۱۸ نکته‌ی ضروری برای اسباب کشی و بسته‌بندی وسایل

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
18 نکته‌ی ضروری برای اسباب کشی و بسته‌بندی وسایل

از وقتی یادمان می‌آید شنیده‌ایم که بزرگترها اول بهار و اول پاییز را فصل اسباب کشی می‌دانستند و تا امروز هم همچنان این موضوع ادامه دارد. عوض کردن خانه و رفتن به خانه‌ای جدید باعث ایجاد تنوع می‌شود اما بسته‌بندی وسایل قبل از آن، کار بسیار سختی است. اگر بسته‌بندی مناسب نباشد ممکن است وسایل آسیب ببینند و حتی بخشی از وسایل را از دست بدهیم.

حالا که چند هفته تا پاییز فاصله داریم تصمیم گرفتیم در این مطلب از دیجی‌کالا مگ نکاتی درباره‌ی بسته‌بندی وسایل را در این مطلب جمع‌آوری کنیم تا اگر شما هم قصد اسباب کشی منزل را دارید، از آن‌ها استفاده کنید.

پیش درآمد اسباب کشی

پیش درآمد اسباب کشی

قبل از اینکه بسته‌بندی وسایل را شروع کنید، در واقع قبل از انجام هر کاری، باید یک چک‌لیست از تمام کارهایی که لازم است انجام دهید تهیه کنید. شما می‌توانید چک‌لیست‌ها را در سه دسته‌ی «قبل از اسباب کشی»، «در حین اسباب کشی» و «بعد از اسباب کشی» تهیه کنید تا در هر زمان به سراغ چک‌لیست مورد نظر بروید.

قدم دوم متعهد بودن به این چک‌لیست‌ها است. به این معنی که اگر در کارهای قبل از اسباب کشی خرید کارتن اسباب کشی یک هفته قبل از تاریخ جابه‌جایی را نوشته‌اید، حتما در همان زمان آن‌ها را تهیه کنید و نه دیرتر. اگر از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنید یا گلدان‌های زیادی دارید حتما در چک لیست جداگانه‌ای کارهای مربوط به آن‌ها را بنویسید.

این نکته را هم فراموش نکنید که ممکن است در حین اسباب کشی خیلی چیزها اشتباه پیش بروند. بهتر است قبل از حرکت تمام احتمالات را در نظر بگیرید تا در زمان پیش آمدن آن‌ها غافلگیر نشوید. بعضی از وسایل، مثل ظرف‌های یادگاری از مادربزرگ یا وسایل با ارزش، باید. با دقت و ظرافت خاصی بسته‌بندی شوند. حتما برای این دسته از وسایل هم یک چک‌لیست جداگانه تهیه کنید تا خیالتان از سلامت آن‌ها راحت باشد.

۱۸ نکته برای بسته‌بندی وسایل در اسباب کشی منزل

18 نکته برای بسته‌بندی وسایل در اسباب کشی منزل

شاید در نگاه اول بسته‌بندی وسایل برای اسباب کشی کاری ساده به نظر برسد اما وقتی شروع به کار می‌کنید متوجه می‌شوید کاری سخت، حساس و خسته‌کننده است. اما نگران نباشید، با این ۱۸ نکته می‌توانید به راحتی وسایل‌تان را بسته‌بندی کنید.

۱. از شر همه چیز خلاص شوید

از شر همه چیز خلاص شوید

جمع کردن تمام خانه در چند جعبه و کیف واقعا کار سختی است. حتما در حین بسته‌بندی با کوهی از وسایل روبه‌رو می‌شوید که در یک سال گذشته حتی یک‌بار هم از آن‌ها استفاده نکرده‌اید. قبل از بسته‌بندی از شر این وسایل خلاص شوید تا کار برایتان آسان شود.

۲. یک پوشه‌ی کاغذی اطلاعات بسازید

لیست آدرس‌ها مکان‌هایی که در محله‌ی جدید به آن‌ها نیاز دارید تهیه کنید و همراه با قرارداد اجاره‌ی قدیمی، قرارداد اجاره‌ی جدید، قبض‌های قدیمی، رسید تصفیه‌ی قبض‌ها و تمام مواردی که ممکن است در طول اسباب کشی به آن‌ها نیاز پیدا کنید در یک پوشه قرار دهید. استفاده از نسخه‌ی الکترونیکی مدارک خوب است اما به این احتمال فکر کنید که باطری موبایل یا لپ‌تاپ در حین جابه‌جایی آسیب ببیند یا به هر دلیلی امکان شارژ آن‌ها را نداشته باشید. با این پوشه می‌توانید با خیال راحت به کارها رسیدگی کنید.

۳. بسته‌بندی را خیلی قبل‌تر از اسباب کشی شروع کنید

بسته‌بندی را خیلی قبل‌تر از اسباب کشی شروع کنید

ایدئال‌ترین حالت برای بسته‌بندی وسایل، شروع آن از هفته‌ها و حتی ماه‌ها قبل از جابه‌جایی است. حتی اگر نمی‌دانید خانه‌ی جدید کجاست باز هم بهتر است از ماه‌ها قبل بسته‌بندی را شروع کنید چون شما تصمیم دارید به خانه‌ای جدید بروید. اگر اسباب کشی خانه شما در روزهای گرم سال است با بستن لباس‌های گرم و زمستانی شروع کنید. همچنین بستن کتاب‌ها و وسایلی که هر چند وقت یک بار به آن‌ها نیاز دارید برای شروع خوب است.

۴. زودتر رزرو کنید

بهتر است وقتی تاریخ جابه‌جایی مشخص شد و قبل از اسباب کشی باربری مورد نظرتان را رزرو کنید. مطمئنا شما دوست ندارید خسته به خانه‌ی جدید برسید پس با رزرو باربری خیال خودتان را راحت کنید. حتی اگر قرار است از سرویس شرکت‌های خدماتی برای تمیز کردن خانه‌ی جدید استفاده کنید آن را هم قبل از روز مورد نظر رزرو کنید.

۵. برای خانه‌ی جدید برنامه‌ریزی کنید

بعد از نهایی شدن تاریخ‌ها با یک شرکت خدماتی هماهنگ کنید و خانه را چند روز قبل از نقل مکان بررسی کنید. تمام اتصالات برق، سیستم گرمایش و سرمایش و همچنین لوله‌کشی خانه را بررسی کنید تا اگر ایرادی در آن‌ها وجود داشت زمان کافی برای برطرف کردن آن داشته باشید. با این کار وقتی با وسایل به خانه‌ی جدید برسید، همه چیز برای یک دوش آب گرم و رفع خستگی آماده است.

۶. موارد ضروری را همراه خود داشته باشید

موارد ضروری را همراه خود داشته باشید

شب قبل از اسباب کشی حتما وسایل ضروری مثل یک دست لباس اضافه، مسواک، اسباب بازی محبوب کودک خردسالتان، داروها، پوشه‌ی مدارک کاغذی، شارژر موبایل و هر وسیله‌ی ضروری دیگری که دارید را در یک کیف یا چمدان قرار دهید و در طول جابه‌جایی آن را نزدیک خودتان نگه دارید. با این کار اگر کامیون وسایل دیر رسید یا اتفاقی باعث تاخیر در رسیدن وسایل شد، شما به وسایل ضروری دسترسی دارید.

۷. برای بسته‌بندی آماده شوید

قبل از اینکه کار بسته‌بندی را شروع کنید برای آن کاملا آماده شوید. وسایلی مثل جعبه در سایز‌های مناسب، چسب، نشانگر جعبه، کاتر، دستمال کاغذی، کیسه‌ی زباله، چسب زخم و بانداژ و بالاخره هر چیزی که در حین بسته‌بندی به آن نیاز دارید را تهیه کنید بعد کار را شروع کنید. بهتر است برای بسته‌بندی وسایل بزرگ مثل یخچال و اجاق گاز از خدمات شرکت‌های بسته‌بندی و اسباب کشی استفاده کنید. آن‌ها برای بستن این مسایل پلاستیک حباب‌دار، تسمه و طناب‌های مناسب در اختیار دارند.

۸. کامیون مناسب اجاره کنید

اگر قرار است با کمک دوستان‌تان اسباب کشی کنید و فقط یک کامیون اجاره می‌کنید، بهتر است کامیون رمپ دار بگیرید تا بتوانید وسایل سنگین را به راحتی داخل کامیون گذاشته و از آن خارج کنید.

