مدیاتک دو تراشهی دایمنسیتی ۸۰۰۰ و ۸۱۰۰ را رونمایی کرد
مدیاتک دقایقی قبل از دو چیپست دایمنسیتی ۸۰۰۰ و ۸۱۰۰ رونمایی کرد که رقبای قدرتمندی برای اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۷۰ محسوب میشوند. در پردازندهی هر دو تراشه ۴ هستهی A78 و ۴ هستهی A55 تعبیه شده است. البته هستههای A78 موجود در چیپست ۸۱۰۰ از سرعت ۲٫۸۵ گیگاهرتز بهره میبرند ولی در چیپست ۸۰۰۰ سرعت این هستهها به ۲٫۷۵ گیگاهرتز میرسد.
این دو تراشه با نسل چهارم فناوری ساخت ۵ نانومتری TSMC تولید شدهاند و Mali-G610 MC6 بهعنوان پردازندهی گرافیکی آنها انجام وظیفه میکند. طبق اعلام مدیاتک، پردازندهی گرافیکی چیپست ۸۱۰۰ نسبت به مدل ۸۰۰۰ حدود ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد. از دیگر ویژگیهای این دو تراشه میتوانیم به پشتیبانی از بلوتوث ۵.۳، وایفای 6E و اینترنت 5G مبتنی بر فناوری sub-6GHz اشاره کنیم که این یعنی از امواج میلیمتری 5G پشتیبانی نمیکنند.
مدیاتک میگوید که عملکرد آنها در حد و اندازهی اسنپدراگون ۸۸۸ است که از طرف دیگر در زمینهی بهرهوری و برخی حوزهها عملکرد بهتری نسبت به آن ارائه میکنند. البته این ادعاها باید بررسی شود تا بتوانیم دربارهی صحت و سقم آن صحبت کنیم. اگر پیگیر خبرهای مربوط به چیپستها بوده باشید، احتمالا میدانید که هستههای پردازشی استفاده شده در این دو چیپست جدید نیستند. در همین زمینه میتوانیم به تراشهی پرچمدار دایمنسیتی ۹۰۰۰ اشاره کنیم که از هستههای پردازشی جدیدی بهره میبرد.
در هر صورت همین که مدیران مدیاتک بارها دایمنسیتی ۸۰۰۰ و ۸۱۰۰ را با اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۷۰ مقایسه کردهاند، این کار نشان میدهد که آنها نسبت به توانایی بالای این دو تراشه اطمینان بالایی دارند. با وجود اینکه در اکوسیستم اندروید گوشیهای پرچمدار اهمیت زیادی دارند، ولی در همین بازار میانردههای قدرتمند هم روزبهروز جلب توجه بیشتری میکند. در بین این گوشیها هم تعبیهی چیپستهای قدرتمند قدیمی پدیدهی مرسومی به حساب میآید و به همین خاطر هم مدیاتک تراشههای جدید خود را با چیپستهای قدیمی کوالکام مقایسه کرده است.
بهعنوان مثال میتوانیم به گلکسی S21 فن ادیشن اشاره کنیم که همراه با چیپستهای قدیمی اسنپدراگون ۸۸۸ و اگزینوس ۲۱۰۰ راهی بازار شده است. برخی گوشیهای گیمینگ هم برای اینکه هزینههای تولید را پایین بیاورند، از تراشههای قدرتمند قدیمی بهره میبرند. بنابراین همانطور که میبینید، شرکتهای سازنده برای گوشیهای مقرونبهصرفهی خود از تراشههای قدرتمند قدیمی استفاده میکنند تا در کنار پایین نگه داشتن هزینهها، توان پردازشی بالایی را برای کاربران به ارمغان بیاورند.
در این شرایط، مدیاتک حالا دایمنسیتی ۹۰۰۰ را در اختیار دارد که رقیب مستقیم اسنپدراگون ۸ نسل ۱ محسوب میشود و از سوی دیگر دایمنسیتی ۸۰۰۰ و ۸۱۰۰ هم بهعنوان رقبای اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۷۰ عرض اندام خواهند کرد. در ضمن باید به بهرهگیری این تراشهها از فناوری ساخت بهتر و پشتیبانی از ویژگیهایی مانند بلوتوث ۵.۳ هم اشاره کنیم که جذابیت و مصرف انرژی آنها را بهبود میبخشد.
طبق اعلام مدیاتک، اولین گوشیهای مبتنی بر این دو تراشه تا چند هفتهی دیگر از راه میرسند. از نظر قیمت هم یکی از مدیران ارشد مدیاتک اعلام کرده که گوشیهای مجهز به دایمنسیتی ۸۰۰۰ و ۸۱۰۰ احتمالا با قیمت بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار به دست کاربران میرسند.
منبع: pocket-lint