۱۰ راهکار برای تبدیل بحران میانسالی به شروعی دوباره

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
بحران میانسالی

بحران میانسالی یکی از بحران‌های رایج زندگی است که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند. حتی بسیاری از برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی نیز با تمرکز بر این بحران، ساخته شده‌اند. اما شاید در مورد این بحران که شیوع گسترده‌ای دارد کمتر شنیده باشید. در ادامه با دیجی‌کالامگ همراه باشید تا در مورد بحران میانسالی و راهکارهایی برای تبدیل کردن این بحران به یک شروع دوباره در زندگی، بیشتر بخوانید.

بحران میانسالی چیست؟

بحران میانسالی

ممکن است خودتان در زندگی واقعی بحران میانسالی را تجربه کرده باشید. شاید در بین اطرافیانتان کسی را دیده باشید که در میانسالی از همسرش جدا شده یا شغلش را ناگهانی ترک کرده است. با وجود این تاثیرات بزرگ و عمیقی که بر زندگی دارد، بحران میانسالی به‌عنوان یک مشکل سلامت روان شناخته نمی‌شود.

دهه‌ها است که متخصصان سلامت روان در مورد این مساله بحث می‌کنند که آیا اصلا این بحران میانسالی واقعی است یا نه؟ هنوز پاسخ روشنی برای بسیاری از سوال‌ها وجود ندارد.

آنچه که تاکنون می‌دانیم این است که شواهد نشان می‌دهد در بازه‌ی سنی بین ۴۰ تا ۶۰ سال، میزان شادی در افراد تا حدی کاهش پیدا می‌کند. افراد در این بازه‌ی سنی بیشترین نرخ ابتلا به افسردگی را دارند.

چرا نرخ ابتلا به افسردگی در این بازه‌ی سنی بالا است؟ ایده‌ی بحران میانسالی از کجا شکل گرفته است؟ چند پاسخ برای این سوال‌ها وجود دارد.

تصور می‌شود که یکی از دلایل این بحران این است که میانسالی، اولین باری است که بسیاری از مردم، دیگر در آن سن، نمی‌توانند خود را «جوان» بدانند. این تغییر در تفکر می‌تواند افراد را وادار کند که در مورد زندگی خود، از جمله ازدواج و شغل خود تجدیدنظر کنند. این تغییر ممکن است بخشی از دلیل ارتباط میانسالی با نرخ بالای طلاق و مشکلات ازدواج باشد.

علاوه‌بر‌این، افراد در میانسالی عموماً در حرفه و شغل اصلی خود، به‌اصلاح جا افتاده‌اند و ثبات شغلی دارند و ممکن است متوجه شوند که به چیزهایی که در زندگی می‌خواستند دست نیافته‌اند.

خوشبختانه، میانسالی لازم نیست که یک بحران باشد. در واقع، میانسالی یک فرصت فوق‌العاده برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی شماست. بنابراین به جای خرید یک خودروی اسپرت از روی هوس، سعی کنید این نکات را دنبال کنید تا بهترین استفاده را از دوران میانسالی ببرید.

در این سن‌وسال هم می‌توانید روابط خود را بهبود بخشید و در‌عین‌حال برای شادتر و سالم‌تر بودن تلاش می‌کنید. پس شاید خرید یک ماشین اسپرت هم اگر آسیبی به زندگی شما وارد نکند، تلاشی برای شادتر بودن باشد.

برای اینکه دوران میانسالی را بهتر بگذرانید، تشویق و حمایت دیگران، موثر است. ارتباط خود را با دیگران حفظ کنید و از کمک‌های یک راهنما یا مشاور استفاده کنید. توصیه‌هایی از دیگران که با افسردگی سروکار دارند، می‌تواند برای شما هم راهگشا باشد.

