مودم در برابر روتر؛ بررسی تفاوت‌ها و شباهت‌ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
مودم روتر

درست است که گاهی اوقات در صحبت کردن در مورد سخت افزار اینترنت خانگی، مودم و روتر را به جای هم به کار می بریم، اما این دو دستگاه یکسان نیستند. درواقع، عملکرد آنها کاملاً متفاوت است. در ادامه به تفاوت‌های بین مودم و روتر می‌پردازیم تا بهتر با عملکرد هر دو آشنا شوید. با وجود اینکه برای خرید مودم لازم نیست این نکات را بدانید، اما در هر صورت نمی‌توانیم اهمیت چنین مفاهیمی را نادیده بگیریم.

تفاوت‌های کلیدی

تفاوت اصلی بین مودم و روتر در نقش آنها هنگام اتصال شما به اینترنت است. در حالی که مودم پل ارتباطی بین خانه شما و اینترنت (ارائه شده توسط ISP) است، روتر وظیفه ایجاد شبکه محلی شما در داخل خانه را بر عهده دارد.

مودم روتر

می‌توانید روتر را به عنوان یک پلیس راهنمایی و رانندگی تصور کنید. این به وسایل نقلیه (دستگاه‌های شما) کمک می‌کند تا به پلی (مودم) که منجر به اینترنت می‌شود دسترسی پیدا کنند. روتر اطمینان می‌دهد که هر دستگاه در مسیر خود باقی می‌ماند و اتصال سایر دستگاه‌ها را قطع نمی‌کند یا داده‌های آنها را رهگیری نمی‌کند. یکی دیگر از تفاوت‌های بین مودم و روتر این است که مودم دارای یک آدرس IP عمومی واحد است. با این حال، روتر برای برقراری ارتباط درون شبکه، مجموعه‌ای از آدرس‌های IP محلی اختصاص می‌دهد.

در هر صورت، برای اتصال به اینترنت وجود یک مودم ضروری است. به همین دلیل است که مودم‌های کوچک در دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های هوشمند تعبیه شده‌اند. بدون روتر، یک مودم همچنان می‌تواند به اینترنت متصل شود. اما برعکس آن صادق نیست. علاوه بر این، یک مودم فقط برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شود، در حالی که از نظر فنی می‌توان از روتر بدون اینترنت برای ایجاد یک شبکه خانگی بین دستگاه‌ها استفاده کرد. برای درک بهتر هر دستگاه، بیایید نگاه دقیق‌تری به عملکرد آن‌ها بیندازیم.

مودم چیست؟

یک مودم سیگنال‌های دریافتی و ارسالی بین یک ISP (ارائه‌دهنده خدمات اینترنت) و محل کار یا منزل کاربر را تبدیل می‌کند. وظیفه مودم، تبدیل این سیگنال‌ها به فرمت‌های سازگار است که امکان انتقال داده‌های مورد نیاز برای اتصال به اینترنت را فراهم می‌کند. فرآیند تبدیل شامل تعدیل (modulation) و رفع تعدیل (demodulation) سیگنال‌ها می‌شود.

مودم روتر

یک ISP داده‌ها را با استفاده از انواع مختلفی از سیگنال‌ها (رادیویی، الکتریکی، ماهواره‌ای و غیره) ارسال می‌کند، در حالی که رایانه‌ها و سایر تجهیزات الکترونیکی از سیگنال‌های دیجیتال استفاده می‌کنند. این به این معناست که برای ترجمه و تبدیل این سیگنال‌ها به یکدیگر، به مودم نیاز است. این فرآیند، امکان برقراری ارتباط بین این دو نقطه انتهایی را فراهم می‌کند. نوع مودم مورد نیاز شما، بسته به نوع اتصال اینترنتی‌تان متفاوت است. برای مثال، برای اینترنت کابلی، به یک مودم کابلی احتیاج دارید. در همین حال، اینترنت LTE به یک مودم LTE و اینترنت DSL به یک مودم DSL نیاز دارد.

با این حال، فارغ از نوع مودم، هدف اصلی آن همچنان یکسان باقی می‌ماند. بدون مودم، کامپیوتر یا تلفن شما قادر نخواهند بود داده‌های مورد نیاز برای اتصال به سرویس اینترنت‌تان را ارسال و دریافت کنند. این سخت‌افزار، اتصال شما به اینترنت را برقرار و آن را حفظ می‌کند. با این حال، یک مودم مستقل تنها می‌تواند یک دستگاه را در یک زمان به اینترنت متصل کند. اینجاست که نقش روتر پررنگ می‌شود.

روتر چیست؟

یک روتر یک شبکه محلی از دستگاه‌ها ایجاد می‌کند و به این دستگاه‌ها اجازه می‌دهد تا داده‌ها را به مودم شما و به یکدیگر ارسال کنند. از نظر فنی، اگر فقط بخواهید یک دستگاه را به اینترنت متصل کنید، نیازی به روتر نخواهد بود. با این حال، در اکثر خانه‌های امروزی، چندین دستگاه وجود دارد که از اینترنت استفاده می‌کنند، مانند گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و کامپیوترها.

برای اینکه این دستگاه‌ها بتوانند به طور یکپارچه داده‌ها را در شبکه محلی شما انتقال دهند، به یک روتر نیاز دارید. روتر همانطور که از نامش پیداست، داده‌ها و ترافیک را بین دستگاه‌ها هدایت می‌کند. روتر شما این کار را با اختصاص دادن آدرس IP محلی به هر دستگاه انجام می‌دهد تا داده‌ها به مکان صحیح برسند. در غیر این صورت، داده‌های یکسان به تمام دستگاه‌های موجود در شبکه ارسال می‌شود.

روترهای مدرن شامل یک سوئیچ و هاب داخلی هستند و درگاه‌های مورد نیاز را برای هر یک از دستگاه‌های شما برای داشتن اتصال بدون وقفه به وب فراهم می‌کنند. هاب‌ها و سوئیچ‌ها همچنین به عنوان دستگاه‌های مستقل در دسترس هستند، اما این موارد معمولاً برای محیط کاری است که کاربران یا دستگاه‌های بسیار بیشتری برای اتصال به شبکه نیاز دارند.

روترها از نظر فنی می‌توانند بدون اینترنت نیز کار کنند، در صورتی که فقط بخواهید فایل‌ها را بین دستگاه‌های محلی خود به اشتراک بگذارید. این بدان معناست که می‌توانید از روتر بدون مودم برای به اشتراک گذاشتن فایل‌ها از کامپیوتر شخصی خود به پرینتر یا ارسال فایل بین دو کامپیوتر در همان شبکه محلی استفاده کنید. با این حال، روتر شما برای ارائه دسترسی به اینترنت نیاز به اتصال به مودم شما دارد. البته واقعیت این است که کمتر کاربری به دنبال خرید روتر می‌رود و بیشتر کاربران از مودم‌هایی استفاده می‌کنند که روتر هم هستند. در ادامه بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

ترکیب مودم و روتر

مودم روتر

امروزه، تمایز میان مودم و روتر در ذهن مصرف‌کنندگان کمرنگ شده است. زیرا بسیاری از تولیدکنندگان، دستگاه‌های ترکیبی مودم-روتر را به فروش می‌رسانند. با پیشرفت فناوری، این دستگاه‌های ترکیبی رواج بیشتری پیدا کرده‌اند. امروزه در بسیاری از خانه‌ها از یک مودم-روتر ترکیبی استفاده می‌شود. همچنین مودم‌های کوچک قابل حمل یا همراه نیز هر دو تکنولوژی را در یک دستگاه ادغام کرده‌اند.

بااین‌حال، درک تمایز میان مودم و روتر همچنان اهمیت دارد؛ چرا که آن‌ها هنوز به صورت مجزا به فروش می‌رسند. شما نمی‌خواهید یکی را بخرید در حالی که در واقع به دیگری نیاز دارید. بعلاوه، خرید آن‌ها به صورت مجزا می‌تواند از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر باشد، به‌خصوص زمانی که قصد ارتقای بخش‌های خاصی از شبکه‌ی خانگی اینترنت خود را دارید یا می‌خواهید مودم یا روترهای قدیمی‌تان را تعویض کنید.

مودم‌ها و روترهای ۵G

همانطور که برای اتصال به هر نوع دیگری از اینترنت به یک مودم سازگار نیاز دارید، برای اتصال به اینترنت ۵G نیز به چنین مودمی احتیاج خواهید داشت. گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های مجهز به فناوری ۵G، از قبل این مودم‌ها را به صورت داخلی دارند. اما افرادی که می‌خواهند از اتصال ۵G برای منزل خود استفاده کنند، به یک مودم ۵G مجزا نیاز دارند.

روترهای قدیمی‌تر همچنان باید با مودم‌های ۵G سازگار باشند. اما برای اینکه به طور کامل از سرعت بالای ۵G بهره‌مند شوید، شاید نیاز به ارتقای روتر خود داشته باشید. روترهای تک‌بانده با سرعت پایین‌تر ممکن است برای اتصال اینترنت پرسرعت ۵G به یک گلوگاه تبدیل شوند.  با این حال، این موضوع تا حد زیادی به بسته اینترنتی شما و سرعت واقعی اتصال ۵G شما بستگی دارد. فعلاً تا زمانی که از در دسترس بودن ۵G در منطقه خود، جزئیات بسته اینترنتی و دستگاه‌های سازگار مطمئن نشده‌اید، دستگاه‌های خود را ارتقا ندهید.

منبع: MakeUseOf

سوالات متداول
آیا تمام مودم‌ها، روتر هم هستند؟
بیشتر مودم‌های موجود در بازار، به عنوان روتر هم انجام وظیفه می‌کنند.
آیا روتر به تنهایی می‌تواند به اینترنت وصل شود؟
این کار بر عهده‌ی مودم قرار دارد و روتر به تنهایی نمی‌تواند چنین کاری انجام دهد.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما