در مراسم رونمایی ویندوز ۱۱ انتظار چه چیزهایی را داشته باشیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
ویندوز‌ 11‌

مایکروسافت در تاریخ ۲۴ ژوئن (۳ تیر) ساعت ۱۹:۳۰ به وقت ایران با برگزاری یک مراسم از نسل بعدی ویندوز رونمایی می‌کند. به لطف افشای یک نسخه از ویندوز ۱۱ حالا تا حد زیادی می‌توانیم به ویژگی‌های این سیستم‌عامل تازه‌نفس بپردازیم.

طی ماه‌های گذشته مایکروسافت بارها به طور غیر مستقیم به نسل جدید ویندوز اشاره کرده و با توجه به تصویر موجود در دعوتنامه‌ی این مراسم که سایه‌ی لوگو به شکل عدد ۱۱ درآمده، مشخص بود که با ویندوز ۱۱ سروکار خواهیم داشت. روی هم رفته در مراسم معرفی ویندوز ۱۱ باید انتظار معرفی و صحبت در مورد چه چیزهایی را داشته باشیم؟ در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

رابط کاربری جدید ویندوز ۱۱

ویندوز 11

طی چندین ماه گذشته گزارش‌های زیادی در مورد تلاش مایکروسافت برای بهبود رابط کاربری ویندوز منتشر شده و به نظر می‌رسد بیشتر این تغییرات راهی ویندوز ۱۱ خواهند شد. نسخه‌ی فاش شده از این سیستم‌عامل تغییرات ظاهری مختلفی را نشان می‌دهد که مهم‌ترین تغییر مربوط به تسک‌بار است که حالا آیکون‌ها در بخش میانی آن قرار دارند.

این تسک‌بار تا حد زیادی مشابه ویندوز 10X است که مایکروسافت مدتی قبل توسعه‌ی آن را کنار گذاشت و در عوض برخی ویژگی‌های آن‌ها به ویندوز ۱۱ راه پیدا کرد. ویندوز 10X در ابتدا قرار بود برای گجت‌های دو نمایشگره ارائه شود که بعد از همه‌گیری کرونا اعلام شد این سیستم‌عامل ابتدا برای لپ‌تاپ‌های مرسوم عرضه می‌شود و در نهایت هم کنار گذاشته شد.

ویندوز 11

منوی استارت موجود در ویندوز ۱۱ بیشتر به‌عنوان یک نوع لانچر انجام وظیفه می‌کند و کاربران با استفاده از آن قادر به پیدا کردن فایل‌ها و برنامه‌های اخیرا باز شده هستند. بخش Live Tiles (کاشی‌های زنده) موجود در منوی استارت که با ویندوز ۸ معرفی شدند، حالا دیگر در ویندوز ۱۱ وجود ندارند.

همچنین به غیر از تسک‌بار و منوی استارت، در دیگر بخش‌های رابط کاربری تغییرات کوچکی اعمال شده است. به عنوان مثال می‌توانیم به گرد شدن لبه‌های پنجره‌ها و همچنین بهبود چند وظیفگی در تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های دسکتاپ مبتنی بر ویندوز ۱۱ اشاره کنیم. این نسخه‌ی افشا شده تمام تغییرات رابط کاربری را نشان نمی‌دهد و گفته می‌شود در نسخه‌ی نهایی با تغییرات بیشتری روبرو خواهیم شد.

تغییرات ویندوز استور

انتظار می‌رود مایکروسافت بخشی از مراسم معرفی ویندوز ۱۱ را به ارائه‌ی توضیحات برای نسخه‌ی جدید ویندوز استور اختصاص دهد. ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، ماه گذشته در جریان یک مصاحبه گفت: «ما فرصت بیشتری برای توسعه‌دهندگان ویندوز ایجاد خواهیم کرد و از هر سازنده‌ای که به دنبال نوآورانه‌ترین پلتفرم‌ها برای توسعه، توزیع و کسب درآمد از اپلیکیشن‌ها است استقبال می‌کنیم.»

ویندوز‌ استور

گزارش‌ها حاکی از آن است که نسخه‌ی جدید ویندوز استور می‌تواند میزبان تمام برنامه‌ها و بازی‌ها شود. این یعنی حتی مرورگرهایی مانند فایرفاکس و گوگل کروم هم می‌توانند در این محیط قرار بگیرند و ظاهرا پلتفرم‌های پرداخت هم قادر به حضور در این محیط خواهند بود.

مایکروسافت اگر به پلتفرم‌های پرداخت ثالث اجازه دهد که در این محیط حضور داشته باشند، توسعه‌دهندگان می‌توانند پرداخت کارمزد ۱۵ درصدی مایکروسافت را دور بزنند. در دورانی که شرکت‌هایی مانند Epic و دیگران اپل و گوگل را به دلیل بالا بودن کارمزد اپ استورها تحت فشار قرار داده‌اند، چنین مشخصه‌ای بدون شک مورد استقبال گسترده‌ای قرار می‌گیرد.

در همین زمینه باید خاطرنشان کنیم که مایکروسافت مدتی قبل کارمزد ۳۰ درصدی مربوط به بازی‌های موجود در ویندوز استور را به ۱۲ درصد رساند که از کارمزد ۱۵ درصدی اپلیکیشن‌ها هم رقم پایین‌تری محسوب می‌شود. شرکت Epic Games در فروشگاه خود چنین کارمزدی را دریافت می‌کند و حالا فروشگاه Steam برای کاهش کارمزدهای خود بیش از پیش تحت فشار قرار گرفته است.

تمرکز بر روی افراد متکی به ویندوز

ویندوز‌ 11

در حالی که مایکروسافت در گذشته تلاش کرده توجه توسعه‌دهندگان، خالقان و دیگران را به ویندوز جلب کند، اما احتمالا در مراسم معرفی ویندوز ۱۱ این شرکت کاربران معمولی متکی به ویندوز را فراموش نمی‌کند و برخی پیشرفت‌های اساسی مناسب این دسته از کاربران در مرکز توجه قرار می‌گیرد.

در دوران همه‌گیری کرونا تعداد کاربران ویندوز به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد و مایکروسافت از این استقبال گسترده غافلگیر شد؛ حالا مایکروسافت با ویندوز ۱۱ می‌تواند ثابت کند که ویندوز برای این شرکت اهمیت زیادی دارد تا کاربران انگیزه‌ی بیشتری برای استفاده از آن پیدا کنند. امیدواریم در کنار بهبودهای معمول مربوط به امنیت، مایکروسافت توجه ویژه‌ای به بهره‌وری و ویژگی‌های مناسب کاربران حرفه‌ای نشان دهد.

طبق نسخه‌ی فاش شده از ویندوز ۱۱، در نسل جدید ویندوز امکان استفاده از قابلیت Snap برای تغییر چینش پنجره‌ها بسیار راحت‌تر شده و همچنین باید به بهبود پشتیبانی از سیستم‌های مبتنی بر چند مانیتور اشاره کنیم که این قابلیت بدون شک با استقبال کاربران حرفه‌ای روبرو می‌شود.

همچنین مایکروسافت از فرصت ایجاد شده با ویندوز ۱۱ برای بهبود قابلیت‌های مربوط به گیمینگ می‌تواند استفاده کند. اخیرا مایکروسافت توجه ویژه‌ای به قابلیت‌های مربوط به ایکس‌باکس نشان داده و در نسخه‌ی افشا شده از ویندوز ۱۱ هم شاهد قابلیت‌های جدید ابزار Xbox Game Bar هستیم. اما مایکروسافت در پشت صحنه هم با اعمال برخی تغییرات قادر به بهبود عملکرد مربوط به اجرای بازی‌ها خواهد بود. با توجه به اینکه ویندوز محبوب‌ترین پلتفرم برای پی‌سی گیمرها (PC Gamers) است، با ویندوز ۱۱ می‌تواند تعهد خود را در قبال این دسته از کاربران ثابت کند.

یک به‌روزرسانی رایگان

ویندوز‌ 11‌

گفته می‌شود ویندوز ۱۱ یک ارتقای رایگان برای ویندوز ۱۰ خواهد بود. از زمان عرضه‌ی ویندوز ۱۰، تمام آپدیت‌های ریز و درشت آن به صورت رایگان ارائه شده‌اند و گفته می‌شود نسل بعدی یعنی ویندوز ۱۱ هم به طور رایگان در اختیار این کاربران قرار می‌گیرد. مایکروسافت بیشتر درآمد مربوط به ویندوز را از طریق سازندگان لپ‌تاپ‌ها و فروش لایسنس به اداره‌ها و سازمان‌ها کسب می‌کند و بنابراین به احتمال زیاد کاربران بدون نیاز به پرداخت پول قادر به نصب ویندوز ۱۱ خواهند بود.

منبع: The Verge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. سام

    اصلا سیستم عامل ویندوز با اندروید قابل قیاس نیست البته خود مایکروسافت زمان عرضه از ویندوز ۱۰ گفته بود که این آخرین سیستم عامل شرکت مایکروسافت هستش ولی قراره نسل جدید رونمایی بشه که طبیعتاً خیلی بهتر از ویندوز فعلی خواهد بود ویندوز هیچ رقیب مشخصی نداره و تو ایران هنوزم افرادی هستند که دارن از ویندوز ۷ استفاده میکنند این نشون دهنده کیفیت و بازدهی فوق العاده سیستم عامل های مایکروسافته خود من دو ماه نمیشه وارد ویندوز ۱۰ شدم ولی این نسل فعلی تا ۲۰۲۵ تاریخ انقضا داره هرچند وقتی عرضه بشه پولی خواهد بود ولی به لطف ما ایرانیا قفلشو میشکونن با نقص کپی رایت وارد بازار ایران میکنن ویندوز نسل ۱۰ وقتی عرضه شد بیشتر پر از باگ بود اما با اپدیت برطرف شدن ولی امیدوارم این ویندوز جدید معایب و نقص های سری های قبل رو از بین ببره و بی نقص باشه.

  2. فائز

    برا من که از اندروید ۹ به ۱۰ آپدیت کردم غیر از این آپدیتای دیگم کردم هیچ تغییری تر رابط کاربری اضافه نشده

    1. فائز

      پاسخ ایلان ماسکو دادن

  3. ایلان ماسک

    با این تفاسیر، آپدیت های اندروید ویژگی های بیشتر و بهتری برای کاربراش داره تا ویندوز، اونم بعد این همه وقت

    1. سام

      دوست عزیز رو چه ملاکی داری ویندوز رو با اندروید مقایسه میکنی این دوتا سیستم عامل فراتر از این حرفا تفاوت دارند.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X