۲۱ تصور رایج اما غلط که در مورد آقایان وجود دارد
چه عناصری وجود یک مرد را در جامعه شکل میدهند؟ مسائل اسطورهشناختی پیرامون پاسخ این سؤال هنوز هم بسیار گسترده و مفصل است. به قدری که مردان اغلب به طور روزانه یک نبرد پنهان را تجربه میکنند: اینکه آیا تصمیمات آنها باید بر مبنای خواست خودشان باشد یا بر اساس جنسیت آنها و نگاه دیگران.
آیا به همسرم بگویم که چقدر فلان مسئله مرا آزار میدهد یا اگر این کار را بکنم به نظر میرسد که اوضاع تحت کنترل من نیست؟ آیا در محل کار نظر خود را بیان میکنم یا این خطر وجود دارد که بیش از حد احساسی به نظر برسم؟ اگر من در مورد علاقهی آقایان به ورزش بدنسازی و باشگاه رفتن موضع بگیرم، آیا دید دیگران به من مخدوش میشود؟
حقیقت این است که در این مقطع از تاریخ ارزشهای سنتی و نقشهای جنسیتی هر روز واروونهتر میشوند. ما در عصری بسیار پیچیده و گیجکننده زندگی میکنیم. عصری که به احتمال زیاد به این زودیها تغییر نخواهد کرد و به ثباتی همیشگی دست نخواهد یافت.
با این حال، برخی از اسطورهها و کلیشهها همچنان در فرهنگ ما جا افتادهاند. چیزهایی مانند اینکه «مردها هرگز احساساتشان را بروز نمیدهند» و «مردها به محبت نیاز ندارند». اما برای تجربهی یک زندگی سالم و پربار جدا کردن اسطوره از واقعیت امری حیاتی است. برای از بین بردن موانع و الگوهای فکری مخربی که خانوادههای ما را از هم میپاشد.
در واقع به نظر میرسد کلیشهها در مورد آنچه که یک مرد را تعریف میکند هر روز اغراقآمیزتر میشوند. موسیقیهای پرطرفدار و رسانههای تصویری نیز هر روز جامعه را با این کلیشههای فکری بمباران میکنند.
در ادامهی این مقاله از دیجیکالا مگ، به بررسی ۲۱ مورد از کلیشهها و باورهای نادرست اجتماع نسبت به مردان میپردازیم و آنها را با نگاهی انتقادی موشکافی میکنیم. همراه ما باشید.
باور نادرست شمارهی ۱؛ مردان هیچ مشکلی در حوزهی سلامت روان ندارند و از نظر روحی قویتر هستند
واقعیت: فرض بر این است که همه مردان از نظر ذهنی قویتر از زنان هستند، زیرا در فرهنگ مردسالارانه، مردان تشویق نمیشوند که آشکارا احساسات خود را ابراز کنند و وقتی این کار را انجام میدهند، مورد تمسخر قرار میگیرند و به آنها صفات زنانه اطلاق میشود. این مسئله میتواند در دراز مدت برای سلامت روان آنها مضر باشد.
در واقع مردان تنها حالات ناخوشایند روانی و عاطفی خود را از زنان کمتر بروز میدهند، نه اینکه در این حوزه از زنان قویتر باشند.
باور نادرست شمارهی ۲؛ بر خلاف زنان، مردان در مدیریت احساسات خود خوب عمل میکنند
واقعیت: یک تصور فرهنگی رایج این است که مردان واقعی هیچ وقت گریه نمیکنند. استثنا از این قاعده فقط در شرایط حاد عاطفی مانند از دست دادن یکی از عزیزان وجود دارد. این موضوع باعث میشود که مردان اجازه نداشته باشند که احساسات خود را بیان کنند مگر در موقعیتهای حاد و شدید. بنابراین، بسیاری از مردان به الکل، مواد مخدر یا رفتارهای پرخاشگرانه متوسل میشوند که ایدئالهای مردانه یعنی اتکا به خود و انکار احساسات را تشویق میکنند.
