مایکروسافت برای سرفیسهایش تراشهی اختصاصی طراحی میکند
اینطور که به نظر میرسد، مایکروسافت قصد دارد محصولات برند سرفیس خود را به تراشهی اختصاصی مجهز کند.
با توجه به گزارشی که از سوی وبسایت HotHardware منتشر شده است، به نظر میرسد مایکروسافت هم مانند بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی سختافزار قصد دارد تراشهی اختصاصی خود را تولید و در دستگاههای برند سرفیس از آنها استفاده کند. تصمیم مایکروسافت در این زمینه بسیار جدی است تا جایی که گفته میشود شرکت به دنبال یک طراح تراشه میگردد تا کار خود را رسما در این زمینه آغاز کند. این موضوع را از لیست شغلهای موجود در لینکدین متوجه شدیم و به نظر نمیرسد شایعه باشد.
البته اینکه از بابت تصمیم مایکروسافت در راستای تولید تراشهی اختصاصی مطمئن هستیم لزوما به این خاطر نیست که در لینکدین خبر مربوط به آن را مشاهده کردیم. در واقع پیشتر هم خبری منتشر شده بود مبنی براینکه مایکروسافت و AMD در تلاش هستند با همکاری یکدیگر، یک تراشهی مبتنی بر معماری ARM برای لپتاپهای شرکت ردموندی تولید کنند. اینطور که به نظر میرسد، این همکاری برای مایکروسافت در زمینهی قدرت پردازشگر گرافیکی نتیجهی بهتری در پی خواهد داشت تا اینکه شرکت آمریکایی از تراشههای ساخت کوالکام در محصولات خود استفاده کند. اگر این گفتهها حقیقت داشته باشد، باید شاهد استفاده از هستهی Cortex-X1 و تراشهی گرافیکی mRDNA 2 شرکت AMD باشیم. همچنین مودم ۵G اگزینوس ساخت سامسونگ هم روی این تراشه قرار خواهد گرفت.
نسل بعدی محصولات مایکروسافت سرفیس به تراشهی ۵ نانومتری اختصاصی مجهز خواهد شد
به گزارش وبسایت بلومبرگ، در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ بود که مایکروسافت تصمیم گرفت روی تولید یک تراشهی اختصاصی برای کامپیوترهای سرور کار کند. کامپیوترهایی که مخصوص سرویسهای ابری شرکت بود. شرکت آمریکایی همچنین در نظر داشت تراشهای را برای یک سری از محصولات مبتنی بر سرفیس خود طراحی کند. اما در آن زمان، واحد طراحی تراشه به مدیر بخش Azure گزارش میفرستاد و نه پانوس پانای که رئیس بخش سرفیس مایکروسافت است.
مایکروسافت اما در راستای تحقق این هدف خود، مهندسین طراح تراشه از شرکتهایی نظیر اینتل، AMD، انویدیا و کوالکام را به خدمت گرفت اما هنوز اتفاق خاصی رخ نداد. البته سرفیس پرو ایکس که در ماه اکتبر سال ۲۰۱۹ معرفی شد، از تراشهی سفارشی بهره میبرد که مایکروسافت SQ1 نام دارد و طی همکاری مشترک کوالکام و مایکروسافت طراحی شده است. پردازندهای که قدرت کافی برای انجام امور پردازشی دارد اما قطعا نمیتواند به اندازهی پردازندهای که در نتیجهی همکاری مایکروسافت با شرکتهای قدرتمند این زمینه یعنی AMD تولید میشود قدرتمند باشد.
تراشهی اختصاصی قطعا به مایکروسافت کمک خواهد کرد تا وابستگی خود را به شرکتهای شخص ثالث تولیدکنندهی پردازنده کاهش داد. علاوه بر اینها، از لحاظ قدرت پردازشی و قیمت تمام شدهی ساخت یک محصول هم کنترل بهتری وجود خواهد داشت چون مادامی که یک شرکت خودش طراحی تراشه و نرمافزار محصولاتش را بر عهده داشته باشد، میتواند هماهنگی فوقالعادهای بین نرمافزار و سختافزار ایجاد کند. مشابه کاری که اپل در آیفونها، آیپدها و مکبوکها انجام میدهد.
تولید تراشهی اختصاصی کاری است که بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی سختافزار به آن روی آوردهاند. همانطور که در بالا هم اشاره شد، با این کار آنها میتوانند هماهنگی بسیار خوبی بین محصولات خود بوجود بیاورند تا تجربهی کاربری دگرگون شود. از جمله این شرکتها میتوان به گوگل و اپل اشاره کرد که حالا باید ظاهرا مایکروسافت را هم به آنها اضافه کنیم. اپل به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در این زمینه قصد دارد در رویداد امروز خود از مکبوکهای قدرتمند مبتنی بر تراشههایی با معماری ARM رونمایی کند. گوگل هم میخواهد در رویداد فردا از گوشیهای پیکسل ۶ و ۶ پرو با تراشههای اختصاصی رونمایی کند. حال باید دید مایکروسافت چه برنامهای در سر دارد و میخواهد چه محصولاتی را با تراشههای اختصاصی راهی بازار کند.
منبع: PhoneArena