میکروبلاگینگ یا وبلاگ نویسی کوچک چیست؟ راهنمای خلق قصههای ۵۰ کلمهای
حقیقت این است که مردم دیگر وقت کافی برای مطالعهی یک مقاله ۲۵۰۰ کلمهای یا بیشتر را ندارند، به این معنی که پستهای کوتاهتر و مختصرتر به یک گزینه ترجیحی در بین مخاطبان شبکههای اجتماعی و فضای مجازی تبدیل شده است. اما دلیل این اتفاق چیست و واکنش دنیای فناوری به این خواستهی نوظهور بشر چیست؟
میکروبلاگها (مثل توییتر، اینستاگرام، لینکدین و فیسبوک) در واقع نسخههای مختصر و کوتاه شدهای از وبلاگهای سنتی هستند که نیازهای اطلاعاتی جمعیت عظیمی از افراد پرمشغله را در دنیای امروز برآورده میکنند. مخاطبین اصلی میکروبلاگها افرادی هستند که به خاطر شرایط زندگیشان زمان یا تمرکز لازم برای خواندن مطالب تشریحی طولانی را ندارند. وبلاگها هم در مقابل سایتها و نشریات آنلاینی هستند که میتوانند در جهت اهداف شخصی یا حرفهای و برای به اشتراک گذاشتن افکار، ایدهها، تبلیغ محصولات یا خدمات و بسیاری از اشکال دیگر ارتباطات استفاده شوند.
هدف میکروبلاگها جلب توجه محدود و مختصر آن دسته از کاربران رسانههای اجتماعی است که دوست دارند یک کلیک ساده، تمام اطلاعات مورد نیاز خود را در قالبی ساده و کوتاه دریافت کنند. اکثر میکروبلاگها در قالب هر مطلب (پست) بیش از سیصد کلمه را بیان نمیکنند و در کنار رسانهی متنی به اندازه کافی از گرافیک و سایر اشکال کمک بصری مثل نمودار، اینفوگرافی و عکس استفاده میکنند.
میکروبلاگها بهویژه در حوزه روابط عمومی ابزاری مفید و کارا هستند، به این شکل که از طریق آنها یک شرکت یا سازمان رابطهای مؤثر با مشتریان، همکاران و عموم جامعه برقرار میکند که برای همه افراد درگیر سودمند است.
میکروبلاگینگ چیست؟
میکروبلاگینگ نوع خاصی از وبلاگ نویسی است که محتوا را در قالب کوتاهتری ارائه میدهد. در واقع این یک روش قابل مدیریتتر برای همگونسازی و توزیع محتوا است، زیرا در آن انواع مختلف اطلاعات در حجم مشخصی تولید و ارائه میشوند. بسیاری از کارشناسان میکروبلاگینگ را ترکیبی بین وبلاگ نویسی معمولی و سیستمهای پیام رسانی فوری توصیف میکنند.
میکروبلاگها که پستهای کوچک نیز نامیده میشوند، به افراد، کسبوکارها، کارآفرینان یا هر کسی که به میکروبلاگینگ علاقهمند است اجازه میدهد تا محتوا را در قالب واحدهای کوچکی از متن، ویدئو یا تصاویر به اشتراک بگذارد.
زمانی که این اصطلاح برای اولین بار ابداع شد، وب سایتهایی مانند توییتر (Twitter)، تامبلر (Tumblr) و پلورک (Plurk) با هدف میکروبلاگینگ ایجاد شده بودند، اما امروزه اکثر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی (اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و غیره) بخش میکروبلاگینگ را به خدمات ارائه شده توسط خودشان اضافه کردهاند.
به عنوان مثال، در فیسبوک، شما یک بخش تحت عنوان (?What’s on your mind) دارید که در آن اساساً میتوانید یک پست میکروبلاگ ایجاد کنید. در اینستاگرام، میتوانید تصاویری همراه با متنهای کوتاه مرتبط با تصویر ارسال شده اضافه کنید. همه این نوع پستها میتوانند با تجربه میکروبلاگینگ شما مرتبط باشند.