۹. از جعبه‌های مناسب استفاده کنید

از جعبه‌های مناسب استفاده کنید

وسایل سنگین مثل کتاب‌ها را در جعبه‌های کوچک و وسایل سبک مثل ملافه‌ها را در جعبه‌های بزرگ ببندید تا جابه‌جایی آن‌ها راحت باشد.

۱۰. منظم بسته‌بندی کنید

وسایل سنگین‌تر را در پایین‌ترین قسمت جعبه قرار داده و وسایل سبک‌تر را روی آن‌ها قرار دهید. اگر خودتان وسایل را در کامیون می‌گذارید ابتدا وسایل سنگین را نزدیک به قسمت جلوی کامیون قرار دهید و سپس جعبه‌های سبک را بچینید.

۱۱. جای خالی در جعبه‌ها نگذارید

فضاهای خالی را با لباس، حوله یا کاغذ پر کنید تا از جابه‌جایی وسایل در جعبه در زمان تکان خوردن آن‌ها جلوگیری کنید.

۱۲. وسایل را با هم مخلوط نکنید

وسایل هر قسمت از خانه را در یک جعبه قرار دهید و با وسایل بخش‌های دیگر مخلوط نکنید. این کار سرعت بسته‌بندی را بالا برده و در زمان باز کردن وسایل هم کار شما را آسان‌تر می‌کند.

۱۳. جعبه‌ها را دسته‌بندی کنید

جعبه‌ها را دسته‌بندی کنید

نام اتاق و مکانی که جعبه باید در خانه‌ی جدید آنجا قرار بگیرد را با برچسب روی جعبه بچسبانید. شما می‌توانید از شماره‌گذاری یا رنگ‌بندی هم برای این کار استفاده کنید. مثلا جعبه‌هایی که شماره‌ی ۱ روی آن‌ها نوشته شده یا برچسب زرد دارند باید در آشپزخانه قرار بگیرند.

 ۱۴. جعبه‌ها را به خوبی ببندید

درزهای بالا و پایین جعبه‌ها را حسابی با چسب محکم کنید تا در حین جابه‌جایی باز نشوند.

۱۵. آثار هنری را در جعبه‌های مخصوص بگذارید

اگر در بین وسایل شما آثار هنری ارزشمند وجود دارد یا قرار است تعدادی از آثار هنری گالری را به محل جدید ببرید آن‌ها را به روش مناسب بسته‌بندی کنید. نقاشی‌های رنگ روغن را در کاغذ روغنی بپیچید، کاغذ معمولی روی آن‌ها می‌چسبد. نوار چسب محافظ را به شکل X روی شیشه‌ی قاب عکس‌ها بزنید تا از آن محافظت کند. قاب‌ها را با پلاستیک حباب دار بپیچید و هر کدام را در یک جعبه‌ی جداگانه قرار دهید. اگر قرار است چند قاب عکس را در یک جعبه بگذارید حتما بین بسته‌بندی آن‌ها یک لایه مقوای محکم بگذارید.

۱۶. به بسته‌بندی وسایل آشپزخانه دقت کنید

به بسته‌بندی وسایل آشپزخانه دقت کنید

آشپزخانه پر از وسایل ریز و درشت است و باید با دقت زیادی بسته‌بندی شوند. دور هر ظرف کاغذ بسته‌بندی یا پلاستیک حباب‌دار بپیچید. هر ۵ تا ۶ ظرف بسته شده را روی هم قرار دهید و یک بار دیگر دور کل دسته کاغذ یا پلاستیک حباب‌دار بپیچید. بین دسته‌های ظرف در جعبه چند لایه کاغذ قرار دهید تا به یکدیگر برخورد نکنند. همچنین لازم است زیر و روی ظرف‌ها را هم کاغذ یا پلاستیک حباب‌دار قرار دهید. در هر جعبه بیشتر از ۴ دسته ظرف قرار ندهید. بهتر است لیوان‌ها را بعد از کاغذپیچی در جعبه‌هایی که جداکننده دارند قرار دهید تا در طول حرکت به هم برخورد نکنند.

۱۷. کمد خود را مرتب کنید

برای بسته‌بندی لباس‌ها، کفش‌ها و وسایل شخصی می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید:

  • لباس‌های تا شده را در جعبه‌های مقوایی و چمدان‌ها قرار دهید.
  • اگر حجم لباس‌ها زیاد نیست و وزن کمد را زیاد نمی‌کند می‌توانید بعد از تا کردن در کمد قرار دهید و در آن را ببندید تا به راحتی جابه‌جا شوند.
  • کفش‌های را یک به یک کاغذپیچی کنید یا در پلاستیک حباب‌دار بپیچید تا پاشنه‌ی کفش‌ها به رویه‌ی کفش‌های دیگر آسیب نزند یا کف کفش‌ها رویه‌ها را کثیف نکنند.
  • اکسسوری و وسایل بهداشتی و آرایشی را به خوبی بسته‌بندی کنید تا در اسباب کشی آسیبب نبینند. مثلا برای جمع‌کردن گردنبندها آن‌ها را دور نی بپیچید یا انگشترها را در جعبه‌هایی که فضای داخلی آن‌ها مخمل است قرار دهید.

۱۸. تلویزیون را به روشی صحیح ببندید و جابه‌جا کنید

تلویزیون را به روشی صحیح ببندید و جابه‌جا کنید

خیلی‌ها برای جابه‌جایی تلویزیون از همان روشی استفاده می‌کنند که مبلمان را جابه‌جا می‌کنند. یک پتو دور آن می‌پیچند و تلویزیون را زیر بغل می‌زنند تا در کامیون قرار دهند. این روش‌ها نه تنها اشتباه است بلکه ممکن است به تلویزیون شما آسیب بزند. اگر جعبه‌ی اصلی تلویزیون خود را ندارید یا آسیب دیده است از جعبه‌های چوبی خاصی که برای جابه‌جایی تلویزیون، مخصوصا تلویزیون‌های پلاسما، ساخته شده است استفاده کنید. شما می‌توانید تلویزیون را در این جعبه‌ها قرار دهید و سپس در یک کارتن اسباب کشی بگذارید و به راحتی آن را جابه‌جا کنید. فراموش نکنید که باید تمام فضاهای خالی جعبه‌ی چوبی و کارتن را با کاغذ بسته‌بندی یا پلاستیک پر کنید.

اسباب کشی از خانه‌های بزرگ به کوچک

اسباب کشی از خانه‌های کوچک به بزرگ

نقل مکان از یک خانه‌ی بزرگ به خانه‌ای کوچک کار سختی است. جای دادن تمام وسایل در فضایی کوچک، دسترسی به همه‌ی وسایل و همچنین دکوراسیون خانه به شکلی که در آن احساس دلگیری نداشته باشید نیاز به کار فراوان دارد. روش‌های مختلفی برای بزرگ‌تر نشان دادن خانه‌های کوچک و همچنین جای دادن تمام وسایل در آن وجود دارد که در مطلب ۳۸ ترفند برای چیدمان خانه کوچک آپارتمانی به صورت کامل درباره‌ی آن صحبت کرده‌ایم.

پس اگر قرار است از خانه‌ای بزرگ به خانه‌ای کوچک بروید، قبل از نوشتن چک‌لیست حتما این مطلب را بخوانید. البته در ادامه هم می‌توانید ۵ نکته و توصیه‌ی ضروری برای اسباب کشی از خانه‌های بزرگ به کوچک را بخوانید:

  • خودتان را از نظر ذهنی برای ورود به خانه‌ی کوچک‌تر آماده کنید.
  • قبل از ورود به خانه‌ی جدید وسایل اضافه یا خیلی بزرگ را ببخشید یا بفروشید.
  • فضای ذخیره‌سازی خانه‌ی جدید را بررسی کنید.
  • مبلمان را اندازه‌گیری کنید و اگر بزرگ بود آن را با یک مبلمان کوچک‌تر عوض کنید.
  • مثل یک حرفه‌ای بسته‌بندی کنید تا برای انتقال وسایل مشکی نداشته باشید.

اسباب کشی از خانه‌های کوچک به بزرگ

اسباب کشی از خانه‌های کوچک به بزرگ

اسباب کشی به یک خانه‌ی بزرگ‌تر می‌تواند اتفاق هیجان انگیزی باشد اما ناگهان با فضای بیشتری در خانه مواجه می‌شوید که باید آن را پر کنید. خرید وسایل جدید سرگرم‌کننده است اما اولین موضوعی که باید به آن توجه کنید هزینه‌ی خرید این وسایل است. پر کردن یک خانه‌ی بزرگ نیاز به صرف هزینه‌ی زیادی دارد. در این بخش برای شما  ۶ توصیه برای اسباب کشی از خانه‌ی کوچک به بزرگ داریم که کمک می‌کند به بهترین شکل خانه‌ی جدید خود را تکمیل کنید.

۱. صبور باشید

قبل از اینکه قرارداد خانه نهایی نشده و اسباب کشی نکرده‌اید سراغ خرید وسایل جدید نروید. تا قبل از ورود به خانه احتمال پیش آمدن موضوعات و مشکلات مختلفی که مانع از جابه‌جایی می‌شوند وجود دارد. پس ابتدا وسایل قدیمی را به خانه‌ی جدید ببرید، سپس وسایل جدید بخرید.

۲. دید بلند مدت داشته باشید

بعد از سال‌ها زندگی در خانه‌ای کوچک ممکن است برای استفاده از تمام فضای خانه‌ی بزرگ خود نگران باشید و دوست داشته باشید به سرعت آن را پر کنید. اما نباید فراموش کنید که احتمالا قرار است مدتی طولانی در خانه‌ی جدید بمانید پس نیازی به عجله نیست. ابتدا با تمام قسمت‌های خانه‌ی جدید آشنا شوید و ببینید واقعا دوست دارید چطور در آن زندگی کنید، سپس وسایلی که از قبل داشته‌اید را بچینید و بعد از چند ماه، برای خرید وسایل جدید تصمیم بگیرید.

۳. ولخرجی نکنید

همه‌ی ما دوست داریم خانه‌هایمان عالی به نظر برسد اما نباید به قیمت بدهکار شدنمان به این خواسته برسیم. اسباب کشی به یک خانه‌ی بزرگ‌تر یعنی افزایش هزینه‌های ثابت، پس بهتر است قبل از اینکه یک مبلمان جدید بخرید کمی حساب و کتاب کنید تا خود را زیر بار قرض نبرید. حتی شاید خرید یک مبلمان زیبای دست دوم گزینه‌ی مناسب‌تری برای پر کردن خانه باشد.

۴. از تغییرات نترسید

ورود به یک مکان جدید به شما امکان ایجاد تجربه‌های جدید را می‌دهد. اگر همیشه یک صندلی را در گوشه‌ی اتاق نشیمن خود گذاشته‌اید به این معنا نیست نیست که در خانه‌ی جدید هم باید همان کار را انجام دهید. به خودتان اجازه دهید چیدمان وسایل را آزاداته تغییر دهید، شاید همان وسایلی که دارید بتواند فضای خانه‌ی جدید را به خوبی پر کند.

۵. روی مهم‌ترین فضاها تمرکز کنید

خانه‌ی بزرگ‌تر یعنی فضای بیشتر برای اجرای تمام کارهایی که آرزویش را داشته‌اید. مثلا تبدیل یک اتاق به سینمای خانگی یا داشتن یک اتاق مخصوص برای خیاطی. اما برای خرید وسایل جدید باید از مهم‌ترین قسمت‌های خانه شروع کنید و کم کم به سمت فضاهایی که قبلا در خانه نداشته‌اید بروید. معمولا اتاق نشیمن، آشپزخانه و اتاق‌خواب‌ها از پر استفاده‌ترین و مهم‌ترین فضاهای خانه هستند. پس ابتدا این مکان‌ها را کامل کنید، سپس به سراغ ساخت اتاق خیاطی یا اتاق فیلم دیدن بروید.

۶. رویا پردازی کنید

شما قرار است سال‌ها در این خانه زندگی کنید پس برای چیدمان و دکوراسیون آن رویا پردازی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بارها در ذهنتان وسایل خانه را تغییر دهید و در زمان خرید، بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید.

مرور کلی

اسباب کشی و بسته‌بندی وسایل نیاز به یادگیری ترفندها و دقت فراوانی دارد. در این مطلب ۱۸ نکته‌ی کاربردی برای بسته‌بندی وسایل، آماده شدن برای اسباب کشی و جابه‌جایی آن‌ها را بررسی کردیم. اگر شما هم تجربه‌ی خاصی در این زمینه دارید یا ترفند خاصی می‌دانید برای ما در قسمت کامنت‌ها بنویسید.

منابع: realsimple, wemovetheworldnorhillrealty

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X