۹ باور غلط درباره‌ی سلامت روان و حقایقی که باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
9 باور غلط درباره‌ی سلامتی روان و حقایقی درباره‌ی آن، از افسانه‌ها تا واقعیت

سلامتی روان و مسائل مربوط به آن تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی‌ ما می‌گذارد. پس رسیدگی به سلامتی روان بسیار مهم است اما متأسفانه هنوز عده‌ی زیادی از افراد تصورات اشتباهی درباره‌ی این موضوع دارند و مفاهیم وابسته به آن را منفی و مضر می‌شناسند.

حالا که فصل پاییز فرارسیده و مطمئنا عده‌ای از افراد درگیر افسردگی پاییزی می‌شوند تصمیم گرفتیم در این مقاله از دیجی‌کالا مگ باورهای اشتباه رایج درباره‌ی سلامتی روان و واقعیتی که درباره‌ی آن‌ها وجود دارد را بیان کنیم تا بتوانید با دیدی مثبت به این موضوع مهم بپردازید. با ما همراه باشید.

باور اشتباه ۱؛ مسائل مربوط به روان غیرعادی و عجیب هستند

باور اشتباه 1: مسائل مربوط به روان غیرعادی و عجیب هستند.

واقعیت این است که از هر ۴ نفر در جهان، ۱ نفر از مشکلات روانی رنج می‌برد.

هر سال ۳% از افراد با اختلال اضطراب عمومی دست به گریبان هستند.

شایع‌ترین مشکل در این حوزه، افسردگی است که سالانه افراد بسیار زیادی آن را تجربه می‌کنند. باید بدانید که مسائل مربوط به روان اصلا غیرعادی و عجیب نیستند. اگر کمی اطراف خود را با دقت نگاه کنید یا از دوستانتان بپرسید متوجه می‌شوید که هر کدام حداقل یک بار با شخصی که از مشکلات روان رنج می‌برد برخورد داشته است. پس از مراجعه به متخصصین سلامتی روان نترسید و آن را غیرعادی یا عجیب نبینید.

باور اشتباه ۲؛ بیماری‌های روانی واقعی نیستند

باور اشتباه 2: بیماری‌های روانی واقعی نیستند.

در واقع بیماری‌های روانی همانند مشکلات سلامتی جسمی هستند که به‌راحتی قابل درمان هستند. همان‌طور که نمی‌توانید به شخصی که دستش شکسته است بگویید «سعی کن از پس این موضوع بر بیایی و به دکتر مراجعه نکن»، نمی‌توانید به کسی که در حوزه‌ی سلامتی روان دچار مشکل است چنین توصیه‌ای کنید. بیماری‌های روانی واقعی هستند و می‌توانند زندگی را کاملا مختل و فرد را از انجام هر کاری ناتوان کنند. اما باید بدانید که هر نوع بیماری روانی قابل درمان است و نباید به دلیل یک تصور اشتباه، درمان را به تعویق انداخت.

باور اشتباه ۳؛ مشکلات سلامتی روان نشانه‌ی ضعف است

باور اشتباه 3: مشکلات سلامتی روان نشانه‌ی ضعف است.

میزان سلامتی روان هیچ ارتباطی با قدرت یا ضعف شما ندارد. ژن‌ها، تجربیات زندگی و سوابق خانوادگی از عوامل تأثیرگذار بر سلامتی روان هستند. شما می‌توانید قوی‌ترین فرد در جهان باشید اما از یک بیماری روانی رنج ببرید. فراموش نکنید که عوامل بسیاری مثل استرس یا ضربه‌های عاطفی متعدد می‌تواند سلامتی شما را دستخوش تغییر کند اما این تغییرات به هیچ وجه با میزان قدرت شما ارتباط ندارد.

باور اشتباه ۴؛ مشکلات بهداشت روان تا آخر عمر با شما باقی می‌ماند

باور اشتباه 4: مشکلات بهداشت روان تا آخر عمر با شما باقی می‌ماند

میزان درگیری با مسائل مربوط به سلامتی روان در طول مدت زندگی متغیر است. این مشکلات می‌توانند کم و زیاد شوند و به‌ندرت یک مشکل روانی را می‌بینید که همیشه به صورت ثابت وجود داشته است. شما می‌توانید با مراجعه به روان‌درمانگر و پیگیری یک روند درمان مناسب، سلامتی خود را به دست آورید. البته این موضوع می‌تواند زمان‌بر باشد اما نباید ناامید شوید و مسیری که پیش گرفته‌اید را رها نکنید. بعضی از مشکلات روان هم وجود دارند که به صورت کامل از بین نمی‌روند. اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی از این دسته از مشکلات هستند که با کمک متخصص روان‌درمانگر می‌توان آن‌ها را مدیریت و از شدتشان کم کرد.

باور اشتباه ۵؛ کودکان مشکل روانی ندارند

باور اشتباه 5: کودکان مشکل روانی ندارند.

شاید باورش برای شما سخت باشد اما کودکان هم می‌توانند نشانه‌هایی از درگیری با مسائل مربوط به سلامتی روان از خود نشان دهند.

حدود ۷۰٪ از مسائل مربوط به سلامتی روان قبل از ۲۴ سالگی شکل گرفته و در ما وجود دارد.

در واقع ۵۰% از مشکلات مربوط به روان قبل از ۱۴ سالگی شروع می‌شود. تشخیص زود هنگام این مشکلات می‌تواند به فرد کمک کند تا قبل از شدید شدن علائم، درمان لازم خود را دریافت کند.

