ویندوز ۱۰ روی ARM دیگر از شبیهساز اپلیکیشنهای x64 پشتیبانی نمیکند
به نظر میرسد ویندوز ۱۰ دیگر روی معماری ARM از شبیهساز اپلیکیشنهای x64 پشتیبانی نمیکند و برای این کار به ویندوز ۱۱ نیاز خواهید داشت.
مایکروسافت حدودا یک سال قبل تست شبیهساز اپلیکیشنهای x64 یا ۶۴-بیتی را روی معماری ARM در ویندوز ۱۰ آغاز کرد اما اینطور که به نظر میرسد، حالا فقط کاربران ویندوز ۱۱ هستند که میتوانند از آن استفاده کنند و در ویندوز ۱۰ دیگر چنین قابلیتی در دسترس نخواهد بود. این قابلیت پیشتر به کاربران اجازه میداد تا بتوانند اپلیکیشنهای x64 را روی سیستمهای مبتنی بر ARM اجرا کنند. بدین ترتیب محصولاتی نظیر سرفیس پرو X قادر بودند به اپلیکیشنهای بسیار بیشتری دسترسی داشته باشند.
اما حالا شبیهساز اپلیکیشنهای x64 فقط در ویندوز ۱۱ آن هم به صورت کاملا عمومی در دسترس قرار دارد. اگر جز آن دسته از کاربرانی هستید که میخواهید این قابلیت را تجربه کنید باید یک دستگاه میتنی بر معماری ARM و ویندوز ۱۱ به عنوان سیستمعامل پیشفرض آن نیاز خواهید داشت. این یعنی اگر پیش از این روی ویندوز ۱۰ مشغول تست این قابلیت بودهاید دیگر نمیتوانید این کار را انجام دهید و باید سیستمعامل دستگاه خود را در صورت امکان به جدیدترین ویندوز موجود یعنی ویندوز ۱۱ آپگرید کنید.
مایکروسافت پیش از این به خاطر عدم پشتیبانی دستگاههای نسبتا قدیمی از سیستمعامل ویندوز ۱۱، اعلام کرد که آنهایی را که از سیستمعامل ۱۰ به عنوان سیستمعامل پیشفرض و در واقع آخرین سیستمعامل پشتیبانی شده روی دستگاه خود بهره میبرند تا سال ۲۰۲۵ از لحاظ آپدیت پشتیبانی خواهد کرد. به طور دقیقتر، ویندوز ۱۰ تا روز ۱۴ ماه اکتبر ۲۰۲۵ (۲۲ مهر ۱۴۰۴) توسط شرکت آمریکایی پشتیبانی خواهد شد و از آن تاریخ به بعد یا کاربران باید به فکر ارتقای سیستم خود باشند یا با همان ویندوز ۱۰ بدون دریافت هیچ آپدیتی، به کار خود ادامه دهند. اما از طرفی عدم پشتیبانی از شبیهساز اپلیکیشنهای x64 باعث میشود بسیاری از کاربرانی که از دستگاههای مبتنی بر پردازندهی ARM استفاده میکنند به ویندوز ۱۱ کوچ کنند تا بتوانند به اپلیکیشنهای خوب و متنوع دسترسی داشته باشند.
مایکروسافت اما هنوز اعلام نکرده دقیقا چرا این قابلیت کاربردی از ویندوز ۱۰ روی معماری مبتنی بر ARM حذف شد با اینکه قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ از این سیستمعامل پشتیبانی کند اما از طرفی اعلام کرد که انتشار ویندوز ۱۱ روی سیستمهای مختلف با سرعت بیشتری به نسبت نسل گذشته صورت خواهد گرفت. این یعنی دستگاههای بیشتری طی روزها یا هفتههای آتی قادر به دریافت آپدیت ویندوز ۱۱ خواهند بود که این شامل دستگاههای مبتنی بر ARM هم میشود.
منبع: TheVerge