۱۰ فیلم که اگر به نویسنده‌شدن علاقه دارید باید تماشا کنید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه

فیلم‌های زیادی درباره‌ی انواع و اقسام سرگرمی‌های هنری و ورزشی از قبیل کونگ‌فو، رقص و آواز ساخته شده‌اند. یکی از حوزه‌های دیگری که در سال‌های اخیر جذابیت زیادی در سینما داشته و چند فیلم درباره‌ی آن ساخته شده است، نوشتن و نویسنده شدن است. با توجه به وجود شبکه‌ی جهانی اینترنت، نویسندگان خلاق تازه‌کار و حرفه‌ای به طور یکسان می‌توانند محتوای خود را در سایت‌هایی مانند WattPad ارسال کنند یا وبلاگ‌هایی برای نشر نوشته‌های خود ایجاد کنند و نظرات خوانندگان را در باره‌ی آن‌ها بدانند. به همین دلیل این سرگرمی، یکی از سرگرمی‌های محبوب امروز شناخته می‌شود که در بعضی موارد به حرفه‌ی افراد هم تبدیل شده است.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در نوشتن کلمات روی کاغذ مهارت دارید، تعداد انگشت شماری فیلم باورنکردنی در این مورد وجود دارد که باید تماشا کنید.

۱. نویسندگان آزادی (Freedom Writers)

نویسندگان آزادی

  • سال تولید: ۲۰۰۷
  • کارگردان: ریچارد لاگراونیس
  • بازیگران: هیلاری سوانک، اسکات گلن، ایملدا استنتون، پاتریک دمپسی، ماریو
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۷۰ از ۱۰۰

« نویسندگان آزادی» داستان باورنکردنی ولی واقعی یک معلم انگلیسی دبیرستان و ارتباطش با دانش‌آموزانش است. ارین گرونول (هیلاری سوانک) به مدرسه‌ای در منطقه فقیرنشین منتقل می‌شود. بسیاری از دانش‌آموزان او از خانواده‌های فقیر هستند و در نتیجه مشکلات زیادی دارند. اما گرونول آنها را به حال خود رها نمی‌کند.

او به دانش‌آموزانش دفتر روزانه‌نویسی می‌دهد و از آنها می‌خواهد که هر روز آن را پر کنند. آن‌ها هم در مورد مسائل خانوادگی و مسائل شخصی خود در این دفترها می‌نویسند. گرونول با گذر زمان و شناخت این نوجوانان متوجه می‌شود که دانش‌آموزانش مانند هر دانش‌آموز دیگری متعهد و مسئولیت‌پذیرند، فقط هیچوقت فرصتی به آنها داده نشده است تا بتوانند خود را نشان دهند. به همین دلیل به آنها کمک می‌کند تا پتانسیل‌های خود نشان دهند و از طریق قدرت روزانه‌نویسی، زندگی خود را تغییر دهند.

استیکر لپ تاپ طرح ماشین تایپ کد 1193

۲. در جستجوی فارستر (Finding Forrester)

در جستجوی فارستر

  • سال تولید: ۲۰۰۰
  • کارگردان: گاس ون سنت
  • بازیگران: شان کانری، راب براون، اف. موری آبراهام، آنا پاکوین، باستا رایمز، مت دیمون
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۷۴ از ۱۰۰

در فیلم «در جستجوی فارستر»، شان کانری در نقش نویسنده‌ای منزوی به نام ویلیام فارستر نقش آفرینی می‌کند که از پسر آفریقایی جوانی به نام جمال والاس (راب براون) حمایت می‌کند. جمال دانشجویی با مهارتی است و استعداد زیادی دارد اما  هرگز این توانایی و استعداد را به کار نمی‌گیرد و ترجیح می‌دهد فقط بسکتبال بازی کند. یک روز بعدازظهر جمال مخفیانه وارد خانه فارستر می‌شود اما کوله پشتی خود را جا می‌گذارد. روز بعد، او کوله پشتی‌اش را با تکالیف مدرسه‌اش که توسط فارستر تصحیح شده پیدا می‌کند.

از آن روز به بعد، فارستر تبدیل به معلم والاس، مربی نویسندگی خلاق و بهترین دوست او می‌شود. آنها داستان‌ها و مقالاتی را با هم می‌نویسند که باعث می‌شود والاس بورسیه تحصیلی یک مدرسه معتبر آیوی لیگ را دریافت کند. از طرف دیگر والاس هم شوق فارستر به زندگی و تدریس را دوباره زنده می‌کند، چون قبل از او فارستر فرزند یا کسی را نداشته که دانش خود را به او منتقل کند.

۳. انجمن شاعران مرده (Dead Poets Society)

انجمن شاعران مرده

  • سال تولید: ۱۹۸۹
  • کارگردان: پیتر ویر
  • بازیگران: رابین ویلیامز، جاش چارلز، رابرت شان لئونارد، ایتن هاک، گیل هانسن، نورمن لوید
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰

داستان فیلم «انجمن شاعران مرده» در ۱۹۵۰ و در یک مدرسه شبانه‌روزی پسرانه اتفاق می‌افتد. معلم جدیدی به نام جان کیتینگ با بازی رابین ویلیامز وارد مدرسه می‌شود و پسرها را با روش غیرمتعارف‌اش در تدریس شوکه می‌کند. روشی که کاملا برخلاف مقررات سختگیرانه‌ای است که توسط مدیریت مدرسه وضع شده است.

کیتینگ خلاقیت دانش‌آموزانش را پرورش می‌دهد و انجمن شاعران مرده را دوباره زنده می‌کند، باشگاهی فراموش شده از دانش‌آموزان مدرسه که در خفا شعر می‌خواندند. پس از آشنایی هنرجویان با هنر شعر و الهام گرفتن از شعرهایی که می‌خوانند، بسیاری از آن‌ها حتی شروع به سرودن شعر می‌کنند. اگرچه مدیر مدرسه با روش‌های تدریس کیتینگ مخالف است، اما تأثیر نوشتن خلاق جان بر دانش‌آموزان او حیرت‌انگیز است و به خوبی نشان می‌دهد که شکل معرفی هنر چقدر تاثیرگذار است.

کتاب انجمن شاعران مرده اثر ان اچ کلاین بام نشر نیماژ

۴. تالکین (Tolkien)

تالکین

  • سال تولید: ۲۰۱۹
  • کارگردان: دمه کاروکسکی
  • بازیگران: نیکلاس هولت، لی‌لی کالینز، کالم مینی، تام گلین-کارنی
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۵۱ از ۱۰۰

فیلم «تالکین» زندگی‌نامه‌ی نویسنده مشهور فانتزی، جی آر. آر. تالکین با بازی نیکولاس هولت است که خالق جهان شگف‌انگیز و گسترده‌ی ارباب حلقه‌ها است. این فیلم نشان می‌دهد که تالکین برای نوشتن شاهکار حماسی خود از چه چیزهایی الهام گرفت و کدام تجربیات شخصی‌اش را می‌توان در بین خطوط این داستان یافت.

برای مثال حضور تالکین در جنگ جهانی اول الهام‌بخش او برای جنگ حلقه در آثارش بود. این فیلم ثابت می‌کند که برای کارهای خلاقانه واقعاً می‌توان از هر چیزی الهام گرفت، حتی از زشت‌ترین چاله‌های ناامیدی و مرگ. هرچند تا لحظات پایانی فیلم، جایی که تالکین در حال نوشتن خط آغازین «هابیت» است، اثری از نوشتن در فیلم نیست اما این فیلمی است که هر نویسنده‌ای باید آن را تماشا کند.

کتاب سیلماریلیون اثر جی آر آر تالکین

۵. در جستجوی ناکجاآباد (Finding Neverland)

در جستجوی ناکجاآباد

  • سال تولید: ۲۰۰۴
  • کارگردان: مارک فورستر
  • بازیگران: جانی دپ، کیت وینسلت، داستین هافمن، فردی هایمور، رادا میشل
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۸۳ از ۱۰۰

«در جستجوی ناکجاآباد» یک فیلم زندگینامه‌ای دیگر شبیه به «تالکین» است، این بار درباره‌ی نمایشنامه‌نویس و نویسنده‌ای به نام جی ام باری (جانی دپ) که به خاطر نوشتن «پیتر پن»، ابتدا به عنوان نمایشنامه و هفت سال بعد به عنوان رمان شهرت دارد. این کتاب امروز هم یکی از محبوب‌ترین داستان‌های کودکان است و اقتباس‌های سینمایی متعددی از خود داستان ساخته شده است. قابل توجه‌ترین آنها فیلم لایواکشن دیزنی است که در آینده نزدیک اکران خواهد شد.

شخصیت‌های رمان، همانطور که مشخص است، از افراد واقعی الهام گرفته شده‌اند که بری در زندگی شخصی‌اش می‌شناخت و حتی نام‌های مشابهی هم دارند. به عنوان مثال، شخصیت‌های جورج (نیک رود) و مایکل (لوک اسپیل) بچه‌های واقعی زنی بیوه بودند که باری در کنار مادرشان به بزرگ شدن آنها کمک کرد. این فیلم هم سند دیگری است که نشان می‌دهد اگر به اندازه کافی به دقت نگاه کنید، داستان‌ها می‌توانند از هرجایی سرچشمه بگیرند.

۶. میزری (Misery)

میزری

  • سال تولید: ۱۹۹۰
  • کارگردان: راب رینر
  • بازیگران: جیمز کان، کتی بیتس، لورن باکال، فرانسس اشترنهاگن، ریچارد فارنزورث
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

«میزری» فیلمی ترسناک بر اساس کتابی از نویسنده مشهور، استیون کینگ است. داستان درباره‌ی یک نویسنده داستانی به نام پل (جیمز کان) است که مجموعه رمانی ویکتوریایی می‌نویسد. او در یک تصادف دلخراش زخمی می‌شود و وقتی در بیمارستان بستری می‌شود متوجه می‌شود آنی (کتی بیتس)، پرستاری که به او رسیدگی می‌کند، از بزرگترین طرفدارهای اوست.

برای قدردانی، پل به آنی اجازه می‌دهد دست‌نوشته‌ی کتاب بعدی‌اش را بخواند، اما او از این‌که متوجه می‌شود شخصیت مورد علاقه‌اش در کتاب بعدی خواهد مرد بسیار عصبانی می‌شود. آنی پاول را به اسارت می‌گیرد و او را مجبور می‌کند تا دست‌نوشته‌هایش را جوری بازنویسی کند که شخصیت مذکور بتواند زنده بماند. درست است که موقعیت‌هایی مانند آنچه در فیلم وجود دارد بسیار بعید است، اما یک پیام ارزشمند در آن وجود دارد: به عنوان یک نویسنده هر کاری که انجام دهید و هرطور که داستانتان را پیش ببرید، نمی‌توانید همه‌ی مخاطبان را راضی نگه دارید، بنابراین زیاد از انتقاد غافلگیر نشوید.

 

۷. رابی اسپارکز (Ruby Sparks)

رابی اسپارکز

  • سال تولید: ۲۰۱۲
  • کارگردان: جاناتان دیتون و ولری فاریس
  • بازیگران: پل دینو، زویی کازان، کریس مسینا، آنتونیو باندراس، آنت بنینگ
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۷۹ از ۱۰۰

در فیلم «رابی اسپارکز» پل دینو نقش کالوین را بازی می‌کند، نویسنده‌ای آشفته که زنی به نام رابی اسپارکس (زویی کازان) را در رویاهایش می‌بیند. کالوین که شیفته رابی شده است، تصمیم می‌گیرد قبل از اینکه به رختخواب برود، متنی درباره او بنویسد، اما وقتی از خواب بیدار می‌شود، متوجه می‌شود که روبی زنده شده و آن دو عشقی آتشین را تجربه می‌کنند.

اگرچه این موضوع که آیا روبی واقعی بوده یا نه، قابل بحث است، اما پیام فیلم کاملا مشخص است: شخصیت‌های شما همانقدر واقعی هستند که شما فکر می‌کنید. اگرچه اطرافیان کالوین رابطه او را عجیب می‌دانند، اما روبی برای کالوین به اندازه کافی واقعی است و این تنها چیزی است که اهمیت دارد.

۸. اقتباس (Adaptation)

اقتباس

  • سال تولید: ۲۰۰۲
  • کارگردان: اسپایک جونز
  • بازیگران: نیکلاس کیج، مریل استریپ، کریس کوپر، کارا سیمور، تیلدا سوئینتن، برایان کاکس
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

«اقتباس» فیلمی در مورد همه‌ی دردسرهای ساخت اقتباس هالیوودی از آثار مکتوب است. جالب اینجاست که این فیلم هم به خودی خود بر اساس یک رمان ساخته شده است. در این فیلم نیکلاس کیج در نقش چارلی کافمن، فیلمنامه‌نویسی است که وظیفه ساخت اقتباسی هالیوودی از کتاب ناداستان سوزان اورلئان، «دزد ارکیده» را برعهده دارد. چارلی خود را در حال مبارزه با منتقد درونی خود می‌بیند که می‌خواهد فیلم را به روشی تقریبا غیرممکن اقتباس کند و صد در صد به منبع اصلی وفادار باشد. همین باعث می‌شود که او با بزرگترین دشمن هر نویسنده خلاق سرشاخ شود: بلاک یا ایست فکری نویسنده.

