از MSI تا ایسوس؛ بزرگترین برندهای تولیدکننده کارت گرافیک در جهان
انتخاب یک کارت گرافیک خوب و باکیفیت از یک برند با اصالت و مطمئن اصلا کار سادهای نیست؛ اگرچه دو بازیگر بزرگ این حوزه AMD و انویدیا هستند اما این دو شرکت سازندهی تراشه محسوب میشوند و فعالیت کمی در ساخت کارت گرافیک دارند. وظیفهی ساخت کارت گرافیک بر عهدهی شرکتهای دیگری نظیر گیگابایت، ایسوس، MSI، سافایر و… است که در این مطلب به ۱۲ مورد از آنها اشاره کردهایم. برندهایی که در این مطلب آنها را از لحاظ مشتریمداری، رضایت کاربران، کیفیت ساخت و نرخ خرابی رتبهبنده کردهایم تا شناخت بیشتری هنگام خرید گرافیک داشته باشید.
بزرگترین برندهای تولیدکنندهی گرافیک؛ از بدترین تا بهترین
۱۲. XFX
۱۱. انویدیا
۱۰. سافایر
۹. AMD
۸. پاور کالر
۷. زوتاک
۶. ازراک
۵. Inno3D
۴. EVGA
۳. گیگابایت
۲. MSI
۱. ایسوس
بزرگترین برندهای تولیدکنندهی گرافیک؛ سخن پایانی
بزرگترین برندهای تولیدکنندهی کارت گرافیک
۱۲. XFX
زمانی که XFX کار خود را به صورت رسمی به عنوان تولیدکنندهی کارت گرافیک آغاز کرد، با انویدیا وارد همکاری شد و تصمیم گرفت کارتهای این شرکت را تولید کند. اما کمی بعد، در سال ۲۰۰۹ با شرکت AMD وارد همکاری شد و تا همین لحظه هم یکی از اصلیترین شرکای تجاری این شرکت به حساب میآید و کارتهای آن را تولید میکند. اگرچه نام XFX شاید برای عاشقان گیم و سازندگان انیمیشن آشنا به نظر نرسد اما برای کسانی که به کارتهای AMD علاقهمند هستند، گرافیکهای این برند میتواند گزینهی خوبی باشند چرا که طی این ۱۳ سال فعالیت در زمینهی تولید کارتهای AMD توانسته نظر مثبت کاربران را به خود جلب کند.
اگرچه XFX در زیبا ساختن کارتهای خود خیلی عملکرد خوبی ندارد و کارتهایی هم که تولید میکند در زمرهی بهترینهای موجود قرار ندارند، اما در زمینهی پردازش خام، عملکرد بسیار خوبی دارند و قیمت مناسب آنها هم مزید بر علت شده تا تعداد بیشتری از گیمرها با بودجهی محدود هم بتوانند از آنها بهرهمند شوند. برای مثال سری SpeedsterSWFT 319 توانست در فشار کاری بالا با کمترین نویز، امتیازات بسیار خوبی را در تستهای مختلف دریافت کند.
مشکلی که بیشتر افراد با XFX دارند، طول عمر گرافیکهاست که همین مورد باعث شده رتبهای بهتر از ۱۲ در لیست ۱۲تایی ما نداشته باشد. کارتهایی که XFX تولید میکند اگرچه عملکرد پردازشی خوب و قیمت مناسبی دارند اما در بین سایر کارتها، احتمال خرابی آنها دو سال بعد از نصب روی سیستم بسیار زیاد است.
۱۱. انویدیا
بسیاری از کاربران هنگام خرید کارت گرافیک ترجیح میدهند به سراغ شرکتهای شخص ثالث نظیر ایسوس، گیگابایت، MSI، ازراک و… بروند چرا که این شرکتها تراشههای ساخته شده توسط انویدیا و AMD را دریافت کرده و روی یک کارت فوقالعاده قدرتمند با فنهای بهتر و باکیفیتتر نصب میکنند. در نتیجه تجربهی کار با این کارتها لذتبخشتر است. با این حال خود انویدیا هم در زمینهی تولید کارت گرافیک فعالیت میکند.