باور نادرست شمارهی ۳؛ مردان برای هیچ چیزی نیازی به کمک ندارند. آنها میتوانند به تنهایی از عهدهی هر کاری برآیند
واقعیت: از نظر فرهنگی اعتقاد بر این است که مردان مسئولیت خانواده را بر عهده دارند و همینطور مسئولیت تصمیمگیری در رابطه با خانواده. این مسئله این پیام را میفرستد که مردان نمیتوانند با کسی مشورت کنند یا برای هر مشکلی که با آن مواجه میشوند، از کسی راهنمایی بگیرند، زیرا این کار میتواند نشاندهندهی ناتوانی آنها در رسیدگی به امور خانواده باشد.
باور نادرست شمارهی ۴؛ ازدواج مشکلات روانی مرد را مرتفع میکند
واقعیت: بیماریهای روانی نیاز به درمان دارند که ممکن است شامل دارو یا انواع مداخله درمانی دیگر باشد. در حقیقت تنها تمرکز بر درمان علائم بیماری به درمان آن منجر میشود نه ازدواج با فرد دیگر. ازدواج راهحلی برای بیماریهای روانی نیست و تنها ممکن است وضعیت را برای شریک آینده مرد بدتر کند.
باور نادرست شمارهی ۵؛ مردان بزرگ، شجاع و قوی هستند
هیچ اشکالی ندارد که بخواهیم سالم و قوی باشیم، اما جثه و قدرت جسمانی زیاد از ویژگیهای تعیینکننده مردانگی نیستند. مردانی وجود دارند که دارای قدرت جسمانی فوقالعاده هستند، اما از نظر عاطفی هنوز به بلوغ نرسیدهاند.
در مورد شجاعت و ترسهایی که همه ما تجربه میکنیم چه کنیم تکلیف چیست؟ طبق عرف و آموزشهای اجتماع اعتراف به احساس ناامنی یا ترس به معنای زیر پا گذاشتن مردانگی و اعتراف به ضعف است. این یک تصور نادرست و ناسالم است که ما را به سمت سرکوب و نادیده گرفتن احساسات خود سوق میدهد.
باور نادرست شمارهی ۶؛ مردان احساساتی نیستند و ابراز محبت نمیکنند
بسیاری از تفاوتها در شیوه ابراز احساسات مردان و زنان، نتیجه سنتها و انتظارات فرهنگی است. از زنان انتظار میرود که احساسات خاصی را آشکار کنند و از مردان انتظار میرود آنها را سرکوب کنند.
مردان نیز دارای احساسات هستند و دچار ترس از طرد شدن از طرف شریک زندگی خود میشوند، که انتظارات اجتماعی معمول و متعارف، آنها را از نشان دادن اینگونه احساسات باز میدارد. آنها میترسند همسرانشان آنها را به اندازه کافی قوی نبینند که بتوانند از خانواده مراقبت کنند.
باور نادرست شمارهی ۷؛ مردان عاشق معاشقه و عشقبازیاند و اشتهای سیریناپذیری برای رابطهی جنسی دارند
مطمئناً مردان از نظر نظام ارزشی حاکم در زمینهی الگوی روابط جنسی تفاوتهای زیادی با زنان دارند. با این حال، اکثریت قریب به اتفاق مردان، ادعا نمیکنند که عاشقان معاشقه هستند و اشتهای سیریناپذیری هم برای رابطهی جنسی ندارند.
برای بسیاری از مردان، این انتظار عرفی فشار زیادی بر آنها وارد میکند و میتواند برای آنها اضطراب عملکردی ایجاد کند که به نوبهی خود میتواند توانایی آنها را برای عملکرد جنسی سالم کاهش دهد.
باور نادرست شمارهی ۸؛ ارزش یک مرد با کاری که انجام میدهد و میزان درآمدش تعیین میشود
شاید با قاطعیت بتوان گفت مهمترین عامل در مورد غرور و مردانگی یک مرد کار او است. به همین دلیل است که بسیاری از مردان به کار خود معتاد میشوند و همیشه به آن افتخار میکنند. هرچند بین دوست داشتن کاری که انجام میدهید و اشتیاق به کارتان و یک معتاد به کار بودن تفاوتهایی وجود دارد.
اگر بتوانید کارتان را بعد از ساعت کاری و در پایان روز رها کنید، و در آخر هفته درباره آن نشخوار نکنید، به آن معتاد نیستید. کار ضروری و مهم است. مشکل این است که بسیاری اجازه میدهند کاری که انجام میدهند مبنای اهمیت آنها باشد.
باور نادرست شمارهی ۹؛ مردان برعکس زنان هستند
این باور نادرست میگوید که مردان و زنان دقیقاً متضاد قطبی یکدیگر هستند و ما مردان نمیتوانیم زنان را درک کنیم، زیرا آنها برعکس ما هستند. اما این باور این اشتباه است. هنگامی که ما عمدتاً بر روی تفاوتهایمان تمرکز میکنیم و شباهتها را حذف میکنیم، خود را برای نگرشی تفرقهانگیز و متضاد پرور آماده میکنیم. دیدن هر جنسیت کاملاً به صورت متضاد میتواند منجر به برخی تحریفات کلیشهای ناگوار شود.
باور نادرست شمارهی ۱۰؛ مردان ساعت بیولوژیکی ندارند
در حقیقت هر دو جنس در یک بازهی سنی خاص با یکدیگر پیوندهای عاطفی ایجاد میکنند، هر دو عاشق میشوند، هر دو میخواهند بچهدار شوند، به خصوص قبل از ۴۰ سالگی و هر دو میخواهند بچهها را بزرگ کنند. مردان نیز به اندازه زنان مشتاق این کار هستند.
باور نادرست شمارهی ۱۱؛ مردان از تعهد دادن در روابط هراس دارند
واقعیت: اینطور نیست. در واقع تحقیقات نشان میدهد که مردان معمولاً تمایل دارند خیلی زودتر از زنان شریک زندگی خود را به دوستان و خانوادهی خودشان معرفی کنند، ابراز محبت در فضای عمومی را بیشتر دوست دارند و میخواهند زودتر صاحب خانه و زندگی مشترک شوند.
باور نادرست شمارهی ۱۲؛ مردان هر هفت ثانیه به رابطهی جنسی فکر میکنند
حقیقت: اگر کسی هر هفت ثانیه به رابطهی جنسی فکر کند یعنی بیش از ۸۰۰۰ بار در روز به این مسئله فکر کرده است! اگر کسی چنین کاری را انجام دهد باعث میشود که نه تنها دچار وسواس جنسی شود، بلکه به شدت آسیب ببیند
خوشبختانه برای ما، حقیقت بسیار معتدلتر است. مردان جوانتر، به طور قابل پیشبینی، کمی بیشتر در مورد این مسئله فکر میکنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ روی مردان ۱۸ تا ۲۵ ساله تقریباً ۱۹ بار در روز را نشان داد که بسیار کمتر از ۸۰۰۰ بار در روز است.
باور نادرست شمارهی ۱۳؛ مردان بیخیال هستند
این نتیجهای است که اکثر مردم در مورد عدم رضایتشان از رفتار مردها بیان میکنند. با این حال، هر چقدر هم که بیش از حد از آن استفاده شده باشد، درست نیست. مردان به همان اندازهی زنان احساساتی و با دقت هستند و اغلب بیشتر از توجهی که دریافت میکنند به دیگران اهمیت میدهند.
باور نادرست شمارهی ۱۴؛ تمام چیزی که مردان میخواهند رابطهی جنسی است
در حالی که تعداد زیادی از مردان ممکن است از این عمل لذت ببرند، اما اکثر مردان ادعا میکنند که برده تمایلات جنسی خود نیستند. به نظر میرسد صمیمیت، ارتباط عاطفی و شخصیت افراد نقشی برابر، اگر نگوییم بیشتر، برای مردان دارند.
باور نادرست شمارهی ۱۵؛ مردان علاقهای به گفتوگو ندارند
حقیقت این است که آقایان هم دوست دارند صحبت کنند. آیا تا به حال سعی کردهاید بهترین راه برای رسیدن به جایی را از یک مرد بپرسید؟ اما آقایان اغلب خود را بر اساس اینکه زنها ممکن است چگونه در مورد آنها ممکن است فکر کنند سانسور میکنند.
باور نادرست شمارهی ۱۶؛ برای آقایان، ظاهر یک زن همه چیز است
نه، نه، نه. زیبایی یک زن امری قابل مشاهده است و گاهی اوقات میتوانیم آن را در زمانهای نامناسب مشاهده کنیم (مثلاً هنگام عبور از کنار یک زن زیباتر در پیادهرو). اما این مسئله فقط ظاهر بصری زن است. محرکی که برای مردها بیشتر از همه مهم است به قلب و ذهن ما برمیگردد. مثلاً زنی باهوش، با حس شوخطبعی مثبت و روحی دلسوز.
باور نادرست شمارهی ۱۷ | آقایان به انتقادها گوش نمیدهند. |
باور نادرست شمارهی ۱۸ | آقایان از حشرات نمیترسند. |
باور نادرست شمارهی ۱۹ | همهی آقایان دوست دارند دعوا کنند. |
باور نادرست شمارهی ۲۰ | همهی مردان و به طور کلی ورزش را دوست دارند. |
باور نادرست شمارهی ۲۱ | آقایان میخواهند تمام روز کار کنند و بیرون بمانند و از بچهها مراقبت نکنند. |
خوب، حالا نوبت شماست؛ چه باورهای نادرستی در مورد مرد بودن را میخواهید رد کنید؟
منابع: Woman’s Day, BuzzFeed, MensXp, Allprodad, White Swan Foundation
با کاربر قبلی موافقم. زنان قربانی کلیشه های جنسیتی هستند. درست، اون جای خودش ولی مردان هم قربانی هستند. این نظر شخصی منه ولی احساس میکنم سهم قربانی بودن و اسیب دیدن مرد ها از کلیشه های جنسیتی بیشتر از زنان هست.
چون اونها یک جدال درونی خیلی سخت تر رو دارن. اگر یک مرد خلاف کلیشه عمل کنه خیلی بیشتر از یک زن تمسخر میشه و به خطا ضعیف خطاب میشه.
زنان و مردان هر دو قربانی های جامعه مردسالار با کلیشه های جنسیتی هستند.
به هر کس که این نظر رو میخونه بخصوص مرد ها میگم که خودت باش کاری که دوست داری رو بکن حرفی که دوست رو بزن فیلمی که دوست داری رو ببین احساسی که دوست داری رو نشون بده. تو این حق رو داری مگه جرمت چیه؟ صرفا چون یک عده فکر میکنند افراد دارای کروموزومY باید یک سری کار ها بکنن و نکنن خودتو محدود نکن.
کار خییییلییییی سختیه اما لطفا بخاطر خودت و سلامت روانت و آسایشت انجامش بده. نترس و خودت باش.
خیلی ها پشتتن. من و خیلی های دیگه پشتتیم با اینکه ممکنه نشناسیمت.
همین کارا رو میکنن که پسر اگه یه دفعه دید این ویژگیا رو نداره حس کنه دختره و هویتشو یادش بره .. خیلی مزخرافای دیگه درباره پسرا میگن .. کلیشه هایی مثل : همشون شلختن و بی نظمن ، به ظاهرشون اهمیت نمیدن ، باید یه من ریش و پشم داشته باشن ، فقط فیلمای اکشن ببینن حق ندارن از رقص و این چیزا خوششون بیاد و کلی چیز خنده دار دیگه .. ما همش میگیم در حق دخترا ظلم شده ولی به نظرم پسرا رو بیشتر با این کلیشه ها عذاب میدن
حقققققق