۱۶ فیلم که در جشنواره‌های سینمایی پاییز امسال سروصدا خواهند کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
فیلم‌های فصل جوایز

فصل فستیوال‌ فیلم‌های پاییزی ۲۰۲۰ به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا یا لغو شد یا به طور محدود یا به‌کل آنلاین اجرا شد. حالا در دنیا وضعیت به لطف واکسیناسیون کمی به حالت عادی برگشته است و جشنواره‌های پاییزی فیلم‌های امسال (و بعضی‌ها هم از سال قبل) همچون گذشته با همان مهمانی‌ها، تشویق‌ها و راه رفتن ستاره‌ها بر فرش قرمز برگزار می‌شوند؛ البته با رعایت پروتکل‌ها و به‌شرط واکسیناسیون. اما همه‌جا به اندازه‌ی کافی حرف از کرونا و شرایط پیچیده‌ای که به جهان تحمیل کرده، هست؛ اجازه بدهید اینجا روی فیلم‌ها تمرکز کنیم.

درست است که آخرین اسکار همین چهار ماه پیش برگزار شد، اما نمی‌توان برای فیلم‌هایی که در فستیوال‌های پاییزی (مثل ونیز، تورنتو و نیویورک) به نمایش می‌درآیند، هیجان نداشت؛ حتی اگر آثار خبرسازتری همچون «ساگی باتم» (Soggy Bottom) پل توماس اندرسون، بازسازی «داستان وست‌ساید» (West Side Story) استیون اسپیلبرگ، کمدی سیاه «بالا رو نگاه نکن» (Don’t Look Up) آدام‌ مک‌کی با حضور ستاره‌هایی چون لئوناردو دی‌کاپریو و جنیفر لارنس، «کوچه‌ی کابوس» (Nightmare Alley) گی‌یرمو دل تورو و درام خانوادگی ریدلی اسکات، «سرای گوچی» (House of Gucci) با بازی لیدی‌ گاگا تا فصل تعطیلات اکران نشوند.

یک سری فیلم خوب دیگر امسال هم در کن به نمایش درآمدند؛ از جمله «موشک سرخ» (Red Rocket) شان بِیکِر، «قهرمان» (Hero) اصغر فرهادی، «گزارش فرانسوی» (The French Dispatch of the Liberty Kansas Evening Sun) وس اندرسون و برنده‌ی نخل طلا، «تیتان» (Titane) ژولیا دوکورنو.

همراه با مجله‌ی دیجی‌کالا نگاهی به آثار جدید مهمی می‌اندازیم که در جشنواره‌های پاییزی به نمایش درمی‌آیند. تمام این فیلم‌ها یا تا پایان سال رنگ سالن سینما را به خود می‌بینند (البته زمان دقیق اکران‌شان هنوز مشخص نیست) یا از سوی پلتفرم‌های نمایش آنلاین پخش می‌شوند.

۱. بلفاست (Belfast)

بلفاست

  • کارگردان: کنت برانا
  • بازیگران: کایتریونا بلفی، جیمی دورنان

کِنِت برانا در «بلفاست» داستان بزرگ شدن خودش در ایرلند شمالی را در اواخر دهه‌ی شصت میلادی در بحبوحه‌ی درگیری‌های موسوم به Troubles، مجموعه جنگ‌های چریکی از سوی ملی‌گرایان ایرلندی، به تصویر می‌کشد. کترینا بلف، که پیش از این او را در «فودر دربرابر فراری» (Ford v Ferrari) دیده‌ایم و خانم جودی دنچ در این فیلم بازی می‌کنند.

۲. نیایش اختتام (Benediction)

بندیکشن

  • کارگردان: ترنس دیویس
  • بازیگران: پیتر کاپالدی، جرالدین جیمز

درام بیوگرافی ترنس دیویس زندگی زیگفرید ساسون، شاعر بریتانیایی، را روایت می‌کند؛ شاعری که به اشعار ضد جنگش (تصویری که از زشتی‌های جنگ جهانی اول در اشعارش بازتاب می‌دهد) معروف است. دیویس را با «دریای آبی عمیق» (The Deep Blue Sea) می‌شناسیم و جک لودن، بازیگر اسکاتلندی که نقش ساسون را بازی می‌کند، پیش از این در «دانکرک» و سریال بریتانیایی «تبر کوچک» (Small Axe) دیده‌ایم.

۳. شمارنده‌ی کارت (The Card Counter)

شمارنده‌ی کارت

  • کارگردان: پل شریدر
  • بازیگران: اسکار آیزاک، تیفانی هدیش

پل شریدر فیلم‌ساز که او را پیش از این با «نخستین‌ اصلاح‌شده» (First Reformed) با بازی ایتان هاک می‌شناسیم، دوست نداشته درباره‌ی آخرین فیلمش زیاد وارد جزئیات شود و فقط گفته است «ترکیبی از مسابقات جهانی پوکر و زندان ابوغریب». این تنها چیزی است که ما از این فیلم می‌دانیم؛ بنابراین اگر نظرتان را جلب نمی‌کند، شاید حضور بازیگرانی مثل اسکار آیزاک، تیفانی هدیش و ویلیام دفو جبران کند. اسکار آیزاک را با «درون لوین دیویس» (Inside Llewyn Davis) می‌شناسیم.

۴. یالا یالا (C’mon C’mon)

بیا بیا

  • کارگردان: مایک میلز
  • بازیگران: واکین فینیکس، گبی هافمن

مایک میلز بعد از فیلم بی‌غل و غش «زنان قرن بیستم» قصه‌ی زندگی یک روزنامه‌نگار رادیویی (با بازی خواکین فونیکس) را در خلال سفری جاده‌ای به همراه خواهرزاده‌ی دوست‌داشتنی‌اش (با بازی وودی نورمن) به تصویر می‌کشد. فیلم سیاه و سفید است و ترکیبی از لبخند و شاید چند قطره اشک.

۵. سیرانو (Cyrano)

سیرانو

  • کارگردان: جو رایت
  • بازیگران: پیتر دینکلیج، هالی بنت

بله، سیرانو، ملقب به دو برژراک، اما بدون «دماغ گنده» و با پیتر دینکلج که پیش از این، آن را روی صحنه خارج از برادوی بازی کرده است. سیرانو قهرمان نمایشنامه‌‌‌ی «سیرانو دو برژراک» (Cyrano de Bergerac) اثر ادمون روستان، شاعر و نمایشنامه‌نویس فرانسوی، است که گفته می‌شود بر اساس یک نویسنده‌ی فرانسوی قرن هفدهمی واقعی با همین نام نوشته شده است. سیرانو شاعری شریف و هنرمندی است که به دلیل بینی بزرگش به خودش شک دارد و همین شک مانع ابراز عشق به زن محبوبش می‌شود. او نقصانش را مانع این عشق می‌داند. البته در نسخه‌ی سینمایی خبری از بینی بزرگ نیست و باید دید جو رایت، کارگردان فیلم‌های محبوب و تشویق‌شده‌ای همچون «کفاره» (Atonement) و «آناکارنینا» (Anna Karenina)، این درام موزیکال، که نیویورک تایمز آن را «تاریک و یکنواخت» خوانده است، چگونه کارگردانی کرده است.

۶. ایوان هنسن عزیز (Dear Evan Hansen)

ایوان هنسن عزیز

  • کارگردان: استفان چبوسکی
  • بازیگران: بن پلت، کایتلین دیور

باز هم موزیکال، اما موزیکالی معروف‌تر و احتمالا محبوب‌تر با آهنگ‌های خوب و بازی بن پلَت که ایوان هنسن را یک‌بار دیگر، این‌بار بر پرده‌ی سینما، زنده می‌کند. البته که او بیست‌وهفت ساله‌ است و قهرمان فیلم، نوجوان. ولی الیویا نیوتن جان هم وقتی در موزیکال «گریس» (Grease) بازی کرد، بیست‌ونه ساله بود، بنابراین اتفاق چندان عجیبی نیست. «ایوان هنسن عزیز» در واقع یک نمایش موزیکال برنده‌ی جایزه‌ی تونی است که قصه‌ی دانش‌آموزی دبیرستانی با اختلال روحی را روایت می‌کند. بن پلت برای ایفای این نقش بر صحنه، از هفتاد و یکمین دوره‌ی جایزه تونی، جایزه بهترین مرد را دریافت کرد. جز این، جولیان مور و ایمی آدامز هم در نسخه‌ی سینمایی بازی می‌کنند.

۷. تل‌ماسه (Dune)

تل ماسه

  • کارگردان: دنی ویلنوو
  • بازیگران: تیموتی شالامه، ربکا فرگوسن

دنی ویلنوو، کارگردان کانادایی فرانسوی (که او را با فیلم‌های پرطرفداری چون «بلید رانر ۲۰۴۹» (Blade Runner 2049)، «ورود» (Arrival) و «زندانیان» (Prisoners) می‌شناسیم)، دست به کار محیر العقولی زده تا نسخه‌ای رضایت‌بخش از مجموعه‌رمان فانتزی علمی‌تخیلی فرانک هربرت را به پرده‌ی سینما (و اچ‌بی‌او مکس) بیاورد. احتمالا دیوید لینچ اصلا علاقه‌ای به دیدنش ندارد؛ حق هم دارد، اما شاید تنها کسی باشد که چنین احساسی داشته باشد. (دیوید لینچ اولین‌بار نسخه‌ی سینمایی این رمان محصول ۱۹۶۵ را ساخت که از نتیجه‌ی آن هیچ راضی نبود.) تیموتی شالامی، زندیا، بازیگر و خواننده‌ی امریکایی، اسکار آیزاک و جاش برولین در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

۸. چشم‌های تامی فی (The Eyes of Tammy Faye)

چشم‌های تامی فی

  • کارگردان: مایکل شووالتر
  • بازیگران: اندرو گارفیلد، جسیکا چستین

از جسیکا چستین به خاطر بازی در نقش همسر گریان جیم باکرِ تلی وانجلیست در فستیوال تورنتو قدردانی خواهد شد. جیم باکر، که نقش آن را اندرو گارفیلد بازی می‌کند، مجری امریکایی است که در سال ۱۹۸۹ به کلاهبرداری و سوء‌استفاده از برنامه‌ی تلویزیونی‌اش متهم شد. اونجلیسم یا مسیحیت انجیلی شاخه‌ای از پروتستانتیسم است.

۹. گناهکار (The Guilty)

گناهکار

  • کارگردان: آنتوان فوکوآ
  • بازیگران: جیک جیلنهال، ایتان هاوک

آنتوان فوکوآ نسخه‌ی امریکایی این داستان جنایی را که نسخه‌ی دانمارکی‌اش اولین بار در سال ۲۰۱۸ به کارگردانی گوستاو مولر در فستیوال ساندس به نمایش درآمد، با بازی جیک جلینهال و ایتان هاک ساخته است. فوکوآ را با فیلم تحسین‌شده‌ی «روز استقلال» (Training Day) با بازی دنزل واشنگتن و هاک جوان می‌شناسیم.

۱۰. دست خدا (The Hand of God)

دست خدا

  • کارگردان: پائولو سورنتینو
  • بازیگران: فیلیپو اسکاتی، تونی سرویلو

پائولو سورنتینو، کارگردان فیلم اسکاربرده‌ی «زیبایی بزرگ» (The Great Beauty)، در این درام خانوادگی ایتالیایی قصه‌ی بزرگ شدن خودش در سیسیلی را به تصویر کشیده است؛ که احتمالا شیر طلایی ونیز را از آن خود خواهد کرد.

۱۱. دیشب در سوهو (Last Night in Soho)

  • آخرین شب در سوهوکارگردان: ادگار رایت
  • بازیگران: آنیا تیلور جوی، توماسین مکنزی

فیلم بریتانیایی در ژانر وحشت روان‌شناختی ادگار رایت را ما احتمالا در اسکار نمی‌بینیم، اما آنا تیلور جوی، ستاره‌ی «گامبی وزیر»، در حال خواندن آهنگ «دان‌تاون» (Downtown) خانم پتولا کلارک، خواننده‌ی بریتانیایی قدیمی، از آن لحظاتی است که ارزش زنده شدن دوباره بر صحنه‌ را دارد. جوی در این فیلم نقش یک طراح مد را بازی می‌کند که حس ششم قوی دارد و به طرز معجزه‌آسایی در زمان سفر می‌کند و به دهه‌ی شصت میلادی در لندن برمی‌گردد، اما در کالبد خواننده‌ی محبوبش، خواننده‌ای به نام سندی.

