مکبوک ایر ۲۰۲۲ هم شاید بریدگی نمایشگر داشته باشد
نسل بعدی مکبوک ایرهای اپل که قرار است در سال ۲۰۲۲ عرضه شود احتمالا از طراحی ناچ بالای نمایشگر استفاده خواهند کرد. این اطلاعات را همان افشاگری منتشر کرده که اولین بار به استفادهی اپل از طراحی ناچ نمایشگر در مکبوکهای پرو سال ۲۰۲۱ اشاره کرد. در ماه اکتبر، افشاگری به نام Ty98 در یک تالارگفتگوی اینترنتی اعلام کرد که نسل بعدی مکبوک ایرها از طراحی ناچ بالای نمایشگر همانند مکبوک پروهای امسال استفاده خواهد کرد.
او همچنین اعلام کرده که مکبوک ایرهای جدید طراحی بسیار زیباتری نسبت به نسل قبل خواهند داشت و به نظر میرسد که اپل قصد دارد در طراحی خود تغییراتی ایجاد کند. این گجتها مدتهاست که از طراحی ضخیمتر قسمت پشتی و طراحی بسیار ظریف قسمت جلویی بهره میبرند. این افشاگر ادعا میکند که مکبوک ایرهای سال ۲۰۲۲ احتمالا دارای طراحی ظاهری مسطحی در لبههای بالایی و پایینی خود هستند.
شایعات دیگر از مکبوک پروهای نسل بعدی حاکی از آن است که که اپل در حال طراحی نسخهی نازکتر و سبکتر با حاشیههای کمتر نسبت به مدل فعلی است که در آنها از نمایشگر با فناوری Mini-LED، رنگهای متنوع و نسخهی بهروز شده تراشه M1 استفاده خواهد کرد. دیگر شایعههای منتشر شده دربارهی نسل بعدی مکبوک ایر نشان میدهند که این لپتاپ دارای تراشهی اپل سیلیکون جدیدتر و پورت شارژ آهنربایی مگسیف است.
طبق آخرین اطلاعات، تولیدکنندهی چینی به نام BOE وظیفهی تأمین نمایشگرهای Mini-LED برای نسل بعدی مکبوک ایر را برعهده خواهد داشت. این اتفاق در حالی رخ میدهد که شرکتهایی مانند LG، شارپ و فاکسکان وظیفهی تأمین نمایشگر Mini-LED برای نسل بعدی مکبوک پرو را برعهده خواهند داشت. خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که مکبوک ایر جدید از بدنهی باریکتر و سبکتری بهره میبرد و از دو پورت USB 4 و پورت شارژ مگسیف برخوردار است. یکی دیگر از افشاگران هم ماهها قبل اعلام کرد که اپل قصد دارد مانند آیمک M1، این لپتاپ را در رنگهای متنوع و جذابی راهی بازار کند.
اکنون بد نیست که اشارهی کوتاهی به مکبوک ایر سال جاری داشته باشیم. در واقع میتوان گفت که تأثیرگذارترین رویداد اپل در سال ۲۰۲۰، نخستین کامپیوترهای مک با پردازندهی اختصاصی این شرکت را بهارمغان آورد. مکبوک ایر نخستین لپتاپ اپل با پردازندهی مبتنیبر ARM کوپرتینونشینها موسوم به M1 خواهد بود. همانطور که انتظار میرفت مکبوک ایر بهلحاظ ظاهر و طراحی هیچ تفاوتی با نسخهی اینتل ندارد و همانند گذشته است. تغییرات اصلی مکبوک ایر در داخل آن رخ میدهد؛ جاییکه تراشه اختصاصی M1 توان پردازشی موردنیاز کاربر را با بهرهوری بالاتر و مصرف انرژی کمتر فراهم میسازد. این تراشه در دو نسخه با گرافیک ۷ یا ۸ هستهای درون مک بوک ایر بهکار میرود؛ اما در هر دو نسخه، پردازندهی مرکزی ۸ هستهای و واحد پردازش عصبی ۱۶ هستهای دردسترس هستند.
اپل میگوید CPU داخل تراشهی M1 بهمدد ۴ هستهی قدرتمند و ۴ هستهی کممصرفش در مجموع بالغبر ۳.۵ برابر و GPU هشت هستهای آن نیز تا ۵ برابر سریعتر از نسل گذشته عمل میکنند. از سوی دیگر بهلطف واحد پردازش عصبی ۱۶ هستهای M1 پردازشهای مبتنیبر یادگیری ماشین نظیر تشخیص چهره یا شناسایی اجسام تا ۹ برابر سریعتر صورت میگیرد. براساس ادعای اپل، تراشهی M1 موجود در داخل مکبوک ایر از «۹۸ درصد لپتاپهای فروختهشده در سال گذشته» سریعتر است. همچنین این شرکت اعلام کرده که بهلطف کنترلر حافظهی موجود در M1 و حافظههای جدید، ماژولهای SSD مکبوک ایر بالغبر ۲ برابر سریعتر از گذشته هستند.
اولترابوک محبوب اپل جک ۳.۵ میلیمتری هدفون و دو پورت USB 4 با پشتیبانی از USB 3.1 Gen 2 (پهنای باند ۱۰ گیگابیتبرثانیه) و تاندربولت ۳ (پهنای باند ۴۰ گیگابیتبرثانیه) را دراختیار کاربر میگذارد. این پورتها هماکنون از گرافیک اکسترنال پشتیبانی نمیکنند؛ اما بهکمک آنها میتوان یک نمایشگر اکسترنال با وضوح 6K و رفرش ریت ۶۰ هرتز را به مکبوک ایر متصل کرد. مکبوک ایر اسپیکرهای استریو با پشتیبانی از دالبی اتموس، ماژول Wi-Fi 6 و بلوتوث ۵ را در بطن خود دارد. این لپتاپ همانند گذشته از وبکم 720p استفاده میکند؛ اما اکنون بهلطف پردازندهی سیگنال تصویر داخل تراشهی M1 تصاویر را با نویز کمتر و گسترهی دینامیکی وسیعتری ثبت میکند.
منبع: Macrumors