با این حال، بدون شک، توییتر با ۲۰۶ میلیون کاربر فعال در روز و قابلیت کسب درآمد در سراسر جهان، محبوبترین پلت فرم میکروبلاگینگ محسوب میشود.
بنابراین اگر کسب و کار شما در رسانههای اجتماعی فعالیت دارد، به احتمال زیاد شما یا تیم بازاریابی شما حداقل چند میکروبلاگ ایجاد کردهاید. این پستها معمولاً شامل بهروزرسانی وضعیت کسبوکار شما (مانند زمانی که میخواهید یک محصول خاص را مجدداً ارائه کنید)، یک پیام تبلیغاتی یا یک مقاله تنظیمشده میباشد.
تاریخچه میکروبلاگها
شاید خیلی از ما تصور کنیم عمر میکروبلاگها خیلی زیاد است ولی حقیقت اینجاست که اولین گونهی میکروبلاگ در سال ۲۰۰۷ راهاندازی شد. در آن زمان بود که توییتر در صحنه ارتباطات مجازی ظاهر شد و به مردم بستری داد تا افکار خود را در حداکثر ۱۴۰ کاراکتر یا کمتر بیان کنند.
توییتر در واقع نوعی همگرایی بین مفاهیم پیام کوتاه، پیامرسانی فوری و فناوری تلفن همراه بود. در واقع قابلیت ارسال پیامک جای خود را به فناوریهای نوینتری داد. این پیامهای متنی جدید توانایی انتشار در سایتهای اجتماعی را داشتند و توسط عموم قابل مشاهده بودند. اینگونه بود که اولین گونه میکروبلاگ در سطح جهان به وجود آمد.
در حقیقت توییتر، بیش از هر شبکه اجتماعی دیگری، به عنوان یک سرویس میکروبلاگینگ که محدودیتهای مشخصی در مورد تعداد کلمات و کاراکترهای هر مطلب دارد، شناخته میشود. در سرویس میکروبلاگینگ توییتر، کاربران در مورد حجم به اشتراک گذاری مطالب خود محدود هستند. سایر رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام نیز به عنوان سرویسهای میکروبلاگینگ شناخته میشوند، اگرچه میتوانید در هر یک از این محیطها بسیار بیشتر از آنچه توییتر اجازه میدهد مطلب بنویسید.
میکروبلاگینگ در مقابل وبلاگ نویسی سنتی
میکروبلاگینگ با وبلاگ نویسی سنتی تفاوتهای بنیادین دارد زیرا محتوای آن به طور کلی از نظر اندازه و حجم کوچکتر است. یک سرویس میکروبلاگ به کاربران خود اجازه میدهد تا تکههای کوچکی از محتوا مانند جملات کوتاه، تصاویر منحصر به فرد و لینکهای ویدئویی را به اشتراک بگذارند. یک پست کوچک، اگرچه معمولاً کمتر از ۲۰۰ کلمه است، اما همچنان باید معنایی در زیرساخت محتوایی خود داشته باشد. این مسأله به این معنی است که کلمات کلیدی و بهینهسازی شده باید در هنگام نگارش یک پست میکروبلاگی در نظر گرفته شود.
برخلاف وبلاگ نویسی سنتی، میکروبلاگینگ معمولاً با موضوعات سادهای سر و کار دارد، مانند «آنچه در ذهن شماست» یا اینکه «من در حال حاضر چه کار میکنم». هنگامی که از سایتهای میکروبلاگینگ به درستی استفاده میشود، این امر میتواند به افزایش آگاهی از برند و توسعه ترافیک وب سایت شما نیز کمک کند. در دنیای کسب و کار هدف از پست میکروبلاگی این است که به مشتریان/مشتریان بالقوه خود اطلاع دهید که در هر لحظه در دنیای کسب و کار شما چه میگذرد. مزایای میکروبلاگینگ برای سازمانهای تجاری میتواند توسعه فروش و بازاریابی محصولات یا حتی دریافت بازخورد از مشتریان باشد.
مزایای میکروبلاگینگ
میکروبلاگینگ افراد را در سطح شخصیتری به هم متصل میکند، این پدیده حس آشنایی بین مردم و سازمانها یا دیگر نهادهای تجاری تولید کنندهی محتوا ایجاد میکند که به راحتی از طریق دستگاههای یک تلفن همراه، لپتاپ یا تبلت قابل دسترسی است. میکروبلاگینگ به مردم اطلاعاتی را که نیاز دارند به زبانی ساده و با فرمتی ساده و قابل پیگیری میدهد که به خواننده اجازه میدهد مطالبی را که میخوانند به سرعت هضم کند و جریان تعامل با تولیدکنندهی محتوا را ادامه دهد.
در حالت کلی میتوانیم مزایای میکروبلاگینگ را در قالب موارد زیر خلاصه کنیم:
۱- زمان کمتری میگیرد
جای تعجب نیست که میکروبلاگها از نویسنده و خواننده زمان بسیار کمتری نسبت به وبلاگهای معمولی میگیرند. بسته به طول پست و تحقیقاتی که در پشت آن انجام میشود، نوشتن یک پست وبلاگ معمولی ممکن است تا هشت ساعت طول بکشد.
اما ایجاد پستهای میکروبلاگی بسیار سادهتر است. به طور کلی، میکروبلاگ ها کمتر از ۳۰۰ کلمه دارند، بنابراین تحقیق در مورد موضوعات، ایجاد تصاویر و نوشتن یک پست میکروبلاگی باید یک ساعت یا کمتر طول بکشد.
۲- تعداد پستها افزایش مییابد
با توجه به اقداماتی که برای ایجاد پستهای وبلاگ معمولی انجام میشود، این نوع محتوا یک بار در هفته یا حتی یک بار در ماه منتشر میشود.
از آنجایی که پستهای میکروبلاگی میتوانند بسیار سریعتر ایجاد و توزیع شوند، فرکانس تولید محتوای میکروبلاگینگ میتواند بسیار بیشتر باشد. شما در واقع میتوانید هر روز و گاهی اوقات چندین بار در روز در پلتفرمهای مختلف محتوا تولید کنید.
اگر در رسانههای اجتماعی فعال هستید و انواع محتوا را تولید میکنید، میتوانید با دو پست میکروبلاگی در هفته شروع کنید و بر اساس پاسخی که از مخاطبان خود دریافت میکنید، تعداد آنها را افزایش دهید.
به این ترتیب، میتوانید دائماً با مخاطبان خود در ارتباط باشید و مطمئن شوید که آنها شما را فراموش نمیکنند.
۳- به اشتراک گذاری اطلاعات آسانتر است
از آنجا که میکروبلاگینگ ترکیبی از وبلاگ نویسی و سیستمهای پیام رسان فوری است، پستهای میکرو شما در کمترین ممکن زمان به مخاطبان شما میرسد.
بنابراین اگر اطلاعات فوری یا حساس به زمان یا بهروزرسانیهایی درباره کسبوکار، محصولات یا خدمات خود دارید، میتوانید بلافاصله آن اطلاعات را با ایجاد یک میکروبلاگ به اشتراک بگذارید.
فرض کنید یک طرح فروش فوری دارید و میخواهید مشتریانتان در مورد آن بدانند. یک راه عالی برای اطلاع رسانی به آنها، ایجاد یک میکروبلاگ با این اطلاعات و پیوند به وب سایت شما است.
۴- شما با مشتریان خود در ارتباط هستید
پستهای وبلاگی میتوانند دارای بخشهای نظرات باشند و کاربران میتوانند مطالب شما را به اشتراک بگذارند، اما با وجود میکروبلاگها، در ارتباط ماندن با مخاطبان بسیار راحتتر است.
با توجه به اینکه اکثر میکروبلاگ ها به طور کلی در رسانههای اجتماعی هستند، دیدن واکنش مخاطبان شما به یک پست خاص آسانتر است. از طریق کامنت، تعداد اشتراکگذاری و لایک، یا حتی پیامهای دایرکت شما میتوانید واکنش مخاطبان را بسیار بهتر ارزیابی کنید و پستهای آینده را بر اساس آن تطبیق دهید.
۵- میتوان سیستمهای میکروبلاگینگ را خودکار کنید
این مورد احتمالاً یکی از بهترین دلایلی برای انتخاب سیستمهای میکروبلاگینگ است.
در واقع شما با استفاده از ابزاری مانند (SocialBee)، میتوانید فرآیند ارسال پست را خودکار کنید و در فواصل زمانی منظم، پستهای کوچکی را در تمام حسابهای رسانههای اجتماعی شما ارسال کنید. به این ترتیب، میتوانید زمینههای بیشتری را پوشش دهید و اطمینان حاصل کنید که تا آنجا که ممکن است مخاطبان، پستهای شما را میبینند.
با ایجاد پست با ابزار (SocialBee) و استفاده از آن برای به اشتراکگذاری پستها، در زمان و هزینه صرفهجویی بیشتری خواهید کرد.
چگونه اولین میکروبلاگ خود را راهاندازی کنیم؟
اکنون که جزئیات کلیدی در مورد میکروبلاگینگ را می دانید، بیایید ببینیم چگونه میتوانید میکروبلاگ خودتان را راهاندازی کنید:
مرحله ۱: پلتفرم خود را انتخاب کنید
انتخاب پلتفرم (یا پلتفرمهایی) که میخواهید میکروبلاگها را در آن به اشتراک بگذارید بسیار مهم است. دلیل این امر بسیار ساده است: هر پلتفرم دارای الزامات و شیوههای بسیار متفاوتی است.
شما باید بدانید که چه چیزی باعث موفقیت پستها در هر پلتفرم میشود و پستهای میکروبلاگ خود را مطابق با استانداردهای رسانههای اجتماعی سفارشیسازی کنید.
در اینجا چند نکته اساسی وجود دارد که باید در مورد پلتفرمهای رسانههای اجتماعی بدانید:
اینستاگرام
بیشتر بر جنبه بصری محتوای شما تمرکز دارد
- بیشترین جمعیتی که از اینستاگرام استفاده می کنند، افراد بین ۱۸ تا ۳۴ سال هستند
- محدودیت کاراکتر ۲۲۰۰ کاراکتر است
- هشتگ ها بسیار مهم هستند (حداکثر تعداد هشتگ ها ۳۰ است، اما بهترین روش انتخاب ۱۱ هشتگ با تمرکز بالا است.)
- بهترین زمان برای پست گذاشتن در اینستاگرام چهارشنبه ها از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر است
فیسبوک
- یکی از محبوب ترین پلتفرم های موجود در اینترنت در نظر گرفته می شود
- بیشترین جمعیتی که از فیس بوک استفاده می کنند، کاربران مرد بین ۲۵ تا ۳۴ سال هستند
- محدودیت کاراکتر ۶۳۲۰۶ کاراکتر است
- اگرچه هشتگ ها در فیس بوک رایج نیستند، اما در صورت لزوم می توان از آنها استفاده کرد (یک یا دو مورد حالت استاندارد است.)
- بهترین زمان برای ارسال پست در فیس بوک، روزهای سه شنبه و پنجشنبه، از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ بعد از ظهر است
توییتر
- بیشتر به خاطر توزیع سریع اطلاعاتش معروف است
- بیشترین جمعیتی که از توییتر استفاده می کنند، کاربران ۲۵ تا ۳۴ ساله هستند
- محدودیت کاراکتر ۲۸۰ کاراکتر است
- هشتگ ها در توییتر اهمیت قابل توجهی دارند (بهترین روش استفاده از دو هشتگ است که در بدنه میکروبلاگ ادغام می کنید.)
