مایکروسافت چندین قابلیت جدید هوش مصنوعی کوپایلوت را معرفی کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
کوپایلوت

در پنجاهمین سال تاسیس مایکروسافت، این شرکت تصمیم گرفته دستیار هوش مصنوعی خود یعنی کوپایلوت را با طیف گسترده‌ای از امکانات تازه تقویت کند تا بتواند از نظر قابلیت‌ها با دیگر ابزارهای هوش مصنوعی چون ChatGPT و Claude رقابت کند. این به‌روزرسانی‌ها درحالی انجام شده که Copilot درحال حاضر اساس خود را روی مدل‌های ارائه‌شده توسط OpenAI بنا کرده است.

از جمله قابلیت‌های مهمی که به Copilot افزوده شده، امکان ذخیره جزئیات شخصی کاربران مثل علایق، ترجیحات، و حتی تاریخ تولد در بخشی به نام Memory است. با این ویژگی، Copilot می‌تواند توصیه‌های خود را کاملا مطابق با ویژگی‌های هر فرد شخصی‌سازی کند. در عین حال، انتخاب اینکه کدام اطلاعات باید در حافظه نگه‌داری شوند یا حذف شوند، کاملا در اختیار کاربران خواهد بود تا حریم خصوصی همچنان رعایت شود. این حرکت، بخشی از برنامه مایکروسافت برای شکل دادن به تجربه‌ای فردی‌تر و دقیق‌تر برای هر کاربر تلقی می‌شود.

مدیر بخش هوش مصنوعی مایکروسافت، مصطفی سلیمان، گفته که کوپایلوت قرار است برای هر شخص ساختاری منحصربه‌فرد و ترکیبی از ویژگی‌های مناسب خودش را ارائه کند. همین رویکرد باعث می‌شود Copilot فراتر از یک ابزار عمومی باشد و بیشتر شبیه یک دستیار اختصاصی عمل کند.

کوپایلوت

Copilot علاوه‌بر شخصی‌سازی، در عملکرد هم توانمندتر شده است. توانایی مهم اضافه‌شده، این است که می‌تواند کارها را با اتکا به مرورگر اینترنت انجام دهد؛ قابلیتی که شباهت زیادی به Agent متعلق به OpenAI با نام Operator و همچنین مدل Nova Act آمازون دارد. به این ترتیب Copilot قادر است به‌عنوان نمونه، برای کاربر بلیط کنسرت رزرو کند، سفارش میز در رستوران بدهد یا اجناسی را از فروشگاه‌های اینترنتی تهیه کند. همچنین امکان جست‌وجوی تخفیف‌ها و پیشنهادهای مناسب‌تر هم مهیا شده است.

نسخه گسترده‌تر Copilot Vision که از اواخر سال 2024 فعالیتش را در نسخه وب آغاز کرده بود، اکنون برای سیستم‌عامل ویندوز و اپلیکیشن‌های موبایل قابل دسترسی شده است. در نسخه ویندوز، Copilot Vision قابلیت بررسی محتواهای نمایش‌یافته روی فایل‌ها، اپلیکیشن‌ها و صفحه‌نمایش را دارد و می‌تواند به سوالات کاربر پاسخ دهد. روی گوشی‌های iOS و اندروید هم امکان تحلیل محتواهای تصویری موجود یا حتی تصاویر زنده دوربین مهیا شده است و Copilot می‌تواند درباره موارد مشاهده‌شده توضیح ارائه دهد.

افزوده‌شدن قابلیتی با عنوان Deep Research باعث شده کوپایلوت بتواند اسناد و منابع آنلاین متعددی را بررسی کند و تحلیل‌های لازم برای پروژه‌های پیچیده را انجام دهد. این بخش همچنین به Bing متصل شده تا با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، پاسخ‌هایی دقیق‌تر به کاربر ارائه کند.

از ویژگی‌های تازه جالب توجه دیگر، امکان ساخت پادکست است. Copilot می‌تواند براساس داده‌های جمع‌آوری‌شده، پادکست‌هایی درباره موضوعات مختلف آماده کند. همچنین قابلیت جدیدی به نام Pages این امکان را فراهم کرده که یادداشت‌ها و نتایج جست‌وجوها را به شکل یکپارچه سازماندهی کند و نمایش دهد.

کوپایلوت

طبق اعلام مایکروسافت، بیشتر این فناوری‌ها در قالب نسخه‌های آزمایشی اولیه منتشر می‌شوند و طی هفته‌ها و ماه‌های آینده، هم دقت بیشتری پیدا می‌کنند و هم قابلیت‌های جدیدی به آن‌ها اضافه می‌شود. میزان دسترسی به هر یک از این ویژگی‌ها براساس منطقه، نوع پلتفرم و ویژگی‌ها متفاوت خواهد بود.

گفتنی است که بخش قابل توجهی از این ابزارها، برای اولین‌بار در کوپایلوت ظاهر نشده‌اند. پیش از این، ویژگی Memory نزدیک به یک سال قبل توسط ChatGPT ارائه شده بود و Google Gemini نیز قابلیت مشابه Vision را معرفی کرده بود. با وجود این، کنار هم قرار گرفتن همه‌ی این امکانات در Copilot، نشان می‌دهد که مایکروسافت به دنبال رقابت تنگاتنگ با سایر شرکت‌ها و حفظ سهم خود در حوزه هوش مصنوعی است.

منبع: The Verge

راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X