چرا پزشکان برای بعضی از مادران باردار منیزیم سولفات تجویز می‌کنند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
منیزیم در دوران بارداری

برخی از متخصصین زنان و زایمان، استفاده از منیزیم در دوران بارداری را به آن‌ها توصیه می‌کنند. این توصیه پزشک دلایل گوناگونی می‌تواند داشته باشد. استفاده از منیزیم در دوران بارداری می‌تواند از تشنج ناشی از تشدید پره اکلامپسی جلوگیری کند، زایمان زودرس را به طور موقت کند یا متوقف کند و به محافظت از مغز نوزاد نارس کمک کند.

به شما پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید تا بدانید چرا سولفات منیزیم در بارداری استفاده می‌شود، چگونه کمک می‌کند و چه عوارض جانبی را هنگام استفاده از منیزیم در دوران بارداری می‌توان انتظار داشت.

سولفات منیزیم چیست؟

سولفات منیزیم دارویی است که حاوی نمک و سولفات منیزیم است. و در موارد زیر قابل استفاده است:

  • برای درمان تشنج
  • برای درمان ضربان قلب نامنظم
  • برای درمان فشار خون بالا
  • به عنوان بی حس کننده و ضد درد
  • برای جلوگیری از انقباض عضلات صاف

هنگامی که استفاده از منیزیم در دوران بارداری توصیه می‌شود، این دارو به صورت انفوزیون داخل وریدی یا تزریق عضلانی در بیمارستان طی ۱۲ تا ۴۸ ساعت تجویز می‌شود. این تزریق بافت‌های ماهیچه صاف را شل می‌کند، که به جلوگیری از تشنج و انقباضات کند رحم کمک خواهد کرد.

چرا از سولفات منیزیم در بارداری استفاده می‌شود؟

نکات استفاده از منیزیم در دوران بارداری

تزریق سولفات منیزیم برای اولین بار در سال ۱۹۰۶ برای درمان پره اکلامپسی مورد استفاده قرار گرفت و در دهه ۱۹۲۰ رایج شد. در واقع سولفات منیزیم یکی از پرمصرف ترین داروها در دوران بارداری است علاوه بر استفاده از سولفات منیزیم در دوران بارداری برای پره اکلامپسی، ماماها نیز از آن برای به تاخیر انداختن زایمان زودرس و جلوگیری از آسیب مغزی جنین قبل از زایمان زودرس استفاده می ‌نند.

پره اکلامپسی چیست؟

پره اکلامپسی یکی از عوارض شایع بارداری است. علائم این عارضه شامل فشار خون بالا و پروتئین در ادرار است. در صورت عدم درمان، پره اکلامپسی می‌تواند به اکلامپسی، یک اختلال تشنجی تبدیل شود. تنها راه درمان پره اکلامپسی و اکلامپسی زایمان است. با این حال، استفاده از سولفات منیزیم در دوران بارداری می‌تواند به پیشگیری از تشنج در افراد مبتلا به پره اکلامپسی شدید کمک کند. در واقع، تحقیقات نشان داده است که این دارو می‌تواند خطر ابتلا به اکلامپسی و مرگ را به نصف یا بیشتر کاهش دهد. این اختلال می تواند باعث افزایش فشار خون زن باردار شود. در صورت عدم درمان، پره اکلامپسی می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد. از آن‌جایی که پره اکلامپسی شامل مشکلات جفت می‌شود، درمان توصیه شده برای پره اکلامپسی زایمان نوزاد است.  تشخیص پره اکلامپسی در اوایل بارداری ممکن است مشکل باشد. کودک برای رشد نیاز به زمان دارد، اما این شما هستید باید از عوارض جدی جلوگیری کنید. در این مورد، پزشک ممکن است استفاده از منیزیم در دوران بارداری و همچنین داروهایی برای کمک به کاهش فشار خون تجویز کند.

درمان سولفات منیزیم برای جلوگیری از تشنج در زنان مبتلا به پره اکلامپسی استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند به طولانی شدن بارداری تا دو روز کمک کند. این خرید فرصت اجازه می‌دهد تا داروهایی که رشد ریه کودک شما را تسریع می‌کنند تجویز شود.

استفاده از سولفات منیزیم در دوران بارداری و زایمان زودرس

سولفات منیزیم یک توکولیتیک (عاملی که انقباضات رحمی را مهار می‌کند) است و برای به تاخیر انداختن زایمان زودرس استفاده می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که این دارو، مانند سایر توکولیتیک‌ها، برای جلوگیری از زایمان زودرس خیلی خوب عمل نمی‌کند، اما ممکن است به توقف زایمان برای مدت کوتاهی کمک کند.