باور اشتباه ۶؛ افراد درگیر مشکلات روانی همیشه خشن هستند

باور اشتباه 6: افراد درگیر مشکلات روانی همیشه خشن هستند.

چنین چیزی واقعیت ندارد، افرادی که درگیر مشکلات روانی هستند به هیچ وجه بیشتر از دیگران خشونت به خرج نمی‌دهند. در واقع افرادی که مشکلات روحی و روانی دارند بیشتر قربانی جنایت و تجاوز می‌شوند تا اینکه خودشان آن‌ها را انجام دهند. افراد بسیار زیادی در جامعه وجود دارند که رفتاری مناسب و اجتماعی دارند اما درگیر مشکلات روحی و روانی هم هستند. این باور اشتباه ناشی از تأکید بیش از حد رسانه‌ها به نمایش دادن افراد خشنی است که درگیر مشکلات روانی هستند. در صورتی که این کاملا اشتباه است، شما می‌توانید فردی با روان سالم باشید اما خشونت به خرج دهید!

باور اشتباه ۷؛ افراد درگیر با مشکلات روانی نمی‌توانند شغلشان را حفظ کنند

باور اشتباه 7: افراد درگیر با مشکلات روانی نمی‌توانند شغلشان را ترک کنند.

افراد شاغل زیادی وجود دارند که با مشکلات روان درگیر هستند اما شغل ثابت دارند. درست است که مشکلات روانی شدید یا درمان نشده می‌تواند مانع از کار کردن شود اما وجود بیماری روان دلیلی بر نداشتن اشتغال نیست. یک مطالعه نشان داده است که تقریبا ۷۰% از افرادی که بیماری روانی خفیف دارند در شرکت‌های مختلف استخدام شده و مشغول کار هستند.

باور اشتباه ۸؛ داروهای روانپزشکی مضر هستند

باور اشتباه 8: داروهای روانپزشکی مضر هستند.

داروهایی که یک روانپزشک تجویز می‌کند به بسیاری از افراد کمک می‌کند که عملکرد خود را بهبود بخشیدده و مسیر درمان را راحت‌تر طی کنند. در حقیقت دارو برای افرادی که با مشکلات روانی متوسط تا شدید روبه‌رو هستند حکم نجات دهنده‌ی زندگی را دارد. چگونگی دریافت خدمات سلامتی روان هم مانند مسائل سلامتی جسم کاملا به شما بستگی دارد. این شما هستید که تصمیم می‌گیرید از دارو استفاده کنید یا نه. اما برای تصمیم‌گیری باید این تفکر که می‌گوید تمام داروهای روانپزشکی مضر هستند را کنار بگذارید. عده‌ی دیگری از افراد معتقدند از یک دارو می‌توان برای همه استفاده کرد. این اصلا نظریه‌ی درستی نیست. معمولا مدتی طول می‌کشد تا داروی مناسب و دوز مناسب مصرف برای یک مشکل در یک فرد پیدا شود. پس باید بدانید که نوع و میزان داروی تجویز شده کاملا به وضعیت روانی و موقعیت فعلی شما بستگی دارد.

باور اشتباه ۹؛ شما نمی‌توانید به شخصی که مشکلات روانی دارد کمک کنید

باور اشتباه 9: شما نمی‌توانید به شخصی که مشکلات روانی دارد کمک کنید.

این موضوع را فراموش نکنید که شما می‌توانید همیشه در زندگی‌اتان از فردی که برای سلامتی‌اش تلاش می‌کند حمایت کنید. اگر در اطراف خود فردی را می‌شناسید که با مشکلاتی روبه‌رو است آماده‌ی شنیدن حرف‌هایش باشید و اگر شروع به صحبت کرد به او گوش دهید. اگر آن شخص دوست ندارد درباره‌ی موضوعی صحبت کند و طفره می‌رود با او همراهی کرده و او را مجبور به حرف زدن نکنید. حمایت شما آن چیزی است که می‌تواند در زندگی‌اش تغییر ایجاد کند. اگر کسی در اطرافتان است که روزهای سختی را می‌گذراند به او پیشنهاد دهید که به یک متخصص سلامت روان مراجعه کند. شما مسؤول برطرف کردن مشکل نیستید اما می‌توانید او را به مسیر درست هدایت و راهنمایی کنید.

سخن آخر

باورهای اشتباه و شایعه‌هایی که در حوزه‌ی سلامتی روان رایج است مانع از مراجعه‌ی افراد درگیر به متخصصین و مشاورین سلامتی روان می‌شود. اگر احساس می‌کنید خودتان یا یکی از نزدیکانتان نیاز به دریافت خدمات سلامتی روان دارید این باورها را دور ریخته و در اولین فرصت به یک متخصص مراجعه کنید. اگر می‌خواهید قبل از مراجعه بدانید که باید به کدام متخصص مراجعه کنید می‌توانید مطلب آشنایی با انواع متخصص سلامت روان را بخوانید. همچنین اگر هنوز مطمئن نیستید که نیاز به مراجعه به روانپزشک دارید یا نه، می‌توانید مطلبی که درباره‌ی زمان مناسب مراجعه به روانپزشک نوشته‌ایم را بخوانید. فراموش نکنید که روان شما به اندازه‌ی جسمتان، یا حتی بیشتر، آسیب‌پذیر است اما به دلیل دیده نشدن آسیب‌های آن ممکن است احساس کنید نیازی به درمان ندارد و مراجعه به متخصص را پشت گوش اندازید. با مراقبت از روانتان می‌توانید کیفیت زندگی‌اتان را افزایش داده و از تمام لحظات آن لذت ببرید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: wikihow



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما