تست MBTI؛ پرکاربردترین آزمون شخصیت‌شناسی دنیا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۴ دقیقه
آزمون شخصیت مایرز بریگز (MBTI)

آیا تا به حال در شبکه‌های اجتماعی یا حتی در دنیای واقعی با تست MBTI برخورد کرده‌اید؟ مثلا با شخصی برخورد داشته‌اید که خود را با عناوینی مثل (INTJ) یا (ESTP) توصیف کند و به این مسأله فکر کرده باشید که این حروف اختصاری چه معنایی می‌توانند داشته باشند؟ در واقع آنچه این افراد به آن اشاره می‌کنند تیپ شخصیتی آن‌ها بر اساس آزمون خودشناسی مایرز بریگز (MBTI) است.

تست شخصیت شناسی مایرز بریگز یک فهرست شانزده‌گانه از تیپ‌های شخصیتی است که به صورت خود گزارشی توسط فرد تکمیل می‌شود و برای شناسایی نوع شخصیت، نقاط قوت و ضعف و علایق و گرایشات فرد استفاده می‌شودد. این پرسشنامه توسط ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز و بر اساس تحقیقات آن‌ها روی نظریه تیپ‌های شخصیتی کارل یونگ طراحی شده است. امروزه تست شخصیت شناسی mbti یکی از بهترین تست شخصیت شناسی جهان است.

در ادامه‌ی این مقاله از دیجی‌کالا مگ ما به معرفی و ارزیابی آزمون شخصیت مایرز بریگز (MBTI) می‌پردازیم. سپس شاخص‌های سنجش شخصیت این آزمون و تیپ‌های شخصی مختلف را با هم بررسی می‌کنیم. همراه ما باشید.

طراحی آزمون خودشناسی مایرز بریگز (MBTI)

هم ایزابل مایرز و هم کاترین بریگز هر دو شیفته‌ی نظریه‌ی تیپ‌های شخصیتی یونگ بودند و طی مطالعات خود روی آن به این نتیجه رسیدند که این نظریه می‌تواند کاربردهای زیادی در دنیای واقعی داشته باشد. در طول جنگ جهانی دوم، آن‌ها تحقیق و توسعه‌ی شاخصی را آغاز کردند که می‌توانست برای درک تفاوت‌های فردی انسان‌ها استفاده شود.

مایرز و بریگز با کمک به دیگران برای درک بهتر خودشان، قادر بودند به افراد کمک کنند تا مشاغلی را انتخاب کنند که مناسب تیپ شخصیتی آن‌ها باشد و در نتیجه زندگی سالم‌تر و شادتری را تجربه کنند.

مایرز اولین نسخه‌ی عمومی تست شخصیت شناسی MBTI را در دهه ۱۹۴۰ طراحی کرد و سپس به همراه مادرش ارزیابی این آزمون را بر روی دوستان و خانواده‌اشان آغاز کردند. توسعه‌ی کامل این آزمون اما تا دو دهه بعد از آن تاریخ ادامه داشت.

بررسی تست MBTI

شخصیت‌های آزمون MBTI

بر اساس پاسخ‌های شما به سؤالات موجود در تست MBTI، شخصیت شما در قالب یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی موجود در پاسخ‌نامه‌ی این آزمون قرار می‌گیرد. هدف این تست شخصیت شناسی شغلی این است که برای پاسخ‌دهندگان این امکان را فراهم کند تا بیشتر درباره‌ی شخصیت خود از جمله علاقه‌اشان، نقاط قوت و ضعفشان، استعدادهای شغلی و وضعیت سازگاری‌اشان با افراد دیگر کاوش کنند و در نهایت سطح خودآگاهی و خودشناسی خود را ارتقا دهند.

در تفسیر نتایج این آزمون خودشناسی از هیچ نوع شخصیتی، به‌عنوان «بهترین» تیپ شخصیتی یا شخصیت «برتر» یاد نشده است.

تست شخصیت شناسی MBTI ابزاری نیست که به وسیله‌ی آن بتوان اختلالات عملکردی یا ناهنجاری‌های روانی را تشخیص داد. بلکه، هدف آن این است که به شما کمک کند تا اطلاعات بیشتری درباره‌ی خودتان کسب کنید.

پرسشنامه‌ی تست MBTI بر مبنای چهار شاخص مختلف زیر و نسبت آن‌ها به یکدیگر تشکیل شده است.

شاخص خودشناسی ۱؛ برونگرایی (E)/ درون‌گرایی (I)

محور دوگانه‌ی برون‌گرایی/درون‌گرایی اولین بار توسط یونگ در نظریه‌ی تیپ‌های شخصیتی به‌عنوان روشی برای توصیف نحوه‌ی پاسخ‌گویی و تعامل افراد با جهان پیرامون آن‌ها بررسی شد. اگرچه این اصطلاحات برای اکثر مردم آشنا است، اما نحوه‌ی استفاده از آن‌ها در تست MBTI تا حدودی با استفاده‌ی رایج و عمومی آن‌ها متفاوت است.

افراد برون‌گرا به دنیای «بیرون» از خود گرایش دارند و غالبا افرادی عمل‌گرا هستند که از تعاملات اجتماعی مکرر لذت می‌برند و پس از گذراندن وقت و تعامل با افراد دیگر احساس نشاط و انرژی می‌کنند. افراد درون‌گرا به دنیای «درون» خود گرایش دارند و غالبا افرادی انتزاعی و متفکر هستند که از تعاملات اجتماعی عمیق و معنادار لذت می‌برند و بعد از گذراندن وقت در خلوت و تنهایی خودشان احساس می‌کنند که دوباره شارژ شده‌اند و توانایی انجام فعالیت‌های اجتماعی و کاری را دارند.

همه‌ی ما تا حدودی هم دارای صفات برون‌گرایی هستیم هم ویژگی‌های درون‌گرایی، اما بیشتر ما معمولا به یک طرف نمودار گرایش و تمایل بیشتری داریم که همین مسأله تیپ قالب ما را مشخص می‌کند.

شاخص خودشناسی ۲؛ حسی (S)/شهودی (N)

حسی/ شهودی

این شاخص در تست شخصیت شناسی MBTI به بررسی نحوه‌ی جمع‌آوری اطلاعات افراد از جهان اطراف می‌پردازد. درست مانند برون‌گرایی و درون‌گرایی، همه‌ی افراد بسته به موقعیت، گاهی با دنیای پیرامون به صورت حسی برخورد می‌کنند، گاهی شهودی. در آزمون خودشناسی (MBTI)، افراد بر اساس ویژگی‌های غالبشان، فقط در یکی از دو حالت جای می‌گیرند.

افراد حسی علاقه‌ی زیادی به واقعیات دارند، به ویژه آن چیزهایی که می‌توانند آن‌ها را از طریق حواس خود حس کنند و راجع به آن‌ها بیاموزند. آن‌ها تمایل دارند روی حقایق و جزئیات تمرکز کنند و از تجربیات عملی لذت می‌برند. افراد شهودی به چیزهایی مانند الگوها و برداشت شخصی خود بیشتر اهمیت می‌دهند. آن‌ها از تفکر درباره‌ی اتفاقات پیش رو و نظریه‌های انتزاعی لذت می‌برند.

شاخص خودشناسی ۳؛ قضاوتگری (J)/ مشاهده‌گری (P)

این شاخص، نحوه‌ی برخورد و تعامل افراد را با جهان خارج بررسی می‌کند. کسانی که به سمت «قضاوتگری» متمایل هستند تصمیمات مستحکم و ساختارمند را ترجیح می‌دهند، اما افرادی که به سمت «مشاهده‌گری» نزدیک‌ترند، افرادی گشوده‌تر، انعطاف‌پذیرتر و سازگارتر هستند. این دو گرایش با شاخص‌های دیگر آزمون در تعامل هستند.

به یاد داشته باشید، همه‌ی افراد حداقل مدتی را صرف اقدامات برون‌گرایانه می‌کنند. مقیاس قضاوتگری/مشاهده‌گری به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که هنگام دریافت اطلاعات جدید و هنگام تصمیم‌گیری به چه شکلی رفتاری می‌کنید.

شاخص خودشناسی ۴؛ تفکر (T)/ احساس (F)

تفکر/ احساس

این شاخص در تست شخصیت شناسی MBTI به نحوه‌ی تصمیم‌گیری افراد بر اساس اطلاعاتی که از عملکردهای حسی یا شهودی خود جمع‌آوری کرده‌اند، می‌پردازد. افرادی که تفکر را ترجیح می‌دهند تأکید بیشتری بر حقایق و داده‌های عینی دارند.

آن‌ها در هنگام تفکر و فرایند تصمیم‌گیری، افرادی با ثابت، منطقی و بدون سوگیری هستند. اما افراد احساسی در هنگام اتخاذ تصمیمات و نتیجه‌گیری بیشتر به عواطف و احساسات خود توجه می‌کنند.

