گوشی ارزان موتورولا Edge 20 لایت با مشخصات فنی خوب معرفی شد
موتورولا امروز و در جریان مراسم رونمایی از دو گوشی قدرتمند Edge 20 و Edge 20 پرو از یک گوشی نسبتا اقتصادی تحت عنوان Edge 20 لایت هم رونمایی کرد؛ محصولی با مشخصات فنی خوب روی کاغذ و قیمت مناسب.
موتورولا شاید به اندازهی شرکتهای بزرگ فعال در زمینهی تولید گوشی هوشمند شناخته شده و محبوب نباشد اما قطعا این مسأله باعث نمیشود فکر کنیم کیفیت گوشیهای کمی هم که تولید میکند پایین است. این شرکت طی یکی دو سال اخیر تلاش کرد فعالیت خود را در این بخش افزایش دهد و گوشیهای بسیار خوب و باکیفیتی را هم راهی بازار کرده که از جمله میتوان به سری Edge 20 اشاره کرد که روز گذشته رونمایی شدند.
سری Edge 20 شامل ۳ گوشی میشوند در مدلهای استاندارد، پرو و لایت که دو مدل اول را در مطلبی جداگانه بررسی کردیم و در این مطلب قرار است به توضیح قابلیتها و مشخصات فنی مدل لایت بپردازیم که بهعنوان یک گوشی اقتصادی راهی بازار خواهد شد.
موتورولا Edge 20 لایت
طراحی
جای تعجبی ندارد اگر بگوییم این گوشی هم از لحاظ ظاهری درست شبیه به سایر گوشیهای سری موتورولا Edge 20 است چرا که همین نام را یدک میکشد. گوشی بدنهی شفاف و زیبایی داشته و در دو طرح و رنگ به فروش میرسد؛ الکتریک گرافیت و سبز که البته موتورولا آن را سبز مردابی مینامد. این گوشی با ضخامت ۸٫۲۵ میلیمتر و وزن ۱۸۵ گرم، در بین گوشیهای دیگر سری موتورولا Edge 20 بیشترین ضخامت را دارد اما از طرفی باتری بزرگتری هم به خاطر همین افزایش ضخامت در آن تعبیه شده و بیرونزدگی ماژول دوربین هم کمتر حس میشود.
پنل پشتی این گوشی از جنس پلاستیک است که اصلا تعجببرانگیز نبود. نمایشگر گوشی تخت بوده و روی آن حفرهای کوچک جهت تعبیهی دوربین سلفی در نظر گرفته شده است. اگرچه حاشیهی این گوشی اندکی بیشتر از سایر مدلها است اما موتورولا توانسته در این محدودهی قیمتی، انتظارات را از لحاظ طراحی برآورده کند.
تفاوت دیگری که موتورولا Edge 20 لایت به نسبت دو مدل دیگر دارد این است که حسگر اثر انگشت آن بهجای قرارگیری در زیر نمایشگر، با کلید پاور در کنارهی گوشی ادغام شده تا بدین ترتیب هم تنوعی در محصولات شرکت ایجاد شود هم اینکه چنین روشی سرعت و دقت بیشتری در خواندن اثر انگشت دارد و خوشحالیم ارزانقیمتترین مدل از آن بهره میبرد.
غافلگیری جذاب این گوشی، بهرهمندی آن از جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون است که این روزها به مرور در حال فراموشی است. این جک محبوب در قسمت پایینی فریم موتورولا Edge 20 لایت و کنار بلندگو و پورت USB-C تعبیه شده است. خبر خوب دیگر هم پشتیبانی این گوشی از اسلات کارت حافظهی جانبی است تا کاربر در صورت تمایل با خرید یک کارت MicroSD ظرفیت حافظهی داخلی گوشی خود را افزایش دهد.
نمایشگر و دوربین
نمایشگر موتورولا Edge 20 لایت هیچ تفاوتی از لحاظ اندازه و وضوح تصویر به نسبت نمایشگر به کار رفته در دو مدل دیگر ندارد. یعنی همان اندازهی ۶٫۷ اینچ با وضوح +FHD که برای یک گوشی اقتصادی فوقالعاده خوب به حساب میآید. البته تنها عقبگرد به نسبت دو مدل استاندارد و پرو، رفرشریت ۹۰ هرتزی این گوشی است که اگرچه در مقابل رفرشریت ۱۴۴ هرتز آن دو مدل حرفی برای گفتن ندارد اما به اندازهی کافی خوب است و میتواند تجربهی لذتبخشی را از کار با گوشی هوشمند برایمان به ارمغان بیاورد.
ار لحاظ دوربین هم موتورولا Edge 20 لایت فوقالعاده ظاهر شده است. شاید تعجب کنید اما این گوشی از همان دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1٫۹ بهره میبرد که در دو مدل دیگر شاهد بودیم. اما این برابری در رابطه با دوربینهای دیگر صدق نمیکند. مثلا اندازهی دوربین فوق عریض این گوشی ۸ مگاپیکسل است (بهجای ۱۶ مگاپیکسل در مدلهای دیگر). سنسور دیگر هم ۲ مگاپیکسلی بوده و اصلا قابلیت عکاسی ندارد و فقط برای سنجش عمق درون گوشی تعبیه شده است.
دوربین سلفی مانند دو مدل دیگر ۳۲ مگاپیکسلی است و درون حفرهای در مرکز نمایشگر تعبیه شده است. گشودگی دیافراگم این دوربین هم f/2٫۲۵ است تا بدین ترتیب هیچ تفاوتی بین سه گوشی موتورولا در این بخش وجود نداشته باشد.
عملکرد سختافزاری، باتری و نرمافزاری
قلب تپندهی موتورولا Edge 20 لایت را پردازندهی نسبتا خوب مدیاتک Dimensity 720 تشکیل میدهد. این تراشه که پشتیبانی از فناوری پرسرعت ۵G را هم به گوشی میآورد برای رسیدگی به امور روزانه و انجام کارهای معمولی یا حتی اجرای بازیهای نسبتا سنگین با اعمال تنظیمات گرافیکی متوسط هم کافی است. بهخصوص اینکه در کنار آن از ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی هم استفاده شده تا گوشی در زمینهی مولتی تسکینگ هم تمام نیاز شما را برطرف کند.
پیشتر به این موضوع اشاره داشتیم که این گوشی از باتری بزرگتری بهره میبرد و اینطور هم هست. منبع تغذیهی این مجموعهی ارزشمند را باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی تشکیل میدهد که آن هم با یک آداپتور سریع ۳۰ واتی که درون جعبه به آن دسترسی خواهید داشت شارژ میشود. سرعت پایینی به حساب میآید اما همین که مجبور نیستیم بهای اضافی برای خرید آن بپردازیم خوب است. لازم به ذکر است این گوشی هم از فناوری شارژ بیسیم بهره نمیبرد.
در بخش نرمافزار تفاوت خاصی بین این گوشی با دو مدل دیگر دیده نمیشود. میگوییم تفاوت خاص چون به گفتهی موتورولا، اگرچه این گوشی هم از Ready Platform پشتیبانی میکند اما یک سری از قابلیتها در آن محدود است. جز اینها، در سیستمعامل و رابط کاربری (اندروید ۱۱ و رابط My UX)، تفاوتی بین سه مدل دیده نمیشود.
قیمت و تاریخ عرضه
در رابطه با تاریخ عرضهی این گوشی هیچ اطلاع دقیقی نداریم اما انتظار میرود این محصول هم طی هفتههای آتی در دسترس قرار بگیرد. قیمتی که موتورولا برای این محصول در نظر گرفته ۳۵۰ یورو است که البته به نسبت منطقهی عرضه، این قیمت هم تغییر خواهد کرد. اما فعلا نمیدانیم آیا این گوشی در بازاری جز اروپا هم عرضه میشود یا خیر. در بستهبندی این گوشی به آداپتور شارژر ۳۰ واتی، قاب محافظ و یک هدست دسترسی خواهید داشت که این محتویات بسته به بازار عرضه ممکن است متفاوت باشند.
منبع: PhoneArena
در مورد مشخصات فنی این گوشی میتوان گفت بسیار خوب عمل کرده با توجه به گوشی های هم قیمت تو بازار جهانی.ولی نویسنده طوری مثلاً در مورد شارژر سریع ۳۰واتی نظر داده که انگار الان همه گوشی ها شارژهای قوی تر دارند در صورتی که به طور مثال گوشی های به مراتب گرانتر سامسونگ و حتی آیفون سرعت شارژشون پائین تر است و حتی شارژر هم در جعبه نمیگذارند.و رف ریش ریت ۹۰هرتزی و باتری ۵۰۰۰میلی آمپری برای این اندازه صحفه نمایش عالی است.