انویدیا در سال ۲۰۱۶ از سری Founder’s Edition یا همان نسخهی مرجع رونمایی کرد؛ کارتهایی با سیستم خنککنندهی نسبتا ضعیف که در واقع زیر فشار سنگین بیشتر از سایر کارتها داغ میکنند و در عین حال قیمت مناسبتری هم ندارند. البته مزیتی که این کارتها دارند، استفاده از باکیفیتترین قطعات ممکن در ساخت آنهاست. همچنین این کارتها به خاطر اندازهی مناسبی که دارند، برای برخی از سیستمها گزینهی بهتری به حساب میآیند اما نمیتوان روی سیستم خنککنندگی آنها حساب باز کرد.
۱۰. سافایر
از لحاظ طول عمر، سافایر در مقایسه با بهترین شرکتهای فعال در زمینهی تولید کارت گرافیک در وسط قرار میگیرد. کمی بیشتر از ۱۰ سال است که سافایر را به عنوان یکی از برندهای تولیدکنندهی کارت گرافیک در سطح جهان میبینیم بنابراین اصلا شرکت کمسابقه یا نوپایی نیست اما در مقایسه با ایسوس و MSI تجربهی زیادی ندارد. هرچند این بدان معنا نیست که نباید کارتهای این شرکت را خریداری کنید.
در میان شرکتهایی که کارتهای مبتنی بر AMD را تولید میکنند، سافایر اگر بهترین نباشد یکی از بهترینهاست و محصولات بسیار باکیفیتی هم دارد. در سطح ابتدایی، این کارتها هرچه که یک گیمر نیاز دارد در اختیارش قرار میدهند؛ قیمت مناسب، خنککنندگی عالی و عملکردی مشابه برندهای مطرح بازار. به خصوص سری نیترو پلاس در بررسیهای مختلف توانستند باعث حیرت گیمرها شوند چرا که در کنار عملکرد پردازشی عالی، سیستم خنککنندگی فوقالعادهای هم دارند.
سافایر اما درصد خرابی زیادی را در دو سال نخست بعد از نصب روی سیستم دارد. البته شاید برای کارت سافایر شما که چندین سال است بدون مشکل کار میکند چنین چیزی صادق نباشد اما تحقیقات این موضوع را نشان دادهاند. هرچند خود سافایر هم از این موضوع آگاه بوده و با بهبود وضعیت گارانتی و پشتیبانی استثنائی از مشتری، تا حد زیادی این نقص را پوشانده است.
۹. AMD
برخلاف انویدیا، AMD تمرکز بیشتری روی کارتهای بالاردهی مرجع خود دارد. این شرکت کارتهای مرجع خود را با قیمت مناسبتری در مقایسه با نمونههای موجود در بازار عرضه میکند ولی فقط برای افرادی مناسب هستند که میخواهند تجربهی کاملا سطحی از یک کارت قدرتمند (نه اورکلاک) داشته باشند یا افرادی که با بودجهی محدودی پا به بازار میگذارند. همچنین اگر عاشق تجربهی چیزهای جدید بلافاصله پس از عرضه هستید، کارتهای مرجع AMD گزینهی خوبی هستند.
بازخوردهایی که از گیمرها در رابطه با کارتهای AMD منتشر شده نشان میدهد این محصولات از سیستم خنککنندهی دمنده بهره میبرند و این یعنی زیر فشار سنگین، بیشتر از حد انتظار داغ میشوند، صدای بیشتری دارند و نمیتوانند به پتانسیل واقعی خود دست پیدا کنند. کارتهای شخص ثالث در این زمینه عملکرد بهتری را ارائه میکنند. البته اگر از سیستمی با کیس کوچک و شلوغ یا سیستمی با چند کارت گرافیک استفاده میکنید، گرافیکهایی با خنککنندهی دمنده مناسبتر هستند.
۸. پاور کالر
پاور کالر یکی از شرکتهای باسابقه در زمینهی تولید کارت گرافیک است که از سال ۱۹۹۷ تاکنون فعالیت دارد. این شرکت تایوانی به صورت اختصاصی به تولید کارت گرافیک مشغول است و فعالیت دیگری ندارد؛ در نتیجه کاربران این اطمینان خاطر را میتوانند داشته باشند که کارتهای تولید شده توسط این برند از طول عمر عالی و کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
طبق وبسایت WePC، پاورکالر یکی از برندهایی است که نام آن با کارتهایی با سیستم خنککنندهی آبی گره خورده است. PowerColor Liquid Devil Radeon از جمله این محصولات هستند که با قیمت رقابتی راهی بازار شدهاند و عملکرد بسیار خوبی هم از لحاظ پردازشی و خنککنندگی دارند.
پاورکالر اما مثل هر شرکت دیگری دوران سخت خود را داشته است. برای مثال سری RX 5000 این شرکت نرخ خرابی بسیار زیادی داشتند و بسیاری از آنها هم برگشت خوردند. هیچ توضیحی هم از سوی شرکت داده نشد از این بابت که چرا این اتفاق رخ میدهد. اما این مشکل پاورکالر را متوقف نکرد؛ این شرکت تایوانی بلافاصله کارتهای جدیدی را جایگزین موارد مشکلدار کرد و دیگر هم اتفاق مشابهی برای آنها رخ نداد.
۷. زوتاک
زوتاک را باید یک شرکت تازهوارد در عرصهی تولید کارت گرافیک بدانیم. این شرکت به خاطر تولید کارتهای ارزانقیمت با عملکرد واقعاً عالی، در بین گیمرهایی که بودجهی محدودی دارند معروف شده اما برخلاف بهترین برندهای تولیدکنندهی کارت گرافیک، نباید انتظار داشته باشید که بتوانید این کارتها را تا نهایت توانشان اورکلاک کنید.
دلیل اصلی قیمت پایین کارتهای زوتاک، استفاده از قطعاتی با کیفیت کمتر است که از جمله این موارد میتوان به سیستم خنککننده اشاره کرد. این یعنی احتمال اینکه کارتهای زوتاک زودتر به دمای بالا برسند بسیار زیاد است. البته این مشکل برای بسیاری از گیمرها خیلی جدی نیست چرا که کارتهای زوتاک اصلا نرخ خرابی بالایی ندارند.
زوتاک همچنین به تولید کارتهای کوچک هم معروف است. بدین ترتیب کیسهای کوچک فضای مناسبی برای کارتهای این شرکت هستند. زوتاک بیشتر با انویدیا همکاری دارد ولی با این حال، تعداد کارتهای تولید شده توسط این شرکت آنقدرها زیاد نیست.
۶. ازراک
در مقایسه با سایر برندهای تولیدکنندهی کارت گرافیک، ازراک جدیدترین شرکت به حساب میآید. ازراک را بیشتر به خاطر تولید مادربردهای فوقالعاده باکیفیتش میشناسیم اما از سال ۲۰۱۸ تاکنون، نام آن روی کارتن کارت گرافیکها هم دیده میشود. یکی از دلایل اصلی ورود ازراک به این عرصه، افزایش چشمگیر فعالیت ماینرها در زمینهی ماینینگ و در نتیجه کاهش تعداد گرافیکها در مقایسه با تقاضای کاربران بود.
اینکه این برند نوپا توانسته با همین سابقهی ۵ ساله، شرکتهای پرآوازه را کنار زده و به ردهی ششم جدول بهترین برندهای تولیدکنندهی کارت گرافیک برسد به خودی خود نشاندهندهی کیفیت استثنائی محصولاتش هست. این شرکت بیشتر به تولید کارتهای AMD میپردازد و توانسته در این مدت کم به یکی از محبوبترین شرکتها در این زمینه تبدیل شود.
تقریبا میتوان گفت غیر ممکن است کارت گرافیکی از ازراک پیدا کنید که در بررسیها، نمرهی بدی دریافت کرده باشد. علاوه بر اینها، این شرکت قیمت مناسبی را هم چه برای محصولات اقتصادی و چه بالارده در نظر میگیرد. نرخ خرابی بسیار پایین و پشتیبانی عالی از مشتری، از مزیتهایی است که با خرید کارتهای ازراک دریافت میکنید.
۵. Inno3D
Inno3D در سال ۱۹۹۸ فعالیت خود را آغاز کرد تا بدین ترتیب در این زمینه یکی از باسابقهترین شرکتهای لیست باشد. شاید کارتهای تولیدشده توسط این شرکت در ردهی پریمیوم عملکردی نزدیک به بهترینها نداشته باشند اما دلیلی که سبب شده Inno3D را در این لیست در ردهی پنجم دستهبندی کنیم، کارتهای اقتصادی فوقالعاده جذاب این شرکت هستند که هم عملکرد بینظیری دارند و هم قیمت مناسب. بدین ترتیب برای گیمرهای تازهکار و افرادی با محدودیت بودجه، گزینههای جذاب زیادی از این برند در دسترس قرار دارند.
