مدیاتک از تراشه‌ی تلویزیون پنتونیک ۲۰۰۰ با امکان نمایش محتوای ۸K رونمایی کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
مدیاتک پنتونیک 2000

مدیاتک به‌تازگی از تراشه‌ی پنتونیک ۲۰۰۰ مخصوص تلویزیون رونمایی کرد؛ تراشه‌ای با لیتوگرافی ۷ نانومتری و امکان نمایش محتوای ۸K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه.

مدیاتک این روزها روز خوش خود را می‌گذراند و هم در بازار و هم از لحاظ عملکرد در بازار کاملا به نظر می‌رسد همه چیز طبق برنامه‌ها و انتظارات این شرکت پیش می‌رود. مدیاتک یکی از شرکت‌های موفق در زمینه‌ی تولید پردازنده‌ی گوشی به حساب می‌آید که این روزها توانسته پا به پای شرکت‌های بزرگی نظیر کوالکام و سامسونگ پیش برود. البته تا امسال این اتفاق به گونه‌ای رقم می‌خورد که معمولا مدیاتک به عنوان یک شرکت رده دومی به حساب می‌آمد و همیشه از کوالکام و سامسونگ به‌عنوان دو شرکت برتر در این زمینه یاد می‌شد.

مدیاتک برای سال آینده برنامه‌ی متفاوتی را در سر دارد. اگرچه سال گذشته از پردازنده‌های ساخت این شرکت غالبا در گوشی‌های میان‌رده، اقتصادی، بالارده (و نه پرچم‌دار قدرتمند) استفاده می‌شد اما انگار سال آینده همه چیز فرق خواهد کرد و شرکت تایوانی می‌خواهد با تراشه‌ی Dimensity 9000، در بازار پرچم‌دارها هم با رقبای قدرتمند خود رقابت کند.

این تنها پردازنده‌ای نیست که امسال از سوی شرکت تایوانی عرضه شده است. مدیاتک به‌تازگی از تراشه‌ی جدیدی برای تلویزیون‌های هوشمند هم رونمایی کرد. تراشه‌ای با توان پردازشی بسیار بالا تحت عنوان مدیاتک پنتونیک ۲۰۰۰ که در واقع باید آن را اولین تراشه‌ی مخصوص تلویزیون مبتنی بر لیتوگرافی ۷ نانومتری که می‌تواند تصاویری با وضوح ۸K را با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه پخش کند. البته این تراشه را باید از خیلی جهات، اولین تراشه‌ی موجود دانست.

در ابتدا باید از لیتوگرافی آن شروع کنیم. سازنده‌ی این تراشه، TSMC است؛ شرکتی که در زمینه‌ی تولید تراشه، بهترین عملکرد را دارد و در حال حاضر هم در صدر قرار دارد تا جایی که اپل که هر سال تراشه‌هایش بهترین پردازنده‌های موبایل در دنیا به حساب می‌آیند از این شرکت برای تولید پردازنده‌هایش کمک می‌گیرد. بنابراین از لحاظ کیفیت ساخت تراشه مطمئن هستیم. دوم اینکه مدیاتک پنتونیک ۲۰۰۰ اولین تراشه‌ی مخصوص تلویزیون است که از VVC برای محتوای H.266 پشتیبانی می‌کند. این کدک جدیدی است که در زمینه‌ی فشرده‌سازی، به‌خصوص برای استریم و پخش محتوای ویدیویی عملکرد بسیار خوبی دارد. از دیگر فرمت‌های پشتیبانی شده‌ی لیست هم می‌توان به HEVC ،VP9 و VS3 اشاره کرد.

این تراشه فوق‌العاده قدرتمند است تا جایی که همان‌طور که گفته شد، می‌تواند تصاویر را در وضوح ۸K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه به نمایش بگذارد که این استثنائی است. در حال حاضر در بین گوشی‌های هوشمند، تلویزیون‌ها و به طور کلی دستگاه‌های الکترونیکی، کمتر دیده می‌شود که محصولی از چنین میزان وضوح تصویری بهره ببرد و در واقع بیشترین میزان همین ۸K است. از طرفی اصلا ندیده بودیم محصولی بتواند در این وضوح، تصاویر را با رفرش‌ریت بی‌نظیر ۱۲۰ هرتز بر ثانیه به نمایش بگذارد. نکته‌ی جالب اینجاست که این تراشه در چنین وضوح و رفرش‌ریتی از فناوری MEMC هم پشتیبانی می‌کند.

اصطلاح MEMC، در واقع به فناوری گفته می‌شود که وظیفه‌ی تخمین و جبران حرکت را دارد و مخفف عبارت Motion Estimation, Motion Compensation است. وجود فناوری MEMC در تلویزیون‌ها باعث می‌شود سرعت انتقال تصاویر در صفحه نمایشگر دو برابر شود. به این صورت که لرزش حرکت‌ها و سایه‌ها به سطحی که برای چشم قابل درک باشد، کمتر انتقال داده می‌شود و حرکت‌های سریع در صفحه نمایشگر تلویزیون واقعی‌تر دیده ‌می‌شوند. MEMC با حذف لرزش‌های تصویر، حرکت و جابه‌جایی در فیلم‌ها را روان و طبیعی به نمایش می‌گذارد تا تصاویر سریعی همچون مسابقات ورزشی، فیلم‌ها و بازی‌های کامپیوتری با کیفیتی بهتر از قبل در قاب تلویزیون‌های مجهز به این تراشه قابل اجرا باشند.

علاوه بر تمام این‌ها، اصطلاحا آپ‌اسکیل یا همان افزایش کیفیت محتوایی با وضوح کمتر از ۸K به بیشترین میزان وضوح در این پردازنده از دیگر قابلیت‌های آن به حساب می‌آید. طبق گفته‌های مدیاتک، این تراشه از هوش مصنوعی هم قدرت می‌گیرد حال اینکه در چه زمینه‌ای از این فناوری استفاده می‌کند مشخص نیست. نکته‌ی دیگر هم اینجاست که این تراشه از حافظه‌های پرسرعت UFS 3.1 هم پشتیبانی می‌کند تا بدین ترتیب تلویزیون‌های مجهز به این تراشه امکان بهره‌مندی از سیستمی فوق‌العاده پرسرعت را داشته باشند.

از لحاظ اتصالات هم این تراشه کاملا غنی است و این امکان را به شرکت‌های سازنده‌ی تلویزیون می‌دهد تا فناوری و استانداردهایی از جمله وای‌فای ۶E و اینترنت ۵G را هم به تلویزیون‌های خود اضافه کنند. البته طبق ادعای وب‌سایت منبع، ظاهرا بهره‌مندی از اینترنت ۵G یک موضوع کاملا انتخابی است و شرکت‌های سازنده‌ی تلویزیون هوشمند می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

لازم به ذکر است اولین تلویزیون‌های هوشمند مجهز به تراشه‌ی مدیاتک پنتونیک ۲۰۰۰ قرار است در سال ۲۰۲۲ راهی بازار شوند اما در رابطه با محدوده‌ی قیمتی یا تاریخ دقیقی که قرار است شاهد این محصولات باشیم اطلاعی در اختیار نداریم. به طور کلی می‌توان قابلیت‌های این تراشه را در زیر خلاصه کرد.

  • اولین تراشه‌ی قدرتمند با قابلیت اجرای محتوای ۸K با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز
  • وضوح ۸K سوپر رزولوشن مبتنی بر هوش مصنوعی
  • قدرتمندترین تراشه‌ی ساخته شده برای تلویزیون
  • اولین تراشه‌ی تلویزیون با لیتوگرافی ۷ نانومتری
  • اولین تراشه‌ی تلویزیون با پشتیبانی از VVC برای محتوای H.266
  • بهره‌مندی از قابلیت‌های انحصاری مدیاتک در زمینه‌ی بصری
  • اتصال سریع با پشتیبانی از وای‌فای ۶E و یا اینترنت ۵G
  • پشتیبانی از استانداردهای روز دنیا از جمله ATSC 3.0

منبع:‌ GSMArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X