مدیاتک از اپل و کوالکام به عنوان محبوبترین سازندهی تراشهی موبایل در چین پیشی گرفت
چین با جمعیت بیش از ۱ میلیارد نفر به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای گوشیهای هوشمند جهان تلقی میشود. بدیهی است که بازار این کشور پرجمعیت تأثیر زیادی روی صنعت تولید گوشیهای هوشمند میگذارد و شرکتهای سازنده همواره از چین به عنوان یکی از مهمترین مقصد عرضهی گوشیها و محصولات خود یاد میکنند. از آن جا که ما تقریباً به نیمهی سال ۲۰۲۲ رسیدیم، شرکت تحقیقاتی CINNO Research اخیراً گزارشی را در مورد ۵ شرکت برتر و محبوب تراشهسازی در سه ماههی اول سال ۲۰۲۲ در بازار چین منتشر کرده که مدیاتک با پیشی گرفتن از رقبای سرسختی نظیر اپل و کوالکام توانست به عنوان محبوبترین شرکت تولید تراشهی موبایلی در بازار چین دست یابد.
بر اساس این گزارش منتشر شده، میزان عرضه به بازار گوشیهای هوشمند در نیمه اول سال ۲۰۲۲ و در بازار چین ۷۴.۳۹ میلیون واحد بوده که این آمار و ارقام نسبت به مدت مشابه سال و سه ماههی گذشته به ترتیب ۱۴.۴ و ۰.۷ درصد کاهش یافته است. در ردهبندی محبوبترین شرکتهای تراشهسازی در بازار چین بعد از مدیاتک صدرنشین کوالکام، اپل، هواوی و UNISOC قرار دارند. در ادامه به بررسی جزئیات بیشتری از این شرکتهای سازنده خواهیم پرداخت.
با صدرنشین این لیست یعنی مدیاتک شروع میکنیم؛ جایی که این شرکت سازندهی تراشه موفق شد در سه ماههی اول سال ۲۰۲۲ در حدود ۲۶.۷ میلیون واحد تراشه را روانهی بازار چین کند که این آمار و ارقام نسبت به ۲۷.۹ میلیون واحد مدت مشابه سال قبلی کمتر بوده، اما نسبت به سه ماههی قبلی که ۲۵ میلیون واحد بود افزایش داشته است. این افزایش عرضه به بازار مدیاتک را میتوان به استراتژی این شرکت طی ۶ ماه گذشته نسبت داد. همچنین از تراشهی Dimensity 920 5G که به عنوان قلب تپندهی بسیاری از گوشیهای هوشمند همانند ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس، ردمی نوت ۹ پرو پلاس و شیائومی Hypercharge 11i استفاده شد، میتوان به عنوان یکی دیگر از دلایل برتری مدیاتک در بازار چین یاد کرد.
در ردهی دوم شرکت کوالکام با عرضهی ۲۶.۷ میلیون واحد تراشه قرار دارد که این آمار و ارقام نسبت به ۲۳.۶ میلیون واحد سه ماههی قبلی افزایش داشته، اما نسبت به ۲۷.۹ میلیون واحد سال گذشته با کاهش روبرو شده است. به دلیل مشکلات کمبود جهانی تراشه، این شرکت اعلام کرد که قصد دارد تمرکز خود را به جای تولید تراشههای میانرده روی تراشههای پرچمدار که سوددهی بالاتری دارد قرار دهد. با این حال یکی از عواقب احتمالی این استراتژی از دست دادن سهم بازار گوشیهای میانرده است. اما به طور کلی این استراتژی موجب میشود تا کوالکام با عرضهی کمتری از محصولاتش، سود بیشتری دریافت کند.
اپل که در جایگاه سوم این لیست قرار گرفته، تنها ۱۲ میلیون گوشی هوشمند را روانهی بازار چین کرد که این آمار نسبت به سه ماههی قبلی که ۱۸.۴ میلیلون واحد بود در حدود ۱۵.۸ درصد کاهش داشته است. از آن جایی که بسیاری از کاربران منتظر عرضهی سری جدید آیفونهای ۱۴ هستند، بدیهی است که میزان عرضه به بازار محصولات قدیمی این شرکت دچار کاهش شود. اما بد نیست اشاره کنیم که طبق اعلام موسسه تحقیقاتی TrendForce، تولید گوشیهای آیفون رکورد جدیدی را در سه ماههی تعطیلات کریسمس در چین به ثبت رسانده و غول فناوری آمریکایی توانسته تقاضای زیاد برای آیفون ۱۳ را با استفاده از زنجیرهی تأمین خود بهخوبی مدیریت کند تا تأثیر مشکلاتی نظیر کمبود تراشه را به حداقل برساند.
در ردهی بعدی شرکت هواوی قرار دارد که گویا با عرضهی ۲.۵ میلیون واحد تراشهی HiSilicon در سه ماههی اول سال ۲۰۲۲ به صورت تدریجی در بازار چین کمرنگتر از قبل میشود. باید خاطر نشان کنیم که این آمار و ارقام نسبت به ۱۳.۸ میلیون واحد سال قبلی با کاهش چشمگیری مواجه شده است. در حالی این شرکت سعی دارد خود را از تحریمهای ایالات متحده آمریکا خارج کند، اما پیشبینی میشود که با ادامهی این روند این شرکت دیگر در بین ۵ سازندهی برتر تراشه بازار چین قرار نگیرد.
در نهایت میرسیم به شرکت تراشهسازی Unisoc که روند روبه رشدی را در پیش گرفته است. این شرکت در حدود ۱.۹ میلیون واحد تراشه را روانهی بازار چین کرده که از ۰.۱ میلیون واحد مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیر ۱۷۶۰ درصدی را داشته است. کارشنان دلیل اصلی رشد این شرکت را تولید تراشه گوشیهای هوشمند اقتصادی و میانرده میدانند. از آن جایی که بیشتر تمرکز شرکتهای بزرگی مانند کوالکام و اپل روی تولید تراشههای پرچمدار قرار دارد، شرکت Unisoc قصد دارد با تولید تراشهی گوشیهای اقتصادی که به شرکتهایی نظیز موتورولا، ریلمی و سامسونگ فروخته میشود به پیشرفت پیوستهی خود ادامه دهد.
منبع: Gizmochina