با توجه به اطلاعات منتشر شده از وبسایت Digitec Galaxus، کارتهای Inno3D از لحاظ نرخ خرابی وضعیت بسیار فوقالعادهای دارند و تنها ۰.۵٪ کارتهایش در دو سال نخست بعد از نصب با مشکل مواجه شدهاند. شگفتانگیز است بدانید کارتهای این شرکت از لحاظ نرخ خرابی وضعیت بهتری حتی از کارتهای MSI و ایسوس دارند. تنها مشکلی که با کارتهای Inno3D خواهید داشت این است که تنوع بسیار کمی در بازار دارند و شاید آن مدلی که میخواهید اصلا توسط این برند تولید نشده باشد.
۴. EVGA
EVGA یکی دیگر از برندهای با تجربه در زمینهی تولید کارت گرافیک است که از گرافیک گرفته تا مادربرد، مانیتور و هر چیز دیگری مربوط به کامپیوتر را تولید میکند. این شرکت که در سال ۱۹۹۹ آغاز به کار کرد، بیشتر به خاطر همکاریاش با انویدیا در نزد کاربران شناخته میشود و عملکرد فوقالعادهای هم در این زمینه دارد. کارتهای این شرکت از ظاهر بسیار خشن و زیبا، کیفیت ساخت مثالزدنی و عملکردی استثنائی بهره میبرند و باب دل گیمرهایی هستند که بودجهی زیادی برای ساخت یک سیسم گیمینگ در نظر گرفتهاند.
EVGA همچنین از جمله شرکتهایی است که از لحاظ سیستم خنککننده، اگر بهترین نباشد یکی از بهترینهاست و در نتیجه با خیال راحت میتوانید کارتهای تولید شده توسط آن را اورکلاک کنید و از انجام بازیهای سنگین لذت ببرید. علاوه بر اینها، EVGA از لحاظ پشتیبانی از مشتریان هم عملکرد فوقالعادهای دارد و به لطف گارانتی طولانی مدت، عملا جای هیچ شک و شبههای را هنگام خرید برای کاربران باقی نمیگذارد.
اما حالا دیگر خبری از EVGA در دنیای کارت گرافیکها نیست. این شرکت به خاطر مشاجرهای که با انویدیا داشته دیگر کارتهای مبتنی بر انویدیا را تولید نمیکند و در نتیجه شما محصول جدیدی از EVGA نمیبینید. با این حال هنوز هم گزینههای زیادی در بازار برای خرید در دسترس قرار دارند که میتوانید با انتخاب آنها، تجربهای بینقص و نفسگیر از انجام بازیهای رایانهای مورد علاقهی خود داشته باشید.
۳. گیگابایت
درست مثل ایسوس و MSI، گیگابایت یکی از سه چهرهی بزرگ تولیدکنندهی کارت گرافیک در جهان محسوب میشود که نام آن قطعا به گوشتان خورده است. این شرکت به خاطر تولید کارتهایی با قیمت مناسب، فناوریهای جذاب، طول عمر بسیار بالا، عملکرد پردازشی استثنائی و سیستم خنککنندگی عالی در میان کاربران شهره است. مهم نیست چه گیمری هستید و در چه سطحی بازی میکنید، امکان ندارد گیگابایت کارتی نداشته باشد که شما را راضی نگه دارد.
از جمله کارتهای جذاب این شرکت میتوان به سری Aorus Master و Vision اشاره کرد که در زمینهی پردازشی کمنظیر هستند اما قیمت آنها نسبتا بالاست. سری Gaming OC اما قیمت مناسبتری دارند ولی همچنان عملکرد آنها واقعاً جای بحثی باقی نمیگذارد. علاوه بر اینها، گیگابایت هم با AMD و هم انویدیا رابطهی خوبی دارد و این یعنی شما وقتی وارد بازار میشوید، تنوع خوبی از محصولات این شرکت شاهد خواهید بود. بسیاری از کارتهای این شرکت از ابزارهای کاربردی برای اورکلاک بهره میبرند تا بتوانید از نهایت توانشان بهره ببرید.
کارتهای این شرکت همچنین از لحاظ طول عمر هم عملکرد بسیار خوبی دارند چون قطعات بسیار باکیفیتی در ساخت آنها به کار گرفته میشود اما برای رقابت با ایسوس و MSI، هنوز جای کار دارد چون نرخ خرابی آنها در مقایسه با دو رقیب نامبرده بیشتر است و پشتیبانی از مشتری شگفتانگیزی هم ندارد.
۲. MSI
Micro-Star International یا همان MSI یکی از شرکتهای برتر در زمینهی تولید کارت گرافیک است که از کارت گرافیک گرفته تا مادربرد، لپ تاپ، مانیتور و حتی ماوس و کیبورد، محصولات متنوع زیادی در سطح بازار دارد. این برند بیشتر توجه خود را به گیمرها معطوف کرده و گرافیکهایی هم که تولید میکند مبتنی بر هر دو برند AMD و انویدیا هستند.
MSI Suprim X به محصولاتی از این شرکت تلقی میشود که برای گیمرهای حرفهای در نظر گرفته شدهاند؛ کسانی که میخواهند بیشترین کارایی را هنگام انجام بازی دریافت کنند. Ventura، نام محصولات ارزانتر این برند است که برای افرادی با بودجهی محدود در نظر گرفته شدهاند. در عین حال، سری Super Gaming هم در بازار وجود دارند که در واقع بین مدل MSI Suprim X و Ventura قرار میگیرند و طیف وسیعی از کاربران از آنها استفاده میکنند.
کارتهای MSI عموما عملکرد فوقالعادهای در تمام زمینهها دارند؛ زیبا، قدرتمند و در عین حال، خنک و بیصدا! وقتی برای خرید کارت گرافیک از برند MSI اقدام میکنید، نیازی نیست خیلی تحقیق کنید چون محصولی که خریداری میکنید قطعا راضی نگهتان میدارد. اگرچه طی چند سال اخیر از لحاظ پشتیبانی یک سری گلههایی از MSI شده اما این شرکت تایوانی در حال بهبود اوضاع در این بخش است. نرخ خرابی آنها هم آنقدر پایین هست که جای هیچ نگرانی برای کاربران وجود نداشته باشد.
۱. ایسوس
در نهایت میرسیم به ایسوس. بزرگترین و بهترین شرکت تولیدکنندهی کارت گرافیک در جهان که گرافیک، خنککننده، پاور، مادربرد، لپتاپ، مانیتور، ماوس و کیبورد، پد ماوس و حتی گوشی هوشمند از جمله محصولاتی هستند که این برند تولید میکند.
ایسوس همچنین فناوری ساخت اتوماتیک جذابی دارد که انسان هیچ نقشی در آن ندارد و در نتیجه همه چیز به شکل فوقالعاده استاندارد و حساب شده پیش میرود. نه فشار اضافی، نه خطای انسانی و نه هیچ اتفاق بد دیگر. همچنین کارتهای تولیدشده توسط ایسوس بیش از ۱۰۰ ساعت تحت فشار سنگین تست میشوند تا کیفیت آنها ثابت شود. در نتیجه امکانش کم است که محصولی از این شرکت خریداری کنید و پشیمان شوید.
ایسوس مثل MSI و گیگابایت هم به تولید کارتهای مبتنی بر AMD مشغول است و هم انویدیا و تنوع فوقالعاده بالایی هم در این زمینه دارد. کارتهای این شرکت در دستههای مختلف برای انواع و اقسام گیمرها و کاربران عادی تولید میشوند و میزان رضایتمندی از آنها هم فوقالعاده بالاست.
آنچه که باعث شده محبوبیت ایسوس در نزد کاربران کاهش پیدا کند، مشتریمداری ضعیف و قیمت بسیار بالای محصولاتش است. البته قیمت زیاد بهای کیفیت استثنائی و بیرقیب محصولات این شرکت است اما مشتریمداری ضعیف عاملی است که باید حتما برطرف شود. هرچند گفته میشود این شرکت هم مثل MSI در حال بهبود وضعیت از این حیث است.
بزرگترین برندهای تولیدکنندهی کارت گرافیک؛ سخن پایانی
به صورت کلی، اگر از بین ۵ برند برتر این لیست، کارت گرافیک تهیه کنید، حداقل ۲ سال میتوانید بدون مشکل به انجام بازیهای مختلف پرداخته و لذت ببرید. درصد خرابی کارتهایی هم که گفته شده این روزها در حال بهبودی است اما با این حال پیشنهاد میشود سعی کنید از برندهای مطرح بازار کارت گرافیک تهیه کنید چرا که این قطعه در انجام کارهای سنگین گرافیکی به شدت تحت فشار قرار میگیرد و لازم است از کیفیت ساخت بالایی برخوردار باشد تا بتواند نیازتان را به بهترین شکل ممکن برطرف کند.
توجه: هنگام خرید کارت گرافیک باید دقت کنید چه برندهایی با AMD و انویدیا همکاری دارند چون این مورد قطعا میتواند در میزان رضایتمندی شما تأثیر مثبتی داشته باشد.
منبع: SlashGear