- بهترین زمان برای ارسال پست در توییتر روزهای دوشنبه و پنجشنبه ساعت ۸ صبح است
لینکدین
- محیطی ایدئال برای ارتباط با متخصصان مشاغل مختلف
- بیشترین جمعیتی که از LinkedIn استفاده می کنند، افراد شاغل بین ۲۵ تا ۳۴ سال هستند
- محدودیت کاراکتر ۳۰۰۰ کاراکتر است
- درست مانند اکثر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، میتوانید از هشتگها در لینکدین نیز استفاده کنید (باید در هر پست از دو تا شش هشتگ استفاده کنید.)
- بهترین زمان برای ارسال پست در لینکدین، روزهای سه شنبه و چهارشنبه حدود ساعت ۹ صبح است
مرحله ۲: نوع محتوا را انتخاب کنید
شما می توانید هر نوع محتوایی را در میکروبلاگ خود ارسال کنید. مطمئناً، شما همچنین می توانید محتوای خود را تبلیغاتی کنید، یا اینکه محتوایی طراحی کنید که فالوورهای شما را آگاه و سرگرم کند.
در اینجا چند نمونه محتوا وجود دارد که می تواند برای شما مفید باشد:
- به روز رسانی وضعیت (استاتوس) — می توانید اخبار مربوط به پروژه جدیدی که روی آن کار می کنید، اخبار فروش یا راه اندازی یک سرویس جدید و غیره را به اشتراک بگذارید.
- میم ها — می توانید میم هایی را ایجاد کنید که مختص زمینه کاری یا تخصصی شما هستند
- نقل قول ها — می توانید نقل قول هایی را که الهام بخش شما برای بهتر شدن هستند به اشتراک بگذارید
- اینفوگرافیک — محتوای آموزشی با هدف ارائه زمینهای یا اطلاعات اضافی به مخاطبان شما
- ویدیوها — این ویدیوها می توانند اطلاعات متنی را که به اشتراک می گذارید تکمیل کنند یا می توانند مستقل باشند
- پیوندها — این پیوندها می توانند برای اشاره به موارد زیر باشند:
- یک پست وبلاگی که به تازگی نوشته اید
- سایر مقالات مفیدی که پیدا کرده اید
- اخبار حوزه تخصصی شما
- محصولات یا خدمات شما
در حالت ایدئال، عالی خواهد بود اگر بتوانید انواع مختلف میکروبلاگ ها را آزمایش کنید و ببینید کدام یک برای مخاطب خاص شما بهتر عمل می کنند.
مرحله ۳: از ابزار اتوماسیون استفاده کنید
اکثر میکروبلاگها در بستر پلتفرم های رسانه های اجتماعی راهاندازی شدهاند، بنابراین استفاده از ابزار اتوماسیون رسانه های اجتماعی برای توسعه دامنه فعالیت میکروبلاگی شما ایدئال خواهد بود.
SocialBee یکی از بهترین گزینه های موجود در بازار برای توزیع آنلاین محتوا است.
کارهایی که می توانید با SocialBee انجام دهید در اینجا آمده است:
- ایجاد محتوا و سفارشی کردن آن برای هر پلتفرم
- ایجاد دسته بندیهای محتوایی مختلف
- چندین پست را همزمان با ویرایشگر انبوه ویرایش کنید
- مجموعه های هشتگی ایجاد کنید
- با ایجاد یک برنامه زمانبندی ارسال برای هر نمایه و دسته بندی، در زمان های خاص مطالب خود را پست کنید
- چندین فایل رسانهای و لینک را همزمان وارد کنید
- وضعیت مخاطبان و گزارش های مربوط به پست های با عملکرد برتر خود را دریافت کنید
نکتهی پایینی
اگر میخواهید استراتژی بازاریابی یا برندینگ شخصی شما کارساز باشد، باید از وبلاگ نویسی و میکروبلاگینگ به طور همزمان استفاده کنید. پستهای معمولی وبلاگ تخصص شما را در زمینه کسب و کارتان نشان میدهد و پستهای میکروبلاگی شما را با مخاطبان خود در ارتباط نگه میدارد.
پس فراموش نکنید که میکروبلاگینگ هم تنها یک وجه از منشور چند وجهی ارتباطات انسانی است که به تنهایی قادر به انتقال محتوای انسانی نیست.