۸ ویژگی که گوشی جدید شما باید داشته باشد
اگر میخواهید یک گوشی جدید بخرید، باید به ویژگیهای مختلفی توجه نشان دهید. طبیعتا یک گوشی پرچمدار باید تمام ویژگیهای این لیست را داشته باشد ولی اگر میخواهید میانرده بخرید، بدون شک باید انتظارات خود را پایین بیاورید.
نمایشگر با رفرشریت بالا
ماژول دوربین با سه لنز
نمایشگر OLED
تراشه قدرتمند
حداقل ۸ گیگابایت رم
عمر باتری بالا
حداقل حافظه ۲۵۶ گیگابایتی
پشتیبانی نرمافزاری بلندمدت
نمایشگر با رفرشریت بالا
گوشیهای پرچمدار و حتی میانردههای باکیفیت هم باید نمایشگر دارای رفرشریت حداقل ۱۲۰ هرتز باشند. این روزها بسیاری از کاربران به نمایشگرهای مبتنی بر رفرشریت بالا عادت کردهاند و اگر از رفرشریت پایین استفاده کنند، اصلا با تجربه کاربری خوبی روبرو نمیشوند.
برخی از افرادی که هرگز از صفحهنمایش با رفرشریت بالا استفاده نکردهاند، ممکن است در تشخیص تفاوت بین ۶۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز با مشکل مواجه شوند. با این حال، به محض اینکه به صفحهنمایش ۶۰ هرتز بازگردید، بلافاصله هنگام اسکرول و پیمایش منوها، کندی و غیر روان بودن را متوجه خواهید شد. در هر صورت اگر میخواهید مبلغ قابل توجهی برای خرید گوشی جدید هزینه کنید، اصلا این مشخصه را نادیده نگیرید زیرا اهمیت آن بسیار زیاد است.
ماژول دوربین با سه لنز
دوربین گوشی از جمله مهمترین مشخصههای آن محسوب میشود و به همین خاطر هر ساله شرکتهای سازنده سعی میکنند دوربین گوشیهای خود را بهتر از گذشته کنند. زمانی که ماژول دوربین از لنزهای متعددی تشکیل شده باشد، برای فیلمبرداری و عکسبرداری دست بازتری خواهید داشت.
بیشتر گوشیهای پرچمدار و ردهبالا از دوربین اصلی بسیار خوبی بهره میبرند. اما در این میان دوربین اولترا واید و تلهفوتو هم باید کیفیت بالایی داشته باشد. یکی از فرقهای اصلی گوشیهای پرچمدار و میانرده، همین کیفیت بالای تمام دوربینها است. با این حال، اگر به دنبال یک گوشی میانرده هستید، انتخاب یک گوشی هوشمند با سیستم دوربین دوگانه قابل قبول است. لنز دوم میتواند تلهفوتو یا فوق عریض باشد، بنابراین بسته به نوع عکسهایی که قصد دارید با گوشی خود بگیرید، انتخاب کنید.
نمایشگر OLED
چه به دنبال یک گوشی میانرده باشید و چه یک مدل پرچمدار، برای اینکه گوشی شما با استانداردهای امروزی همخوانی داشته باشد، باید حتماً از نمایشگر OLED برخوردار باشد. نمایشگرهای OLED و AMOLED نسبت به پنلهای LCD برتری دارند چرا که از پیکسلهای خود-روشنشونده تشکیل شدهاند که به جای استفاده از نور پسزمینه LED، میتوانند میزان روشنایی خود را به صورت جداگانه کنترل کنند.
به لطف خاموش شدن تکتک پیکسلها برای نمایش رنگ سیاه، در این نمایشگرها رنگ مشکی عمیق و کاملی را مشاهده میکنید که منجر به دستیابی به کنتراست بینهایت میشود. همچنین این نمایشگرها از زاویه دید گستردهتری برخوردارند و قادرند طیف وسیعتری از رنگها را با دقت بالایی نمایش دهند که آنها را به گزینهای ایدهآل برای تماشای محتوا تبدیل میکند.
تراشه قدرتمند
در سال ۲۰۲۴، اگر به دنبال خرید گوشی اندرویدی جدید هستید، بهتر است به سراغ تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بروید و در صورت تمایل به جدیدترین آیفونها، تراشه A17 پرو اپل را انتخاب کنید. طبیعتا زمانی که برای خرید گوشی میخواهید هزینه زیادی را متحمل شوید، نباید به تراشههای معمولی بسنده کنید. از سوی دیگر اگر میخواهید یک گوشی میانرده مناسب بخرید، بهتر است تراشه موردنظر قدرتی در حد تراشههای پرچمدار یک نسل قبل داشته باشد. هرچقدر چیپست قویتر باشد، سالهای بیشتری با خیال راحت میتوانید از گوشی استفاده کنید و برای انجام کارهای سنگین با مشکلات کمتری روبرو میشود.
حداقل ۸ گیگابایت رم
دورانی که با ۴ گیگابایت رم در یک گوشی هوشمند سر و کار داشتیم دیگر گذشته است. اگر در سال ۲۰۲۴ میخواهید یک گوشی جدید بخرید، گوشی موردنظر باید حداقل ۸ گیگابایت رم داشته باشد. البته اگر آیفون باشد، ۶ گیگابایت رم هم کافی است زیرا iOS مدیریت حافظه رم را بهتر انجام میدهد.
زمانی که گوشی رم بیشتری داشته باشد، چند اپ را با خیال راحت باز میکنید و به راحتی قادر به سوئیچ بین آنها خواهید بود. برخی از پرچمداران اندرویدی با حداقل رم ۱۲ گیگابایتی راهی بازار شدهاند اما واقعیت این است که رم ۸ گیگابایتی برای اکثریت کاربران کافی محسوب میشود.
عمر باتری بالا
حتی اگر میخواهید یک گوشی اقتصادی بخرید، باید سراغ گزینهای با عمر باتری مناسب بروید. هیچکس دوست ندارد هر روز که سر کار میرود، پاوربانک یا شارژر حمل کند. حتی اگر کاربر پرمصرفی هستید، باتری گوشی باید بتواند یک روز کامل دوام بیاورد.
معمولا گوشیهای اندرویدی با ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت یا بالاتر، نیازها را برآورده میکنند. در مورد آیفونها هم مدلهای پرو مکس و پلاس، عمر باتری بهتری در اختیار شما قرار میدهند. در کل در این زمینه گوشیهای بزرگتر، بهتر ظاهر میشوند.
حداقل حافظه ۲۵۶ گیگابایتی
گوشیهای هوشمند امروزی قادر به ثبت عکسها و ویدیوهای باکیفیت بالا هستند که به سرعت فضای ذخیرهسازی داخلی باارزش شما را اشغال میکنند. برای مثال، آیفون ۱۵ پرو به طور پیشفرض عکسهایی با رزولوشن ۲۴ مگاپیکسل میگیرد و قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت ۴K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد. اگر از فرمتهای ProRes و ProRAW اپل نیز استفاده میکنید، حتی ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی هم کافی نخواهد بود.
همچنین، برنامهها با گذشت زمان حجیمتر و کارآمدتر میشوند؛ بنابراین، باید مطمئن شوید که بدون نگرانی از کمبود فضا، بتوانید برای سالها از گوشی خود استفاده کنید. در غیر این صورت، مجبور خواهید شد برای سرویس ذخیرهسازی ابری مانند iCloud یا Google One، هزینه ماهانه بپردازید و بخشی از دادههای خود را به فضای ابری منتقل کنید. بنابراین توصیه میکنیم یک گوشی با حداقل حافظه ۲۵۶ گیگابایت خریداری کنید. البته اگر کاربر معمولی هستید که به ندرت عکس میگیرید و برنامههای زیادی نصب نمیکنید، میتوانید با ۱۲۸ گیگابایت فضا نیز کار خود را راه بیندازید. وجود درگاه کارت حافظه SD نیز میتواند یک امتیاز مثبت باشد.
پشتیبانی نرمافزاری بلندمدت
اگر قرار است برای خرید گوشی جدید مبلغ بالایی بپردازید، باید دنبال مدلی بروید که سالها پشتیبانی نرمافزاری دریافت کند. اپل در این زمینه عملکرد فوقالعادهای دارد، چرا که آیفونهای منتشرشده در سال ۲۰۱۸، بهصورت رسمی از جدیدترین نسخه سیستمعامل iOS یعنی iOS 17 پشتیبانی میکنند.
گوشیهای اندرویدی در این زمینه کمی عقبتر هستند و معمولا بهروزرسانیهای سیستمعامل برای دو تا چهار سال ارائه میشود. با این حال، از سال ۲۰۲۴، هم گوگل و هم سامسونگ، وعده هفت سال بهروزرسانی سیستمعامل را برای سری پرچمدار گوشیهای پیکسل ۸ و گلکسی اس ۲۴ دادهاند. بنابراین، اگر قصد خرید گوشی اندرویدی از سایر برندها در سال ۲۰۲۴ را دارید، حتما از قبل این جزئیات را بررسی کنید.
اگر در سال ۲۰۲۴ گوشی موردنظر در زمینهی موارد مطرح شده در این لیست ضعفهایی دارد، قبل از خرید حتما به این موضوع توجه کنید. از دیگر ویژگیهای مفید میتوانیم به شارژ بیسیم و بدنهی ضدآب اشاره کنیم ولی واقعیت این است که این دو ویژگی برای بسیاری از کاربران چندان هم مهم و ضروری نیستند. برای خرید گوشی جدید، در دیجیکالا میتوانید بین انواع گزینههای پرچمدار، میانرده و اقتصادی دست به انتخاب بزنید.
منبع: MakeUseOf