مریخنورد کنجکاوی کنار یک صخره سلفی تازهای منتشر کرد
در حالی که مریخنورد پشتکار پیش از آغاز کاوش علمی در سیارهی سرخ به آزمایش سیستمهای خود در دهانهی جزرو میپردازد، مریخنورد کنجکاوی همچنان به جستوجو در این سیاره و گرفتن عکسهای جذاب مشغول است. از جمله بهتازگی که کنار یک صخره سلفی تازهای از خود منتشر کرده است.
پشتکار در ۱۸ فوریه (۱ اسفند) روی مریخ فرود آمد و این روزها علاوه بر راه رفتن آزمایشی، بالگرد «نبوغ» (Ingeniunity) را هم برای پرواز آماده میکند. اما تا زمان آغاز رسمی کاوشهای پشتکار، کنجکاوی که حدود ۹ سال را در مریخ گذرانده، تنها مریخنورد فعال در این سیاره است.
این دو مریخنورد حدود ۳۷۰۰ کیلومتر از هم فاصله دارند و مناطق بسیار متفاوتی را بررسی میکنند. پشتکار به دنبال یافتن نشانههایی از حیات میکروبی باستانی در بستر دریاچه و دلتای رودخانهای خشک شده در دهانهی جزرو (Jezero) است و کنجکاوی از سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳ خورشیدی) پیوسته مشغول جستوجو و بالا رفتن از دامنههای کوه ۵٫۵ کیلومتری «شارپ» (Mount Sharp) در مرکز «دهانهی گیل» (Gale Crater) است.
این کاوشگر در ۱۶ و ۲۶ مارس (۲۶ اسفند و ۶ فروردین) ۶۰ عکس با دوربین روی بازوی رباتیک خود و ۱۱ عکس با «مستکم» (Mastcam) از ساختاری صخرهای به نام «کوه مرکو» (Mont Mercou) گرفت. صخرهای که نام خود را از ساختاری مشابه در فرانسه و نزدیکی روستای «نونترون» (Nontron) گرفته است و با بیش از ۶ متر ارتفاع در سمت چپ مریخنورد دیده میشود.
کنجکاوی با استفاده از متهی خود از سنگهای نزدیک تپهی مرکو نمونهبرداری کرد و دانشمندان آن را «نونترون» نامیدند. این سیامین نمونهی جمعآوری شده توسط مریخنورد کنجکاوی تا کنون است.
علت این نمونهبرداری آن است که مدارگردهای مریخ، یک مادهی معدنی از جنس رس را در این محدوده شناسایی کردهاند که در نزدیکی روستای نونترون در زمین یافت میشود. برای بررسی این نمونه کنجکاوی با استفاده از مته آن را پودر کرد تا به برخی ابزارهای علمی خود منتقل کند. اکنون دانشمندان میتوانند دادههای مریخنورد کنجکاوی را تجزیهوتحلیل کنند تا دربارهی ترکیب سنگهای منطقه بیشتر بدانند. جزئیاتی که میتواند دریچهای به گذشتهی مریخ باشد.
این منطقه به این دلیل توجه داشمندان را جلب کرده است که نمایانگر انتقال سنگها از یک منطقهی غنی از خاک رس به منطقهای غنی از سولفات است. این موضوع میتواند کلید درک علت تغییر مریخ از سیارهای قابل سکونت در میلیاردها سال پیش به بیابانی سرد در امروز باشد.
کنجکاوی علاوه بر بررسی نمونههای جمعآوری شده، با استفاده از ترکیب تصاویر گرفته شده، بهتازگی یک سلفی هم از خود فرستاده است. همچنین کمی هم به بالا نگاه کرده است تا آسمان را ببیند و عکسی از ابرهای مریخی ثبت کند.
تیم مأموریت کنجاوی در توییتر نوشت: «چیزهایی که میبینید، ابر معمولی نیستند، بلکه ابرهای مریخیاند. لحظهای از روز خود را به آسمان جهان دیگری نگاه کنید.» ابرهایی پراکنده در جو مریخ که حالا بشر منتظر است تا بالگرد «نبوغ» پروازی تاریخی را در میان آنها انجام دهد.
عکس کاور: سلفی مریخنورد کنجکاوی به همراه ساختار صخرهای «نونترون» در مریخ
Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS
منبع: CNN
هیچ کس زمین رو تا بحال ترک نکرده.!
