دایمنسیتی ۸۱۰۰ مدیاتک مدل سریعتر تراشهی دایمنسیتی ۸۰۰۰ خواهد بود
شرکت مدیاتک قصد دارد حدود دو هفتهی دیگر یک چیپست مبتنی بر دایمنسیتی ۸۰۰۰ را راهی بازار کند. گویا برای این چیپست نام دایمنسیتی ۸۱۰۰ انتخاب شده و قرار است در تاریخ ۱ مارس (۱۰ اسفند) معرفی شود. این خبر از سوی یکی از مشهورترین افشاگران چینی اعلام شده است. به نظر میرسد مدیاتک به این نتیجه رسیده که دایمنسیتی ۸۰۰۰ به اندازهی کافی رقیب قدرتمندی برای دیگر چیپستهای محسوب نمیشود و به همین خاطر یک مدل با سرعت بیشتر را توسعه داده است.
نکتهی قابل توجه این است که دایمنسیتی ۸۰۰۰ هنوز رسما معرفی نشده و با توجه به این خبر جدید، مشخص نیست که آیا این دو تراشه در کنار یکدیگر معرفی میشوند یا صرفا شاهد رونمایی از مدل ۸۱۰۰ خواهیم بود. طبق گزارشهای منتشر شده، دایمنسیتی ۸۰۰۰ از ۴ هستهی Cortex-A78 با سرعت ۲٫۷۵ گیگاهرتز و ۴ هستهی A55 با سرعت ۲٫۰ گیگاهرتز بهره میبرد.
با توجه با نام انتخاب شده، این تراشه از نوع میانرده محسوب میشود. بهعنوان مثال میتوانیم به دایمنسیتی ۹۰۰۰ اشاره کنیم که یک تراشهی پرچمدار است و حداکثر سرعت آن به ۳٫۰۵ گیگاهرتز میرسد. علاوه بر این، از مهمترین تفاوتهای بین آنها باید به بهرهگیری دایمنسیتی ۸۰۰۰ از معماری قدیمی ARMv8 اشاره کنیم. به احتمال زیاد مدل ۸۱۰۰ به غیر از افزایش سرعت جزئی، تفاوت خاصی با مدل ۸۰۰۰ ندارد اما همین افزایش سرعت هم منجر به بهبود عملکرد گوشیهای مبتنی بر آن خواهد شد.
این افشاگر همچنین اعلام کرده که برخی از شرکتها، از مدیاتک خواستهاند که دایمنسیتی ۸۱۰۰ را به جای مدل ۸۰۰۰ به آنها تحویل دهد. بنابراین وضعیت تراشهی دایمنسیتی ۸۰۰۰ در هالهای از ابهام قرار دارد. گفتنی است این تراشه در بنچمارک AnTuTu موفق به اخذ امتیاز ۷۵۰ هزار شده و برای مقایسه باید بگوییم که اسنپدراگون ۸۷۰ در این بنچمارک توانسته میانگین امتیاز ۷۰۰ هزار را کسب کند. حالا که مدیاتک سرعت هستههای پردازشی این تراشه را افزایش داده، بدون شک اختلاف عملکرد دایمنسیتی ۸۰۰۰ در برابر اسنپدراگون ۸۷۰ بیشتر از گذشته خواهد شد.
مدیاتک در سال ۲۰۲۱ به لطف عرضهی تراشههای جذاب توانسته در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۸ میلیارد دلار درآمد کسب کند و فروش این شرکت نسبت به سال ۲۰۲۰ با افزایش ۵۳ درصدی روبهرو شده است. بخش قابل توجهی از تراشههای پیشرفتهی مدیاتک توسط TSMC تولید میشود و مثلا میتوانیم به چیپست پرچمدار Dimensity 9000 اشاره کنیم که فناوری ساخت ۴ نانومتری TSMC تولید شده است.
شرکت مدیاتک در سال ۱۹۹۷ تأسیس شده و طی سالهای گذشته روند صعودی داشته است. این شرکت تا چند سال قبل عمدتا بهعنوان سازندهی تراشههای ارزان و نهچندان قدرتمند شناخته میشد. ولی طی چند سال گذشته بودجهی زیادی را صرف بهبود تراشههای خود کرده و در نتیجه کیفیت چیپستهای این شرکت به طور چشمگیری بهبود پیدا کردهاند. طبق آخرین گزارشهای منتشر شده، حدود ۴۰ درصد از بازار تراشههای موبایل در اختیار مدیاتک قرار دارد و اگرچه کوالکان در زمینهی تراشههای پرچمدار همچنان حرف اول را میزند، اما در این حوزه هم مدیاتک روزبهروز به خطر بزرگتری برای کوالکام تبدیل میشود.
منبع: Gizmochina