دایمنسیتی ۹۰۰۰ اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ را در گیکبنچ شکست داد
تراشههای پیشرفته و جدید مدیاتک، کوالکام و سامسونگ بهتازگی معرفی شدهاند و بعضی گوشیهای جدید وارد شده به بازار هم از پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بهره میبرند. اما هنوز عملکرد واقعی دو تراشهی پرچمدار دیگر یعنی اگزینوس ۲۲۰۰ و Dimensity 9000 را در گوشیهای هوشمند ندیدهایم. با این وجود، در حال حاضر نتایج چند بنچمارک تراشهی Dimensity 9000 به دست ما رسیده که با توجه به آنها میتوان گفت که این تراشهی پرچمدار مدیاتک میتواند عنوان پادشاه CPU گوشیهای اندرویدی را از آن خود کند.
Ice Universe، افشاگر معروف و باسابقه حوزهی فناوری برخی از نتایج تست بنچمارک این تراشه در گیکبنچ ۵ را در توییتر به اشتراک گذاشته که نشان میدهد چیپست Dimensity 9000 پردازندههای اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ را در هر دو تست چند هستهای و تک هستهای شکست داده است. همچنین پیش از این هم ما نتایج مشابهی را از تست ترکیبی بنچمارک AnTuTu و گیکبنج ۵ دیدیم. بد نیست یادآوری کنیم که تراشهی Dimensity 9000 مدیاتک بر پایهی لیتوگرافی ۴ نانومتری ساخته شده است. سوا از فناوری ساخت ۴ نانومتری TSMC که به خودی خود این تراشه را به یکی از قدرتهای سال آینده تبدیل میکند، از معماری v9 شرکت ARM هم در تولید هستههای آن استفاده شده است. بدین ترتیب مدیاتک Dimensity 9000 را باید اولین تراشهای بدانیم که از طراحی هستههای جدید شرکت ARM بهره میبرد.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از مدیاتک، ترتیب هستههای این تراشه به شکل ۱ + ۳ + ۴ است و این دقیقا یعنی مشابه چینش هستههای به کار رفته در پردازندههایی نظیر اسنپدراگون ۸۸۸ و اگزینوس ۲۱۰۰. اما تفاوت در نوع هستههایی است که در آن تعبیه شده است. اولین هسته را نسل جدید هستهی Cortex-X1 تشکیل میدهد که در واقع Cortex-X2 نام دارد. میزان فرکانس این هسته به رقم فوقالعادهی ۳٫۰۵ گیگاهرتز میرسد که عالی به نظر میرسد. سه هستهی دیگر هم از نوع Cortex-A710 هستند که به نظر میرسد عملکرد بهتری از Cortex-A78 نسل گذشته دارند. فرکانس این هستهها هم روی ۲٫۸۵ گیگاهرتز تنظیم شده است. پردازشگر گرافیکی هم که در این تراشه به ایفای نقش میپردازد، یک پردازندهی ۱۰ هستهای تحت عنوان Mali-G710 است.
در آن سوی میدان اسنپدراگون ۸ نسل ۱ وجود دارد که این تراشه هم از فرآیند ساخت ۴ نانومتری کوالکام ساخته شده است. پردازندهی این تراشه همانطور که انتظار میرفت از ۳ بخش تشکیل شده ولی اکنون تمام هستههای پردازشی مبتنی بر معماری جدید ARMv9 هستند. در وهلهی اول باید به هستهی اصلی یعنی Cortex-X2 اشاره کنیم که سرعت ۳٫۰ گیگاهرتز را ارائه میکند. همچنین در کنار آن ۳ هستهی Cortex-A710 با سرعت ۲٫۵ گیگاهرتز و ۴ هستهی کممصرف A510 با سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز تعبیه شده است. روی هم رفته پردازندهی این تراشه حدود ۲۰ درصد سریعتر از اسنپدراگون ۸۸۸ است و تا ۳۰ درصد انرژی کمتری مصرف میکند. دربارهی پردازندهی گرافیکی این پردازنده باید گفت که به لطف استفاده از معماری جدید نسبت به نسل قبلی ۳۰ درصد عملکرد بهتری ارائه میدهد و تا ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف میکند. کوالکام برای پردازندهی گرافیکی این تراشه سه حالت نرمافزاری مختص گیمینگ توسعه داده که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تعادل خیلی خوبی را بین عملکرد و مصرف انرژی برقرار کنند.
در نهایت میرسیم به تراشهی اگزینوس ۲۲۰۰ سامسونگ که قرار است در سری گوشیهای پرچمدار جدید غول فناوری کرهای به ایفای نقش بپردازد. در حالت کلی و از لحاظ ترکیب هستههای پردازنده، این چیپست شباهت زیادی به جدیدترین تراشههای پرچمدار مدیاتک و کوالکام دارد و به همین خاطر بار دیگر با یک هستهی Cortex-X2، سه هستهی Cortex-A710 و ۴ هستهی Cortex-A510 سروکار داریم.
این تراشهی ۴ نانومتری به لطف پردازندهی گرافیکی Xclipse 920 مبتنی بر معماری RDNA2، هستههای پردازشی مبتنی بر معماری Armv9 و یک هستهی عصبی بهبود یافته (NPU) که عملکرد نسل قبلی خود را دو برابر میکند، بهترین تجربهی بازی موبایلی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. در این تراشه شاهد استفاده از نسل جدید واحد پردازش عصبی دو هستهای هستیم که نسبت به نسل قبلی دو برابر عملکرد بهتری ارائه میکند.
نکتهای که باید به آن توجه کنیم این است که عملکرد پردازندههای اگزینوس ۲۲۰۰ و Dimensity 9000 هنوز به طور رسمی در گوشیهای هوشمند بررسی نشده، بنابراین عملکرد واقعی این دو تراشه ممکن است بسیار متفاوت باشد. اما از سوی دیگر، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در حال حاضر بهعنوان قلب تپندهی گوشیهای هوشمند شیائومی ۱۲ و ۱۲ پرو به ایفای نقش میپردازد.
منبع: GSMArena