آقا من تعجب میکنم اون دستگاه و دوربینا شارژباطریشون تموم نمیشه،..؟؟ نکنه اونجا برق هستش..؟؟
همینطور که روی زمین برق تولید میشه، در مأموریتهای مریخ هم راهکارهایی برای تولید برق درنظر گرفته میشه. بسیاری از مأموریتهای مریخ از انرژی خورشیدی برای تأمین برق استفاده میکنند که در حد نیاز پاسخگو بوده و هست اما مریخنورد کنجکاوی و البته مریخنورد تازهرسیدهی پشتکار، از سامانهی MMRTG استفاده میکنند که گرمای حاصل از واکنش هستهای رو به برق تبدیل و امکان فعالیت طولانیمدت رو برای این مسافران زمینی فراهم میکنه.
هیچ کمکی به حال ما نمیکنه همین ۱۶هزینه ها رو بهدمردم بدن مخصوصا ایران دارن از گرسنگی تلف میشن خیلی بهتر از فرستادنه عکس مریخ
پشتش۲ مسکن مهر هستش دقت کنید
آخی.انگار بعضیا خیلی زورشون آورده از این همه پیشرفت…
یکم دقت کنین ببین قوطی نوشابه پبسی اون دورو برا نیافتاده مثل زمان سفر به ماه. با یک جستجو فیلمش تو اینترنت هست تو زمان پخش مستقیم یک قوطی نوشابه پپسی کنار تصویر روی خاک ماه افتاده بود ولی تو باز پخشش حذفش کرده بودن
شبیه ایران بیابون هست
مردم ساده فکر میکنن که اینا رفتن مریخ .تمام این تصاویر با پرده های سبز هالیوود درست میشه.برای همین بود که ترامپ ناسا رو منحل کرد و سازمان فضایی رو تشکیل داد.بالاخره یه روزی مردم عادی هم متوجه خواهند شد
و ما همچنان در آرزوی ارزان شدن مرغ و گوشت
تصاویربسیار شگفت آور وزیبا…امید هست که بشر پا به عرصه ی این سیاره سرخ وزیبا بگذارد ..بنظرمن که ممکن است همانطور که گفته شد co2دراین سیاره زیاد مصرف درختانم co2اگر بتوانند سالنی مجهز به فول امکانات وهمچنین ۲جداره یاشایدبگم ۳جداره..بااماکانات گرمایشی ایی که در این سیاره کارمیکنند روبکارببیرم وبامته به چاه های یخی برسیم واب را ذوب کنیم وتبدیل به آب کنیم بهترین سیستم گرمایشی درسطح مریخ سلول های خورشیدی هستند که میتوانند ازان بهره ببرند ..همچنین باشناسایی مناطقی که قابل کشت هستند بتوانند درانجا زمین بکارند هزینه برداراست ولی ارزش دارد. حداقل طی ۱۰۰سال بشر می تواند این سیاره را به روش های مکانیکی وزیستی ّ,حیات این سیاره رابالا ببرند هیچ چیز غیرممکن نیست …فقط اولاش سخته کم کم آسون میشه درسته هزینه هنگفتی داره ولی نه به اندازه هزینه راه اندازی جنگ وتحریم ..دانشمند نیستم ولی از دانشمند کم مغزی ندارم فقط کسی بودم شکوفا نشدم???? انشالله آن روز.را ببینم که این کار ممکن شده باشد ..
افرین
خخخ
ینی چیجوری میرن مریخ من ک با فکرشم لرزه ب تنم میفته واقن دل و جراو دارن اینا
حرفتان کاملا درست و متین. فقط برای چی این همه زحمت. خداوند این سیاره را برای شما تر و تمیز و زیبا تحویل داد. اما حیف قدرش را نمی دانیم. به قدری داغونش کردیم که باید دنبال سیاره سرخ زیبای دیگه ای باشیم که به مرور زمان آن را هم داغون کنیم. دانشمندان واقعی به بشر همیشه کمک می کنند. متاسفانه عده ای هم هستند که ادای دانشمندها را در می آورند و در راه پول در آوردن بیشتر طبیعت را فدا می کنند. سیاره سرخ هم کمکی به حال ما نمی کند اگر آدم نباشیم.
هردو مریخ نورد دستگاه هستند.