۹ فیلم برتر در رابطه با طلاق که دیدنش به زوجها توصیه میشود
قبل از دههی ۱۹۶۰، موضوع طلاق یا مورد بحث قرار نمیگرفت و یا به درستی در سینمای ایالات متحده به تصویر کشیده نمیشد. اما پس از این دهه نرخ طلاق افزایش پیدا کرد و به موضوع رایجتری تبدیل شد. بنابراین وقتی که این موضوع رواج پیدا کرد صنعت فیلم هم تصمیم گرفت که بیشتر به آن بپردازد، چرا که هنوز بسیاری با این مفهوم آشنایی نداشتند و این مقوله موضوع جدیدی بود که میشد فیلمهای زیادی دربارهاش ساخت. بنابراین بسیاری از فیلمها به نتیجهی طلاق و آثار احتمالی آن بر فرزندان پرداختند.
هر چند در طول دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، هم طلاق گرفتن کار چندان شایستهای به نظر نمیآمد و معمولا در فیلمها تقبیح میشد. بنابراین، فیلمهایی که در زیر عنوان شدهاند طیف گستردهای از واکنشهای احساسی انسانها به جدایی را به تصویر کشیدهاند. این فیلمها چه جزو فیلمهای کمدی باشند چه احساسی، با فرزندان طلاق همزادپنداری کردهاند و آنچه را که بعد از جدایی بر سر انسانها خواهد آمد به زیبایی به تصویر کشیدهاند.
- ۹ فیلم ترسناک خانواده پسند؛ از انیمیشن «هتل ترانسیلوانیا» تا «آروارهها»
- ۱۰ فیلم ترسناک برتر در زیرژانر گوتیک؛ وهمانگیز و سرشار از دلهره
- ۱۵ فیلم ترسناک که بیشترین قتل در آنها اتفاق افتاده است
- ۱۰ فیلم تماشایی که اگر سریال «صحنههایی از یک ازدواج» را دوست دارید باید ببینید
۹. کریمر علیه کریمر (Kramer vs Kramer)
- کارگردان: رابرت بنتون
- بازیگران: داستین هافمن، مریل استریپ، جاستین هنری
- تاریخ انتشار: 1979
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 77 از ۱۰۰
این فیلم بیشتر بر روی مرد خانواده تمرکز دارد که پدر خوبی نیست و وقتی متوجه میشود که همسرش میخواهد از او جدا شود شوکه میشود. «کرامر در مقابل کرامر» روند دادگاهی و اینکه طلاق چه بر سر این خانواده میآورد را به زیبایی به مخاطب نشان میدهد.
این فیلم به خوبی نشان میدهد که چگونه ناراحتی والدین به کودک هم منتقل میشود و بر روی او تاثیر میگذارد هر چند به مریل استریت که نقش زن خانواده را بر عهده دارد فرصتی داده نشد تا او هم حرفهایش را بر زبان بیاورد. در حقیقت این فیلم میخواهد به مخاطب نشان دهد که قبل از پدر شدن باید لیاقت و ویژگیهای لازم را داشته باشید تا زندگیتان به منجلاب کشیده نشود. این فیلم یکی از اولین فیلمهایی بود که به چنین موضوعی پرداخت و از این جهت در نوع خود حائز اهمیت است.
۸. خانم داوت فایر (Mrs. Doubtfire)
- کارگردان: کریس کلمبوس
- بازیگران: سالی فیلد، رابین ویلیامز، لیسا ژاکوب
- تاریخ انتشار: 1993
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 70 از ۱۰۰
رابین ویلیامز با آن چهرهی کاریزماتیک و بازی بینظیر خود توانست این فیلم را به فیلمی بینظیر تبدیل کند. «خانم داوت فایر» که به کارگردانی کریس کلمبوس یعنی همان کارگردان «تنها در خانه» ساخته شده نشان میدهد که چگونه ویلیامز تلاش میکند تا به عنوان شوهر میراندا، شوهری کامل و تمام عیار باشد.
درست است که این فیلم زوجی را به تصویر کشیده که رابطهشان در حال از هم پاشیده شدن است اما بیشتر بر روی کودکان تمرکز کرده و از منظر آنها ماجرا را مورد تحلیل قرار داده است.. ویلیامز با کمک برادرش، خودش را به شکل یک پرستار بریتانیایی در میآورد تا زمانی که همسرش سر کار است بتواند در کنار فرزندانش باشد. بازی بینظیر ویلیامز در نقش خانم داوت فایر توانست نظر مثبت مخاطبان را جلب کند و به یکی از بهترین نقشهای او تبدیل شود. در حقیقت این فیلم سعی کرده که از منظر طنز، مشکلات طلاق را مورد موشکافی قرار دهد.
