مدیاتک از سه تراشه جدید با پشتیبانی از امواج میلیمتری 5G رونمایی کرد
مدیاتک به تازگی از سه پردازندهی جدید رونمایی کرد؛ دایمنسیتی ۱۰۵۰، دایمنسیتی ۹۳۰ و هلیو G99 که هر سهی آنها در دستهی پردازندههای میانرده قرار میگیرند.
مدیاتک در حال حاضر یکی از بزرگترین شرکتهای طراح تراشه در جهان به حساب میآید که میتوان گفت در مقایسه با شرکتهای دیگری که در زمینهی طراحی و تولید تراشه برای گوشیهای اندرویدی مشغول فعالیت هستند، بهترین عملکرد را دارد. این شرکت هم در بخش میانرده و هم در بخش بالارده، تراشههای بسیار بهینه، پایدار در عملکرد و بسیار قدرتمندی در اختیار دارد که از جمله این موارد میتوان به سری میانردهی دایمنسیتی 8XXX و پرچمدار این شرکت یعنی دایمنسیتی ۹۰۰۰ اشاره کرد.
اما شرکت تایوانی تصمیم گرفت به تازگی از سه تراشهی جدید دیگر در دستهی میانرده رونمایی کند. بهترین تراشهای هم که روز گذشته معرفی شد، دایمنسیتی ۱۰۵۰ است چرا که مدیاتک بالاخره تصمیم گرفت پشتیبانی از طول موج میلیمتری 5G را هم به آن اضافه کند. یکی از دلایل اصلی شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند برای عدم استفاده از تراشههای قدرتمند مدیاتک در گوشیهایشان، عدم بهرهمندی این تراشهها از استاندارد یادشده است چون در آمریکا، شرکتهای مخابراتی، اینترنت پرسرعت را از این طریق ارائه میکنند. این استاندارد سرعت و کیفیت سیگنال بیشتری در مقایسه با استاندارد زیر ۶ گیگاهرتز 5G دارد و به همین دلیل از محبوبیت بیشتری برخوردار است که حالا خوشبختانه تراشهی جدید مدیاتک از فناوری یادشده پشتیبانی میکند.
دایمنسیتی ۱۰۵۰
دایمنسیتی ۱۰۵۰ را TSMC و با فناوری ساخت ۶ نانومتری خود تولید کرده است. بدین ترتیب با یک تراشهی نسبتا کممصرف و قدرتمند طرف خواهیم بود که شرکت سازندهی آن هم کارنامهی بسیار خوبی در تولید تراشه دارد. البته گفته میشود از لحاظ مصرف انرژی و قدرت پردازشی، این تراشه با تراشههای همردهی تولید شده با لیتوگرافی ۷ نانومتری، تفاوت خاصی نخواهد داشت که این موضوع نکتهی منفی در نظر گرفته نمیشود.
از لحاظ مشخصات فنی، این تراشه از هشت هسته بهره میبرد که شامل دو هستهی بزرگ از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و شش هستهی کممصرف از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز میشوند. علاوه بر این، به عنوان پردازشگر گرافیکی، شاهد حضور Mali-G610 MC3 هستیم که مثل خود تراشه نه خیلی قدرتمند است و نه خیلی هم ضعیف.
طبق اطلاعات منتشر شده در رابطه با تراشهی جدید، ظاهرا سوییچ بین اینترنت 5G از نوع فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز و طول موج میلیمتری بسیار سریع و بدون هیچ تأخیری صورت خواهد گرفت. همچنین امکان اتصال به هر دوی این استانداردها به صورت همزمان هم فراهم خواهد بود تا بدین ترتیب تا ۵۳٪ سرعت اینترنت بیشتری را در مقایسه با تراشههای که به صورت همزمان به فناوری 4G LTE و طول موج میلیمتری 5G متصل میشوند ارائه دهد.
دایمنسیتی ۱۰۵۰ از نمایشگرهایی با وضوح +FHD با رفرشریت ۱۴۴ هرتز، فناوری ۱۰ بیتی HDR بومی، +HDR10 تطبیقپذیر و دالبی ویژن پشتیبانی میکند. طبق ادعای مدیاتک، شرکتهای تولیدکننده میتوانند در گوشیهای مجهز به دایمنسیتی ۱۰۵۰ خود از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی در کنار چند دوربین دیگر استفاده کنند. از لحاظ پردازش تصویر هم شاهد حضور Imagiq 760 HDR-IPS هستیم که به صورت همزمان، امکان ضبط دو ویدیو با دو دوربین در حالت HDR را فراهم میکند.
دایمنسیتی ۹۳۰ 5G
اما میرسیم به تراشهی نسبتا ضعیفتر دایمنسیتی ۹۳۰ 5G که از لحاظ ترکیب و نوع هسته دقیقا با ۱۰۵۰ برابر است، اما فرکانس هستههای بزرگ در آن به ۲٫۴ گیگاهرتز میرسد. فرکانس هستههای کممصرف هم همچنان روی همان ۲٫۰ گیگاهرتز قرار دارد. به عنوان پردازشگر گرافیکی هم شاهد IMG BMX-8-256 هستیم که اطلاعی هم از کیفیت عملکرد آن در اختیار نداریم. درست مثل دایمنسیتی ۱۰۵۰، این تراشه هم از حافظهی رم با فناوری LPDDR4X و LPDDR5 و حافظهی داخلی با فناوری UFS 2.1 و UFS 3.1 پشتیبانی میکند.
پشتیبانی از نمایشگرهای +FHD با رفرشریت ۱۲۰ هرتز، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی اصلی، امکان فیلمبرداری در وضوح 4K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، فناوری کاهش نویز مبتنی بر هوش مصنوعی و اینترنت 5G از نوع فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز، از جمله قابلیتهای خوبی هستند که در این تراشه شاهد خواهیم بود.
هلیو G99 4G
آخرین تراشه اما 4G است و برای گوشیهای اقتصادی در نظر گرفته شده است. این تراشه از دو هسته از نوع Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۲ و شش هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز بهره میبرد و Mali-G57 MC2 هم به عنوان پردازشگر گرافیکی در آن ایفای نقش میکند. این پردازنده از رمهایی با فناوری LPDDR4X و حافظهی داخلی از نوع eMMC 5.1 و UFS 2.2 پشتیبانی میکند.
پشتیبانی از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی، نمایشگر +FHD با رفرشریت ۱۲۰ هرتز، امکان فیلمبرداری در وضوح FHD با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه و 4K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و اینترنت 4G از جمله قابلیتهای این تراشهی اقتصادی به حساب میآیند.
لازم به ذکر است گوشیهای مجهز به این تراشهها در سه ماه سوم امسال رسما راهی بازار میشوند.
- مدیاتک از اپل و کوالکام به عنوان محبوبترین سازندهی تراشهی موبایل در چین پیشی گرفت
- Dimensity 8000 مکس در تستهای گیکبنچ اسنپدراگون ۸۷۰ را شکست داد
- مدل سریعتر دایمنسیتی ۹۰۰۰ برای رقابت با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس در راه است
منبع: PhoneArena ,SamMobile