تراشهی مدیاتک Dimensity 7000 لیتوگرافی ۵ نانومتری خواهد داشت
مدیاتک چند روز پیش تراشهی پرچمدار خود را یعنی Dimensity 9000 را معرفی کرد و اکنون شایعات زیادی در مورد عرضهی تراشهی میانردهی مدیاتک Dimensity 7000 در سال ۲۰۲۲ به گوش میرسد. این اطلاعات از یک منبع آگاه چینی معتبر در شبکه اجتماعی ویبو منتشر شده است. اخیرا یکی از کاربران افشاگر اطلاعات چینی که سابقه خوبی در انتشار اطلاعات محصولات شرکتها پیش از رونمایی دارد در پستی در حساب کاربری خود اعلام کرده که مدیاتک قصد دارد تراشه جدیدی که به احتمال فراوان Dimensity 7000 نام دارد را با لیتوگرافی ۵ نانومتری تولید کند.
شایعهی دیگری حاکی از آن است که چیپست Dimensity 7000 مدیاتک وارد مرحله آزمایش شده و بر اساس فرآیند تولید ۵ نانومتری TSMC ساخته خواهد شد. همچنین گفته شده که این تراشه از معماری V9 جدید ARM بهره میبرد که در تراشهی Dimensity 9000 نیز از آن استفاده شده است. هنوز زود است که در مورد سرعت کلاک و تنظیمات این تراشه بحث کنیم اما طبق اعلام Digital Chat Station، تراشهی Dimensity 7000 مدیاتک به راحتی از سرعت شارژ سریع ۷۵ واتی پشتیبانی میکند.
شرکت مدیاتک پس از عملکرد عالی سال ۲۰۲۱ و به اصطلاح تصرف بازار تراشههای میانرده و همانطور که در قسمت بالا نیز به آن اشاره شد، از تراشهی ۴ نانومتری Dimensity 9000 برای استفاده در گوشیهای پرچمدار سال ۲۰۲۲ رونمایی کرد. تراشهی Dimensity 9000 نسل جدید و پرچمدار از تراشههای 5G شرکت مدیاتک است که با استفاده از فناوری لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC تولید و ساخته خواهد شد.
میتوان گفت این اولین باری است که تراشهای جدید با هدف تولید توسط فناوری لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC معرفی میشود. انتظار میرود بهرهمندی از این فناوری سبب شود که این چیپست نسبت به محصولات موجود دارای عملکرد و بازدهی انرژی بهتری باشد. با بهرهگیری از معماری جدید V9 شرکت Arm، شاهد حضور ترکیب جدیدی از هستههای پردازشی در این تراشه هستیم. در کنار یک هسته با عملکرد عالی Cortex-X2 با سرعت ۳.۰۵ گیگاهرتز، این تراشه به سه هسته Cortex-A710 با سرعت ۲.۸۵ گیگاهرتز و همچنین چهار هسته با بازدهی بالای Cortex-A510 با سرعت ۱.۸ گیگاهرتز نیز مجهز است.
برای GPU نیز Arm Mali-G710 با ده هسته پردازشی در نظر گرفته شده است. برای این تراشه یک SDK جدید با قابلیت Raytracing نیز طراحی شده تا بتواند پردازش گرافیکی در رده سیستمهای خانگی را فراهم آورد. تراشهی Dimensity 9000 را از نظرهای دیگری نیز باید به عنوان اولین معرفی کرد. Dimensity 9000 برای اولین بار قرار است به هستههای Cortex-X2 با سرعت ۳.۰۵ گیگاهرتز مجهز شود. این پردازنده همچنین نخستین چیپست موبایلی و طراحی شده برای گوشیهای هوشمند است که به بلوتوث نسخهی ۵.۳ مجهز میشود.
در کنار این قابلیتها تراشهی Dimensity 9000 به نسل پنجم از APUهای مدیاتک مجهز شده تا برای پردازشهای مبتنی بر هوش مصنوعی نیز دارای شش هسته مجزا باشد. مدیاتک اعلام کرده که این هسته اختصاصی برای هوش مصنوعی، نسبت به نسخه پیشین خود دارای چهار برابر عملکرد و بازدهی انرژی بهتر است.
در توضیحات مدیاتک آمده که این تراشه قادر است نسبت به تراشهی اختصاصی گوگل تنسور در حوزهی هوش مصنوعی ۱۶ درصد بهتر عمل کند. شرکت سازنده مدعی است که این ظرفیت از حافظه کش سبب میشود که این تراشه نسبت به نمونههای مشابه دارای هشت گیگابایت حافظهی کش، ۷ درصد عملکرد بهتر و همچنین ۲۵ درصد مصرف پهنای باند بیشتری باشد.
گفته میشود این تراشه توانسته است در گیکبنچ امتیازی بهتر از نمرهی پرچمدار اندرویدی که به احتمال فراوان تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ است کسب کند. یکی از مهمترین بخشهای بررسی یک پردازنده، توانایی آن در زمینهی پردازش تصویر است که مدیاتک Dimensity 9000 عملکرد فوقالعادهای حداقل روی کاغذ در این زمینه دارد. طبق اطلاعات منتشر شده، موتور پردازشگر تصویر بکار رفته در این تراشه از نسل ۷ بوده و ۱۸ بیتی است که میتواند تصاویری با اندازهی ۳۲۰ مگاپیکسل ثبت کند.
البته اگر گوشی هوشمندی که تولید میشود از سنسوری با این اندازه بهره ببرد. همین مورد تراشهی جدید مدیاتک را به اولین پردازندهای تبدیل میکند که قادر است تصاویری با این اندازه به ثبت برساند. همچنین این تراشه قادر است اطلاعات تصاویر را با نرخ ۹ گیگاپیکسل بر ثانیه منتقل کند که در این زمینه هم رکورددار محسوب میشود.
بنا به اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت سازنده، اولین گوشیهای هوشمند مجهز به پردازندهی Dimensity 9000 در سه ماههی اول سال ۲۰۲۲ میلادی عرضه میشوند.
منبع: GSMArena