۱۲. دختر گمشده (The Lost Daughter)

دختر گمشده

  • کارگردان: مگی جیلنهال
  • بازیگران: اولیویا کولمن، داکوتا جانسون

اولین فیلم مگی جلینهال در مقام کارگردان (و البته فیلم‌نامه‌نویس) اقتباسی است از رمان النا فرانته، نویسنده‌ی ایتالیایی، که در سال ۲۰۰۶ منتشر شده است. این فیلم داستان یک زن مطلقه‌ی میانسال را روایت می‌کند که بعد از آشنایی با یک مادر جوان و دخترش در تعطیلات به زندگی خودش رجوع می‌کند. جلینهال می‌گوید در این فیلم قصد داشته است «حقایق پنهان مادرانگی، جنسیت و زنانگی را کشف کند.» الیویا کلمن و داکوتا جانسون ستاره‌های فیلم هستند.

۱۳. مادران موازی (Parallel Mothers)

مادران موازی

  • کارگردان: پدرو آلمادووار
  • بازیگران: پنه‌لوپه کروز، رزی دی پالما

آخرین کار پدرو آلمودوار همکاری دوباره‌ی او با پنه‌لوپه کروز را در ملودرامی درباره‌ی زنان و مادرانگی رقم می‌زند. این فیلم قصه‌ی دو زن از دو نسل متفاوت را روایت می‌کند که به دلیل زمانی کوتاهی که در مادرید دوران بارداری را با هم سپری کرده بودند، به هم احساس نزدیکی می‌کنند. ملینا اسمیت، بازیگر جوان و تازه‌‌کار اسپانیایی، در این فیلم مقابل کروز بازی می‌کند. به گفته‌ی آلمودوار این نقش‌ کروز با تمام نقش‌هایی که تا به حال در فیلم‌های او بازی کرده، متفاوت است.

۱۴. قدرت سگ (The Power of the Dog)

قدرت سگ

  • کارگردان: جین کمپیون
  • بازیگران: بندیکت کامبربچ، کریستن دانست

اولین سینمایی بلند جین کمپیون (کارگردان فیلم تحسین‌شده و اسکاربرده‌ی «پیانو» (The Piano) با بازی هالی هانتر) بعد از دوازده سال، درامی است بر اساس رمانی نوشته‌ی توماس ساویج، با همین نام. این فیلم با حضور بندیکت کامبربچ پرکار و کیریستن دانست داستان صاحب مزرعه‌ای سادیستی را روایت می‌کند که از ازدواج برادرش با بیوه‌ای جوان راضی نیست و به جنگ با تازه‌عروس می‌رود.

۱۵. اسپنسر (Spencer)

اسپنسر

  • کارگردان: پابلو لورن
  • بازیگران: کریستن استوارت، شان هریس

بعد از به نمایش کشیدن ژاکلین کندی در «جکی» (Jackie) با بازی ناتالی پورتمن، پابلو لارائین، کارگردان اهل شیلی، بار دیگر به سراغ یک چهره‌ی مهم دیگر در میان زنان رفته است. این درام زندگی‌نامه‌ای سال‌های پس از ازدواج پرنسس دایانا و از بین رفتن رابطه‌ی عاطفی‌اش با پرنس چارلز را با بازی کریستن استوارت به تصویر می‌کشد.

۱۶. تراژدی مکبث (The Tragedy of Macbeth)

تراژدی مکبث

  • کارگردان: جوئل کوئن
  • بازیگران: دنزل واشنگتن، فرانسیس مک‌دورمند

بازسازی سیاه و سفید سینمایی جوئل کوهن از این کلاسیک شکسپیر با بازی دنزل واشنگتن در نقش مکبث و فرانسیس مک‌دورمند، برنده‌ی اسکار بهترین بازیگر زن سال گذشته، در نقش زن حیله‌گر او، اثری نیست که بتوان به‌سادگی از آن گذشت.

منبع: lateimes



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما