مکلارن آرتورا یک سوپرکار هیبریدی پاک برای خیابانهای شهر است
مکلارن جزئیات بیشتری از نخستین سوپرکار خود که از معماری جدید بر پایهی فیبر کربن بهره میبرد اعلام کرد. یک خودروی هیبریدی قدرتمند که سرعت پیست و امکانات لازم برای شهر را با هم ترکیب میکند.
کمپانی مکلارن (McLaren) بیش از ۶۰ سال است که در زمینهی ساخت خودروهای سوپراسپرت بسیار سبک و سریع فعالیت میکند اما تنها در ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی بود که از نسخهی هیبریدی یکی از خودروهای عملکرد بالای خود یعنی «آرتورا» (Artura) رونمایی کرد و اکنون جرئیات جدید اعلام شده، نشان از تجربهی رانندگی متفاوت با این خودرو دارد.
آرتورا حتی با استانداردهای مکلارن هم در میان خودروهای سوپراسپرت ظرافت بالایی دارد. این نخستین مدل از این خودروساز بریتانیایی است که از معماری «سبکوزن کربنی مکلارن» (MCLA) بهره میبرد. در این چیدمان وزن سیمهای بهکار رفته برای سیستم الکتریکی در مقایسه با دیگر خودروهای مکلارن تا ۱۰ درصد کاهش یافته تا وزن مجموع را به همراه پکیج باتری ۷٫۴ کیلووات ساعتی به ۱۵۰۰ کیلوگرم میرسد.
با حرکت خودروسازان به سمت محصولات هیبریدی و الکتریکی مکلارن هم این خودرو را بهعنوان یک اَبَرخودروی پاک رونمایی کرده است. این شرکت دقیقا مشخص نکرده که آرتورا با چه نوع سیستمهای شارژ سازگار خواهد بود اما طبق برآوردها بستهی باتری میتواند با یک کابل استاندارد EVSE تنها در ۲٫۵ ساعت به ظرفیت ۸۰ درصد برسد.
پیشرانهی اصلی این خودرو یک موتور توربوشارژر دوقلوی جدید مکلارن V6 ICE است که ۵۷۷ اسب بخار قدرت و ۵۸۴ نیوتن متر گشتاور ارائه میدهد. این موتور که M630 نام دارد، ۵۰ کیلوگرم سبکتر و چندین سانتیمتر کوچکتر از موتور V8 معمولی مکلارن است.
در کنار موتور بنزینی یک موتور الکتریکی E94 شار محوری با توان ۹۴ اسب بخار و ۲۲۵ نیوتن متر جای گرفته که برد آرتورا را تا ۳۰ کیلومتر افزایش میدهد و در هماهنگی با موتور V6 کار میکند تا شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت خودرو را به ۳٫۰ ثانیه صفر تا ۱۰۰ برساند و در ۸٫۳ ثانیه سرعت را به ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت افزایش دهد. نسخهی هیبریدی آرتورا همچنین دارای حداکثر سرعت ۳۳۰ کیلومتر بر ساعت است.
نکتهی جالب آن است که گیربکس دو کلاچهی آرتورا هیچ تنظیم معکوسی ندارد و برای عقب رفتن خودرو، موتور الکتریکی بهآسانی چرخش خود را بر روی محور معکوس میکند و در جهت مخالف میچرخد.
«راب ملویل» (Rob Melville) مدیر طراحی مکلارن با اشاره به اینکه آرتورا در بسیاری زمینهها خوب عمل میکند، دربارهی طراحی این خودرو گفت: «طراحی یکپارچهی آرتورا تنها در زمینهی ترکیب خط و حجم نیست بلکه در همهی اجزا دیده میشود. ما با ایجاد یک خودرو با اجزای سازندهی یکپارچه، میتوانیم در وزن صرفهجویی کنیم، یک طراحی زیبا انجام دهیم و با بهبود آیرودینامیک در نهایت ساخت و عملکرد خودرو را بهبود ببخشیم.»
در حالی که با سابقهی مکلارن در سطح اول مسابقات اتومبیلرانی مانند فرمول یک، آرتورا به وضوح برای علاقهمندان به رانندگی مسابقهای ساخته شده است اما امکانات رفاهی و کمک رانندگی که ارائه میدهد، این اطمینان را برای کاربر فراهم میکند که یک خودروی کاربردی نه فقط برای پیست، بلکه برای شهر است.
سیستم اطلاعرسانی و سرگرمی با نمایشگر دوگانه و پشتیبانی از کارپلی اپل و اندروید اتو گوگل عرضه میشود. همچنین برای سواری در پیست، برنامههای همیشگی مکلارن مانند دورسنجی پیست (Track Telemetry) و کنترل دریفت متغیر (Variable Drift Control) درنظر گرفته شده که همه از طریق صفحه نمایش ناوبری بهینهشده در خوشه ابزار مرکزی در درسترس است. در زمان رانندگی این سیستم میتواند در حالت «پنهان» (Stealth) قرار بگیرد تا فقط موارد مهم را نمایش دهد و دیگر موارد را پنهان کند.
آرتورا همچنین مجموعهای از ویژگیهای کمکرانندگی پیشرفته (ADAS) مانند کروز کنترل تطبیقی هوشمند با سامانهی خاموش/روشن، هشدار خروج از حرکت بین خطوط، دستیار نوربالا و تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی بهره میبرد. ویژگیهای جدیدتر هم از طریق بهروزرسانیهای اینترنتی برای نرمافزار خودرو ارائه خواهد شد.
انتظار میرود که خودروی ۲۲۵ هزار دلاری آرتورا در سه ماههی سوم سال ۲۰۲۱ میلادی، یعنی اواخر تابستان و ابتدای پاییز در بازار در دسترس باشد.
عکسها: خودروی سوپراسپرت هیبریدی مکلارن آرتورا
Credit: McLaren
منبع: Engadget