مدیاتک از تراشهی دایمنسیتی ۹۰۰۰ پلاس رونمایی کرد
مدیاتک سال گذشته از اولین تراشهی ۴ نانومتری خود به نام دایمنسیتی ۹۰۰۰ رونمایی کرد. این تراشه از یک هستهی قدرتمند Cortex-X2 به همراه ۳ هستهی Cortex-A710 و ۴ هستهی Cortex-A510 بهره میبرد. همچنین Mali-G710 به عنوان پردازندهی گرافیکی این تراشه انجام وظیفه میکند. این تراشه با توجه به اینکه نسبت به نسل قبلی توان بسیار بیشتری را ارائه میدهد، سروصدای زیادی ایجاد کرد. حالا ساعاتی قبل مدیاتک تراشهی دایمنسیتی ۹۰۰۰ پلاس را معرفی کرد که نسبت به مدل اصلی یک ارتقای جزئی به حساب میآید.
همانطور که احتمالا میدانید، کوالکام هر ساله مدل پلاس تراشهی پرچمدار خود را چندین ماه بعد از معرفی تراشهی اصلی راهی بازار میکند. در این میان اگرچه اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ نسبت به مدل اصلی با چندین تغییر قابل توجه روبرو شده، اما دایمنسیتی ۹۰۰۰ پلاس فقط برای پردازنده و پردازندهی گرافیکی بهبود جزئی دریافت کرده است.
مدیاتک مدعی شده که پردازندهی این تراشه نسبت به نسل قبلی ۵ درصد عملکرد بهتری ارائه میکند و پردازندهی گرافیکی هم ۱۰ درصد سریعتر شده است. این یعنی در کل ارتقای قابل توجهی محسوب نمیشود ولی بعد از انتشار بنچمارکها در این زمینه با قاطعیت بیشتری میتوانیم صحبت کنیم.
از دیگر ویژگیهای این تراشه میتوانیم به پشتیبانی از یک دوربین ۳۲۰ مگاپیکسلی، ضبط همزمان ویدیوهای HDR توسط سه دوربین، فیلمبرداری ۸K، نمایشگر مبتنی بر رزولوشن WQHD+ با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز و بلوتوث ۵.۳ اشاره کنیم. مدیاتک اعلام کرده که در سهماههی سوم ۲۰۲۲ اولین گوشیهای مجهز به این تراشه راهی بازار خواهند شد ولی در این زمینه نام شرکتهای سازنده اعلام نشده است.
در حال حاضر فقط اوپو و ویوو برای تعدادی از پرچمداران خود از دایمنسیتی ۹۰۰۰ استفاده کردهاند. به نظر میرسد هنوز خریداران مدیاتک را به عنوان یک نام مهم در زمینهی تراشههای پرچمدار قبول ندارند و به همین خاطر سازندگان هم برای گوشیهای پرچمدار خود همچنان ترجیح میدهند از تراشههای ساخت کوالکام استفاده کنند. البته بر اساس گزارشهای منتشر شده، مدیاتک در این زمینه روزبهروز به برند مهمتری تبدیل میشود و احتمالا در آیندهی نزدیک میتواند در زمینهی تراشههای پرچمدار هم بخش قابل توجهی از سهم بازار کوالکام را از آن خود کند.
منبع: Android Authority