۱۰ راهکار برای تبدیل کردن بحران میانسالی به یک شروع دوباره

بحران میانسالی

اگر احساس می‌کنید که میانسالی برای شما هم به یک بحران تبدیل شده و احساس ناخوشایندی در مورد آن دارید، با این راهکارها، این تغییر زندگی را راحت‌تر بپذیرید.

۱. تمرکز کردن روی انرژی شخصی

بسیار رایج است که افراد در اوج بحران میانسالی احساس فرسودگی کنند.

ممکن است احساس کنید که بیش‌ازحد کار می‌کنید. برای نگهداری از فرزندان خود و والدینی که پیر شده‌اند و به مراقبت شما نیاز دارند، استرس دارید. ممکن است روابط شما تحت تاثیر شرایط مالی یا سختی‌های دیگر زندگی قرار گرفته باشد. فرقی نمی‌کند که با چه سختی و مشکلی دست‌وپنجه نرم‌ می‌کنید؛ در هر صورت گاهی اوقات توقف کردن و نفس راحتی کشیدن، بسیار سخت می‌شود.

حتی ممکن است بابت اینکه زمانی را به خودتان اختصاص داده‌اید، احساس عذاب وجدان داشته باشید.

اما این عذاب وجدان صحیح نیست. متخصصان سلامت روان توصیه می‌کنند که اهمیت دادن به خودتان و تمرکز کردن روی مراقبت‌های شخصی، در این دوران از همیشه اهمیت بیشتری دارد. وقت بگذارید و از خودتان بپرسید که چه می‌خواهید و چه تغییری را نیاز است که در زندگی خود ایجاد کنید.

پس، قبل از اینکه هر کار دیگری انجام دهید، وقت بگذارید و در مورد آنچه که بر شما گذشته فکر کنید. در نهایت متوجه می‌شوید که واقعا چه می‌خواهید و می‌توانید برای این تغییر در زندگی، برنامه‌ریزی کنید.

۲. یادداشت کردن تغییرات زندگی

میانسالی می‌تواند تغییرات بزرگی در زندگی شما ایجاد کند. گاهی این تغییرات سریع هستند و شما قبل از اتفاق افتادن آن، زمان کافی نداشتید تا با این تغییر کنار بیایید.

بسیاری از متخصصان سلامت روان تایید می‌کنند که یکی از بهترین کارهایی که در این مرحله می‌توانید انجام دهید، این است که از دور به زندگی و شرایط خود نگاه کنید و این تغییرات را ارزیابی کنید. این مساله به این معنا نیست که در گذشته کنکاش کنید. هدف این است که از تمام تغییرات زندگی خود آگاه باشید و تغییرات آینده را پیش‌بینی کنید.

برای بعضی از افراد، روزمره‌نویسی می‌تواند شروع خوبی باشد. رویدادهایی که برایتان اتفاق افتاده بنویسید. اگر نوشتن را دوست ندارید، لازم نیست چیزی را روی کاغذ بیاورید. فقط مدتی را برای فکر کردن به آن بگذرانید و تغییراتی که در سال‌های گذشته با آن مواجه شده‌اید، مرور کنید.

یکی از راهکارهایی که در این مرحله کمک می‌کند، قدردان بودن و شکرگذاری بابت تغییرات مثبت است. فقط روی تغییرات منفی تمرکز نکنید.

۳. یاد گرفتن یک کار جدید

بحران میانسالی

یاد گرفتن یک چیز جدید، مزایای فراوانی برای همه‌ی افراد در سنین مختلف دارد. این کار ذهن شما را پویا و فعال نگه می‌دارد، به شما دلیلی برای هیجان‌زده و مشتاق بودن می‌دهد و باعث می‌شود که به خودتان افتخار کنید و احساس کنید که حتی در این سن، دستاوردی دارید.

به ‌همین دلیل است که بیشتر متخصصان سلامت روان به افراد میانسال توصیه می‌کنند که کار جدیدی را یاد بگیرند. این کار به آن‌ها فرصتی می‌دهد تا زمانی از روز را به خودشان اختصاص دهند و کمی از دغدغه‌های زندگی استراحت کنند.

این روزها به‌راحتی و از محیط امن و آرام خانه می‌توانید چیزهای زیادی را یاد بگیرید. مثلا می‌توانید یک زبان جدید یاد بگیرید یا اگر بلد نیستید، کار با کامپیوتر را آموزش ببینید. می‌توانید در هر موضوعی که دوست دارید در دوره‌های آموزشی شرکت کنید و حتی در دانشگاه ادامه تحصیل دهید. در بسیاری از دوره‌های آموزشی آنلاین حتی می‌توانید مدرک بگیرید و از این مدرک بعدها استفاده کنید.

اگر دوست دارید از خانه خارج شوید، فرهنگسراها و مراکز آموزشی محلی، فرصت خوبی برای شروع هستند. بسیاری از این مراکز، دوره‌های اموزشی برای افراد بزرگسال دارند و می‌توانید مهارت جدید خود را انتخاب کنید و یاد بگیرید.

۴. ارتباط بیشتر یا دوستان و خانواده

درمانگران و محققان سلامت روان، همیشه توصیه می‌کنند که حفظ ارتباطات اجتماعی برای سلامت روان مهم است. داشتن افرادی که می‌توانید اوقات خوش و جشن‌ها را با آن‌ها به اشتراک بگذارید، افرادی که می‌توانید برای یک گفت‌وگوی لذت‌بخش با آن‌ها تماس بگیرید و افرادی که می‌توانید در مواقع سخت، روی حمایت آن‌ها حساب کنید، می‌تواند تفاوت زیادی در زندگی شما ایجاد کند.

همچنین احساس انزوا، به‌ویژه در میانسالی، رایج است. تماس با خانواده و دوستان و تلاش برای حفظ ارتباط می‌تواند کمک‌کننده باشد. برای برقراری ارتباط بیشتر با این افراد، نیازی به برنامه‌ریزی یک مهمانی یا رویداد بزرگ ندارید. بهتر است با یک گفت‌وگوی ساده شروع کنید؛ این گفت‌وگو می‌توانید فرستادن یک پیام متنی به خواهر، یک پیام فیس‌بوکی به یک دوست قدیمی یا ایمیلی برای دوستی باشد که سال‌هاست او را ندیده‌اید.

۵. اهمیت دادن به زندگی عاشقانه

متأسفانه، مشکلات ازدواج در میانسالی افزایش پیدا می‌کند. معمولاً افراد در این سن به درمانگران گزارش می‌دهند که احتمال طلاق، خراب شدن روابط عاشقانه یا صرفاً کاهش احساسات عاشقانه و جنسی، در زندگی آن‌ها احساس می‌شود.

البته، این بدان معنا نیست که کاهش روابط، بخشی اجتناب‌ناپذیر از میانسالی است. درمانگران ازدواج و خانواده توصیه می‌کنند که در این مرحله کمی وقت بگذارید و به آنچه از خود، زندگی و شریک زندگی خود می‌خواهید فکر کنید. اگر هنوز هم دوست دارید به این رابطه ادامه دهید، ممکن است زمان خوبی برای پیدا کردن راه‌های جدید برای لذت بردن از یک رابطه‌ی قدیمی باشد.

اقداماتی، مانند برنامه‌ریزی برای تعطیلات عاشقانه، قرار گذاشتن برای شام خوردن بیرون از منزل، یا مراقبت بیشتر از یکدیگر، می‌تواند یک زندگی عاشقانه و شاد در میانسالی را تضمین کند. بالا رفتن سن نباید باعث شود که احساس کنید دیگر نمی‌توانید عاشق هم باشید و مثل روزهای جوانی خوش بگذرانید.

البته لازم نیست حتما متاهل باشید تا زمانی را برای تمرکز بر زندگی عشقی خود اختصاص دهید. میانسالی می‌تواند زمان خوبی برای تمرکز روی رابطه‌ای باشد که در آینده می‌خواهید داشته باشید یا تصمیم بگیرید که آیا اصلاً به داشتن یک رابطه در آینده علاقه دارید یا خیر. اگر مجردید ممکن است تصمیم بگیرید که رابطه‌ی جدیدی را شروع کنید یا اگر رابطه‌ای دارید آن را جدی‌تر بگیرید.

۶. پیدا کردن روش‌های جدید برای فعال‌تر ماندن

بحران میانسالی

ورزش کردن در هر سنی مهم است ولی در میانسالی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. علاوه بر فواید جسمی فراوانی که دارد، ورزش کردن می‌تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد، تمرکز را بیشتر کند و استرس را کاهش دهد. اما همین ورزش در میانسالی می‌تواند کم‌کم کسل‌کننده شود؛ به‌خصوص اگر در حال حاضر احساس بی‌قراری می‌کنید یا با افکار منفی در زندگی خود دست‌وپنجه نرم‌ می‌کنید.

بنابراین، حتی اگر چندین روز در هفته به باشگاه می‌روید، یافتن راه‌های جدید برای فعال ماندن، می‌تواند به شما کمک کند. درواقع امتحان کردن فعالیت‌های جدید می‌تواند انگیزه شما را حفظ کند، روحیه را تقویت کند و اعتماد‌به‌نفس را افزایش دهد.

وقتی پای تناسب اندام به میان می‌آید از اینکه از منطقه راحتی خود خارج شوید نترسید. شرکت در کلاس رقص، گروه پیاده‌روی، یا لیگ ورزش‌های تفریحی محلی، می‌توانند راه‌های فوق‌العاده‌ای برای حفظ تناسب اندام باشند در حالی که با فعالیت ورزشی روتین شما تفاوت دارند و تنوع ایجاد می‌کنند. به‌علاوه، این روش‌ها می‌تواند راهی سرگرم‌کننده و بدون استرس برای پیدا کردن چند دوست جدید باشد.

۷. ایجاد عادت‌های سالم

تغییرات کوچک می‌توانند تاثیرات بزرگی داشته باشند. میانسالی زمان خوبی برای شروع کردن یک عادت جدید و سالم است.

مجبور نیستید کل سبک زندگی خود را تغییر دهید؛ فقط می‌توانید یک تغییر کوچک را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. این کار باعث می‌شود از مزایای سلامتی ناشی از تغییر و رضایت حاصل از حفظ یک عادت جدید، برخوردار خواهید شد. این به معنای تقویت سلامت روان و سلامت جسمی است.

به عنوان مثال می‌توانید هر روز در محل کار به جای استفاده از آسانسور، از پله‌ها بالا بروید. یک ناهار برنامه‌ریزی شده از خانه بیاورید، هر روز صبح میوه بخورید یا مطمئن شوید که آب کافی می‌نوشید. همچنین می‌توانید برخی از عادات غیرسالم مانند نوشیدن نوشابه یا سیگار کشیدن را کنار بگذارید.

۸. وقت‌گذاری خارج از منزل و در طبیعت

گذراندن وقت در خارج از منزل به‌خصوص در طبیعت، فواید سلامت روان را ثابت کرده است. درمانگران اغلب توصیه می‌کنند که افراد در میانسالی حداقل چند بار در هفته پیاده‌روی در فضای باز داشته باشند.

پیاده‌روی در اطراف محله‌ می‌تواند راهی عالی برای دریافت هوای تازه و افزایش گردش خون باشد، اما مجبور نیستید خودتان را به محل سکونتتان محدود کنید. اگر می‌خواهید لذت بیشتری ببرید، روزتان را به پیاده‌روی در مسیرهای یک پارک جنگلی بگذرانید. می‌توانید برای داشتن انگیزه‌ی بیشتر، دوستی را همراهتان ببرید یا اینکه از زمان تنهایی خود برای فکر کردن و پاک‌سازی ذهن استفاده کنید.

البته، لازم نیست فقط پیاده‌روی کنید تا از مزایای فضای باز بهره‌مند شوید. قایق‌سواری، شنا، کمپینگ، یا فقط استراحت در یک روز خوب، همگی می‌توانند خلق و خوی شما را بهبود ببخشند.

۹. وقت گذاشتن برای علاقه‌مندی‌ها

احساس نارضایتی از کار در دوران میانسالی رایج است. ممکن است احساس کنید خسته و بی‌حوصله شده‌اید، یا وقت خود را در شغلی که دوست ندارید تلف کرده‌اید.

اگرچه ممکن است ترک کردن شغلتان وسوسه‌انگیز باشد، اما راه‌های بهتری هم برای کنترل این احساس وجود دارد. کارشناسان معتقدند میانسالی زمان مناسبی برای کار کردن روی چیزی است که به آن علاقه دارید.

مثلا فرض کنید که همیشه می‌خواستید یک رمان بنویسید، یا شاید همیشه دوست داشتید یک فروشگاه آنلاین کوچک برای فروش صنایع داستی داشته باشید. مهم نیست چه اتفاقی می‌افتد، تمرکز روی پروژه‌ای که واقعاً برای شما جذاب است و اهمیت دارد، می‌تواند انرژی و خوش‌بینی شما را افزایش دهد. به‌علاوه، ممکن است منبع درآمد اضافی برای شما به ارمغان بیاورد یا حتی شغل شما را تغییر دهد.

۱۰. مراجعه به درمانگران

بحران میانسالی

ممکن است فکر کنید مراجعه به درمانگر فقط برای مواقع پریشانی، ضربه‌ی روحی یا بحران‌های شدید است، اما اینطور نیست. مراجعه به درمانگران ابزاری عالی برای طی کردن دوران گذار است. میانسالی می‌تواند زمان خوبی برای صحبت با یک درمانگر باشد.

درمانگر می‌تواند به شما کمک کند تا احساسات مربوط به رویدادهای گذشته را مدیریت کنید، استرس فعلی خود را کنترل کنید و برای آینده‌ی خود برنامه‌ریزی کنید. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا از سال‌های میانی زندگی خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و نسبت به مسیر پیش روی خود اطمینان داشته باشید.

علاوه‌براین، اگر میانسالی تغییرات عمده‌ای مانند طلاق، مشکلات ازدواج یا مرگ عزیزان را به همراه داشته باشد، یا اگر بازتاب‌های قابل توجهی در زندگی شما ایجاد کرده باشد، درمانگر می‌تواند شما را برای کنترل افکار و احساسات‌تان راهنمایی کند.

جمع‌بندی

میانسالی زمان فوق‌العاده‌ای برای شروع مجدد چیزهایی است که ممکن است در زندگی، فراموش کرده باشید. این اهداف فراموش‌شده چه روابط شما باشد و چه سلامتی شما، حالا زمان خوبی است که کنترل آن را به دست بگیرید و تغییرات مثبتی ایجاد کنید.

این بازه‌ی سنی بهترین زمان برای برداشتن گام‌هایی است که زندگی شما را برای سال‌های آینده بهبود می‌بخشد. نباید اجازه دهید که بحران میانسالی، شما را دچار افسردگی و ناامیدی کند.

به‌جای ناامیدی بحران میانسالی مدتی را در خارج از منزل بگذرانید، با یک دوست تماس بگیرید، با همسرتان قرار ملاقات بگذارید، دوباره گیتار خود را بردارید، در کلاس آشپزی آنلاین شرکت کنید، به یک باشگاه ورزشی بپیوندید و با یک درمانگر قرار ملاقات بگذارید تا به شما در انجام این کارها کمک کند.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Healthline



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X