چارلی یک برادر دوقلو به نام دونالد، که آن نقش را هم کیج بازی میکند، دارد. دونالد هم به فیلمنامه‌نویسی علاقه دارد و همکاری ذهن درخشان این دو باعث تدوین طرحی می‌شود که هم تماشاگران و هم تهیه‌کنندگان را کاملا راضی می‌کند. این فیلم کاملاً نشان می‌دهد که دنیای فیلمنامه‌نویسی چگونه است و تلاش برای جلب رضایت کامل افراد بدون دور زدن بیش از حد از خطوط، چقدر می‌تواند دشوار باشد.

استیکر لپ تاپ طرح type writer letters numbers کد N-651 مناسب برای لپ تاپ 15.6 اینچ

۹. سانست بلوار (Sunset Boulevard)

سانست بلوار

  • سال تولید: ۱۹۵۰
  • کارگردان: بیلی وایلدر
  • بازیگران: ویلیام هولدن، گلوریا سوانسون، اریش فن اشتروهم، آنا کیو. نیلسن، رابرت اِمِـت اوکانر، گرترود مسینگر
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰

«سانست بلوار» فیلمی نوآر با دیدگاهی شدیداً انتقادی نسبت به هالیوود و صنعت فیلمنامه‌نویسی است. در این فیلم که استعداد کارگردانی بیلی وایلدر را به نمایش گذاشت، ویلیام هولدن نقش جو گیلیس، فیلمنامه‌نویس هالیوودی را بازی می‌کند که پس از گذشت موفقیت‌های چشم‌گیرش در باکس آفیس با مشکلات مالی مواجه است.

او با هنرپیشه‌ای به نام نورما (گلوریا سوانسون) دوست می‌شود و او را استخدام می‌کند تا فیلمنامه‌‌ی فیلمی که قرار است بازگشت او به پرده بزرگ باشد، ویرایش کند. این فیلم به همه‌ی علاقه‌مندان به هالیوود هشدار می‌دهد که صنعت فیلمنامه‌نویسی به همان اندازه که سرگرم‌کننده است، ورود به آن دشوار و فضای آن بسیار رقابتی است.

۱۰. نویسنده در سایه (The Ghost Writer)

نویسنده در سایه

  • سال تولید: ۲۰۱۰
  • کارگردان: رومن پولانسکی
  • بازیگران: پیرس برازنان، ایوان مک گرگور، کیم کاترال، اولیویا ویلیامز، تام ویلکینسون، رابرت پیو، دیوید رینتول، تیم پریس
  • امتیاز روتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰

اگر با این اصطلاح آشنا نیستید، نویسنده در سایه به کسی گفته می‌شود که بدون این‌که اسمی از او باشد، برای دیگران و به اسم آن‌ها بنویسد. بسیاری از اتوبیوگرافی‌ها، علیرغم اینکه ادعا می‌شود خود شخص نویسنده‌ی کتاب است، توسط این نویسنده‌ها نوشته شده. در این فیلم ایوان مک گرگور در نقش نویسنده در سایه بازی می‌کند که قرار است زندگی‌نامه‌ای درباره نخست‌وزیر تخیلی بریتانیا، آدام لانگ (پیرس برازنان) بنویسد ولی متوجه می‌شود این‌کار آنقدرها هم که به نظر می‌رسد آسان نیست.

این نویسنده در شبکه‌ای از توطئه‌های اطراف رئیس دولت گرفتار می‌شود که کار او را بسیار دشوارتر و خطرناک‌تر از آنچه باید باشد می‌کند. با همه‌ی این‌ها او بازهم موفق می‌شود این زندگی‌نامه را به پایان برساند و کتاب را بر خلاف همه‌ی سنگ‌اندازی‌ها روانه بازار کند. اگرچه این‌که اسمی از شما برای کاری که نوشته‌اید برده نشود، ممکن است برای برخی چیزی افتضاح به نظر برسد، اما در این مورد، گرگور از این امکان برای کشف حقیقت از اطلاعاتی که در طول تحقیقات خود پیدا کرده است استفاده می‌کند و هیچ کس به دنبال او نخواهد آمد زیرا هیچ اسمی از او درمیان نیست.

 

منبع: COLLIDER



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما