دایمنسیتی ۸۱۰۰ مدیاتک مدل سریع‌تر تراشه‌ی دایمنسیتی ۸۰۰۰ خواهد بود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
دایمنسیتی 8100

شرکت مدیاتک قصد دارد حدود دو هفته‌ی دیگر یک چیپست مبتنی بر دایمنسیتی 8000 را راهی بازار کند. گویا برای این چیپست نام دایمنسیتی 8100 انتخاب شده و قرار است در تاریخ 1 مارس (10 اسفند) معرفی شود. این خبر از سوی یکی از مشهورترین افشاگران چینی اعلام شده است. به نظر می‌رسد مدیاتک به این نتیجه رسیده که دایمنسیتی 8000 به اندازه‌ی کافی رقیب قدرتمندی برای دیگر چیپست‌های محسوب نمی‌شود و به همین خاطر یک مدل با سرعت بیشتر را توسعه داده است.

نکته‌ی قابل توجه این است که دایمنسیتی 8000 هنوز رسما معرفی نشده و با توجه به این خبر جدید، مشخص نیست که آیا این دو تراشه در کنار یکدیگر معرفی می‌شوند یا صرفا شاهد رونمایی از مدل 8100 خواهیم بود. طبق گزارش‌های منتشر شده، دایمنسیتی 8000 از 4 هسته‌ی Cortex-A78 با سرعت 2٫75 گیگاهرتز و 4 هسته‌ی A55 با سرعت 2٫0 گیگاهرتز بهره می‌برد.

با توجه با نام انتخاب شده، این تراشه‌ از نوع میان‌رده محسوب می‌شود. به‌عنوان مثال می‌توانیم به دایمنسیتی 9000 اشاره کنیم که یک تراشه‌ی پرچم‌دار است و حداکثر سرعت آن به 3٫05 گیگاهرتز می‌رسد. علاوه بر این، از مهم‌ترین تفاوت‌های بین آن‌ها باید به بهره‌گیری دایمنسیتی 8000 از معماری قدیمی ARMv8 اشاره کنیم. به احتمال زیاد مدل 8100 به غیر از افزایش سرعت جزئی، تفاوت خاصی با مدل 8000 ندارد اما همین افزایش سرعت هم منجر به بهبود عملکرد گوشی‌های مبتنی بر آن خواهد شد.

دایمنسیتی 8100

این افشاگر همچنین اعلام کرده که برخی از شرکت‌ها، از مدیاتک خواسته‌اند که دایمنسیتی 8100 را به جای مدل 8000 به آن‌ها تحویل دهد. بنابراین وضعیت تراشه‌ی دایمنسیتی 8000 در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. گفتنی است این تراشه در بنچمارک AnTuTu موفق به اخذ امتیاز 750 هزار شده و برای مقایسه باید بگوییم که اسنپدراگون 870 در این بنچمارک توانسته میانگین امتیاز 700 هزار را کسب کند. حالا که مدیاتک سرعت هسته‌های پردازشی این تراشه‌ را افزایش داده، بدون شک اختلاف عملکرد دایمنسیتی 8000 در برابر اسنپدراگون 870 بیشتر از گذشته خواهد شد.

مدیاتک در سال ۲۰۲۱ به لطف عرضه‌ی تراشه‌های جذاب توانسته در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۸ میلیارد دلار درآمد کسب کند و فروش این شرکت نسبت به سال ۲۰۲۰ با افزایش ۵۳ درصدی روبه‌رو شده است. بخش قابل توجهی از تراشه‌های پیشرفته‌ی مدیاتک توسط TSMC تولید می‌شود و مثلا می‌توانیم به چیپست پرچم‌دار Dimensity 9000 اشاره کنیم که فناوری ساخت ۴ نانومتری TSMC تولید شده است.

شرکت مدیاتک در سال ۱۹۹۷ تأسیس شده و طی سال‌های گذشته روند صعودی داشته است. این شرکت تا چند سال قبل عمدتا به‌عنوان سازنده‌ی تراشه‌های ارزان و نه‌چندان قدرتمند شناخته می‌شد. ولی طی چند سال گذشته بودجه‌ی زیادی را صرف بهبود تراشه‌های خود کرده و در نتیجه کیفیت چیپست‌های این شرکت به طور چشمگیری بهبود پیدا کرده‌اند. طبق آخرین گزارش‌های منتشر شده، حدود 40 درصد از بازار تراشه‌های موبایل در اختیار مدیاتک قرار دارد و اگرچه کوالکان در زمینه‌ی تراشه‌های پرچم‌دار همچنان حرف اول را می‌زند، اما در این حوزه هم مدیاتک روزبه‌روز به خطر بزرگ‌تری برای کوالکام تبدیل می‌شود.

منبع: Gizmochina



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X