متخصص زنان، ممکن است بتوانند زایمان زودرس را تا حداکثر۴۸ساعت توسط سولفات منیزیم درمان کنند. هدف از استفاده از سولفات منیزیم در دوران بارداری، خرید زمان کافی برای تکمیل یک دوره کورتیکواستروئیدها برای کمک به رشد ریه‌های جنین قبل از تولد است. این استروئیدها برای نوزادان نارس حیاتی هستند؛ زیرا مشکلات تنفسی، علت اصلی مرگ و میر و مشکلات جدی سلامت در نوزادانی است که خیلی زود متولد می‌شوند.

سولفات منیزیم برای محافظت از مغز جنین نارس

زن بارداری حال ناخوشی دارد

نوزادان نارس، به ویژه آن‌هایی که قبل از حدود هفته ۳۲ بارداری متولد شده/ اند، در بدو تولد دارای مغزی نابالغ هستند. بنابراین همانطور که رشد می‌کنند، در معرض خطر فلج مغزی قرار می‌گیرند. فلج مغزی نوعی ناتوانی است که بر حرکت و شناخت تأثیر می‌گذارد.

تحقیقات نشان داده شده است که تزریق کوتاه مدت و استفاده از منیزیم در دوران بارداری، با کاهش بروز فلج مغزی به محافظت از مغز کودک کمک می‌کند.

عوارض جانبی احتمالی استفاده از  منیزیم در دوران بارداری

انفوزیون سولفات منیزیم زمانی که برای مدت کوتاهی تجویز شود بی خطر و موثر است. با این حال، سازمان غذا و دارو (FDA) هشدار داده است که استفاده از آن برای بیش از پنج تا هفت روز می‌تواند خطر کاهش سطح کلسیم و مشکلات استخوانی را در جنین افزایش دهد. استفاده از منیزیم در دوران بارداری برای به تعویق انداختن زایمان زودرس یک کاربرد “خارج از عرف” است؛ به این معنی که برای این منظور مورد تایید FDA نیست. این دارو برای درمان پره اکلامپسی مورد تایید FDA است.

عوارض جانبی استفاده از منیزیم در دوران بارداری

عوارض جانبی سولفات منیزیم می‌تواند برای فرد باردار بسیار ناراحت کننده باشد و احتمالا شامل موارد زیر است:

  • گرگرفتگی
  • احساس خستگی و بی حالی
  • تهوع و استفراغ
  • سردرد
  • سرگیجه
  • تاری دید
  • ضعف عضلانی
  • درد محل تزریق

این عوارض جانبی د ممکن است زایمان واژینال را دشوار کند و در نتیجه منجر سزارین شود. با این حال، نشان داده شده است که تجویز استفاده از منیزیم در دوران بارداری باعث کاهش درد پس از عمل می‌شود.

در موارد نادر، افسردگی تنفسی و ایست قلبی در اثر استفاده از منیزیم در دوران بارداری رخ داده است. این عارضه معمولاً با سطوح بالای سرمی منیزیم همراه است.

عوارض جانبی استفاده از سولفات منیزیم در نوزادان

سولفات منیزیم از جفت به جنین می‌رسد و نوزادان ممکن است عوارض جانبی از جمله تون عضلانی ضعیف و نمره آپگار پایین را تجربه کنند. البته این عوارض معمولاً مشکلات طولانی مدت ایجاد نمی‌کنند.

استفاده از منیزیم در دوران بارداری نباید بیش از پنج تا هفت روز تجویز شود، زیرا این نوع درمان طولانی مدت می‌تواند باعث کاهش کلسیم در استخوان‌های نوزاد شود.

آیا استفاده از منیزیم در دوران بارداری مانع از ابتلای همه نوزادان به فلج مغزی می‌شود؟

استفاده از منیزیم در دوران بارداری

خیر، برخی از نوزادان همچنان به فلج مغزی مبتلا می‌شوند، حتی اگر به مادرشان سولفات منیزیم داده شده باشد. تحقیقات نشان داده است که استفاده از منیزیم در دوران بارداری کاهش خطر ابتلا به فلج مغزی در نوزادانی که قبل از هفته ۳۰ بارداری به دنیا آمده‌اند، بسیار موثر است. همچنین ممکن است برای نوزادانی که بین هفته‌های ۳۰ تا ۳۴ بارداری به دنیا می‌آیند مفید باشد، اما ما کمتر مطمئن هستیم که چقدر خطر ابتلا به فلج مغزی را کاهش می‌دهد.

آیا به هر زنی سولفات منیزیم پیشنهاد می‌شود؟

استفاده از منیزیم در دوران بارداری ممکن است برای همه خانم‌ها مناسب نباشد. بارها تاکید کردیم این دارو برای زنانی که بین هفته ۲۴ تا ۳۰باردار ی هستند و احتمال زایمان در ۲۴ ساعت آینده برایشان وجود دارد تجویز می‌شود. پزشک و ماما در این مورد با شما صحبت خواهند کرد. می‌توانید از آن‌ها در مورد اینکه چگونه سولفات منیزیم می‌تواند از کودک شما محافظت کند سوال کنید. سولفات منیزیم باید در ۲۴ ساعت قبل از زایمان داده شود تا تأثیر کامل داشته باشد، اما اگر در هر زمانی قبل از تولد تجویز ممکن است فوایدی داشته باشد. اگر نوزاد شما نیاز به تولد فوری داشته باشد (در عرض یک ساعت)، ممکن است دوره کامل سولفات منیزیم را دریافت نکنید یا دادن سولفات منیزیم ممکن است گزینه مناسبی نباشد.

چگونه به من سولفات منیزیم داده می‌شود؟

پزشک یا ماما یک قطره داخل وریدی را در بازوی شما وارد می‌کند. اولین دوز به صورت تکی در مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به شما داده می‌شود و سپس دوز دوم به طور مداوم طی ۲۴ ساعت آینده از طریق یک پمپ الکترونیکی تزریق خواهد شد شما در تمام طول این مدت از نزدیک تحت نظر خواهید بود. اگر در ۲۴ ساعت آینده زایمان انجام نشد، تیم پزشکی ممکن است دوز دیگری از سولفات منیزیم را به شما بدهد.

آیا من باید استفاده از منیزیم در دوران بارداری را بپذیرم؟

شما مجبور نیستید این درمان را بپذیرید. اما وقتی پزشک به شما توصیه می‌کند حتما برای نجات شما و جنین استفاده از منیزیم در دوران بارداری مهم است.

از کجا می‌توانم اطلاعات بیشتری در مورد استفاده از سولفات منیزیم به دست بیاورم؟

یک زن باردار روی مبل نشسته است

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد استفاده از منیزیم در دوران بارداری، زایمان زودرس و معنای این موضوع برای کودکتان می‌توانید با پزشک و ماماهای خود صحبت کنید. مهم است که احساس کنید همه اطلاعات را در اختیار دارید. شما باید تصمیمات درستی برای خود و کودکتان بگیرید. همچنین می‌توانید از مامای خود بخواهید که با یک متخصص نوزادان (پزشک نوزاد تازه متولد شده) ملاقات کند که می تواند به سوالات شما در مورد آنچه که می‌توانید انتظار داشته باشید هنگام تولد برای نوزادان اتفاق بیفتد پاسخ دهد. همچنین ممکن است بتوانید به بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان مراجعه کنید تا ببینید کجا از نوزاد شما پس از تولد مراقبت می‌شود.

عوارض جانبی سولفات منیزیم چقدر طول می‌کشد؟

تاکید بر این است که مصرف سولفات منیزیم باید تحت نظر پزشک انجام شود و دوز و مدت زمان مصرف آن باید توسط پزشک تعیین شود. برخی از عوارض جانبی نادر سولفات منیزیم شامل تغییرات در سیستم عصبی مرکزی، اختلالات تنفس، و عوارض قلبی است. بنابراین، سولفات منیزیم در دوران بارداری نه تنها همیشه استفاده نمی‌شود بلکه مصرف آن باید بر اساس نیازهای فردی و توصیه‌های پزشک انجام شود.

اکثر عوارض جانبی مرتبط با استفاده از منیزیم در دوران بارداری نیازی به درمان ندارند و با گذر زمان و با تطبیق بدن با دارو به خودی خود برطرف می‌شوند. برای مثال، بسیاری از بیماران هنگام شروع درمان، گرگرفتگی و گرمی صورت را گزارش می‌کنند، اما این علائم اغلب خود به خود برطرف می‌شوند. در حالی که اکثر عوارض جانبی نیازی به مراقبت پزشکی ندارند، مطمئن شوید پزشک خود را در مورد علائمی که تجربه می‌کنید در جریان می‌گذارید. آن‌ها احتمالا توصیه‌هایی برای تسکین شما خواهند داشت.

منبع: parents



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما