باتری در هدفون‌های دارای ANC دیگر تقریبا مشکلی ایجاد نمی‌کند. مدل باکیفیتی مانند سونی WH-1000XM5 با فعال بودن ANC تا ۳۰ ساعت و با غیرفعال بودن آن تا ۴۰ ساعت پخش موسیقی را ارائه می‌دهد. هدفون‌های اقتصادی نیز عملکرد مشابه یا حتی بهتری دارند. برای نمونه، هدفون JBL Tune 660NC تا ۴۴ ساعت باتری را نگه می‌دارد.

همچنین ذکر این نکته مهم است که پیشرفت‌های آتی در هدفون‌ها به احتمال زیاد منجر به صرفه‌جویی بیشتر در مصرف باتری می‌شود. به‌عنوان مثال، فناوری نوآورانه درایور حالت جامد xMEMS را در نظر بگیرید که در عین حال که کیفیت صدای استثنایی را ارائه می‌دهد، مصرف انرژی کمتری دارد و در عین حال کوچک‌تر، سبک‌تر و بادوام‌تر است. پیشرفت‌های باتری با باتری‌های حالت جامد نیز می‌تواند انرژی بیشتری را در فضای کوچک‌تر جای دهد. ممکن است تراشه‌های آنالوگ هوش مصنوعی روزی باعث شوند حذف نویز تنها جرعه‌ای از باتری را مصرف کند.

هدفون بلوتوثی اپل مدل AirPods Pro 2nd Generation 2023 Type-C

نویز کنسلینگ از این بهتر نمی‌شود

حذف صدای محیط

سیستم حذف نویز فعال (ANC) طی دو دهه گذشته از نظر کارایی، قیمت و دسترسی‌پذیری پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است، اما نکته‌ای که همچنان بدون تغییر باقی مانده، تأثیرگذاری محدود آن تنها بر صداهای زیر یک کیلوهرتز است. می‌توان گفت به نوعی به «اوج» عملکرد ANC رسیده‌ایم و به نظر می‌رسد بهبودهای آتی تنها ناچیز خواهند بود. کاربران قدیمی ANC به خوبی با این موضوع آشنا هستند. در حال حاضر، تنها زمانی به‌صرفه است که هدفون خود را ارتقا دهید که باتری آن دیگر کارایی نداشته باشد. تبلیغات هدفون‌های جدید با قابلیت حذف نویز فعال «بهبودیافته» معمولاً تنها به حذف نیم دسی‌بل دیگر از نویز ناخواسته در یک باند فرکانسی نسبتاً محدود اشاره دارد.

این روند اما ممکن است به لطف هوش مصنوعی (AI) به زودی تغییر کند. هوش مصنوعی به همه‌چیز، از چت‌بات Meta AI واتس‌اپ تا دکمه ماوس AI Prompt Builder لاجیتک،  راه پیدا کرده است، اما حذف نویز فعال ممکن است از مزایای واقعاً انقلابی آن بهره‌مند شود. محققان دانشگاه واشنگتن اخیراً پیشگام تکنیکی به نام «شنوایی معنایی» شده‌اند. شنوایی معنایی با استفاده از همان الگوریتم‌های یادگیری عمیق که تمام مدل‌های بزرگ هوش مصنوعی را پشتیبانی می‌کند، به کاربران امکان می‌دهد تا طیف وسیعی از صداهای محیطی را حذف کنند – که به طور بالقوه شامل صدای انسان نیز می‌شود.

مهم‌تر اینکه، این سیستم به کاربران اجازه می‌دهد تا صداهایی را که می‌خواهند بشنوند، انتخاب کنند. برای مثال، ممکن است بتوانید همه چیز را به جز گریه کودکتان در اتاق بغلی حذف کنید. این یک مفهوم اثبات‌شده است که هنوز راه درازی تا رسیدن به قفسه فروشگاه‌ها و دست مصرف‌کنندگان دارد. اما با ظهور آن، حذف نویز فعال ممکن است شاهد بزرگترین ارتقای خود باشد. اگر بعد از خواندن این مطلب به دنبال خرید هدفون با قابلیت نویز کنسلینگ هستید، در فروشگاه دیجی‌کالا می‌توانید بین مدل‌های زیادی دست به انتخاب بزنید.

آیا استفاده از نویز کنسلینگ هدفون بدون پخش موسیقی ممکن است؟

منبع: SlashGear

سوالات متداول
آیا تمام هدفون‌های نویز کنسلینگ قیمت بالایی دارند؟
این نوع هدفون‌ها معمولا قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های معمولی دارند ولی مدل‌های اقتصادی با این مشخصه هم به فروش می‌رسند.
آیا این فناوری به اوج خود رسیده؟
تا حد زیادی بله ولی شاید در آینده نزدیک هوش مصنوعی بتواند اوضاع را تغییر دهد.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X