۷. دیوانهوار، احمقانه، عشق (Crazy Stupid Love)
- کارگردان: گلن فیکارا
- بازیگران: رایان گاسلینگ، اما واتسون، جولیان مور
- تاریخ انتشار: 2011
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 79 از ۱۰۰
فیلم «دیوانهوار، احمقانه، عشق» یکی از بهترین فیلمهای کمدی رمانتیک سالهای اخیر است که از منظر طنز به طلاق مینگرد و مردی را نشان میدهد که در آستانهی ۴۰ سالگی زندگیاش نابود میشود. پس از اینکه کال متوجه میشود همسرش امیلی به او خیانت کرده است، سعی میکند به دنبال عشق برود و جور دیگری زندگی کند.
دوستی بین او و یک مرد جوان باعث میشود که کال سبک زندگیاش را تغییر دهد و بیبند و باری را در پیش بگیرد. اما ناگهان اما استون بر سر راه گاسلینگ یا همان مرد جوان قرار میگیرد و او را متحول میکند و همین امر باعث میشود که گاسلینگ، کال را تنها بگذارد. نکات طنزآمیز فیلم آنقدر جذاب هستند که قطعا از تماشایشان سیر نخواهید شد بنابراین بهتر است تماشای «دیوانه وار، احمقانه، عشق» را از دست ندهید.
۶. داستان ازدواج (A Marriage Story)
- کارگردان: نوا بامباک
- بازیگران: آدام درایور، اسکارلت جوهانسون، لورا درن
- تاریخ انتشار: 2019
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 94 از ۱۰۰
فیلم «داستان ازدواج» را میتوان یکی از پیچیدهترین و در عین حال احساسیترین فیلمهای نوا بامباک دانست. زیرا این فیلم در تلاش است تا به مخاطب بفهماند که اگر هر دو نفر واقعا یکدیگر را دوست داشته باشند با حداقل تلاشی برای آشتی میتوانند از طلاق جلوگیری کنند.
«داستان ازدواج» فیلمی جذاب است که در آن بازیگرانی همچون آدام درایور، اسکارلت جوهانسون، لورا درن و ری لیوتا به ایفای نقش پرداختهاند و فیلم هم به زیبایی روند طلاق و تاثیر آن بر طرفین و کارهای قانونیای را که باید صورت گیرد به تصویر کشیده است. این فیلم طلاق را به ترومایی دردناک تبدیل کرده که آثارش میتواند تا ابد در دل و روح طرفین باقی بماند و بر روی زندگیشان تاثیر بگذارد و کاری میکند که مخاطب در پایان فیلم با هر دو شخصیت اصلی همزاد پنداری کند.
۵. انتظار بازدم (Waiting To Exhale)
- کارگردان: فارست ویتاکر
- بازیگران: ویتنی هوستون، آنجلا باست، للا روچون
- تاریخ انتشار: 1995
- امتیاز IMDb به فیلم: 5.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 61 از ۱۰۰
در فیلم «انتظار بازدم» ما شاهد بازی بینظیر بازیگرانی همچون آنجلا باست، ویتنی هیوستون، للا روچون و لورتا دیوین بودیم هر چند این فیلم در نهایت توجهی را که شایستهاش بود دریافت نکرد. «انتظار بازدم» مشکلاتی را که طلاق برای طرفین به وجود میآورد به مخاطب نشان میدهد و اهمیت دوستی را در زمانی که زندگی عاشقانه پیچیده میشود گوشزد میکند. این فیلم که به کارگردانی بازیگر کهنه کار، فارست ویتاکر ساخته شده، به هر یک از طرفین فرصت میدهد تا دلایل خودشان برای طلاق را عنوان کنند.
به علاوه این فیلم به مخاطب نشان میدهد که آن دو هنوز هم عاشق یکدیگر هستند. باسِتِ زنی قدرتمند است که پس از اینکه متوجه خیانت شوهرش میشود، تلاش میکند تا سلامت روانی خود را حفظ کند و فرزندانش را نزد خود نگاه دارد، او زنی فوقالعاده احساسی است و به فیلم رنگ و بوی خاصی میبخشد. در کل این فیلم به مخاطب نشان میدهد که ممکن است طلاق برای هر کسی اتفاق بیفتد حتی کسانی که از زندگی خود خیلی مطمئن هستند.
۴. مردم عادی (Ordinary People)
- کارگردان: رابرت ردفورد
- بازیگران: دونالد ساترلند، مری تایلر مور، جاد هیرش
- تاریخ انتشار: 1980
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 89 از ۱۰۰
رابرت ردفورد که یکی از بهترین بازیگران هالیوود است توانست با فیلم کوچک و در عین حال جذاب خود تحت عنوان «مردم عادی» قابلیتهای خود را در عرصهی کارگردانی نشان دهد. داستان اصلی فیلم حول محور طلاق والدین جریان دارد، اما این تیموتی هاتن در نقش کنراد است که توانست بازی بینظیری را در این فیلم از خود به یادگار بگذارد.
او نقش پسری را ایفا میکند که باید خانوادهاش را که در حال از هم پاشیده شدن است در کنار هم نگاه دارد و در عین حال با ترومای از دست دادن دوستش هم کنار بیاید. گرچه در ابتدا دونالد ساترلند و مری تایلر تلاش میکنند تا ازدواجشان را بیعیب و نقص و تمام کمال جلوه دهند اما در نهایت همه چیز از هم میپاشد. فیلم «مردم عادی» میخواهد به مخاطب نشان دهد که طلاق چه تاثیر عمیقی بر همهی افراد خانواده خواهد گذاشت و به همین دلیل یک خانوادهی در حال فروپاشی را در حومهی شیکاگو به تصویر میکشد.
۳. مردانگی (Boyhood)
- کارگردان: ریچارد لینکلیتر
- بازیگران: پاتریشیا آرکت، ایتن هاک، الار کولترین
- تاریخ انتشار: 2014
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 100 از ۱۰۰
«مردانگی» یکی از بینظیرترین فیلمهایی است که توسط ریچارد لینکلیتر ساخته شد و انتقادهای مثبت و منفی زیادی را دریافت کرد هر چند که نتیجهی کار در نوع خود منحصربهفرد بود. این فیلم به روایت داستان ۱۲ سال از زندگی یک پسربچه میپردازد و از دوران کودکی تا ورود او به نوجوانی را به تصویر میکشد.
بهعلاوه «مردانگی» زندگی خانوادگی به هم ریختهی این خانواده، طلاق والدین و سختیهای والدینی را به تصویر میکشد. در این فیلم پاتریشیا آرکت و ایتن هاک توانستند بازی بینظیری را از خود به نمایش بگذارند و رنگ و بویی بینظیر به فیلم ببخشند.
۲. ماهی مرکب و نهنگ (Squid and The Whale)
- کارگردان: نوا بامباک
- بازیگران: جف دانیلز، لورا لینی، اوون کلاین
- تاریخ انتشار: 2005
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 92 از ۱۰۰
با تمام انتقادهایی که فیلم «ماهی مرکب و نهنگ» دریافت کرد اما میتوان گفت که این فیلم یکی از بهترین فیلمهایی است که در رابطه با طلاق ساخته شد و این مقوله را با جزئیات مورد تحلیل قرار داد.
این فیلم ۸۱ دقیقهای به روایت تجربیات دوران کودکی بامباک میپردازد و به مخاطب نشان میدهد که وقتی رابطهی بین زوجین خراب شود این موضوع نه فقط بر روی زن و شوهر بلکه بر روی روابط آنها با فرزندشان هم تاثیر خواهد گذاشت همانطور که در این فیلم رابطهی این زن و شوهر با پسرشان خراب شد.
۱. یک زن مجرد (An Unmarried Woman)
- کارگردان: پل مازورسکی
- بازیگران: الن بیتس، مایکل مورفی، جیل کلایبورگ
- تاریخ انتشار: 1978
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: 90 از ۱۰۰
این فیلم به زیبایی توانسته مفاهیمی همچون دل شکستن و کنار آمدن با تنهایی را به تصویر بکشد و نشان دهد که وقتی مرد خانواده عاشق کس دیگری میشود چه بر سر زنی که تا این مدت با او زندگی کرده میآید.
این فیلم توانسته به زیبایی صحنههای جلسه درمانی را در خود جای دهد و داستان را از زبان زنی روایت کند که هنوز عاشق شوهرش است. شوهری که او را به خاطر زنی دیگر رها کرده و رفته است.
منبع: movieweb