تراشه‌ی ۴ نانومتری مدیاتک تا آخر ۲۰۲۱ رونمایی خواهد شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
تراشه‌ی 4 نانومتری مدیاتک

مدیاتک در جریان گزارش مالی نیمه‌ی نخست ۲۰۲۱ خود با سرمایه‌گذاران به برنامه‌های خود برای ادامه‌ی سال هم اشاره کرد و طی آن از ساخت تراشه‌ی ۴ نانومتری پرچم‌دار خبر داد.

مدیاتک در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده‌ی تراشه در دنیا به حساب می‌آید و به‌تازگی حتی توانست کوالکام را هم در این زمینه پشت سر بگذارد. بنابراین انتظارات زیادی از این شرکت داریم چرا که قیمت پردازنده‌های آن کمتر از رقیب بوده و از لحاظ کیفیتی هم بسیار به نسبت قبل پیشرفت داشته‌اند.

مدیاتک هنوز نتوانسته پردازنده‌ای با لیتوگرافی ۵ نانومتری تولید کند، بنابراین امسال نتوانست با رقبایی نظیر سامسونگ و کوالکام مقابله کند. اما خب از طرفی به نظر می‌رسد این شرکت قصد دارد به‌زودی تولید تراشه‌ی ۴ نانومتری را آغاز کند و آن را اواخر امسال رونمایی کند.

در جریان اعلام گزارش مالی برای نیمه‌ی نخست امسال بود که مدیاتک به سرمایه‌گذاران خود اعلام کرد قصد این را دارد که در نیمه‌ی دوم سال از تراشه‌ی ۴ نانومتری خود رونمایی کند که گویا TSMC هم وظیفه‌ی ساخت آن را برعهده خواهد داشت، بنابراین با یک تراشه‌ی بسیار باکیفیت روبه‌رو خواهیم بود. این تراشه از مودم 5G بهره خواهد برد و تولید انبوه آن هم اواخر امسال آغاز می‌شود. همچنین گفته شده اولین گوشی مبتنی بر این پردازنده در همان سه‌ماه نخست سال ۲۰۲۲ راهی بازار می‌شود. بنابراین باید انتظار داشته باشیم گوشی‌هایی ساخت ردمی یا سایر شرکت‌های چینی به آن مجهز شوند.

گزارش پیرامون این موضوع را برایان ما، نایب رییس مؤسسه‌ی تحقیقاتی IDC در توییتر خود منتشر و پیش‌بینی کرد گوشی‌هایی که احتمالا بالاتر از ۴۰۰۰ یوآن (حدود ۶۱۵ دلار/۵۲۰ یورو) قیمت‌گذاری شده‌اند به این پردازنده مجهز خواهند شد. بنابراین باید انتظار داشته باشیم بیشترین مشتری این تراشه‌ی ۴ نانومتری مدیاتک در واقع شرکت‌هایی باشند که قصد تولید پرچم‌دارهای مقرون‌به‌صرفه یا گوشی‌هایی تحت عنوان قاتل پرچم‌دار را دارند.

در حال حاضر قدرتمندترین تراشه‌ی مدیاتک Dimensity 1200 نام دارد که توسط فناوری ۶ نانومتری EUV شرکت TSMC تولید شده است. این تراشه ۸ هسته‌ای است و ترتیب هسته‌های آن به شکل مشابه اسنپدراگون ۸۸۸ و اگزینوس ۲۱۰۰ است که مبتنی بر فناوری ۵ نانومتری سامسونگ هستند (۱ + ۳ + ۴). البته تفاوت این تراشه با تراشه‌های یاد شده این است که در آن به‌جای یک هسته‌ی بزرگ که از نوع Cortex-X1 است، از تراشه‌ی Cortex-A78 استفاده شده است. شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند هم امسال از تراشه‌ی Dimensity 1200 به خاطر قیمت مناسب و توان سخت‌افزاری بسیار بالا در گوشی‌های گیمینگ (مثل ردمی K40 گیمینگ ادیشن) و میان‌رده‌های قدرتمند خود (نظیر وان‌پلاس نورد ۲) به‌جای تراشه‌های کوالکام استفاده کردند.

مدیاتک قرار است اواخر امسال و در تاریخی نامشخص از تراشه‌ی قدرتمند خود رونمایی کند. کوالکام هم معمولا تراشه‌های قدرتمند خود را در اواخر ماه دسامبر رونمایی می‌کند و اگر شایعه‌هایی که پیش از این پیرامون برنامه‌ی شرکت‌ها برای عرضه‌ی تراشه‌ی پرچم‌دارشان درست باشد، باید انتظار داشته باشیم اسنپدراگون ۸۹۵ هم که احتمالا مبتنی بر فناوری ۴ نانومتری است،‌ در همین تاریخ رونمایی شود؛ بنابراین در این صورت باید شاهد رقابت حساسی بین دو این دو شرکت باشیم. هرچند بعید به نظر می‌رسد مدیاتک بتواند پردازنده‌ای تولید کند که اسنپدراگون ۸۹۵ را شکست دهد.

منبع: GSMArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X