داغ شدن موتو اج X30 به چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مربوط میشود
کوالکام اخیرا از چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ رونمایی کرده که قرار است در گوشیهای پرچمدار سال ۲۰۲۲ شاهد استفاده از این پردازنده باشیم. اخیرا شرکت موتورولا از موتو اج X30 به عنوان اولین گوشی هوشمندی که به پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مجهز شده، رونمایی کرده است. مانند اکثر گوشیهای هوشمند که در روزهای اولیهی عرضه دچار مشکلاتی میشوند، گویا موتو اج X30 با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که یکی از آنها داغ شدن بیش از حد گوشی است.
لازم به ذکر است که چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بر اساس فناوری پردازش ۴ نانومتری ساخته شده و مبتنیبر معماری جدید و پیشرفتهی ARMv9 است. این شرکت ادعا میکند که این پردازنده ۱۰ درصد سریعتر از پردازندهی نسل قبلی خود یعنی چیپست اسنپدراگون ۸۸۸ است. گفته میشود که پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مشکلات پردازندهی نسل قبلی را ندارد، اما با توجه به گزارشات اخیر ممکن است این ادعاها صحت نداشته باشد.
افشاگر معروف دنیای فناوری، Ice Universe میگوید که مشکل داغ شدن بیش از حد چیپست اسنپدراگون ۸۸۸ ممکن است در پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ نیز وجود داشته باشد. این افشاگر در رابطه با موتو اج X30 توضیح میدهد که در تست پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱، این چیپست بسیار داغ شده که این میتواند به دلیل مشکلات حرارتی یکی از قطعات آن باشد.
علاوه بر این، مسائل مربوط به گرما میتواند در گوشیهای هوشمند سایر شرکتها نیز رخ دهد. شایان ذکر است که چیپستهای قبلی اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۸۸ پلاس مبتنیبر معماری ۵ نانومتری بودند. از سوی دیگر، پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ براساس فناوری پردازش کوچکتر ۴ نانومتری ساخته شده اما به نظر میرسد این تغییر در ساخت، تاثیری بر مشکل گرم شدن گوشی ندارد.
گوشیهای هوشمند متعدد از تولیدکنندگانی مانند شیائومی، ریلمی، وانپلاس، سامسونگ و غیره قرار است از پردازندهی جدید کوالکام بهره ببرند. با این حساب ممکن است این گوشیها هم به دلیل پردازندهشان با مشکل داغ شدن بیش از حد مواجه شوند. برای مثال احتمالا بازی کردن و فیلم دیدن به مدت طولانی با این گوشیها منجر به داغ شدن غیرطبیعی گوشی میشود. حداقل این مورد در گوشی هوشمند جدید موتورولا یعنی موتو اج X30 دیده شده است.
علاوه بر این، سازندگان گوشیهای هوشمند اندرویدی سعی کردهاند تا گوشیهایی با بدنهی تخت بسازند. این کار باعث میشود تمام اجزای گوشی در یک قاب کوچکتر جمع شوند که ممکن است مشکلات گرمایش آن را افزایش دهد. در همین راستا، قابهای پلاستیکی که در اکثر گوشیها استفاده شده میتواند مشکلات ناشی از گرمای تولیدی گوشی را دو چندان کند. همانطور که احتمالا میدانید، گرما دشمن اصلی اجزا و قطعات گوشی است و در صورت ادامهدار شدن آن، طول عمر قطعات گوشی را بسیار کم خواهد کرد.
موتو اج X30 جدیدترین گوشی معرفی شده توسط موتورولا است که ویژگیهای بسیار قابل توجهی دارد. طبیعتا مهمترین مقوله که انتظارات را از این گوشی بسیار بالا میبرد، قلب تپندهی آن یعنی تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ است؛ پردازندهای که از ۸ هسته با ترتیب ۱ + ۳ + ۴ بهره میبرد و از فناوری نسل ۹ ARM در آن استفاده شده است. بدین ترتیب باید گفت پرچمدار موتورولا از لحاظ قدرت پردازشی عملکرد فوقالعادهای خواهد داشت.
در قسمت دوربین این گوشی، ما شاهد حضور ۳ لنز در قاب پشتی هستیم که ۲ سنسور ۵۰ مگاپیکسلی اصلی و اولترا واید و یک سنسور ۲ مگاپیکسلی برای گرفتن عکسهای پرتره سیستم دوربین پشتی این گوشی را تشکیل میدهند. گوشی جدید موتورولا از یک لنز ۶۰ مگاپیکسلی برای گرفتن عکسهای سلفی و همچنین پشتیبانی از ویدیوهای 4K بهره میبرد.
موتو اج X30 مجهز به نمایشگر ۶/۶۷ اینچی OLED است که وضوح Full HD+ به همراه رفرش ریت ۱۴۴ هرتز را ارائه میدهد، بدین ترتیب ما شاهد یکی از روانترین و باکیفیتترین نمایشگرهای به کار رفته در گوشیهای هوشمند هستیم. این گوشی هوشمند موتورولا، اندروید ۱۲ را به صورت پیشفرض اجرا میکند. منبع تغذیهی موتو اج X30 یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت خواهد بود که از شارژ سریع ۶۸ واتی پشتیبانی می کند. از دیگر مشخصات این گوشی میتوان به گواهی استاندارد IP52، اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر، شارژر درون جعبه و بلندگوهای استریو اشاره کرد.
موتورولا این گوشی را تنها ۴۷۰ دلار قیمتگذاری کرده که به نظر میرسد باید آن را ارزانقیمتترین پرچمدار موجود با تراشهی یاد شده بدانیم. این در حالی است که این چیپست ۳۵ درصد سریعتر و ۲۵ درصد بهینهتر از پردازندهی نسل گذشته است تا بدین ترتیب پرچمدار ۴۷۰ دلاری موتورولا بتواند با فاصلهی زیادی، گوشیهای بیشتر از هزار دلاری کنونی رقبا را از لحاظ قدرت و سرعت پشت سر بگذارد.
موتورولا موتو اج X30، در حال حاضر تنها گوشی موجود در بازار است که از پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بهره میبرد. بهزودی گوشیهای دیگری نیز با همین چیپست از شرکتهای مختلف وارد بازار گوشیهای هوشمند خواهند شد و باید دید که آنها نیز با چنین مشکلاتی روبرو خواهند شد یا خیر.
منبع: Gizbot