مایکروسافت تیمز با آواتارهای ۳ بعدی رقیب متاورس میشود
مایکروسافت تنها چند روز پس از اینکه فیسبوک نام خود را در تلاش برای نمایش ایده متاورس به متا تغییر داد، اعلام کرد که نرمافزار تیمز این شرکت قرار است که برای رقابت با متاورس به فضای کاری مجازی و آواتارهای ۳ بعدی مجهز شود. این محیط تعاملی و کاری که Mesh نام دارد، بخشی از تلاش بزرگ مایکروسافت برای ترکیب سرویسهای تجاری خود با پروژهی واقعیت افزودهی این شرکت یعنی هولولنز خواهد بود که با جلسات و تماسهای ویدیویی همراه است و همه میتوانند به لطف آواتارهای متحرک در آن شرکت کنند.
به نظر میرسد که فیسبوک و مایکروسافت برای ایجاد فضای کاری و تعاملی بهتر در متاورس رقابت بسیار داغی را از امروز با هم آغاز کردهاند. از مایکروسافت Mesh به عنوان آیندهی فضای کاری این شرکت نام برده میشود که احتمالا این پروژه در نیمهی اول سال ۲۰۲۲ به وقوع خواهد پیوست. مایکروسافت چندین ماه پس از دورکاری افراد در سراسر جهان، ابزارهای جدیدی مانند Together Mode را به تیمز اضافه کرده تا جلسات تعاملیتر شوند. نیکول هرسکوویتز، مدیرکل تیمز مایکروسافت اعلام کرده که این ابزار، برای کاهش خستگی ناشی از جلسات کاری مجازی استفاده خواهد شد.
مایکروسافت تیمز به آواتارهای سهبعدی جدید برای ورود به دنیای متاورس مجهز میشود و نکته جالب اینجاست که برای بهره بردن از آنها نیازی به استفاده از هدستهای واقعیت مجازی ندارید و این آواتارها در دنیای دو بعدی و سهبعدی به نمایش گذاشته میشوند. بنابراین اگر تمایلی به روشن کردن وب کم خود ندارید، میتوانید از نسخهی انیمیشن خود بهره ببرید. مایکروسافت با فضاهای فراگیر و ادغام Mesh با تیمز میخواهد یک متاورس برای کسبوکارها بسازد. ایجاد این فضاها در تیمز، امکان برقراری ارتباط میان افراد و انجام بازیها را فراهم میکند و حتی میتوان در این فضاها از اپهای مایکروسافت برای مشارکت در پروژهها استفاده کرد.
مایکروسافت از هوش مصنوعی برای گوش دادن به صدای افراد استفاده میکند و در ادامه آواتار شما را به حرکت در میآورد. اگر بخواهید به جلسات فراگیرتر سهبعدی بروید، زمانی که به دنبال بلند کردن دست خود باشید، این آواتار هم دستش را بلند میکند. این محیطهای مجازی بدیهی است که با هدستهای واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده بهترین عملکرد را خواهند داشت، اما به لطف عملکرد آواتار متحرک، هیچ الزامی به انجام این کار نیست. مایکروسافت تیمز در این پلتفرم از قابلیت ترجمه و رونویسی هم پشتیبانی میکنند، بنابراین بدون محدودیتهای زبانی میتوان با همکاران در کشورهای مختلف ارتباط برقرار کرد.
این غول فناوری از نیمهی اول ۲۰۲۲ امکان استفاده از آواتارهای ۳ بعدی و فضاهای مجازی را برای کاربرانش فراهم خواهد کرد. کسبوکارها میتوانند فضاهای مجازی خودشان یا متاورسها را درون تیمز ایجاد کنند. همانطور که میدانید هفتهی پیش فیسبوک از تغییر نام خود به متا خبر داد. این تغییر اما تنها عوض شدن یک اسم و لوگو نیست بلکه سرآغازی بر پروژههای آیندهنگر متا (فیسبوک) محسوب میشود. آنها حالا روی دو حوزه اصلی خانواده اپلیکیشنها و پلتفرمهای آینده کار میکنند. منظور از پلتفرمهای آینده همان متاورس است. زاکربرگ میگوید: «امیدوارم به مرور زمان به عنوان یک شرکت متاورس دیده شویم. ما میخواهیم هویت و کار خود را بر پایه آنچه در حال ساختنش هستیم تثبیت کنیم.»
متاورس به دنبال تحول است، تحولی بزرگ در جهان واقعیت دیجیتالی. این بار قرار است واقعیت افزوده به کمک واقعیت مجازی بیاید تا تجربهای جدید و متفاوت رقم بزند. واقعیت مجازی کاملا مجازی و تخیلی است اما واقعیت افزوده کمک میکند تا صدا، عناصر بصری و سایر ورودیهای حسی فرد نیز در تجربه کاربریاش دخیل شوند. طبق گفتههای زاکربرگ، رسانههای اجتماعی، بازیهای آنلاین و رمزارزها نیز در این ترکیب قرار میگیرند تا به کاربران امکان برقراری تعامل مجازی بدهند.
طبیعی است که این ابرپروژه یک شبه به ذهن تیم تحقیق و توسعهی فیسبوک نرسیده و یک شبه هم توسعه پیدا نخواهد کرد. سال ۲۰۱۴ بود که فیسبوک، ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار هزینه کرد تا شرکت Oculus را بخرد. این شرکت تولیدکننده هدستها و تجهیزات واقعیت مجازی است. فیسبوک همان زمان اعلام کرد در حال آماده شدن برای پلتفرمهای آینده است. کمتر از یک ماه پیش نیز فیسبوک از تخصیص ۵۰ میلیون دلار برای پروژه متاورس طی دو سال آینده خبر داده بود. این شرکت همان زمان اعلام کرد این پروژه با همکاری شرکتهای مختلف به نتیجه خواهد رسید و به نتیجه رسیدن برخی محصولات آن ممکن است ۱۰ تا ۱۵ سال زمان ببرد.
اینطور به نظر میرسد که ۲ شرکت فیسبوک و مایکروسافت قصد دارند تا در این حوزه از فناوری رقابت سنگینی با یک دیگر داشته باشند و در نهایت باید دید کدام یک از دو غول تکنولوژی جهان میتوانند در این مسیر پیچیده موفقتر از دیگری ظاهر شوند.
منبع: TheVerge