انواع تیپ‌های شخصیتی در تست MBTI

در تفسیر نتایج این آزمون هر تیپ شخصیتی با یک کد چهار حرفی بر مبنای شاخص‌های فوق مشخص می‌شود.

تیپ شخصیتی (ISTJ) یا بازرس

درون‌گرا – حسی – منطقی – قضاوتی

شخصیتی آرام و جدی که به واسطه‌ی دقت بالا و قابل اطمینان بودنش مراتب موفقیت را به سرعت طی می‌کند. او همچنین فردی عمل‌گرا، واقع‌بین و مسؤولیت‌پذیر است. همیشه منطقی تصمیم می‌گیرد که چه کاری را باید انجام دهد و بدون توجه به عوامل حواس‌پرتی به طور پیوسته در راستای آن هدف تلاش می‌کند. از نظم و ترتیب دادن به همه چیز لذت می‌برد؛ مثل محل کار، خانه و زندگی. این افراد همچنین برای سنت‌ها و وفاداری به آن‌ها ارزش زیادی قائل هستند.

تیپ شخصیتی (ISFJ) یا مدافع

درون‌گرا – حسی – احساسی – قضاوتی

شخصیتی آرام، دوستانه، مسؤولیت‌پذیر و وظیفه‌شناس. فردی متعهد و ثابت‌قدم در انجام تعهدات خود. بسیار با دقت. شخصیتی وفادار و ملاحظه‌گر که به جزئیات رفتاری و گفتاری همه اطرافیانش توجه می‌کند و چیزهایی را که برای آن‌ها مهم است به خاطر می‌سپرد و به احساس طرف مقابل احترام می‌گذارد. این افراد عاشق این هستند که محیطی منظم و هماهنگ در محل کار و منزل خود ایجاد کنند.

تیپ شخصیتی (INFJ) یا حامی

درون‌گرا – شهودی – احساسی – قضاوتی

تیپ شخصیتی (INFJ) یا حامی

این افراد در تمام ایده‌ها و افکارشان، روابط و دارایی‌های مادی‌اشان به دنبال معنا و نوعی ارتباط درونی هستند. آن‌ها همیشه به دنبال این مسأله هستند که بفهمند چه چیزی باعث ایجاد انگیزه در دیگران می‌شود و می‌توان گفت نسبت به دیگران عموما بصیرت عمیقی دارند. آن‌ها افرادی وظیفه‌شناس هستند که به ارزش‌های خود متعهد هستند. آن‌ها همیشه می‌توانند یک راه‌حل عالی برای تأمین منافع جمع پیدا کنند. این افراد همچنین در اجرای اهداف و چشم‌اندازهای خود بسیار منظم و قاطع هستند.

تیپ شخصیتی (INTJ) یا معمار

درون‌گرا – شهودی – منطقی – قضاوتی

صاحب ایده‌هایی اصیل و انگیزه‌ای عالی برای اجرای آن ایده‌ها و دستیابی به اهدافشان. این افراد به‌راحتی الگوی پنهان در رویدادهای مختلف را کشف می‌کنند و می‌توانند یک چشم‌انداز طولانی‌مدت برای اهداف خود خلق کنند. آن‌ها وقتی که به چیزی متعهد شدند، آن کار را به بهترین نحو ممکن سازماندهی می‌کنند و تا رسیدن به نتیجه آن را ادامه می‌دهند. شخصیتی شکاک و مستقل، دارای استانداردهای بالای مربوط به شایستگی و عملکرد، هم درباره‌ی خودشان و هم دیگران.

تیپ شخصیتی (ISTP) یا چیره‌دست

درون‌گرا – حسی – منطقی – ادراکی

افرادی پرتحمل و انعطاف‌پذیر. آن‌ها ناظرانی بی سر و صدا هستند و تا زمانی که مشکلی پیش نیامده به چشم نمی‌آیند، اما در صورت بروز مشکل به‌سرعتن برای یافتن راه‌حلی قابل اجرا اقدام می‌کنند. نحوه‌ی عملکرد همه‌چیز را به سادگی تجزیه و تحلیل می‌کنند و به‌راحتی می‌توانند حجم زیادی از داده‌ها را برای یافتن هسته اصلی مشکلات کاوش کنند. به روابط علت و معلولی و سازماندهی اطلاعات با استفاده از اصول منطقی و بهره‌وری علاقه‌مند هستند.

تیپ شخصیتی (ISFP) یا ماجراجو

درون‌گرا – حسی – احساسی – ادراکی

شخصیتی آرام، حساس و مهربان با رفتاری کاملا دوستانه. این افراد با تمام وجود از لحظه حال لذت می‌برند؛ از آنچه که در اطراف آن‌ها در جریان است. آن‌ها دوست دارند فضای خاص خودشان را داشته باشند و با چهارچوب زمانی خاص خودشان کار کنند. این افراد به ارزش‌هایشان و همین‌طور افرادی که برای آن‌ها مهم هستند، همیشه وفادار و متعهد می‌مانند. از اختلافات و درگیری‌ها بیزارند و دوست ندارند کسی عقاید یا ارزش‌های آنها را به دیگران تحمیل کند.

تیپ شخصیتی (INFP) یا میانجی

درون‌گرا – شهودی – احساسی – ادراکی

آزمون mbti

افرادی آرمان‌گرا که به ارزش‌های خود و افرادی که برای آن‌ها مهم هستند، عمیقا وفادار هستند. این افراد دوست دارند همه‌ی ابعاد زندگی‌اشان متناسب و منطبق با ارزش‌هایشان باشد. شخصیتی کنجکاو که سریع همه‌چیز را مشاهده و بررسی می‌کند و می‌تواند کاتالیزوری قوی برای اجرای ایده‌ها باشد. این افراد به دنبال درک همه‌ی انسان‌ها هستند و سعی می‌کنند به آن‌ها کمک کنند تا از توانایی‌های بالقوه خود استفاده کنند. و در پایان شخصیتی سازگار، انعطاف‌پذیر و گشوده، مگر اینکه تهدیدی را حس کند.

تیپ شخصیتی (INTP) یا متفکر

درون‌گرا – شهودی – منطقی – ادراکی

این افراد به دنبال ارائه‌ی توضیحات منطقی برای همه چیزهایی هستند که به آن‌ها علاقه دارند. دارای ذهنیتی انتزاعی که بیشتر به ایده‌ها علاقه دارند تا به اقدامات عملی و تعاملات اجتماعی. افرادی آرام، صبور، انعطاف‌پذیر و سازگار. این افراد همچنین دارای توانایی غیرمعمولی برای تمرکز عمیق با هدف حل مشکلات در حوز‌ه‌ی دلخواه خود دارند. شخصیتی شکاک، گاهی انتقادی اما همیشه تحلیلی.

تیپ شخصیتی (ESTP) یا کارآفرین

برون‌گرا – حسی – منطقی – ادراکی

شخصیتی انعطاف‌پذیر و بردبار با رویکردی عمل‌گرا و متمرکز بر نتایج فوری. نظریه‌ها و توضیحات مفهومی آن‌ها را خسته می‌کند و غالبا تمایل دارند که برای حل مشکلات به صورت عملی و با انرژی فراوان اقدام کنند. همیشه روی مفهوم اینجا و اکنون تمرکز دارند و افرادی خودجوش محسوب می‌شوند که از هر لحظه‌ای که می‌توانند با دیگران تعامل داشته باشند لذت می‌برند. این افراد از لذات و دارایی‌های دنیوی هم لذت می‌برند و از طریق انجام دادن امور، مسائل را بهتر یاد بگیرید.

تیپ شخصیتی (ESFP) یا مجری

برون‌گرا – حسی – احساسی – ادراکی

رفتاری دوستانه، پذیرا و اجتماعی. عاشقان پرشور زندگی، مردم و لذت‌های مادی. از همکاری با دیگران برای رسیدن به نتیجه لذت می‌برند. آن‌ها به کارشان و مسائل کاری رویکردی واقع‌بینانه و عقلانی دارند با این حال کار کردن با آن‌ها بسیار سرگرم‌کننده است. افرادی انعطاف‌پذیر و خودجوش که به‌راحتی با افراد و محیط‌های جدید سازگار می‌شوند. آن‌ها با تجربه کردن عملی امور مختلف به کمک افراد دیگر، بهتر می‌آموزند.

تیپ شخصیتی (ENFP) یا پیکارگر

برون‌گرا – شهودی – احساسی – ادراکی

تست شخصیت شناسی mbti

افرادی بسیار مشتاق و خیال‌پرداز. آن‌ها زندگی را سرشار از فرصت‌های مختلف می‌بینند. این افراد خیلی سریع بین رویدادها و اطلاعاتشان ارتباط برقرار می‌کنند و با اطمینان بر اساس الگوهایی که مشاهده می‌کنند، در مسیرشان پیش می‌روند. آن‌ها به‌شدت نیاز به تأیید دیگران دارند و در مقابل به‌راحتی از دیگران قدردانی و حمایت می‌کنند. شخصیتی خودجوش و انعطاف‌پذیر که اغلب به ابتکارات آنی و تسلط کلامی خود متکی است.

تیپ شخصیتی (ENTP) یا مجادله‌گر

برون‌گرا – شهودی – منطقی – ادراکی

شخصیتی سریع، مبتکر، پرانگیزه، هوشیار و صریح. درباره‌ی حل مشکلات جدید و چالش‌برانگیز فردی خلاق است. در خلق طرح‌های مفهومی و تجزیه و تحلیل استراتژیک آن‌ها مهارت دارد. درباره‌ی درک دیگران توانایی خیلی خوبی دارد. روش‌های متداول و معمولی برای آن‌ها کسل‌کننده است و به ندرت یک کار را به صورت متوالی به یک شیوه انجام می‌دهند. ضمنا آن‌ها همیشه علایق جدیدی برای خود پیدا می‌کنند.

تیپ شخصیتی (ESTJ) یا مدیر

برون‌گرا – حسی – منطقی– قضاوتی

شخصیتی عمل‌گرا، واقع‌بین، عقلانی، قاطع و سریع در اجرای تصمیمات. استاد سازماندهی پروژه‌ها و افراد با هدف انجام اصولی کارها که همیشه روی دستیابی به کارآمدترین روش ممکن تمرکز دارد. به جزئیات روتین دقت می‌کند و آن‌ها را در امور مختلف رعایت می‌کند. این افراد مجموعه مشخصی از استانداردهای منطقی دارند که به طور سیستماتیک آن‌ها را دنبال می‌کنند و از دیگران هم انتظار دارند که آن‌ها را رعایت کنند. این گروه شخصیتی همچنین در اجرای برنامه‌های خود قوی عمل می‌کنند.

تیپ شخصیتی (ESFJ) یا سفیر

برون‌گرا – حسی – احساسی – قضاوتی

افرادی خونگرم، وظیفه‌شناس با روحیه همکاری عالی. این گروه همیشه به دنبال هماهنگی در محیط اطراف خود هستند و با عزم و اراده برای ایجاد آن تلاش می‌کنند. آن‌ها دوست دارند برای انجام دقیق و به موقع کارها با دیگران همکاری مفید داشته باشند. افرادی وفادار که حتی در کوچک‌ترین مسائل هم به ارزش‌ها و اصول خود پایبند هستند. همیشه توجه دارند که دیگران در زندگی روزمره خود به چه چیزهایی نیاز دارند و سعی می‌کنند که نیازهای افراد را برای آن‌ها تأمین کنند. آن‌ها دوست دارند به خاطر آنچه که هستند و به خاطر آنچه که در آن مشارکت می‌کنند، از آن‌ها قدردانی شود.

تیپ شخصیتی (ENFJ) یا قهرمان

برون‌گرا – شهودی – احساسی – قضاوتی

تست شخصیت شناسی mbti

شخصیتی خون‌گرم، همدل، پاسخگو و مسؤولیت‌پذیر که به احساسات، نیازها و وضعیت روحی دیگران توجه زیادی دارد. در همه‌ی افراد پتانسیلی برای پیشرفت پیدا می‌کند و دوست دارد به دیگران کمک کند تا پتانسیل خود را شکوفا کنند. این افراد همچنین می‌توانند به‌عنوان یک کاتالیزور قوی برای رشد فردی و گروهی عمل کنند. آن‌ها افرادی وفادار هستند که به ستایش و انتقاد دیگران همیشه بازخورد مثبت ارائه می‌دهند. شخصیتی اجتماعی و رهبری الهام‌بخش برای یک کار گروهی.

تیپ شخصیتی (ENTJ) یا فرمانده

برون‌گرا – شهودی – منطقی – قضاوتی

شخصیتی صریح و قاطع که رهبری را به آسانی بر عهده بگیرد. به سرعت رویه‌ها و سیاست‌های غیرمنطقی و ناکارآمد را تشخیص می‌دهد و سیستم‌های جامع و پیچیده‌ای را برای حل مشکلات سازمانی ایجاد و پیاده‌سازی می‌کند. از برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و هدف‌گذاری لذت می‌برد. همیشه اطلاعاتش به روز است و از گسترش دانش خود و انتقال آن به دیگران لذت می‌برد. این افراد در ارائه‌ی ایده‌های خود بسیار قوی عمل می‌کنند.

تست MBTI و خودشناسی

آزمون خودشناسی مایرز بریگز می‌تواند بینش و اطلاعات زیادی درباره‌ی شخصیت شما ارائه بدهد و احتمالا به همین دلیل است که این آزمون در سرتاسر دنیا محبوبیت بسیاری دارد. حتی بدون تکمیل پرسشنامه‌ی اصلی، احتمالا تنها با مطالعه ویژگی‌های شخصیتی تست MBTI می‌توانید وجود برخی از این گرایش‌ها را در خودتان تشخیص دهید.

طبق اعلام رسمی بنیاد مایرز و بریگز، این مسأله مهم است که به خاطر داشته باشید همه‌ی تیپ‌های شخصیتی ارائه شده در تست شخصیت شناسی MBTI با هم برابر بوده و هر یک دارای ارزش‌های منحصربه‌فرد خودش است.

به‌عنوان مثال، هنگام کار در موقعیت‌های گروهی در مدرسه یا محل کار، شناخت نقاط قوت خود و درک نقاط قوت دیگران می‌تواند بسیار مفید باشد. وقتی که در حال تکمیل یک پروژه به همراه سایر اعضای گروه هستید، ممکن است متوجه شوید که برخی از اعضای گروه در انجام اقدامات خاصی مهارت و استعداد بیشتری دارند. با تشخیص این تفاوت‌ها، سرپرست گروه می‌تواند وظایف را بین اعضای گروه بهتر تقسیم کند که این مسأله دستیابی به نتیجه‌ی کلی را بسیار سریع‌تر و با کیفیت‌تر می‌کند.

تفاوت تست MBTI با سایر آزمون‌های شخصیت

تست mbti

اول اینکه تست شخصیت شناسی MBTI در واقع یک «آزمون» نیست چون هیچ پاسخ درست یا غلطی در آن وجود ندارد و هیچ گزینه‌ای نسبت به گزینه دیگر برتری ندارد. هدف این آزمون خودشناسی همچنین ارزیابی سلامت روان یا ارائه‌ی هر نوع تشخیص درمانی هم نیست.

علاوه بر این برخلاف بسیاری از انواع دیگر آزمون‌های روان‌شناختی، نتایج شما با هیچ نوع هنجاری مقایسه نمی‌شود. در واقع به جای مقایسه نمره‌ی خودتان با نتایج سایر افراد، هدف از این آزمون خودشناسی ارائه اطلاعات بیشتر درباره‌ی شخصیت منحصربه‌فرد خودتان است.

اعتبار و قابلیت اطمینان تست MBTI

بر اساس اعلام بنیاد مایرز و بریگز، تست شخصیت شناسی MBTI تمام استانداردهای جهانی در خصوص قابلیت اطمینان و اعتبار علمی لازم از سوی مجامع نظارت‌کننده را دارا است. با این حال، برخی از مطالعات هم نشان داده‌اند که قابلیت اطمینان و اعتبار این آزمون به اندازه‌ی کافی نیست.

همچنین برخی مطالعات نشان داده است که بین ۴۰ تا ۷۵ درصد از پاسخ‌دهندگان پس از تکمیل پرسشنامه برای بار دوم، نتیجه‌ی متفاوتی دریافت می‌کنند.

جمع‌بندی نکات درباره تست MBTI

از آنجا که استفاده از تست MBTI نسبتا آسان است، این آزمون امروزه به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای روان‌شناسی در سرتاسر دنیا تبدیل شده است و تقریبا دوازده میلیون بزرگ‌سال آمریکایی هر ساله این آزمون خودشناسی را انجام می‌دهند.

با توجه این که نسخه‌های متنوع و زیادی از آزمون خودشناسی (MBTI) به صورت آنلاین برای استفاده موجود است، باید در نظر داشت که هر یک از پرسشنامه‌های غیررسمی که ممکن است در اینترنت پیدا کنید تنها شباهتی تقریبی به پرسشنامه اصلی آزمون دارد.

آزمون اصلی و استاندارد (MBTI) باید توسط یک متخصص آموزش دیده و واجد شرایط انجام شود. در حال حاضر، این پرسشنامه استاندارد را می‌توان به صورت آنلاین از طریق ناشر رسمی آزمون تهیه کرد که شامل دریافت تفسیر حرفه‌ای نتایج هم می‌شود.

انجام تست شخصیت شناسی رایگان مایرز بریگز (MBTI)
این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: The Myers & Briggs Foundation, Verywell Mind

پرسش و پاسخ‌های متداول در ارتباط با «آزمون MBTI»
آزمون MBTI چیست؟
آزمون MBTI یا آزمون شاخص تیپ مایرز-بریگز، یک ابزار ارزیابی روانشناختی است که ترجیحات شخصیتی را بر اساس نظریه تیپ‌های روانشناختی کارل یونگ می‌سنجد.
آزمون MBTI چگونه عمل می‌کند؟
آزمون MBTI ترجیحات شخصیتی را در چهار محور دوگانه ارزیابی می‌کند: برونگرایی (E) در مقابل درونگرایی(I)، حس کردن (S) در مقابل شهود(N)، تفکر (T) در مقابل احساس (F)، و قضاوت (J) در مقابل. ادراک (P). ترکیب این ترجیحات ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف را تشکیل می‌دهد.
هدف از شرکت در آزمون MBTI چیست؟
هدف از شرکت در آزمون MBTI کسب بینش در مورد ترجیحات شخصیتی، درک نقاط قوت و ضعف و افزایش خودآگاهی، رشد شخصی و توسعه شغلی است.
آیا آزمون MBTI اعتبار علمی دارد؟
در حالی که آزمون MBTI به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، نظرات متفاوتی در مورد اعتبار علمی آن بیان شده است. برخی از محققان و روانشناسان قابلیت اطمینان و شواهد تجربی آن را زیر سوال می‌برند، در حالی که برخی دیگر به کاربردهای عملی آن معتقدند.
آیا آزمون MBTI می‌تواند موفقیت یا سازگاری شغلی را پیش بینی کند؟
آزمون MBTI برای پیش بینی موفقیت شغلی یا سازگاری با حرفه‌های خاص در نظر گرفته نشده است. با این حال، می‌تواند بینشی در مورد سبک‌های کاری و محیط‌های ترجیحی ارائه دهد که ممکن است با مشاغل خاصی هماهنگ باشد.
آیا نتایج آزمون MBTI در طول زمان تغییر می‌کند؟
در حالی که برخی از جنبه‌های شخصیت ممکن است در طول زندگی نسبتاً ثابت باقی بمانند، افراد می‌توانند با رشد و تکامل، تغییراتی را در ترجیحات خود تجربه کنند. غیر معمول نیست که نتایج MBTI در طول زمان متفاوت باشد.
آیا می‌توان از آزمون MBTI برای تیم‌سازی یا مشاوره روابط استفاده کرد؟
بله، آزمون MBTI را می‌توان برای تمرینات تیم‌سازی و مشاوره روابط برای تقویت ارتباط، درک و همکاری بین افراد با اولویت‌های شخصیتی مختلف استفاده کرد.
آیا تست MBTI می‌تواند وضعیت سلامت روان را تشخیص دهد؟
خیر، تست MBTI برای تشخیص شرایط سلامت روان طراحی نشده است. بر ترجیحات شخصیتی تمرکز دارد و نباید به عنوان جایگزینی برای ارزیابی یا درمان روانشناختی حرفه‌ای استفاده شود.
آیا می‌توان از آزمون MBTI برای توسعه شخصی استفاده کرد؟
کاملا. آزمون MBTI می‌تواند ابزار ارزشمندی برای توسعه شخصی باشد. به افراد کمک می‌کند تا خودآگاهی پیدا کنند، نقاط قوت و ضعف خود را درک کنند و زمینه‌های مختلف رشد و بهبود را شناسایی کنند.
آیا از آزمون MBTI در محیط‌های حرفه‌ای هم استفاده می‌شود؟
بله، آزمون MBTI معمولاً در محیط‌های حرفه‌ای مانند مشاوره شغلی، توسعه تیم، آموزش رهبری و توسعه سازمانی برای تسهیل درک و ارتباط بهتر بین افراد استفاده می‌شود.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۸ دیدگاه
  1. م.شهبازی

    عرض سلام و احترام ⚘

    چند سالی هست که طرح استعداد یابی با نام طرح شهاب که دانش آموزان را از پایه چهارم ابتدایی استعداد یابی کرده و در کلاس هفتم به مرحله راستی آزمایی می‌رسند.اگر مرحله راستی آزمایی را با موفقیت پشت سر گذاشتند به آنها از سوی آموزش و پرورش کلاس های بخصوصی می‌گذارند تا استعداد آنها پرورش یابد. پس از گذراندن این دوره در پایه دوازدهم بدون کنکور کارمند اداره آموزش و پرورش می‌شوند و از استعداد آنها حمایت می‌کنند.
    بنده هم منتخب بنیاد نخبگان طرح ملی شهاب هستم و این دوره را با موفقیت پشت سر گذاشتم و الان دبیر،شاعر،نویسنده و مترجم می‌باشم.

  2. م.شهبازی

    عرض سلام و احترام ⚘

    چند سالی هست که طرح استعداد یابی با نام طرح شهاب که دانش آموزان را از پایه چهارم ابتدایی استعداد یابی کرده و در کلاس هفتم به مرحله راستی آزمایی می‌رسند.اگر مرحله راستی آزمایی را با موفقیت پشت سر گذاشتند به آنها از سوی آموزش و پروش کلاس های بخصوصی می‌گذارند تا استعداد آنها پرورش یابد. پس از گذراندن این دوره در پایه دوازدهم بدون کنکور کارمند ادراه آموزش و پرورش می‌شوند و از استعداد آنها حمایت می‌کنند.
    بنده هم منتخب بنیاد نخبگان طرح ی شهاب هستم و این دوره را با موفقیت پشت سر گذاشتم و الان دبیر،شاعر،نویسنده و مترجم می‌باشم.

  3. shayan

    این تست ها مخصوصا توی فضای مجازی بیشتر حالت فال دارند چون هیچوقت افراد حال حاضر این ملت با این وضعیت زندگی که کوچیک ترین حرف رو تحمل نمیکنند صادقانه جواب نخواهند داد-این نوع جامعه ای که ما داریم هیچکس دوست نداره ضعفاشو بیان کنه
    در ضمن ما بعضی از افراد رو داریم هنوز به خودشناسی در مراحل نوکار هم نرسیدن حالا چطور میخوان تیپ شخصیتی شون رو به یک هوش مصنوعی توضیح بدن،اطلاعات ناقص یا اشتباه نتیجه اشتباه رو هم به همراه میاره
    معمولا چنین تستهایی در وبسایت ها جوری شخصیت فرد رو بیان میکنند که نه تنها نقاط ضعیف فرد رو می‌پوشونه بلکه یک نوع مثبت اندیسی کاذب رو به همراه میاره

  4. سیمین

    اگربه این جورتستها درسیستم اموزشی مااهمیت بدن وسیستم اموزشی وکاری کشور رو براساس اون بچینندومدیریت کننداین همه فارغ التحصیل بیکار وناامید رو هرسال تحویل جامعه نمیدن واین همه وقت جوونهاوسرمایه مملکت رو حروم نمیکنندمثل کشورهای جهان اول تستعدادیابی میکنندهمه بچه ها رو برای همینه که مردم فکرمیکنن بچشون تو ایران چیزی نمیشه چون کل مجموعه مسئولین درخوابن هنوز وبچه هاشون اون ور آب.

    1. فرناز

      امسال من برای سال نهم به دهم انتخاب رشته داشتم و برای انتخاب درست به ما مجله ای داده شد که یک آزمون خلاصه شده از mbti داشت و هر دانش‌آموزی که واقعا به رشته های دیگه اهمیت می داد می تونست خیلی راحت تست بده. من که نتیجه ۴ بار تست در سایت های مختلفم با تست مجله یکی بود.

  5. هدیه

    من این تست رو ۴ بار انجام دادم هر ۴ بار تیپ شخصیتی من متفاوت بود . الان چه کنم ؟؟؟ اختلال شخصیت هم فکر نمیکنم داشته باشم چون من اگه خودم متوجه نشم باید اطرافیانم که متوجه بشن

    1. Raha

      در پاسخ سوال ها گزینه ای رو بزنید که هستید؛ نه گزینه ای که میخواید باشید. واقع بینانه جواب بدید تیپ درستی بهتون میده

  6. سید محمد حبیبی روان شناس

    سلام، از نظر معرفی و آشنایی افراد که جنبه اطلاعاتی دارد بسیار خوب است، اما از نظر پر کاربرد ترین تست، در دنیا، من فکر می کنم اغراق شده باشد، MMPI می تواند پر کاربرد ترین باشد،

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X