فیسبوک فن پیج ایلان ماسک را با صفحه‌ی رسمی اشتباه گرفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
ایلان ماسک

یکی از فن پیج‌های ایلان ماسک در فیسبوک با ۱۵۳ هزار دنبال‌کننده به‌عنوان صفحه‌ی رسمی مدیرعامل تسلا از سوی فیسبوک تیک آبی گرفته بود. اما مدتی پس از رسانه‌ای شدن این قضیه، این فن پیج از دسترس خارج شده است. هنوز مشخص نیست که آیا صاحبان این پیج دست به چنین کاری زده‌اند یا فیسبوک آن را از دسترس خارج کرده است.

این پیج به شکل کاملا واضح اعلام کرده که متعلق به ایلان ماسک نیست. در توضیحات این پیج نوشته شده که این یک صفحه‌ی هواداری است که توییت‌های ایلان ماسک را منتشر می‌کند، اما آدرس URL آن به عبارت ElonMuskOffici ختم می‌شود. این یعنی پیج یادشده به‌نحوی وانمود کرده تا کاربران به رسمی بودن آن شک نکنند:

ایلان ماسک مدیرعامل، سرمایه‌گذار و صاحب تسلا رودستر ۰۰۰۱ (اولین نمونه تولیدی) از تسلا موتورز است. رودستر یک خودروی اسپرت الکتریکی با برد ۳۵۴ کیلومتر است. این یک فن پیج است و توییت‌های ایلان ماسک را در این پیج قرار می‌دهد.

فن پیج ایلان ماسک

این فن پیج که در حال حاضر از دسترس خارج شده، ۱۱ پست داشت که بیشتر این پست‌ها بازنشر توئیت‌های ایلان ماسک بود. در آخرین پست منتشر شده، این پیج یک هدیه‌ی ساختگی بیت کوین در دسترس کاربران قرار می‌داد که البته در نهایت هم پاک شد. در بخش تاریخچه یا Page Transparency این پیج آمده است که این صفحه در ۲۸ جولای ۲۰۱۹ و با نام «Kizito Gavin» فعالیت خود را آغاز کرد. این نام بر عکس نام بازیکن فوتبال «Kizito Gavin» است.

در این مدت نام کاربری آن چند بار تغییر پیدا کرده و در نهایت این پیج در ۱۷ اکتبر نام خود را به ایلان ماسک تغییر داده است. نکته‌ی جالب علاوه‌ بر ۶ بار عوض کردن نام کاربری در یک سال، در بخش توضیحات مربوط به پیج آمده است. طبق اطلاعات نوشته شده این صفحه، مدیران آن در مصر سکونت دارند و نه ایالات متحده و این درحالی است که محل سکونت فعلی ایلان ماسک، کشور آمریکا است. گذشته از این‌ها، صفحه Page Transparency می‌گوید این صفحه تحت مدیریت یک کلاهبردار بیت کوین بوده است. در حال حاضر متا یا همان فیسبوک سابق به درخواست رسانه‌ها درباره‌ی این قضیه واکنشی نشان نداده است.

فن پیج ایلان ماسک

از زمان تأیید این فن پیج توسط فیسبوک اطلاعات دقیقی منتشر نشده است. فیسبوک برای تأیید هویت از صاحبان حساب‌های کاربری درخواست می‌کند که مدارک هویتی مثل کارت شناسایی، یا قبض آب یا برق خود را برای اثبات آن ارائه دهند. اما کلاه‌برداران در برخی مواقع، از روش‌هایی برای دور زدن این فرایند استفاده می‌کنند. فرایند تأیید هویت حساب کاربری برای شبکه‌های اجتماعی تبدیل به یک چالش همیشگی شده است. به‌عنوان نمونه، توییتر هم بارها به این مشکل دچار شده است. این شرکت سیستم تأیید هویت خود را در سال ۲۰۱۷ متوقف و در اوایل سال جاری آن را دوباره منتشر کرد. انتشار مجدد این برنامه با حاشیه‌های زیادی همراه بوده است. توییتر در ماه جولای اعتراف کرد که به اشتباه تعداد کمی از حساب‌های کاربری جعلی را تأیید کرده است.

همان‌طور که می‌دانید امکان تأیید حساب کاربری برای دریافت تیک آبی، برای تمامی کاربران توییتر امکان‌پذیر است و روزانه بسیاری از افراد برای دریافت این نشان اقدام می‌کنند. با این حال، سیستم تأیید هویت توییتر در طی سال‌های اخیر با کاستی‌هایی همراه بوده که در برخی مواقع، صدای منتقدان را هم درآورده است. برای نمونه در سال ۲۰۱۷، حساب کاربری جیسون کسلر (Jason Kessler) یکی از سازماندهی‌کنندگان تظاهرات سفیدپوستان، تیک آبی را دریافت کرد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، توییتر نمی‌بایست تیک آبی را در کنار نام این شخص قرار می‌داد. طولی نکشید که این اعتراض‌ها گسترش یافت و توییتر به ناچار مجبور به توقف فرآیند اعطای تیک آبی به کاربران شد تا بتواند راه‌حلی را برای تأیید دقیق‌تر هویت بیابد. بعد از این اتفاق، میزان درج این نشان با سرعت کمتری دنبال شد اما متوقف نشد.

منبع: TheVerge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما