مرورگر کروم در برابر اج؛ ۶ دلیل برای مهاجرت به مایکروسافت اج
گوگل کروم همچنان محبوبترین مرورگر جهان است اما رقبای قدرتمند و جذابی برای آن وجود دارد که در میان آنها میتوانیم به مایکروسافت اج اشاره کنیم. در این مطلب به ۶ قابلیت کاربردی مایکروسافت اج میپردازیم که میتوانند دلایل کافی برای کنار گذاشتن کروم و استفاده از این مرورگر باشند. در ادامه همراه ما باشید.
تبهای عمودی
تبهای عمودی مایکروسافت اج که در سال ۲۰۲۱ معرفی شدند، یکی از بهترین ویژگیها برای افرادی است که تبهای زیادی را باز میگذارند. همانطور که از نام آن پیداست، این ویژگی به جای استفاده از تبهای افقی همیشگی، تبها را به صورت عمودی نشان میدهد. با استفاده از این مشخصه، میتوانید عناوین تبهای بیشتری را مشاهده کنید و به راحتی قادر به بزرگ و کوچک کردن این قسمت مرورگر هم هستید. برای فعالسازی این مشخصه، کافیست کلیدهای Ctrl + Shift + Plus را فشار دهید. اگر میخواهید حرفهایتر از این قابلیت استفاده کنید، میتوانید به سراغ قابلیت گروهبندی تبها بروید.
Collections
با قابلیت Collections، راحتتر از گذشته میتوانید به ایدههایی که حین وبگردی به ذهن شما خطور میکند، دسترسی داشته باشید. این مشخصه به شما اجازه میدهد سایتهای مختلفی را گروهبندی کنید و حتی متن سایتها را ذخیره کنید. علاوه بر این، امکان نوشتن یادداشت برای این گروهها وجود دارد تا بعدا به راحتی متوجه شوید که هرکدام از آنها چه کارکردی دارند و چرا ذخیره شدهاند.
به عبارت دیگر، Collections را میتوانیم نسخهی پیشرفتهتر بوکمارکها در نظر بگیریم که در این زمینه مایکروسافت اج نسبت به کروم برتری دارد. برای دسترسی سریعتر به لینکها، مرورگر اج میانبرهای مفیدی را در اختیار شما قرار میدهد. به عنوان مثال، میتوانید تمام لینکهای موجود در Collections را به صورت تبها یا پنجرههای جدید باز کنید. همچنین یک میانبر برای کپی کردن تمام موارد موجود در Collections به clipboard وجود دارد تا راحتتر در دیگر برنامهها از این دادهها بهره ببرید.
حالت مطالعه
حالت مطالعه از جمله قابلیتهایی است که در تمام مرورگرها پیدا میشود و یک ویژگی عجیب و غریب و خاص نیست. در این حالت، موارد اضافی از سایت حذف میشود تا بتوانید با تمرکز بیشتری محتوای صفحهی موردنظر را مطالعه کنید. اما واقعیت این است که برخی مرورگرها در این زمینه امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار میدهند.
برای دسترسی به حالت مطالعه در مرورگر مایکروسافت اج، کافی است کلید F9 را فشار دهید. یا اینکه قبل از آدرس سایت، عبارت read: را اضافه کنید تا این مشخصه فعال شود. با کلیک بر روی گزینهی Text preferences، با امکانات زیادی برای شخصیسازی روبرو میشوید که مثلا میتوانیم به انتخاب از بین فونتهای مختلف، تغییر اندازه و فعالسازی حالت شب اشاره کنیم. یکی دیگر از قابلیتهای مفید آن، Read Aloud است که میتواند متن انتخاب شده را بخواند و حتی از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند.
Web Capture
اگر از جمله کاربرانی هستید که در شرایط مختلف به اسکرینشات گرفتن از بخشهای مختلف سایتها نیاز پیدا میکنید، این مشخصه به شما اجازه میدهد بدون نیاز به افزونهی خاصی چنین کاری انجام دهید. با این مشخصه، دو گزینهی اسکرینشات تمام صفحه یا بخشی از سایت پیش روی شما قرار میگیرد که اسکرینشات تمام صفحه گاهی اوقات بهشدت مفید و کاربردی است.
برای استفاده از این قابلیت، کافیست Ctrl + Shift + S را فشار دهید و بعد از ثبت اسکرینشات، میتوانید برای آنها یادداشت بنویسید یا طرحی ترسیم کنید.
مطالعه PDF
مایکروسافت اج دارای یک ابزار عالی PDF reader است که امکانات زیادی برای نمایش فایلهای PDF ارائه میکند. این ابزار حتی میتواند امکانات اولیه برای ادیت فایل PDF هم در اختیار شما قرار دهد. از بین دیگر امکانات کاربردی این ابزار، میتوانیم به هایلایت کردن بخشی از متن و یادداشت نوشتن روی فایل PDF اشاره کنیم. اگر هم میخواهید تمام فایلهای PDF با این مرورگر اجرا شود، کافی است در تنظیمات ویندوز این موضوع را مشخص کنید.
Browser Essentials
مایکروسافت برای این مرورگر، توجه زیادی به محافظت از حریم خصوصی نشان داده و در این زمینه میتوانیم به ابزار داخلی Browser Essentials اشاره کنیم. در این ابزار، اطلاعات خوبی در مورد سایت در حال مشاهده ارائه میشود و ریسکهای احتمالی هم نشان میدهد. همچنین در تب Performance میتوانید ببینید که چه مقدار رم استفاده شده و با فعالسازی حالت efficiency، حین وبگردی فشار کمتری به سیستم شما وارد میشود.
منبع: MakeUseOf
نوسینده محترم مهمترین نقطه قوت رو در این مقاله اشاره نکردی از جمله سرعت بالاتر اج و میزان حافظه رم کمتر اشغالی توسط اج نسبت به گوگل کروم….البته دوستان خطای ۴۰۳ که این روزا شایع شده در مرورگر اج خیلی بیشتر از گوگل کروم هست و آزار دهنده…بطوری که خود من فقط از ترس خطای ۴۰۳ اج فعلا با کروم کار میکنم